0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. E. K.

Gümrük süresi dolmuş tekne alımı
« : Eylül 19, 2018, 23:27:31 »
Değerli korsanlar merhaba,
Yaklaşık 10 yıl önce karaya alınarak hiç yurtdışına çıkmamış yabancı bayraklı bir tekneyi aldığımız takdirde geriye dönük ne gibi harç, ceza, yaptırımlarıyla karşılaşabiliriz?

Teşekkürler.


*

    R. E.

Ynt: Gümrük süresi dolmuş tekne alımı
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2018, 00:05:59 »

Önce park parasını öğrenin..
Muhtemelen ihale ile alacaksınız, yine muhtemelen teknenin içinde ele gelir ne varsa çalınmış olacak. Siz ihale sonrası işlemleri zamanında yaparsanız ceza olmaz. Harçlar da satışla ilgili açıklamalarda vardır. Mutlaka park parasını öğrenin. Astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

 


*

    A. E. K.

Ynt: Gümrük süresi dolmuş tekne alımı
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2018, 00:28:22 »
Recep bey geri dönüşünüz için teşekkür ederim.Tekne bir kaçakçılık işine karıştığı için ilgili makamlarca el konulmuş.Alacaklı olan marina, borçlu olan da teknenin işletmecisi olan firma.Dosyasında tahliye teslim masrafları alıcıya ait ibaresi bulunuyor.Burada kast edilen sizin belirttiğiniz geçmiş dönem kiralarımıdır, yoksa satış sonrası teslim ve marinadan çıkış masraflarımıdır?


*

    R. E.

Ynt: Gümrük süresi dolmuş tekne alımı
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2018, 00:35:23 »

Ben gümrükten aldığınızı anlamış ve öyle yazmıştım.
Bu dediğinizi bilmiyorum.
Önerim bir avukatla görüşüp yol almaya çalışmak. Yani ben olsam öyle yapardım. Çünkü kaçakçılıktan yakalandıysa marinaya da muhtemelen yeddiemin olarak teslim edilmiştir. Onun da bir ücreti vardır. Tabii yine kara parkı parası..
Ben bu işe avukatsız girmezdim. Muhtemelen hiç girmezdim.