0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #30 : Ekim 13, 2011, 13:28:12 »
Saka bi yana son tariflerim okullarin acilmasi nedeniyle micocuklarima sabah kahvaltisi icin hazirladigim seylerdir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #31 : Ekim 13, 2011, 14:08:55 »
Mutluluk veren tariflerimin hepsi insanlarin hayatina gun katacaktir garantilidir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #32 : Ekim 13, 2011, 16:01:58 »
KECİ  yada HELLİM PEYNİRLİ CABUCAK SEKİLLER
Bazen hem goz doyuracak satafatli ama bi o kadarda hafif olan tabaklarda cok sik duracak gurme lezzetlere ihtiyac duyariz ama herzaman oldugu gibi vaktimiz yoktur diyorsaniz iste sizlere cabucak sekilli lezzetler;
domatesler incirler portakallar yuvarlak yuvarlak dilimlenip tepsiye dizilir.Uzerlerine hellim mozorella yada keci peyniri dilimleri yerlestirilir.Karabiber kekik ekilip biriki damla zeytinyagi gezdirilip 15 dakika firininin izgarasinda pisirilir.Damaklarinizin gozlerinizin senlenmesi esliginde afiyetle yenir.


*

    H. E.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #33 : Ekim 13, 2011, 21:36:57 »
Vayy... Şimdi güzel konuştun Serdar Korsan. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    H. Z.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #34 : Ekim 14, 2011, 00:32:16 »
Serdar korsanım ayıptır!

Resmine bakıyorum tığ gibi, zımba gibi adamsın maşallah. Oysa ya biz!!! Sen yazıryorsun "Sansed'in mutfağını" biz kilo alıyoruz ne iştir? Alla allaaaaaa
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(boğazınıtutamayıpkiloalıpetrafaçamuratankorsan) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #35 : Ekim 14, 2011, 01:51:17 »
Ben suçsuzum..hanım bazen sızıyo benim bu bölgeye Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #36 : Ekim 14, 2011, 01:56:18 »
Fotoya gelince..birazdaha dikkatli bakmak gerekebilir bence Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #37 : Ekim 20, 2011, 01:33:44 »
HAMSİRİCE
Yarim kilo hamsinin kilciklari cikarilir borcama dizilir.Tavaya bir sogan dogranir 3 corba kasigi yagda cevrilir bir kirmizi bir koy biberi ilave edilip biraz daha sotelenir bir domates dogranip malzemelerin suyu yagina bindirilir tuz karabiber eklenip hamsilerin uzerine dokulur.180 derdce firinda 20 dakika firinlanir hamsikebap yemesi sevap.
*

    S. B.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #38 : Ekim 20, 2011, 16:08:18 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
HAMSİRİCE
Yarim kilo hamsinin kilciklari cikarilir borcama dizilir.Tavaya bir sogan dogranir 3 corba kasigi yagda cevrilir bir kirmizi bir koy biberi ilave edilip biraz daha sotelenir bir domates dogranip malzemelerin suyu yagina bindirilir tuz karabiber eklenip hamsilerin uzerine dokulur.180 derdce firinda 20 dakika firinlanir hamsikebap yemesi sevap.

Niye abi?
Siz yimiyceniz mi mi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bana kadar vermişsin ölçüyü. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. B. A.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #39 : Ekim 20, 2011, 18:12:55 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
HAMSİRİCE
Yarim kilo hamsinin kilciklari cikarilir borcama dizilir.Tavaya bir sogan dogranir 3 corba kasigi yagda cevrilir bir kirmizi bir koy biberi ilave edilip biraz daha sotelenir bir domates dogranip malzemelerin suyu yagina bindirilir tuz karabiber eklenip hamsilerin uzerine dokulur.180 derdce firinda 20 dakika firinlanir hamsikebap yemesi sevap.

Niye abi?
Siz yimiyceniz mi mi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bana kadar vermişsin ölçüyü. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #40 : Ekim 21, 2011, 12:25:21 »
Simdi okullar acildi ya aklim hep micocuklarda benim micocuklar sabah kahvalti yapmayi sevmezler hele yumurtayi hic yemezler ama yelkenli yaparsam cifter cifter goturuyolar;
YELKENLİ
Kati yumurtalar ortadan ikiye boylamasina kesilir sarilari bir kaseye alinip beyaz peynir zeytinyagi limon dovulmus ceviz ile karistirilip beyazlarin icine tekrar konur.Uzerlerine ucgen doritoslar batirilir duz bir tabaga dizilir aralarina marul orta yapraklarindan dalgalar seri domateslerden tonozlar yapilir kurdanla yelkenler toniza baglanir.Dalgalarin altina bir iki balik pardon zeytin gizlenir.Yeme konusunda problem yasayan Korsanicelere denemelerini oneririm. Anamicorice
*

    A. O.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #41 : Ekim 21, 2011, 17:32:40 »
Vallahi bravo Serdar korsan'ım.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    m. b.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #42 : Ekim 25, 2011, 02:14:22 »
Yahu tarifleri veren yenga, takdir'i teşekkürü kapan Serdar Korsan.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ara sıra mıtfaktan çıkıp satır aralarında miçoriçe(miço korsaniçe) diye gizli gizli imza da atıyor yenga, anlasanıza kardişim.
                                                ...

İşte despot erkek egemen toplumda tekne düzeni.!
Teknenin kuzinesine sıkıştırılmış kadınlar!.
Ezilen kadınlar!.
Kahrolsun erkek hegomonyası!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yaşasın kadın dayanışması! (ulan bu olmadı galiba. banane, ben erkegların tarafındayım   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )

« Son Düzenleme: Ekim 25, 2011, 02:19:43 Gönderen: Mustafa Aziz Çınar »
*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #43 : Ekim 26, 2011, 14:20:53 »
KALORİSİZ ŞAHANE PİZZA
Üç dilim bayat ekmekleri küp küp kesin,büyük bir kaseye koyun.Bir kg lık bir karnıbaharı içine rendeleyin üşenirseniz robotta çekin.Kaseye 2  yumurta kırın tuz karabiber kekik ilave edin bir bardak yogurt yada sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına getirin.Bu hamuru yağlı fırın tepsisine 1 cm den az incelikte döşeyin kenarlarını yükseltin çatalla hamuru delinki kabarmasın.Fırında pembeleşen hamur tam pişmeden çıkarın.İki domatesi 1 kaşık zeytinyagında tuz karabiber ve sarmısakla iyice pişirin bunu fırından çıkan hamurun üzerine yayın.Üst malzemesi olarak ince doğranmış mantar yeşil biber kırmızı biber zeytin halka soganları tek tek  güzelce yerleştirin üzerine süt serpip fırında 20 dakika daha pişirin.Kalorisi karnıbahardan dolayı çok düşük olan bu pizzayı afiyetle bol bol yiyebilirsiniz.
*

    S. Ç.

Ynt: SANSED'in Mutfağı
« Yanıtla #44 : Ekim 30, 2011, 01:06:36 »
YAG YAG YAGMUR TEKNEDE HAMUR
Bir bardak ilik sutun icine bir tatli kasigi seker bir paket pak kurumaya konur, on dakika sonra sutun uzeri kopuklenince un tuz bir paket kabartma tozu bir tatli kasigi kimyon iki corba kasigi corekotu ilave edilir yumusak bir hamur halinde uzeri ortulup kabarmaya birakilir.Hamur kabarirken patatesler soyulur ince ince dilimlenir 2 paket krema yarim demet maydanoz dovulmus iki dis sarmisak tuz karabiberle karistirilip borcama(adetleri borcamin buyuklugune gore ayarlanir)yerlestirilir 180 derece firinda 40 dakika pisirilip kremali nefis patates yapilir.Patlicanlar soyulup bir. enine bir boyuna dorde bolunup tuzlu suya konur.Bu
 arada kabaran hamur eller bol yaglanarak iki esit parcaya bolunur parcalar sirayla once avucta topak yapilir sonra yagli ellerle uzerine bastira bastira yarim santim kalinliginda daire haline getirilir.Yufka boler gibi 8 ucgen parcaya bolunur uzererine ceviziciyle karistirilmis zeytin ezmesi yada yagli hashas tohumlari yayilir her ucgen parca sigara boregi sarar gibi sarilip tepsiye dizilir tepsideki hamurlar kabarirken tuzlu suda bekleyen patlicanlar cikartilip kurulanir kizartilip borcama dizilir sarmisak yarimdemet maydanoz az
tuz karabiber eklenip firinlanir kabaran hamurlarin uzerne yumurta sarisi surulup patlicanlar ciktiktan sonra kizgin firinda 25 dakika uzerleri kizarana kadar pisirilir ve artik uyunmazsa yarin onda yelkene cikamayip bu canim yemekler alargada diil marinada pineklerken yenir misafirlerede banada ayip olur  Serdar korsanda beni keser iyi geceler.