0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. D.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #30 : Şubat 04, 2013, 11:17:39 »
Kusura bakmayın ama elme ile armudu karıştırıyorsunuz.Konumuz bir motorun cevre elemanı yani asli elemanı bile degil.Orjinal dediğiniz takoz yanmarda yapılmaz,motor tekneye monte edilirken ya motor firmasınca motor takozla birlikte teslim edilir ki  yanmar takozu anlaştığı bir firmadan almış olur.yada motor takozsuz teslim edilir tekne firması takozu kendi temin edip yerine takar.Şimdi bunun neresi "ORJİNAL" Takozun orjinali filan olmaz olsa olsa kendi markası yazan torba içinde satılanı olur,takozun  filan motora uygun olanı olur.Hiç mi araba parçası alırken rast gelmediniz  "Abi bu araba markası yazan torba içindeki,buda malı üretenin torbaya koymadan sattığı" bu diyaloğla hiç mi karşılaşmadınız.
Anket konusuna dönersek motor takozlarının -bence- ve bilimce- sinin tariflerini yapalım sonrada ankete katılalım.
Saygılar


*

    E. Y.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #31 : Şubat 04, 2013, 11:20:38 »
Hüseyin korsanım;
"Siz daha iyisini bilirsiniz"
Eminim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #32 : Şubat 04, 2013, 11:26:58 »
Yanmar enjektör memesi de imal etmez.  Belirli bir markanın memesini alır ve kullanır. Ayn numara memeyi piyasada bulabilirsiniz hatta başka bir markanın eşdeğer olarak ürettiği başka meme de bulabilirsiniz. Ama piyasada aynı özellikte motor takozu bulamazsınız. Bunu sadece Yanmar'da bulursunuz. Bu da o takozu "orijinal" yapar.


*

    Ü. G.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #33 : Şubat 04, 2013, 11:31:27 »
Katkılarınız için hepinize teşekkür ederim. Yanmarı orjinal takozları üzerinde kullanırken memnundum, sonderece konforluydu. Kesinlikle orjinalinin takılmasının doğru olduğuna inananlardanım. Ancak bu sefer durum benim için biraz farklı. Tamamen duygusal nedenlerden Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Bugün bayiden teklif aldım. Tanesi 575 tl. Dördünün de değişmesi gerekiyor. Ermeksan takozlar için ise 80 tl dediler. Aradaki farkkalite açısından mutlaka büyük ama fiyat açısından ise çok daha büyük. Vetusun 130 tl lik 100 kg yük taşıyanı bir modeli var. İnternetten onun özelliklerini araştırıyorum şu an. Yanmarın orjinal takozu gibi olmaz ama iş görür diye düşünüyorum.


*

    H. D.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #34 : Şubat 04, 2013, 11:36:06 »
Ünsal korsanım
Şu orjinal tanımlamalı takozun ölçülerini verebilirsen senin adına araştırma yapabilirim.

*

    H. D.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #35 : Şubat 04, 2013, 11:40:19 »
Ahmet korsanım yanılıyorsunuz egerki sadece yanmarın filan modeli için takoz yaparsanız ticari olarak topu dikersiniz,o takoz veya benzerleri işe hakim olanlar tarafından her yerde kullanılabilir,tersine düşününce o filan tipteki motora uygun olan pek çok takoz vardır.
*

    Ü. G.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #36 : Şubat 04, 2013, 11:45:59 »
Hüseyin Korsan takozun tam ölçülerini bilmiyorum. Takozlar teknede halen. Ölçünce bildiririm.

Motor söküldükten sonra takozların ikisinin 100 kg diğer ikisininde 150 kg olduğunu farkettim. Ancak 150 kg yük taşıyan takozların ikiside teknenin iskele tarafında diğer 100 kg lık ikisinin de teknenin sancak tarafında monte edildiklerini farkettim. Ben ön ve arkadaki takozların farklı olabileceğini düşünüyordum. Yani öndeki iki tanenin aynı arkadakilerin de kendi içinde aynı yüklerde olacağını düşünmüştüm. Farklıymış.
*

    A. Ç.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2013, 11:58:32 »
Motorda statik yükten çok dinamik yük önemlidir. Gaz verdiğinizde motor dönüş yönüne göre bir yana yatar. Özellikle büyük motorlu eski Amerikan arabalarında bu yatma arabayı bir tarafa doğru yatırır. Deniz motorlarında da bu kural değişmez, bu nedenle bir tarafa daha fazla yük taşıyacak takoz koymuşlardır.
*

    Ü. G.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #38 : Şubat 04, 2013, 12:06:11 »
Haklısınız Ahmet korsanım. Fabrika hata yapmaz ustalar yanlış takmışlar diye ustalara kendi kendime biraz söylenmiştim ama doğruymuş . İnternette de araştırdım. Yanmarın 3jh ve 4jh serilerinde bu şekilde diğerlerinde ise simetrik uygulamışlar. Belki 3 silindirlerde böyle oluyordur. Aşağıdaki linkte yanmar motorlarda takoz dağılımları verilmiş. İlgilenenlere yararlı olabilir. 

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. A.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #39 : Şubat 04, 2013, 16:35:15 »
Allah yardımcın olsun Ünal Kaptan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Her kafadan bir ses çıktı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Artık sen herkesi dinleyeceksin en sonundada ne istiyorsan onu yapacaksın doğal olarak  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
4 takoz neredeyse 2.500 TL  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben olsam üstüne az daha koyar çin malı sıfır bir motor alırdım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. A.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #40 : Şubat 04, 2013, 16:38:02 »
Ünal kaptanım moralini bozmak istemem ama bu takozların değişimi çok zahmetli ve vakit alan bir iş( Ben yaptım ordan biliyorum ), Yanmar servisleri orijinal takozunun fiyatına yakın montaj ücreti isteyebilirler aman dikkat et  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    M. A.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #41 : Şubat 04, 2013, 16:42:39 »
Ancak bulabildim, burada yazmıştım maceramı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Usta tanıdık olmasına rağmen utanmasa kaçacaktı valla billa  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Umarım sizin işiniz daha kolay olur  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    K. A.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #42 : Şubat 04, 2013, 17:41:33 »
benim motorum da yanmar motor takozları koptu esnek takozlar yanmar anesine 170 euro artıı kdv dedi

sonra bende bunları tümay korsanın tavsiyesi ile perşembe pazarında yaptırdım esnek olmadı ama 2 senedir sorunsuz kullanıyorum özkan gülkaynak arkadaşım da esnek olmayan takozlar biraz sarsıntı yapar ama daha kolay layna alırsın dedi

bende orda yaptırdım
*

    H. D.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #43 : Şubat 04, 2013, 17:46:17 »
Kemal korsanım
Motor takozlarını yaptırdım  diye yazmışsınız.Takoz nasıl yaptırılıyor anlatırsanız sevinirim.
Saygılar
*

    H. A.

Ynt: yanmar motor takozu
« Yanıtla #44 : Şubat 04, 2013, 18:21:57 »
Hüseyin korsan
 Çok bilmişliğinizden herkes sıkıldı.farkında değişmiştiniz.Bende şu an kullandığım 3 deniz makinası var.Ve bu gün motorumu tekneden söküp motor takozlarını değiştirmek için hazırlık yaptım.
Bende merak ediyorum inşaat mühendisi olunca her şeyden anlıyormu insanlar.
Sizin kaç motor söktüğünüzü veya kaç takoz değiştirip,bu kadar ahkam kestiğinizi bütün üyeler merak ediyordur sanırım.insanları tahrik etmeyin lütfen.
Not:Moderasyon her şeye karışıyorsa,Hüseyin korsanın bu işlerine bakmıyor mu?