0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    G. Ç.

ahşap tekne bakımı
« : Kasım 22, 2017, 14:24:46 »
9.5 metre Antalya torlak tersanesi yapımı ahşap üzeri su kontraplağı üzeri epoksi macun kaplı tekne  geçen yıl satın alındı Mersin Marinada.  Bu günlerde sintine de  gereğinden fazla su yapmaya başladı başıma ne gelecek bilmiyorum formları okudum anlayamadığım bazı şeyler var.örneğin epoksi macun kaplı bir teknede epoksi reçine yada epoksi hazır macun mu kullanacağım bir çatlağa rastlarsam ne kadar açmam gerekecek sadece çatlağın olduğu yermi çevresinide açmam gerekecek mi macunla doldurmam yetecek mi altına kumaşla epoksi kaplansa üzerine macun tutacakmı  arka platform un aynasını ham ahşap haline getirip yani zımpara ile tamamen temizleyip epoksi macunla kaplasam olurmu. Postaların omurgaya bağlandığı yerlerde iki karşılıklı postayı birbirine somonlu vida ile bağlayan üçgen ahşap parçalardaki vidalar paslanmış değiştirmek gerekirmi onları ordan çıkarmak için pratik yol varmı başkaca karaya çıkmış ken bunuda yap kontrol et diyeceğiniz önerileriniz varmı bu tekneyi suya atabilirsem biraz tercübem olacak herhalde. Bütün korsanlara selamlar saygılar,şimdiden teşekkür ederim.


*

    A. Ç.

Ynt: ahşap tekne bakımı
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2017, 15:03:35 »
Ahşap üzeri su kontrapliağı kaplamalar genellikle teknenin sadece bordasına yapılır, su kesiminin altı ise kontraplak kaplanmaz. Epoksi kaplamanın su kesiminin altında yapılıp yapılmadığını da kontrol etmek gerekir. Altının epoksi ile kaplanması gerekiyorsa cam elyafı + epoksi reçine kullanılarak yapılabilir. Altı epoksi kaplı ise ve çatlamalar varsa o bölgedeki yüzey iyice temizlenecek, şekil bozukluklarını engellemek için yaklaşık 10 cm genişliğinde epoksi ve elyaf katmanı tamamen kaldırılacak, ahşap rutubetli ise kuruması beklenecek, epoksi reçine sürüldükten sonra epoksi reçine + cam elyafı ile onarılacak.

Postaları birbirine bağlayan civataların ne kadar paslandığınnı görmeden değişip değişmeyeceğine karar vermek yanlış
olur. bu konuda fotoğraf işe kısmen de olsa yarayabilir.

Onarım yaparken epoksinin ahşaba veya epoksiye uygulaması gerekir, boya üstüne epoksi tutmaz. Eposi bazlı her türlü zemin üzerine epoksi uygulanabilir. Yani cam elyafı + epoksi üzerine epoksi macun yapabilirsiniz. Epoksi almışken ben olsam cam elyafı tozu ile epoksi reçineyi karıştırıp kendi macunumu hazırlarım.       


*

    G. Ç.

Ynt: ahşap tekne bakımı
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2017, 08:36:35 »
Teşekkür ederim Ahmet bey selamlar.