0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Y. B.

Merhaba arkadaşlar,

Resmi Gazete'nin bugünkü (16/11/2018) sayısında yayımlanan Özel Teknelerin Donatımı Ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile sürücü belgesi sahibi olanlar ADB almak için sağlık ve muayene şartlarından muaf tutuldu.

Herkese kolaylıklar ve iyi günler.

16 Kasım 2018 CUMA   Resmî Gazete   Sayı : 30597
YÖNETMELİK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından:
ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI VE KULLANACAK KİŞİLERİN
YETERLİKLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 2/3/2008 tarihli ve 26804 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 9 – (1) ADB alacak kişilerin 26/9/2006 tarihli ve 26301 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte belirtilen birinci grup sürücü belgesi sınıfları için istenen sağlık şartları ile muayenelerine dair usul ve esaslara göre sağlık raporu almaları gerekir.
(2) 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümleri kapsamında sürücü belgesi sahibi olanlar bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen sağlık ve muayene şartlarından muaftır.
(3) ADB sahibi kişide sağlığı bakımından özel tekne kullanımına engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti hâlinde, İdare tarafından ADB belgesi geri alınarak, kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir. Sağlık şartları bakımından özel tekne kullanımına ilişkin bir engelinin olmadığı veya mevcut olan bu hâlin daha sonra ortadan kalktığı sağlık raporuyla tespit edildiği takdirde, ADB belgesi kişiye iade edilir.”
MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi   Sayısı
2/3/2008   26804
Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin
Tarihi   Sayısı
1-   13/9/2009   27348
2-   2/10/2009   27364
3-   8/5/2014   28994
4-   14/9/2018   30535



*

    O. E.

Süper iyi haber ...
Teşekkür ederiz.
Alacak olanlara büyük kolaylık olmuş.
Yapanların ellerine sağlık...

Denizde çoğalmayalım diyen Elitist "AMATÖR DENİZCİ" ler sevinmez ama ben sevindim...

Herkes Denizlere....


« Son Düzenleme: Kasım 16, 2018, 11:32:34 Gönderen: Oktay Eryılmaz »


*

    A. Ç.

"ADB sahibi kişide sağlığı bakımından özel tekne kullanımına engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti hâlinde, İdare tarafından ADB belgesi geri alınarak......"

Biraz şaibeli bir durum. Aşikar değişikliğie km karar veriyor?



*

    N. D.

İyi haber ama KMT den bahis yok , devlet işi bu ben KMT ye girmek istiyorum ama sağlık raporu üşendiğim için erteliyordum , şimdi yönetmelikte KMT yazmıyor diye git rapor al diyebilirler . Bir de bizim tevellüt eski ehliyeti 82 de 17 yaşımda almıştım . Yani 83 e göre ehliyet alanlar kapsamı da  uymuyor


*

    O. E.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
"ADB sahibi kişide sağlığı bakımından özel tekne kullanımına engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti hâlinde, İdare tarafından ADB belgesi geri alınarak......"

Biraz şaibeli bir durum. Aşikar değişikliğie km karar veriyor?

Kolluğa bırakmış açıkçası,


 

*

    S. K.

Ehiiyetim 94 model, artık birbirine sayısız bantla tutturulmuş 40 parçadan oluşuyor... Geçen içinde trafik şubenin de olduğu eminyet binasında müvekkille görüş için beklerken aklıma geldi "gelmişken şunu da değiştireyim" dedim; sıra no alıp gittim ki evraktaki bayan bir ehliyete ve yanında verdiğim resimlere bir de bana baktı, sıkkın sıkkın: "sağlık raporu, parmak izi verildisi ve e-randevu al öyle gel" dedi döndü kıçını yandakiyle muhabbete...


Vay arkadaş, sağlık raporum olmadan elimdeki ehliyetle yeni ehliyet alamayacağım ama elimdeki ehliyetle gidip ehliyet alabileceğim; öyle mi? 
*

    O. E.

Çok yakında ADBelgesi olandan Sürücü Ehliyeti için Sağlık raporu istenmez genelgesi yayınlanır onu bekleyin bence Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    R. E.


"Bugün sünnet yarın deniz"di eskiden..
Şimdilerde bugün başvur yarın belge moduna geldik..

Dilerim, karayollarındaki belge dağıtmanın sonuçlarına benzer şeyler yaşamayız.

Yine dilerim, bağlanacak yer sınırı gibi bir şeyden Ankara bürokrasisi haberdardır.

*

    Z. G.

Ankaraya sormuşlar işlerin neden eğri nerem doğru ki demiş .
*

    N. D.

Bu gün liman başkanlığına gittim. Ay sonu yapılacak olan KMT sınavına girmek istediğimi söyleyerek ne gerektiğini öğreneyim dedim ve sordum "sağlık raporu" , istiyoruz dediler ben de sınava girmekten vaz geçtim , hastahanelerde koştur o yana koştur bu yana zamanım yok. Şu işe bakın , koca tekneyi kullanabilecek ehliyeti almak için sağlık raporu gerekmiyor ama o teknenin telsizini kullanabilmek için sağlık raporu şart !
*

    A. Ş.

Önceki haftasonu Sefaköy'de bir dostum girdi. Telefonlar açık, istediği gibi karıştırmak, yanındaki, önündeki kişilerle konuşmak, yardım istemek serbestmiş. Bir devletin bu kadar gayriciddi davranması nasıl savunulur, anlamak mümkün değil...

Feysbukta, Amatör Denizciler Hareketi sayfasına yaptığım yukarıdaki yorumdan dolayı küfür yedim.