0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. O.

Zehirli uygulaması ve göcek'de firma
« : Haziran 18, 2018, 19:46:22 »
Teknem 2011 model, her iki senede bir altı temizlenerek bugüne geldi. Geçen sene Mart sonunda pervane değişimi ve kuyruk bakımı için 2 günlüğüne karaya aldım. Eski zehirli bir senelik idi ve iyi durumda görünüyordu. Karaya  almışken üstüne 2 kat daha atalım diyerek eski zehirliyi yüzeysel yıkayarak üzerine 2 kat daha sürdük. Eskisi Int. Micron Extra lacivert renkte idi. Yenisi o anda hazırda bulabildiğimiz ve eskisinin üzerine sürülebilir denilen aynı markanın Micron WA modeli, bu sefer siyah renkte.

Pervaneye de yurt dışından getirttiğim Pettit marka bir sprey zehirliyi 3 kat olarak uyguladım.

Devamında 1,5 ay Ören'de kalıp oradan sonra 4 ayda Yunan adalarında geçirdim. Kos'da iken deprem sırasında kıç bölümde oluşan küçük hasarların tamiri için karaya aldım. Altında kekamoz veya başka bir kirlenme yoktu ama bir kaç yerde zehirlinin tabaka halinde soyulduğunu fark ettim. Uzaktan basınçlı su tutturup bezle sildikten sonra  açılan yerlere çift, diğer yerlere tek kat daha aynı zehirliden sürdüm.

Ekimde Fethiye'ye döndükten sonra teknem Aralık - Nisan arasını fazla hareket etmeden geçirdi. Mayıs ayında seyir sırasında motorun yeterince devirlenmediğini fark ettiğimde ilk mola da altına daldım. Pervane aşırı kirlenmişti. Bazı bölgelerde zehirli yine açılmaya başlamıştı. Özellikle saildrive yüzeyi ve dümen palasının arka kısmı kekamozlanmıştı. Bir de karaya çekerken lift kayışlarına denk gelen bölümlerde şerit halinde kekamoza rastladım. Karina da mavi veya beyaz sünger temizleme de işe yarıyor ama metal kısımlarda ve pala üstünde tahta parçası ve dalış bıçağıyla dalıp temizlik yapmak zorunda kaldım, süngerle çıkmıyor namussuzlar...

Aradan geçen zaman içinde her 15 günde bir seyire çıktığımda durup aynı yerleri tekrar temizlemek gerekiyot. Sanırım zehirli artık işlevini kaybetti. Ekimde Istanbul'a getirme niyetim var. Burada karaya alıp bakımları yapmayı düşünüyordum ama o zamana kadar her seferinde temizlik yapmanın zorluğu yanında kekamozlar astarı ve jelcoat'ı da yiyecekler böyle giderse. 

Sormak istediklerime gelince...

1. Eskisini tamamen temizlemeden üstüne atılan zehirli uzun süre dayanmıyor sanırım. Karaya alınca Jelcoat'a kadar temizleyip mi yeni astar ve boya atmalıyım ? Yoksa sadece basınçlı su ve ince zımpara ile eskisini kısmen atıp astarlı /astarsız yeni zehirli mi sürmeliyim ?

2. Saildrive'a bakır ihtiva eden zehirliler sürülemiyor. Aluminyum yüzeyini temizledikten sonra hangi astarı/boyayı kullanmalıyım. Volvo'nun kendi saildrive astarları var, farklı bir astar da olur mu ?

3. Bütün bu işleri bana yakın olan Göcek Marintürk'de yaptırmayı düşünüyorum. Eski çalıştığım firma kapanmış. Sizlerin tecrübe edip de tavsiye edeceği bir firma var mıdır?

4. Int. Micron 77i kullanan var mı, yoksa eskilere devam mı ? Tekno marine ürünleri biraz daha hesaplı, çift komponentliyi kullananlar tavsiye eder mi? Uygulamadan sonra 1,5 sene daha karaya almamayı hedeflersek..

5. Zehirli boyayı kompresörle süren de var, sünger ruloyla da, yün ruloyla da. Dayanıklılık açısından bir farklılık olur mu?






*

    E. O.

Ynt: Zehirli uygulaması ve göcek'de firma
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2018, 19:29:17 »
Sevgili korsanlar, yok mu yahu bu konularda tecrübesi olan veya  Göcek'de bu işleri yapacak düzgün çalışan bir firma tavsiyesi olan?

Kendim yapmayı da düşünüyorum ama hadi alt temizliği ve zımparayı yaptım, hava 30 derece olduğundan astar ve zehirli hızlı kuruyacaktır. ikinci ve üçüncü katları zamanında süremeyeceğimden korkuyorum. 



*

    M. C.

Ynt: Zehirli uygulaması ve göcek'de firma
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2018, 23:43:28 »
Şimdi gördüm.seyir deyim .
eski zehirli yüzey zımpara dan sonra sağlamsa uygulanacak zehirli astar çekip uygulanabiliyor.
micron 77 uzun yıllardır kullanıyorum, 2 katta gövde su kesimi ve riskli bölgelerde 3 kat uyguluyorum 2 sezon gidiyor .
Dikkat edilmesi gereken 25 derece sıcaklıkta yazın erken saatlerde içine bir şey karıştırmadan uygulamak.
Fethiye de pervane korumak zor .ben inter pervane zehirli si + Ultrasonik sistem takarak baş etmiştim Ecesarayda kalırken .
orada zehirli sürüldükten 3 ay sonra tekneye 20 gün gelmessen temizlemeden sağlıklı çıkış zor.
2012 den sonra ayrıldığım için firma bilmiyorum Blues  yatçılık tan bilgi alabilirsiniz.


*

    E. O.

Ynt: Zehirli uygulaması ve göcek'de firma
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2018, 08:52:31 »
Teşekkür ederim Mehmet korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    E. O.

Ynt: Zehirli uygulaması ve göcek'de firma
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2018, 15:50:58 »
Mehmet Korsan,

Ultrasonik sistem olarak internette ingiliz malı Sonichull adlı sisteme ulaştım.Siz hangisini kullanıyorsunuz? Genel izleniminiz olumlu mudur?