0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    K. K.

SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« : Mayıs 30, 2017, 13:35:45 »
Zor bir kışın ardından karaya çıkma olayını da atlattıktan sonra sıra geldi çıkıp biraz dolaşmaya dedik.Dedik ama bu defa da hava bir türlü düzelmedi.
Neyse efendim öyle böyle derken geçen pazar sabahı çözdük Shima'yı ve isim ablasını da yanımıza alarak avara olduk Gümbet'ten.
Shima' nın isim ablası aşağıda gördüğünüz şahıs oluyor.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bütün seyir planımız bu kediciğe bağlı.İlk defa denize çıkarıyoruz ki bunu araba bile feci tutar.Veteriner tavsiyesi ile ilaç vererek hazırladık prensesi.
Gümbet'ten Palamutbükü'ne 5 saatte geldik bağlandık.Yol boyu ağlayıp kusan kedimiz bağlanınca rahatladı ve tekneye yerleşmeye başladı.
Palamut'a geçen yıl ekimde gelmiştik, tenha ve bakımsız idi,dediler sezon sonu.
Şimdi de tenha ve bakımsız, diyorlar sezon başı.Ben halkımı böyle kabul edip seviyorum ,olsun varsın.
İlk gün yayıldık dinlendik.  Ama ikinci güne hoş bir sürprizle uyandık.
Servis akülerinden biri acayip ısınmaya başladı.Geçen ay hayata veda eden motor aküsünü yenilemiştim ama servis akülerini Serdar'a sorduğumda onlar yeni sayılır merak etme demişti ben de ellememiştim.Gelgör ki burada servis aküleri başkaldırdılar.Erol abiyi arayıp durumu sordum ,çok ısındığını söyleyince aman hemen kutup başını sök ve iki aküyü de yenile  tehlikeli bir durum cevabını aldım.
Neyse efendim koop. başkanı yardımcı oldu Fikri usta diye bir arkadaşın numarasını verdi aradım durumu anlatıp akülerin resmini yolladım.Fikri usta Datça'ya gidip Mutlu bayiinden iki tane 100 amper aküyü kapıp getirdi.Eskilerini söküp yenileri taktım ve ikinci günümüzü böyle tamamlamış olduk.
Bu arada etrafta yağmur kıyamet gidiyor.
Derken efendim üçüncü güne serin ve kapalı bir hava ile uyandık.Kahvaltıyı takiben gök delindi sağnak boşaldı.
Oturduk kaldık teknede.
Sonra düşündüm acaba Hakan Tiryaki korsanımdan bana da mı bulaştı bu kör talih.
Bir de eğer kedimiz alışırsa uzun uzun aşağılara kadar inmeyi düşünüyorum ama daha yolun başında bu talihsizlik benle gelecekse ülke turizmine de zarar vermek istemiyorum.Ne yapayım bilemedim şimdi vatandaşa da yazık geri mi dönsem.
Bakalım bir yarın olsun da.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2017, 13:38:14 Gönderen: Kamil Kurdoğlu »


*

    S. Ç.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #1 : Mayıs 30, 2017, 13:48:38 »
Hadi bakalım kolay gelsin...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Havalar düzelince keyfinde artar..Bu havalar yüzünden programlı gezilerden hiç haz almadım..

Motor aküsü,ben tekneyi aldığımda vardı,hiç değiştirmedim,geçen ay değiştirdiğine göre nerden baksan en az sekiz sene çalışmış.

İki servis aküsünün değişimide bu haziranda üçüncü senesini dolduracak..
Yani daha iki küsur senelik..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Diyorumki acaba problem aküdemi..


*

    T. Ö.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #2 : Mayıs 30, 2017, 14:11:36 »
Aslan ortak.
Bir-bir üstesinden geliyor problemlerin.
Hava problemini de atlatırsın, merak etme.

TANER


*

    K. K.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2017, 15:10:46 »
Palamutbükü'ndeki zorunlu ikametimiz nihayet sona erdi.Hava düzeldi,başkaca bir aksilik te çıkmayınca bu sabah çıkalım dedik ve bastık marşa öğlen geldik Datça belediye iskelesine bağlandık.
Bu arada Palamutbükü'nde son gün sevgili Tümay kaptanımın oğlu Anıl kardeşimiz barınağın tonoz ve zincir düzenlemeleri için buraya geldi.Kendisiyle tanıştık.Tümay'ın birebir 25 yaşındaki hali, fişek gibi bir delikanlı.
Bildiğiniz gibi Tümay bu tip işleri bedava ve hibe mahiyetinde yapıyor.Bir nevi denizciliğe ve barınaklara destek.
Fakat azizim bu bizim insanlarımız tuhaf.Burada çocuk bedava kooperatifin yararına dalıp saatlerce çalışıyor,bir tek kişi gelip te yardım edeyim demiyor.Zavallı görevli Kader ile ben koşturduk.Kompresör dirseği kırılmış yolda , kompresörü olan birilerinden istedik birkaç saatliğine , arkadaş kimse vermedi iyi mi.Yahu sinir oldum , bu çocuk bedava taa İstanbul'dan sizin işiniz için kalkıp gelmiş insan bi yardımcı olur be yuh yani.Neyse sonra bir şekilde halloldu da Anıl dört saat dalıp çıkarak kopuk zincirleri buldu ve ekledi.
En çok kızdığım da akşam saat 18.00 olmuş başkan efendi hadi bırakalım yarın devam ederiz diyor.Anıl deli oldu , yok kardeşim görüş bitene kadar devam dedi de neyse akşam 20.00 ye kadar çalışıldı.
Bu arada Anıl sabah dalıp benim küçük bir tutya problemimi de şipşak halletti sağolsun.
Ben sabah 10.00 da avara olduğumda hala suyun içinden adamlara çekin bırakın diye bağırıp duruyordu delikanlı.
Hiç kimsenin çalışmaya gönlü yok yavaş çekim bir yaşam.Ne diyelim böyle başa böyle traş.
Neyse efendim şu anda Datça limanda bağlıyız ve bu satırları yazıp duruz.
En son buraya 11 yıl önce gelmiştim.Bakalım çok değişmiş mi.
Beğenirsek yarın da kalırız.
Bu arada Shima( kedi olan ) gittikçe daha az sorun çıkarıyor.Ancak tekneye alışınca bu sefer havuzluğa çıkıp dolaşmalara başladı . İnşallah dışarı kaçırmayız.Şimdilik pasarelladan korkuyor ama onu da keşfetmesi çok sürmez.
Du bakali nolcek.





*

    Ö. Ç.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2017, 17:27:51 »
Kediler özgür hayvanlar... Ben gezdireyim deseniz tasmaya falan da gelemezler. Pasarella olmazsa atlar yüzer yine gezer gelir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gözü keserse tabi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    T. A.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2017, 14:53:25 »
Korsanım her şey kolayına
*

    K. K.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #6 : Haziran 03, 2017, 10:23:38 »
Datça'ya iki yarım gün yetti.Dün öğlen avara olup Kurucabük e demirledik.Burada bir dostumuzun teknesinin yanında alargadayız.Bu gün öğleden sonra Orhaniye tarafına gitmeyi düşünüyorum.Muhtemelen Ella klüp te geceleriz.
Her iki Shima da halinden memnun görüldüğü üzere.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    T. G.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #7 : Haziran 03, 2017, 20:36:33 »
Kedileri çok severim
Geliyimde mıncık yapayım onu

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

    K. K.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2017, 10:35:50 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Dün geceyi Ella nın iskede geçirdik.Burası güzel , mutfak iyi, tuvalet ve duşlar elden geçirilmeli.Ufuk kardeşimize gerekli uyarıyı yaptım dikkatlice dinledi .İskele ve hizmet güzel.
Ancak burada süreli bağlama yapan tekneler iskeleyi doldurmuş.Sözleşmeli bu teknelerden seyirde olanların yerine günübirlikçileri bağlıyorlar.Kısa bir zaman sonra boş yer kalmayacak gibi.
Kışlama için burada tekne bırakılabilir.Nitekim Mehmet Atay korsanımın Sarıyaz'ını burada gördüm.
*

    D. E.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #9 : Haziran 04, 2017, 10:53:39 »
Denizi içesim geldi.. bakınca..
*

    K. K.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2017, 16:02:52 »
Turgut'tan avara olduk.Hesaba göre Bozburun'a gidip çıkış alacağız ve Yunan'a girip aşağıya kadar Yunan 'dan ineceğiz.Plan bu.Ama "denizde plan olmaz" demişler.E bir de Hakan Tiryaki ile ahbaplığımız da olunca işlerin ters gitmesi olağan.
Otopilot sapıttı.Okumuyor, gitmiyor , kafasına göre yönetim tarzı sergiliyor. Oysa biliyoruz ki kafasına göre yönetim zarar verir.! Neyse.Orasını burasını kabloları ayaküstü heryerini kurcaladık ama nafile.
Hemen plan değişti.Selimiye'ye girdim Giritimu 'nun iskelesine bağlandım.Aradım Marmaris Raymarine'den birilerini.Dediler abi çok yoğunuz oraya gelemeyiz.Tamam ülen ben gelirim o zaman.
Ertesi sabah Selimiye'den doğru Marmaris Netsel'e attım kendimi.Salı günü geldi Raymarine den bir arkadaş.Söktü götürdü ve önce bana telefonda 2.000 euroluk bir empas atıldı satış müdürümüdür nedir öyle biri tarafından.Yok yenilenecekmiş te yok bilmem ne.Tabii ben bir telekonferans(!) çekince bu arkadaşa yarım saat sonra aradılar nasıl olduysa cihazı kurtarmış söken delikanlı.Geldi taktı, çıkıp test ettik sorun yok. Yine de 170 euroya mal oldu bana.Yersen.
Ama tabii akşam olduğundan bir gece daha kaldık Netsel'de.Ama bu çok iyi oldu Kaan Erdem korsanım teknesini karaya almış oralarda imiş  geldi havuzluğumuza renk verdi.Güzel muhabbetinden feyz aldık.Birçok bilgileri paylaştık.Özellikle teknede yaşamak üzerine bana ve 2.kaptanıma küçük bir pencere açtı.O pencereden içeri göz atmak güzel olabilir.
Sabah dedik ki madem buraya kadar indik bizim kıyılardan devam edelim o zaman.Çıktık Netsel'den , motor-yelken-motor vardık , Ekincik My Marinanın iskelesine ve de bağlandık.
My Marinanın sosyetik lokantasından görünüm böyle.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap









*

    K. K.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #11 : Haziran 09, 2017, 16:07:44 »

Ekincik'ten erkenden yola düzüldük.
Rota Fethiye Karacaören.Sağolsun Özgür korsanım orayı önerdi.Motor yelken 5 saatte Karacaören'e geldik.Burada Karacaören restoran var.Bir aile işletmesi.Önüne tonozlar atmışlar bağlanıyorsunuz sizi gelip botla alıyorlar.
Delikanlının adı Can:0542 321 94 48
Tonozların mantarları zayıf kalmış halat suyun altına çekiyor bazılarını çok dikkat etmek lazım.Burayı çok sevdik denizi de güzeldi.Hemen arkada Gemiler adası var.
Şöyle bir yer.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Sabah Karacaörenden erken çıkıp doğru Kalkan'a attık kapağı.Yoldan Hakan Tiryaki'yi aradım bana hiç oraya girme direk Kaş'a gel dediyse de dinlemedim onu ama kesin haklıymış.
Yoldan Kalkan belediye görevlisi Aydın beyi (0539 939 07 08) aradım ama orada olmadığını bizim girip kendimizin bağlanabileceğini söyledi.Bir de uyardı abi tonoz yok demir atacan ama tam ortaya yeni tonoz hattı döşedik henüz bağlayamadık mutlaka karşıya yakın demir at dedi.
Neyse geldik demiri attık bir insan evladı gelip yardım etmedi koltuk halatlarını hanım kıyıya atlayıp benden aldı.Her işimizi kendimiz yaptık.
Hakan'a bir kez daha hak verdim.
Bir de içerde dev bir motoryat bağlı ve bildiğin marangozlar içinde çalışıyor.Bütün limanda planya sesi ve talaş kokusu hakim.
Daha da buraya gelmem.
Yarın erkenden basıp Kaş'a gideceğiz.Umarım bu gece gürültü kesilir de uyuruz.



*

    S. Ş.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #12 : Haziran 09, 2017, 16:48:23 »
Kamil kaptan ,

Çok keyifli yerler  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ,olsun her yer gulluk gulistan olsa çok gevşeriz bu seferde...

Kedi ne alemde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ,yazdıklarını okutuyorum , bol bol yazarsan seviniriz, iyisiyle kotusuyle bilelim ona göre biz iki taneyle hareket edeceğiz...
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2017, 16:49:56 Gönderen: Semih Sener »
*

    K. K.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #13 : Haziran 09, 2017, 17:41:35 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kedi ne alemde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kedimiz alıştı.Artık kusma ve ağlama yok seyirde direk dibine gidip yatıyor.Onun dışında normal.Bizim mızmız alıştıktan sonra hepsi alışır.Ama başlangıçta veterinerin verdiği ilaç faydalı oldu hiç bırakmadık söylediği tertibi uyguladık.
Şimdi durum şudur

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. Ş.

Ynt: SHIMA'NIN SEYİR DEFTERİ
« Yanıtla #14 : Haziran 09, 2017, 18:39:12 »
 Maşallah  guzel bı kontes tekir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gecenlerde altı  saatlik bir seyire götürdük birini ,alıştı bıraz, bizimle  dısarda oturdu seyirde , teknenin  etrafına da ağ germiştim kontrolsuz düşmesin diye, çıkmadı bile havuzluğun dısına, kedinin guzelliği ansızın bir yere atlamaz , herseyi patisiyle elli defa kontrol eder sonra suya girer ,ondan yana korkum yokta, uzun seyirde sersemlerse kakaya çıkmaz,yemek yemezse diye çekince ,ilaç ağlamasın mıyavlamasın dıye sanırım ,sakinleştirici gibi.. bızde çok sükür oyle bır sey yok,sakin bir kuzu  ,digeri de pek ufak bir kız onu da cıkaracağız bu sefer...

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2017, 18:50:13 Gönderen: Semih Sener »