0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. İ.

Ynt: mavi kart uygulaması
« Yanıtla #150 : Ekim 22, 2013, 15:06:20 »
işte bu formüldeki "gün" neye göre hesaplanıyor onu anlamıyorum.
diyelim şimdi mavi kartım var, sisteme kayıtlıyım.pis su tankımda var 40 litre.
tekne fb'de duruyor.
ocak'ta atığımı verdim okuttum diyelim, şubat-mart-nisan hiç tekneye gitmedim.tank boş.
mayısta çıktım marinadan, sg geldi mavi kart dedi, baktı "3 aydır okutmuyomuşsun" mu diyecek ?
yada her daim 2 kişi dolaşırken o gün tesadüf 6 kişiyiz, ordan nasıl hesap çıkartacak ?
ne olacak bu farazi işler, bu hesapsız kitapsız olaylar, varsayımlar üzerine mi ceza ödeyeceğiz ?




*

    G. D.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #151 : Ekim 22, 2013, 15:07:55 »
GENELGE

(2013/12-

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Dayanak

2 6 -09- 2013

MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı; Türkiye'nin deniz yetki alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu kanun uyarınca yayımlanan Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında;

(2) Gemilerin normal faaliyetlerinden kaynaklanan ve adı geçen Yönetmelikte tanımlanan atıkları atık alım yükümlülerine verirken uygulamaları gereken bildirim ve haberleşme yöntemleri ile atık alım yükümlülerinin gemilerden topladıkları atıklara ilişkin yapmaları gereken bildirimlerin usul ve esasları,

(3) Balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerleri ve buna benzer kıyı tesisleri ile kara ile bağlantısı olmayan yüzer tekne bağlama yerleri ve buna benzer platformlara gelen gemilere atık alım hizmetinin verilmesi, bu hizmetiμ takibini sağlamak maksadıyla Mavi Kart Sisteminin oluşturulması ve sistemin uygulanmasından sorumlu kurum ve kuruluşlarca yapılacak iş ve işlemlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2- Bu Genelge;

(1) Liman dışı sefer yapan bütün yolcu gemileri, 150 GRT ve üstündeki petrol tankerleri ile 400 GR T ve üstündeki diğer gemilerin yapmaları gereken atık bildirimlerini, atık alım yükümlülerinin topladıkları atıklara ilişkin çevrim içi ( online) olarak yapmaları gereken bildirimleri, bildirimlerin kontrolünden sorumlu olan kurumların yükümlülüklerini ve bildirimlerin çevrimiçi olarak yapılacağı Gemi Atık Takip Sistemi'nin (GATS) uygulanmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesini,

(2) Bayrağı ne olursa olsun bu maddenin l.bendinin dışında kalan atık üretecek donanıma sahip olan bütün gemiler, atık alım hizmeti veren balıkçı barınakları, yat limanları, çekek yerleri ve buna benzer kıyı tesisleri ile kara ile bağlantısı olmayan yüzer tekne bağlama yerleri ve platformlara uygulanacak olan Mavi Kart Sistemi'ne ilişkin usul ve esasların belirlenmesini kapsar.

Rıza Korsan;

Dediğiniz bir bakıma doğru atık üretebilecek her gemi bu kapsama alınmış. Ancak ilk maddenin üçüncü fıkrasındaki tesisleri kullanıyor olması da gerekmekte.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Mavi Kartın Uygulama Esasları

MADDE 5- (1) Mavi Kart Sistemi; 2. Maddenin 2. bendinde tanımlanan bütün gemilerin atıkları ile tesislerin atıklarının etkin olarak takibini sağlamak maksadıyla elektronik ortamda veri girişinin ve kontrolünün sağlanacağı bir uygulamadır.

(2) Bu sistemin uygulanması maksadıyla atık alım hizmeti vermekle yükümlü olan tesislerde Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında gemilerin atıklarını alacak yeterli kapasite ve nitelikte atık kabul tesisleri kurulması zorunludur.

(3) 1. Maddenin 3. Bendinde tanımlanan tesisler; Mavi Kart uygulaması için gerekli atık alım bilgilerinin yüklenebileceği sistem altyapısını kurmak, gemilerin atıklarını alacak yeterli kapasite ve nitelikte sayaç sistemine sahip ve Mavi Kart sistemine bilgileri aktaracak bilişim altyapısının kurulu bulunduğu atık alım noktalarını tesis etmekle yükümlüdürler.

Özdere Barınakta bu tip bir sistemin kurulması ancak bakanlığın maddi desteği ile mümkün olabilir. Barınakta tuvalet olmadığı göz önünde bulundurulur ise:) adı geçen tesisin kurulması maalesef çok zor.

(4) Mavi kart uygulamasının yürürlüğe girdiği 1. Maddenin 3. Bendinde tanımlanan tesisleri kullanan ve 2. Maddenin 2. Bendinde tanımlanan tüm gemiler mavi kart almak zorundadırlar. Yurtdışından gelen ve/veya Mavi Kart Sisteminin uygulandığı alan sınırlarına ilk defa giren gemiler, girdiği andan itibaren 48 saat içinde Mavi Kartı temin etmek ve kullanmak, atık kabul tesislerine veya gerektiği durumlarda irtibat kurarak atık alım gemilerine atıklarını vermek ve verilen her atık için Mavi Kart Sistemine gerekli bilgileri işletmekle yükümlüdürler.

Burada da açıkça görüldüğü üzere 1/3 maddede yer alan tesisleri kullanan gemiler için mavi kart zorunludur.   

(5) Atık alım yükümlüleri ve atık alım gemilerinin işletenleri, gemilere verilen her bir atık alım hizmetinde atığın türünü, miktarını, tarihini ve ihtiyaç duyulan diğer bilgileri o gemiye ait Mavi Karta yüklemek zorundadırlar.

(6) Oluşabilecek bir aksaklık sebebi ile Mavi Kart Sistemi'nin kullanılamaması durumunda; atık alım yükümlüleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 'ne bildirim yaparak gemilere verilen atık alım hizmetinde Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'nin Ek-5'inde yer alan "Gemiler İçin Atık Transfer Formu"nu kullanmakla yükümlüdürler.

(7) Gemiler, yetkili kurumlarca yapılacak olan kontrollerde ve Liman Başkanlıklarından "Liman Çıkış Belgesi" başvurusu sırasında Mavi Kart'ı ibraz etmekle ve Mavi Kart uygulama alanından çıkmadan önce verdikleri son atıkların miktarını hem Mavi Kart' a işletmekle hem de atığı verdiklerine dair Ek-5 formunu almakla ve tesisler de Ek-5 formunu vermekle yükümlüdürler.

(Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ticari gemiler giriş ve çıkış zamanı ile yolcu sayılarını mavı kart sistemine işletmekle, tesisler de işlemekle yükümlüdürler.

(9) Dalış amaçlı kullanılan ve limandan ayrılış ve geliş süreleri üç saatten az olan ticari gemiler en az 7 günde bir atık vermek ve mavi karta işletmek zorundadırlar.

(1O) Üzerinde pissu üretebilecek üniteleri bulunmayan gemilere (para-sailing gemileri vb.) pissu sorgulaması yapılmaz. Diğer atıkları için mavi kart sistemine tabidirler.

(11) Mavi Kart Sistemi'nin uygulandığı illerde bulunan Atık Alım Gemileri, gemilerde Bakanlığın izleme sistemi ile uyumlu özelliklere sahip GPS cihazının yanı sıra direkt iletişim araçları bulundurmak ve bunları 24 saat açık tutmakla yükümlüdürler.

(12) Mavi Kart sisteminin uygulandığı illerde bulunan Atık Alım Gemileri; gemilere verilen atık alım hizmetine müteakip alınan atığın türünü, miktarını, tarihini ve ihtiyaç duyulan diğer bilgileri Mavi Karta işlemekle ve gemilerden alınan atıkları atık kabul tesislerine vermekle yükümlüdürler.

(13) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri; Mavi Kart sistemi alt yapısının kontrolünü ve işlerliğini sağlamak ve gerekli durumlarda bu sistemi kullanan gemi ve kıyı tesislerinden, Bakanlığın görüşü doğrultusunda ilave tedbir almalarını istemekle yükümlüdürler.

(14) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri; Mavi Kart Sisteminde oluşabilecek bir aksaklık sebebi ile uygulanamaması durumunda: Müdürlüğe yapılan bildirimlerin doğruluğunu teyit ederek gemilere verilen atık alım hizmetinde Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinin Ek-5 kısmında yer alan Gemiler İçin Atık Transfer Formunun kullanılmasına izin vermekle ve Yükümlülerden kaynaklanan sorunların ivedilikle giderilmesini sağlatmakla yükümlüdürler.

(15) Mavi Kartlar, Bakanlık tarafından yaptırılarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderilir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından ilgili tesislere, tesisler tarafından da gemilere Bakanlığın belirleyeceği fiyat üzerinden verilir.

(16) Mavi Kart' ın kaybolması durumunda verilecek olan yeni kartın bedelinin yanı sıra Bakanlık tarafından belirlenen kayıp kart işlem bedeli tesis tarafından alınır. Söz konusu ücretin kayıp kart işlem bedeli, İl Müdürlüğü tarafından belirtilecek hesaba her ayın son haftasında yatırılır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
MADDE 6- (1) Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ile bu Genelgede tanımlanan usul ve esaslara uygun olarak atıklarını bertaraf ettiklerini belgeleyemeyenlere Çevre Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince idari yaptırım uygulanacaktır.

(2) Gemilerden kaynaklanan deniz kirliliğinin önlenmesi ile GATS ve Mavi Kart Sisteminin etkin bir şekilde uygulanmasının sağlanması maksadıyla bu genelgede tanımlanan yükümlülüklere ilişkin denetim ve kontroller 201119 sayılı Bakanlığımız Yetki Devri Genelgesi çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

(3) GATS ve Mavi Kart Sisteminin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak maksadıyla atık alım gemileri ile kıyı tesislerinin denetim ve kontrolleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince gerçekleştirilecektir.

( 4) Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri gemilerin GATS ve Mavi Kartla yaptıkları işlemleri sistem üzerinden kontrol etmek ve denetlemekle yükümlüdürler.

Denetleyen var ama kurulmasını destekleyen var mı?

Yürürlük
MADDE 8- (1) Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında bildirimden sorumlu bulunan gemiler için bu Genelge yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

(2) Mavi Kart Uygulaması 05 Ağustos 2011 yılında Muğla ve 03 Temmuz 2012 yılında Antalya İl sınırları içerisinde bulunan ve 2. Maddenin 2. bendinde tanımlanan bütün gemiler ile bu
gemilerin yanaştığı tesislerde uygulamaya konulmuştur.

(3) Mavi kart uygulaması özel veya ticari amaçlı kullanılan yatların (gezi ve spor amacıyla yararlanılan, yük, yolcu veya balıkçı gemisi niteliğinde olmayan) yanaştığı, 1. maddenin 3.
bendinde tanımlanan kıyı tesislerinde 31 Aralık 2014 tarihinde yürürlüğe girer.

Dolayısıyla, Gezi ve spor amaçlı yatlar için; 31/12/2014 de

( 4) Mavi kart uygulaması Sadece yük ve balıkçı gemisi niteliğinde olan gemilerin yanaştığı (özel veya ticari amaçlı kullanılan yatların yanaşmadığı ve yat limanları dışında kalan), 1.maddenin 3. bendinde tanımlanan kıyı tesislerinde 31 Aralık 2015 tarihinde yürürlüğe girer.

Dolayısıyla, yük ve balıkçı gemilerin için; 31/12/2015 de

Ben Genelgenin tamamını ekleyemedim. İstenirse özelden mail  atabilirim. Veya Foruma ekleme yetkinliği olanlara göndere bilirim:)
« Son Düzenleme: Ekim 22, 2013, 15:08:48 Gönderen: Gönenç Demir »


*

    R. E.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #152 : Ekim 22, 2013, 15:49:44 »
"Rıza Korsan;

Dediğiniz bir bakıma doğru atık üretebilecek her gemi bu kapsama alınmış. Ancak ilk maddenin üçüncü fıkrasındaki tesisleri kullanıyor olması da gerekmekte."

Herhalde bunları kullanmayan tek durum transit geçişler. Yönetmelikten çıkaramadım, Sahil Güvenliğin adı denettim için geçmiyor, acaba devre dışı mı kaldı yoksa mavi kart denetleme yetkisini başka bir yasadan mı alıyor ?


*

    T. A.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #153 : Ekim 22, 2013, 16:05:03 »
her halükarda bir sürü farazi madde var .işin içinden çıkamayan SG komutanı yazacak cezayı ..olan yine üzümü yenen bağcıya olacak

sadun boronun dediği gibi muafiyete yazsa 50 groston ve şu kadar kişilikten az tekneler muaftır diye  bütün amatör denizciler rahat nefes alacak...

ama bedevi zihniyetiyle yetişmiş ,yüzme bile bilmeyen denizcilik bürokratından  da fazla birşey beklememek gerek


*

    G. D.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #154 : Ekim 22, 2013, 18:39:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
"Rıza Korsan;

Dediğiniz bir bakıma doğru atık üretebilecek her gemi bu kapsama alınmış. Ancak ilk maddenin üçüncü fıkrasındaki tesisleri kullanıyor olması da gerekmekte."

Herhalde bunları kullanmayan tek durum transit geçişler. Yönetmelikten çıkaramadım, Sahil Güvenliğin adı denettim için geçmiyor, acaba devre dışı mı kaldı yoksa mavi kart denetleme yetkisini başka bir yasadan mı alıyor ?

11 Mart 2005 Tarih ve  25752 Sayılı Resmi Gazete
Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde
Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların
Tazmini Esaslarına Dair Kanun

İKİNCİ BÖLÜM
Yetki, Görev ve Sorumluluklar
   Kuruluşların yetki, görev ve sorumlulukları
   MADDE 4. — Bu Kanunun uygulanması bakımından genel koordinasyon görevi Bakanlığa aittir. Bu Kanunla yetkili kılınan kurum ve kuruluşlar, bu Kanun kapsamında elde ettikleri bilgiler ile yapılan işlemleri gecikmeksizin Bakanlığa bildirmekle yükümlüdürler.
   Acil müdahale plânlarının hazırlanması, kıyı alanlarında acil müdahale plânlarının uygulanması, kirlenmenin türü ve etkilerinin belirlenmesi, çevreye olan zararların tespiti ve olay sonrası kirlilikten etkilenen alanların rehabilitasyonuna ilişkin yetki, görev ve sorumluluklar Bakanlığa; deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliğinin önlenmesine yönelik acil müdahale plânlarının uygulanması, hazırlıklı olma, kirliliğe müdahale, zararların tazmini ve malî sorumluluk garantilerinin bildirimi konularında icraya ilişkin yetki, görev ve sorumluluklar Müsteşarlığa; asayiş ve kolluk görevlerine ilişkin yetki, görev ve sorumluluklar Sahil Güvenlik Komutanlığına aittir.

Zararların belirlenmesi
   MADDE 10. — Bakanlık temsilcisinin başkanlığında; Müsteşarlık, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile ilgili valilik ve belediyelerin temsilcilerinden zarar tespit komisyonu oluşturulur. Komisyon gerek görürse ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerini ve uzmanlarını da komisyona çağırabilir. Komisyonun çalışmalarına ilişkin usûl ve esaslar yönetmelikle belirlenir.
   Komisyon, zararların tamamının veya bir kısmının tespitini, bu konuda uzman Türk veya yabancı kişi ve kuruluşlara yaptırabilir. Bu şekilde tespit edilen zarar miktarı, komisyon tarafından onaylanması üzerine geçerlilik kazanır.

   Geminin denetimi ve kolluk görevleri
   MADDE 22. — Bir geminin bu Kanun kapsamında bir olaya veya kirliliğe neden olacağı veya böyle bir risk oluşturacağı yönünde ciddi şüphelerin bulunduğu durumlarda, Müsteşarlık kesin tespit için gemiyi denetime tâbi tutabilir. Müsteşarlık, bu yetkisini gerekli gördüğü hâllerde ilgili kurum ve kuruluşlara devredebilir.
   Bu Kanunun uygulanmasına ilişkin tüm asayiş ve kolluk görevleri Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yerine getirilir.
Sayı:   B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662         06/06/2011
Konu:   Yetki Devri Genelgesi    


GENELGE
 (2011/9)


BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam ve Dayanak

Amaç
MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı; Türkiye’nin yargılama yetkisine tâbi olan deniz yetki alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesi için yetki devri yapılan kurumların belirlenmesi ve bu kurumlarca yapılacak iş ve işlemlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


İKİNCİ BÖLÜM
Yetkili Kurumlar, Yetki alanları ve Yetki Konuları

Yetki Devri Yapılan Kurumlar ve Yetki Alanları
MADDE 4- (1) Türkiye’nin yargılama yetkisine tâbi olan deniz yetki alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesi ve aynı Kanunun 24 üncü maddesi hükmüne göre idari yaptırım kararı verme yetkisi; bu genelgede belirtilen şartlarda,
a)   Denizcilik Müsteşarlığı ve Bölge Müdürlüğü bağlısı Liman Başkanlıklarına,
b)   Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bölge Komutanlığı bağlısı Gemi/Bot Komutanlıklarına,
c)   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına,
d)   Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına,
e)   Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına,
f)   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına devredilmiştir.    

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bölge Komutanlığı bağlısı Gemi/Bot Komutanlıklarının Yetki Konuları ve Yetki Alanı
MADDE 6- (1) Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bölge Müdürlüğü bağlısı Gemi/Bot Komutanlıkları, Denizcilik Müsteşarlığı ve Bölge Müdürlüğü Bağlısı Liman Başkanlıklarının yetki alanı ile Ek-1’de belirtilen deniz alanlarının dışında kalan tüm deniz alanlarında; gemilerden kaynaklanan deniz kirliliğinin kontrol edilmesi amacıyla 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde belirtilen yasaklara, standartlara ve yükümlülüklere uymayanlara Çevre Kanunu’nun “İdari Nitelikteki Cezalar” başlıklı 20nci maddesinin (ı) bendinde (son paragrafında belirtilenler hariç) belirtilen hükümler kapsamında gemilere idari yaptırım uygulanması,

(2) 2006/6 sayılı Gemi Atıklarının Bildirimi ve Haberleşme Genelgesinin kapsamı dışında kalan yatlar, balıkçı gemileri, tekneler ve diğer tüm gemilerin atıklarına ilişkin çevre mevzuatı ve uluslararası kurallar gereğince tutulması gereken tüm bilgi, belge ve elektronik atık takip sistemlerinin tutulmadığının Denizcilik Müsteşarlığı ve Bölge Müdürlüğü Bağlısı Liman Başkanlıklarının yetki alanı ile Ek-1’de belirtilen deniz alanlarının dışında kalan tüm deniz yetki alanlarında tespit edilmesi durumunda, Çevre Kanunu’nun 20nci maddesinin (g) bendine göre idari yaptırım uygulanması konularında yetkilidir.
EK-1

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN YETKİ ALANLARI



a) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deniz Yetki Alanı Koordinatları;

İstanbul Boğazı da dahil olmak üzere
Marmara Denizinde;
1-      410 02’  01’’ N      0280  00’ 41’’ E
2-      400 58’  15’’ N      0280  01’ 52’’ E
3-      400 59’  50’ N      0280  16’ 49’’ E
4-      400 53’  54’’ N     0280  35’ 40’’ E
5-      400 51’  35’’ N      0280  57’ 15’’ E
6-      400 45’  17’’ N      0290  17’ 41’’ E
7-      400 48’  41’’ N      0290  20’ 26’’ E

Karadenizde;
8-      410 08’  35’’ N      0290  55’ 03’’ E
9-      410 12’  33’’ N      0290  55’ 31’’ E
10-      410 14’  23’’ N      0290  34’ 50’’ E
11-      410 19’  32’’ N      0280  58’ 37’’ E
12-      410 27’  18’’ N      0280  34’ 01’’ E
13-      410 38’  38’’ N      0280  11’ 07’’ E
14-      410 35’  05’’ N      0280  08’ 46’’ E


b) Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deniz Yetki Alanı Koordinatları;

İzmit Körfezinde;
1.      400 48’  41’’ N      0290  20’ 26’’ E
2.      400 45’  17’’ N      0290  17’ 41’’ E
3.      400 43’   00’’  N      0290  22’ 00’’ E
4.      400 44’  30’’  N      0290  31’ 00’’   E
5.      400 43’   00’’  N      0290  35’ 00’’ E
6.      400 41’  12’’  N      0290  33’ 24’’  E


c) Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deniz Yetki Alanı Koordinatları;

1.   360 40’  36’’  N      0300  34’ 12’’  E
2.   360 51’  06’’ N      0300  56’ 42’’ E
(İki noktanın birleştirilmesinden sonra kara tarafında kalan deniz alanı)


d) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deniz Yetki Alanı Koordinatları;

1.    360 41’  04’’ N      0340  26’ 36’’ E
2.    360 47’  53’’ N      0340  48’ 54’’ E
3.    360 47’ 28’’ N      0340  48’ 54’’ E
4.    360 40’  42’’ N      0340  26’ 36’’ E

Rıza Korsan,

Yukarıda verilen bilgiler ışığında, SG Kanuni bir denetim yetkisine sahip. Genelge ile bu yetkisi bazı yerlerde Belediyelere bırakılmış. Bu bölgeler dışında SG yetkili ve görevli.

*

    G. B.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #155 : Ekim 23, 2013, 22:15:07 »
Özetle,
hangi illerin sınırları içinde mavi kart zorunlu?
*

    G. D.

MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #156 : Ekim 23, 2013, 23:54:21 »
Gemi atık alım hizmeti verebilecek tesislerin kurulduğu bölgede bulunan her tekne diye özetlenebilir.

kanun tebliğ yönetmelik ve genelgeleri bu başlık altına ekli dosya olarak eklemek faydalı olur mu?

Tüm Korsanlar kendileri mavi kart mevzuatına doğrudan ulaşabilirler.

Bu yıl Fethiye - derme arasını karadan, hisarönü körfezini ise denizden gezme imkanımız oldu. Fethiye Belcegız - gemile- Göcek - patara - Kaş küçükçakıl- Kekova    Başta olmak üzere Nerede denize girdiysek ciddi bir kirlilik ile karşılaştık. Muğla ve Antalya mavi kart "koruması!" Altında olan bölgeler olmasına karşın deniz kirliliği bu halde ise, sorumluların çözümü başka yerde araması gerekiyor.

Kuşadası körfezi can çekişiyor. Mavi bayraklı plajların sayısı azalıyor. Bu yıl gümüldürün mavi bayrağı iptal edildi. Gümüldür de ne yelkenli var ne de tur teknesi!!! Sayıları 10 U geçmez... Suçlu belli gören yok....


Sent from my iPhone using Tapatalk - Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2013, 23:56:52 Gönderen: Gönenç Demir »
*

    A. A.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #157 : Kasım 10, 2013, 23:58:14 »

hiç ceza ya da ihtar alan arkadaş var mı......... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    O. T.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #158 : Kasım 11, 2013, 18:07:11 »
Atilla abi ben sonbaharda Selimiyede idim Sahil güvenlik küçük botla koyları ve alargada kalanları kontrol ettiler .
Daha sonra üç dört kişiye ceza kestiğini gördüm .Bunların hepsi yabancı idiler. Yani bu işin şakası yok . 20 gün ara ile pis su tankını çektirip çektirmediğini kontrol ediyorlar.Bu zamanı geçirirsen 10500 lira cesası . işre böyle.
*

    K. U.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #159 : Kasım 11, 2013, 19:17:39 »

  Amaç yerli,yabancı tüm yatları kış,kışlamak olmalı.....
 Boşalan koylar,kiracısız ev gibi kolay satılır....
*

    İ. Y.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #160 : Kasım 11, 2013, 19:43:53 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Atilla abi ben sonbaharda Selimiyede idim Sahil güvenlik küçük botla koyları ve alargada kalanları kontrol ettiler .
Daha sonra üç dört kişiye ceza kestiğini gördüm .Bunların hepsi yabancı idiler. Yani bu işin şakası yok . 20 gün ara ile pis su tankını çektirip çektirmediğini kontrol ediyorlar.Bu zamanı geçirirsen 10500 lira cesası . işre böyle.

Ben bu olayı hala anlamadım.

Hergün teknede tuvaleti kullanmak zorundamıyım.

Geliyorum tekneme yiyorum içiyorum geri gidiyorum...

Benim depom 20 gün değilde 30 günde doluyorsa...

Orhan abi senin mesajından alıntı yaptım ama bir bilen bana anlatabilirmi lütfen
*

    E. Y.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #161 : Kasım 11, 2013, 19:57:05 »
20 gün ara ile mavi kartı mı kontrol mü ediyorlar, 20 gün süreyle atık verip vermediğini mi?
*

    O. T.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #162 : Kasım 11, 2013, 23:34:44 »
Tahliye  zaman aralığı 20 gün diyorlar.  Erol Korsan.
Zaten koylarda gezen tahliye tekneleri eğer o zaman dahilinde atık tahliyesi yaptırmassan
Yaptırmayan tekneleri şikayet ediyorlarmış. 
Iskelede bağlı olan tekneleri kontrol ettiklerini görmedim.
*

    E. Y.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #163 : Kasım 12, 2013, 09:30:53 »
Hepsi güzel de bu yıl 6 Mayıs'tan 3 Temmuz'a kadar Fethiye'de idim. Fethiye, Göcek ve Ölüdeniz'de her yer her saat kirli idi. Bunu nasıl açıklıyor SG, Turmepa veya belediyeler? Bilen duyan var mı? (Mavi karttan önce bu kirlilik yoktu)
*

    A. A.

Ynt: MAVI KART-KARA UYGULAMA
« Yanıtla #164 : Kasım 17, 2013, 16:24:34 »

20 günü SG likten bire bir duyan varmı...........