0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. A.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #30 : Ağustos 30, 2014, 14:33:15 »
  KARACASÖĞÜT  - ANTALYA yaklaşık 269nm yani sizin yarı yol.Dinlenme ve ihtiyaç molası için bekleriz.Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    H. T.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #31 : Ağustos 30, 2014, 14:38:54 »
bülent korsanım yengeç tüm koşullara karşın 700 mili aştı. istedin mi oluyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

kaş'ta konaklayabilirsiniz. yolun üçte birine yakın bir noktada. ama asıl önemlisi antalya körfezinden sonraki seyir planınız. yerlilerin antalya karşılaması dedikleri tatsız bir havası olabiliyor körfezin. detaylarını bilahare aktaracağım. asıl önemli nokta da finikeden sonra barınma mevzuu sıkıntılı. kemer çevresi olabilir ama körfeze girdikçe yolu ziyadesiylle uzatacaksınız. ben olsam sabaha karşı hatta daha da erken körfez geçmek üzere planlardım rotamı.

ayrıca yedi burunları ve kalkanı açıktan geçmeni öneririm. kafadan havaya denk gelirsen iblis burnunu dönünce gemiler adasında yat bekle, yol almak çok yıpratıcı kafadan havada. dalga boyu çok yükseliyor.

kalkan küçük bir liman. girmen gerekirse demirini atarken iyi düşün. aksi takdirde sabah günübirlikçilerin çıkmasını beklemen gerekebilir. kaş konusunda rahat ol. ben buradayım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

fethiye körfezinden itibaren eriişim alanımdasın, rahat ol. ne gerekirse elden geleni yaparız.

şimdiden iyi seyirler...


*

    A. Ç.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #32 : Ağustos 30, 2014, 15:12:16 »
Körfez geçişi için gündüz yerine gündüz varacak şekilde gece seyrini öneririm. Gece seyrinin en önemli zorluğu bir yere yaklaşırken daha doğrusu limana girerkendir. Körfez doğrudan geçilecekse, gece çıkıp gündüz Anamur burnunu görecek şekilde hareket etmek daha kolay olur.


*

    E. B.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #33 : Ağustos 30, 2014, 16:35:25 »
Redaktör..

Şimdi sen 20 gün Yunan da gezdin.. İşin keyfini iyice aldın . Bide üzerine İstanbul da Tayo Mar ile cila çektin. Adana , müvekkiller, ofis dokundu sana baş ağrısı yaptı.

Tekneyi getiremem lazım çok para tutuyo geyiğini buradaki herkes yer ben yemem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Allahın adamı aylardır Karacasöğütte bedavaya mı duruyordu tekne. Bir ay daha dursa ne olacak. Senin derdin sezon bitmeden sıkı bir seyir yapmak.

Sevgili redaktörüm bu tür seyirler koy koy gezmeye benzemiyor. Uzun yol her şeyden önce iyi anlaşabilen ekip ile yapılmalı. Ahanda daha Dangalak örneği önümüzde.

Senin bu seyri yapabileceğinden yana en ufak bir kuşkum yok. Tek başına olsan samimi söylüyorum git derdim. Ancak yarı eğitimli bir mürettebat bu tür uzun yollarda çok sıkıntı çekilir. Gidilecek yol Özellikle Kaş tan sonra şaka bir deniz değil. Gerçi Kaş 'a kadar da kolay değil ancak sığınabilecek ,sıkıntıya düştüğünde kaçıp yardım isteyebileceğin çok yer var. Ancak Körfez ve sonrası böyle değil. Kaldı ki sen de deniz ile şaka ya da inatlaşma olmayacağını çok iyi bilirsin.

Deniz Karabiber ile gitti ancak Deniz çocukluğundan beri yelken yapıyor. Yanlış anlama senin tecrübeni küçümsüyor değilim. Üstelik ekibi de sağlamdı ve teknesi Karabiber bir tirandil. Bu denizin çocuğu yani. Tiryaki de tirandil ile geldi. Üstelik ciddi sıkıntı yaşadı.

Sonuç itibarı ile bence Bu mürettebat ile Mümkünse Kaş a kadar gel. Tiryaki orada zaten. Bırak tekneyi orada. Dön Adanaya. Sonra Eylül ortasında sıkı 4 ya da maksimum 5 kişilik bir mürettebat ile iki hafta sonu yada tek haftada uzun yolun keyfini çıkara çıkara ve deniz özlemini gidere gidere seyir yap. Ben gelirim. İrfan ben de gelirim diyor. Hem geçilen yerlerdeki korsanları da ziyaret ederiz. Bir de kara komuta merkezi kurarız . Bakarsın Cüneyt Abi de gelir. Hatta seyir sırasında online GEKO ya bağlanır onların da sebeplenmelerini sağlarız. Ben senin bu seyiri parayla  satarım. Taciriz sonuçta:)

Bu bir rica .. İyi dosttan iyi dosta.  Riske girmeye gerek yok. Keyfine varmak varken. 

Ekibi kuruyorum bile...

Karacasöğüt -Mersin GEKO seyri  Tekne : S/Y Masal

Seyir günü Eylül ayı içinde

Kaptan Bülent Büyükdağ

Mürettebat

1 Ersin Böke
2....
3...
4...

Ee kimler geliyor ?











*

    B. B.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #34 : Ağustos 30, 2014, 16:39:03 »
O ha! Bundan para kazanalım diyorsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  senden öğreneceğim çok şey var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgili iyi dostum, dediklerini dikkate alacağım.

(Lütfen, biliyorsunuz Ersin'le para mevzuunda şakalaşmamız var, buradan ona yönelik bir şey çıkmasın)
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2014, 16:43:20 Gönderen: Bülent Büyükdağ »

*

    E. B.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #35 : Ağustos 30, 2014, 16:42:39 »
Dikkate almak yetmez..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    A. Ç.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #36 : Ağustos 30, 2014, 16:58:13 »
Denizde eninde sonunda hemen herkes boyunu aşacağına inandığı bir yolculuğa çıkar. Bu yolculukların çoğu başarılı olsa da başarısız olanları da hiç az değildir.  Bir tekne transferi gezi değildir, hele Akdeniz'de gezi olmaktan tamamen çıkar. Gece gündüz durmadan gitmek tekne içinde dayanmanın dışında becerileri iyi olan en az iki kişi gerektirir. Acemi personelden alınacakyardım kısıtlı olur ve genellikle yetmez.

Bu koşullarda bu transferi yapabilirsiniz ama risk vardır, tartmak sizin kontrolunuzdadır. Eğer risk görüyorsanız ve yardım da önerilmişe bence kabul edin derim.
*

    E. B.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #37 : Ağustos 30, 2014, 17:06:24 »
Ahmet Korsanımı duydunmu Redaktör.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    H. D.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #38 : Ağustos 30, 2014, 17:09:57 »
Ben gelsem bir işe yararmıyım acaba?
*

    B. B.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #39 : Ağustos 30, 2014, 17:51:56 »
İlkin şunu söyleyeyim, kıskandırmak gibi olmasın, gıcıklık vermek için yapmıyorum;size bu satırları, tam bu kerahet saatinde, güzel bir yabani orkide ağacının altında nefis bir Adana Kebap ve yanında beyazla yazıyorum. Buyurun!

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Gelelim, bu seyir konusuna, tam da rakımın yanına çayı koyuvermişlerken, mis gibi olsun.

Sizlerden öğrendiğim bir kaç şey var ki bu söyleyeceklerim, yine sizlerden öğrendiğim pek çok şeyin yanında bana kalırsa en önemlileri;

İlki, yine adları geçecek ama; Kamil ve  Eyüp ağabeylerin ilk tanıştığımız o soğuk ve keyifli kış gününde bıktıracak kadar sık, belki on beş kez üst üste söyledikleri:
Usta birini bile bulsan yanına, unutma, Kaptan sensin! Bunu bir cebime koydum.

ikincisi, hepinizin söylediği
 denizle inatlaşılmaz: Bunu da ceplerimden birine koydum.

üçüncüsü, öyle olmama karşın, Bahattin ağabey Simi'de bir de fırça atar dille söyleyince iyice kafama kazınan,
korkak olmak lazım: Bunu da kazıdım.

dördüncüsü;
muhakkak B; C; D planların olsun!

Zayıf mürettebatla seyir yapmanın güçlüğünü/yoruculuğunu hele kaptan da benim gibi usta olmayınca nasıl harap edici olduğunu biliyorum, yaşadım.  Hatta bana kalırsa, kaptan usta bile olsa, yanında işten iyi anlar birilerini ister. Hatta belki hiç kimse olmasa, ona göre yol tutacağından daha iyi bile olur.

Şimdi, Nilüferin dediği gibi, kendi okyanusum olsa da, sahiden okyanus geçmiyorum.
Kaptanlık yapamayacağımı anlarsam, yapamazsam, bir yere bağlanırım.
Merak etmeyin haddinden fazla korkacağım.
birden fazla plan hazırlayacağım ve asla ne kendimle ne denizle inatlaşmayacağım. Söz!
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2014, 18:00:35 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
*

    B. B.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #40 : Ağustos 30, 2014, 18:03:08 »
Bu arada, Ahmet Korsan'ın adını pek az veriyorum ama, bilmesini ve bilmenizi isterim, özellikle takip ediyor ve dinliyorum.
*

    A. Ç.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #41 : Ağustos 30, 2014, 18:10:58 »
Yol üstünde sığınılabilecek yerleri mutlaka belirleyin, Akdeniz'de çok da fazla değiller. Kalkan, Kaş,  Kekova, Finike, Adrasan (Çavuşköy), Gazipaşa, Bozyazı (Sadece sığınmalık), Yeşilovacık, Taşucu,  sonrası zaten sizin memleketiniz, yolda bir  iki barınak daha var ama oraya gelince zaten Mersine yönlenirsiniz.
*

    G. Ö.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #42 : Ağustos 30, 2014, 18:35:27 »
Kas Marinaya alternatif Finike Marinadir.Korfez gecisi oncesi iyi bir mola lazim.Anamuru gecince Bozyazi Balikci barinagi da rahat bir mola yeridir.Sakin ve genis bir barinak.Balikcilarin oldugu tarafin devamindaki bos rihtima abordo olabilir ya da kictan kara yapabilirsiniz.Daha sonrasinda Kumkuyu marina var.
Yeni ve henuz resmi acilisi yapilmamis bir marina. Irtibat tellerini ozelden yollayacagim.Tasucundaki siglik soylenildigi gibi en riskli bolgedir.Ince burundan siglik 4, 5 mil aciga kadar devam eder.Gece gecislerinde sehir isiklari cok yaniltici olur.Gunduz gecmek iyi olur.Kum hareketi nedeni ile haritalalardaki tesbitlerde degismektedir.Mersin Marina da Kumkuyu da hem ucuz hemde guzel marinalar.Selametle
Bozyazi B.B :36 31, 54N 034 14, 01E
Kumkuyu M:36 46, 18 N 034 34, 32E
Balikci tekneleri ozellikle Anamur cevresinde ve korfezde iyi kollanmalidir.
*

    H. D.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #43 : Ağustos 30, 2014, 18:44:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben gelsem bir işe yararmıyım acaba?

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Gelelim, bu seyir konusuna,
Sizlerden öğrendiğim bir kaç şey var ki bu söyleyeceklerim, yine sizlerden öğrendiğim pek çok şeyin yanında bana kalırsa en önemlileri;
Usta birini bile bulsan yanına, unutma, Kaptan sensin! Bunu bir cebime koydum.
Zayıf mürettebatla seyir yapmanın güçlüğünü/yoruculuğunu hele kaptan da benim gibi usta olmayınca nasıl harap edici olduğunu biliyorum, yaşadım. Hatta bana kalırsa, kaptan usta bile olsa, yanında işten iyi anlar birilerini ister. Hatta belki hiç kimse olmasa, ona göre yol tutacağından daha iyi bile olur.

Ben cevabımı aldım.Red edilmişim.
*

    A. Ç.

Ynt: KARACASÖĞÜT- MERSİN ROTASI
« Yanıtla #44 : Ağustos 30, 2014, 19:00:03 »
"...kaptan usta bile olsa, yanında işten iyi anlar birilerini ister. Hatta belki hiç kimse olmasa, ona göre yol tutacağından daha iyi bile olur."

İnsanoğlu daha az uyku ile idare edebilse bile normalde 8 saat uyku ister. Gündüz kaptan uyusa bile tekneyi teslim edeceği kişi sorunsuz bir şekilde en az sekiz saat tekneyi kullanabilmelidir.  Gece seyri yapmayacağım, kıyıya girip uyuyacağım derseniz o zaman yanınızda işi hiç bilmeyen biri bile  olabilir.