Gezgin Korsan

Hobiler ve Eğlence => Karavan ve Kampçılık => Konuyu başlatan: Faruk Göçmen - Ekim 03, 2017, 05:27:14

Başlık: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 03, 2017, 05:27:14
 Bir suredir bu camper van tarzi vanagon lara merakliyim. Sanirim bunlar Turkiye pazarinda farkli adlandiriliyorlar zira sahibinden dot kom da aradim ama goremedim. Neyse uzun lafin kisasi seviyorum bunlari.
 Proje olsun seklinde bakima muhtac birtane alip elden gecirip eger planlarda bir degisiklik olmazsa, yasam tarzima uyarsa uzun yillar elimde tutmak dusuncesi ile arayislarima basladim.
 Sanirim kismetimize birsey dustu hadi hayirlisi yarin gece Texas a hareket ediyorum. Bir kac gundur lojistik konulari irdeledim. Insallah kasirganin vurdugu araclardan biri cikmaz.
 Bu tarz camper larin meraklilari varmi aramizda?
 (https://i.hizliresim.com/bLMQZV.jpg) (https://hizliresim.com/bLMQZV)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Aydın Karlı - Ekim 03, 2017, 06:56:36
Resimdeki aracın üzerinde 8 delik mercedes jantı var. Vw yi bilmem lakin mersoyu jantindan tanirim😊
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Recep Ertürk - Ekim 03, 2017, 12:12:41


Eski bir Westy kullanıcısıyım. 10 yıl kadar kullandım. Güzel araçtır. ABD'de akaryakıt fiyatları buradan ucuz olduğundan 2000 cc benzinli keyifli olur diye düşünüyorum. Benimki 1.6 TD idi. Güzeldi. Ekonomikti. Epey gezdim. Fethiye'den İstanbul'a 38 günde geldiğimde eve girmek istememiştim.

Diğer zamanlarda da otomobil gibi günlük kullandım. Kullanımı da rahattır. Otomobilin park ettiği yere park edebilirsiniz. Tek sorun kamp yapacağınız alana varıp Türk usulü yayıldığınızda bir yere günübirlik gidip-dönmek için toplanmanın zorluğu  ;D

Benimki de mercedes jantlıydı aldığımda. Nedense böyle yapıyor meraklıları. Bir inch daha büyük jant yakıtta ekonomi sağlıyor herhalde.

Bir kusuru buzdolapları üç sistemdir (otogaz, 12 V, 220 V)  ve yaz sıcağında 220 V bağlı değilse buz yapmaz. Sadece serin tutar. Bir de çok küçüktür. İkili ocağı bütün işinizi görür. Yazın kullandığımızdan sadece mutfakta bir şey pişirmek veya uyumak için içine girerdik. Sürgülü kapı önü için kamp masası-sandalyesi, tente vd de düşünün.

Türkiye'de satın almak için VW T3 diye arayın. Onların içinde westfalia olanları seçip bakın.. Türkiye'de az sayıda var. Çoğu da gümrükten çıkmadır. (geçtiğimiz haftalarda satılık vardı ama şimdi baktım yoktu)

Türkiye'de her yıl muayene zorunluluğu ve sigorta bedeli yüksekliği bir ara yıldırmıştı. Sigorta bedelini düşürdüler sanırım. Ama hala her yıl TUV muayenesi var. İlk TUV'de kavga etmiştim. Görevli "gaz tankı neden taktın?" diye sormuştu. Göbeğim çatlamıştı. Ruhsatta işli olmayan çeki kancası ve gaz tankının orijinalinde olduğunu anlatana kadar. Sonra düzelttirdim ruhsatı. Arkasına trailer üstünde tekne taşıyabilirsiniz. Hemen hepsinde çeki kancası ve elektrik tesisatı vardır.

Artık meraklısı sayılmam. Gördüğümde bakarım filan ama tüm merakım denize odaklı. Şimdi hedefte tek kişinin başedebileceği, uzun seyirlere çıkabileceği 30-33 foot tekne var. :)

Üstünü yükselttiğinizde, toplanıp gideceğiniz zaman tavan tentesini özenli toplayın. Sıkışıp dışarda kalmamalı.

Bir de yaşlı araç olduğundan (fotoğrafını koyduğunuz model 1992'de üretimden kalktı Avrupa'da) suyuna dikkat edin. Türkiye'dekiler otomatik fanın yanına bir de elle açılıp kapanan fan devresi koydurmuşlardı. Su eksildiğinde fan devreye girmezdi ısındığında. Arkası yüksekte burnu aşağıda olacak şekilde park edip, fırsat buldukça radyatör suyunu kontrol edin. Sıkıştırdığınızda muhtemelen motor kapağı sorunu veya lastik hortum kelepçelerinin yaşlanması nedeniyle su eksiltir. Özellikle yaz sıcaklarında.

Son bir not, Almanya üretimi TD Westfaliaların neredeyse tümünde motor kapağı sorunu yaşandı. Kapak değiştirince de sorun çözüldü. Sanırım 1.6 (audi-jetta motoru idi üstündeki) TD motor için biraz fazlaydı kasa. (1850 kg civarı). 2000 cc benzinliler için sorun olduğunu duymadım.  Motor kapağı sorunu teşhisi zor bir sorundur.

Yüksek olması nedeniyle sürüşü keyiflidir.

Kış için de keyiflidir. Motordan bağımsız mazot deposundan beslenen webasto vardır.

Güzel kamp aracıdır.

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Mert Beşe - Ekim 03, 2017, 16:39:38
Benim de çok hoşuma gidiyor bu modeller. Karavan hayatına bir gün ben de geçeceğim. Artık çekme karavan mı olur, motokaravan mı bilemem. Bütün Avrupa'yı hem denizden hem karadan gezmek gibi bir hayalim var. Kısmet...  :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 05, 2017, 15:45:20
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resimdeki aracın üzerinde 8 delik mercedes jantı var. Vw yi bilmem lakin mersoyu jantindan tanirim😊
Bunlarin uzerinde gormedigim lastik/jant versiyonu kalmadi





















Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 05, 2017, 16:05:10
 Recep abi haklisin bunlar oldukca narin. Antifrizdeki bir kimyasal madde sebebiyle ilk zamanlarda oldukca problemli uretim yapmislar. En iyi modelleri 87 ve ustu. Yasal duzenlemeler biraz daha uygun burada. Belli yasin (25) uzeri araclarda emisyon kontrolu yok birde muayene de kolaylik var yani gene kontrolden geciyor ama cok daha relaks bir havada.
 Sizinki kac modeldi? Ben 84 model 1.9 benzinli duz vites birsey buldum. Bunlarin fiyatlari suanda ucmus durumda bunu ucuza bulunca atladim ama bayagi isi var 4-5 yilda  anca toplarim gibime geliyor. Belkide hic toplayamamam. Ama acikcasi o riski goze aldim.
 Dakika bir gol bir araci yukledik romork arka lastikte civi varmis agirlik binince lastik yere yapisti. Bir dunya telefon trafigi vs tamire goturduk, ayni zamanda bilyede daginikmis boyle 20 km gidemezsiniz dediler. Bizim onumuzde 1600mil var. Arac kiralama servisinin elemanlari geldi, buseferde parca bulamadilar. Geceyi boyle gecirdik. Bugun hayirlisi bakalim.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 09, 2017, 15:10:55
 Ertesi gun romork tamir oldu yola ciktim. Kapattim gidiyorum, yan tarafta beni gecmeye calisan birsey gordum. Motorcu zannettim kapismaya calisiyor. Ben basiyorum o basiyor ben basiyorum o basiyor ducati falan hizli birsey galiba dedim icimden. Hemen cektim dorde, oradan redline a girince aldim  5 e yapistirdim gaz pedalini bizimki beni yakalamaya calisirken dagitti gitti bariyerlere gecirdi, ben aynadan izliyorum bunu ding dong ding dong pinball gibi oraya buraya carpa carpa yolun karsisina gecip ormana daldi.
 Yalniz tam yolu gecerken dikkatli bakinca aslinda benim motorsiklet oldugunu dusundugum seyin aslinda oyle olmadigini anladim zira arka kismi yok sadece bir motorun on tekeri gibi algilamistim ben onu. Rengi falanda beyaz ayni benim romorkun tekerine benziyor, o arada bir acaba? sorusu aklima geldi hemen saga cektim baktim bizim sol arka teker cikmis buarada. Aradim buldum tekeri . tekrar servisi ara vs. Gece saat 9 a kadar bekledim orada. araci ve romorku iki ayri cekiciyle otele kadar cektiler. Bir gecede orada kaldim. Neyse ertesi gun baktilar bu romork is gormeyecek yenisiyle degistirdiler. Oglen 12 gibi yola cikip ertesi gun aksam 6.30 da eve dondum.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Recep Ertürk - Ekim 09, 2017, 20:49:24

Çok geçmiş olsun...

Fazla dökük bir şey almışsınız sanırım. Epey uğraşacaksınız. Ama sanırım orada parça-malzeme daha kolay. Benimki 1986 idi. 1.6 dizel olduğunu belirtmiştim. Motor kapağını değiştirene kadar, ilk 4-5 ay sıkıntı çektim. İki defa conta yaktım. Arıza teşhis edilince sorundan da kurtuldum. Memnun ayrıldık. Bir arkadaşım satın aldı. Torunlarını gezdiriyor :)

Sevimli araçtır. Rahattır da. Özellikle sürüşü rahattır. Keşke 5 vites baksaydınız diyeceğim ama benzinlilerin şanzıman aralığı nedir bilmiyorum.
 Türkiye'de şu an satışta olanlar var. Ama şimdilerde Türkiye'de sorun bunların muayenesi, sigortası gibi şeyler yıllık 5-6 bin TL'yi buluyor.

Zaman zaman yeni bir T3 (düz minibüs olanından) alsam mı diye aklımdan geçirsem de yaş gereği yürümem gerektiğinden almıyorum. Küçük kasabada zaten her yer fazla yakın. Böyle olunca da araba yatıyor sürekli. Arabayı çalıştırıp gezdirmek gibi bir meşguliyet de çok sevimli değil. Özellikle sürüşü keyiflidir. Balkonda oturur gibi seyir yaparsınız..

Evinizde garajınız varsa sizin için tatlı, keyifli meşguliyet olacaktır.

Kolaylıklar size..
Tekrar hayırlı olsun..


Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 10, 2017, 15:09:06
 (https://i.hizliresim.com/POk2A8.jpg) (https://hizliresim.com/POk2A8)
(https://i.hizliresim.com/g98vDN.jpg) (https://hizliresim.com/g98vDN)
(https://i.hizliresim.com/9DoW78.jpg) (https://hizliresim.com/9DoW78)
  EEH birazcik bakima ihtiyaci yok degil ama toparlariz insallah.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 11, 2017, 06:28:11
(https://i.hizliresim.com/d7NzPX.jpg) (https://hizliresim.com/d7NzPX)
ilk gun romork tamiriyle gecti
(https://i.hizliresim.com/5GnrgL.jpg) (https://hizliresim.com/5GnrgL)
topu topu 24 saat yolumuz var
(https://i.hizliresim.com/AyXQLL.jpg) (https://hizliresim.com/AyXQLL)
Bir saat yol almisken 5 bijon dan 4 u atinca gene yol kenarindayim.
(https://i.hizliresim.com/0Gpj1B.jpg) (https://hizliresim.com/0Gpj1B)
 Bizim teker aldi basini gitti
(https://i.hizliresim.com/4GV2PG.jpg) (https://hizliresim.com/4GV2PG)
 Arac kiralama sirketi otel ayarladi caylar sirketten. Buralari firtina vurdugu icin herkes otellerde. Hicbiryerde yer yok burayida zar zor bulduk.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 11, 2017, 06:31:33
[ Invalid YouTube link ]<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wDVgDd0xdKI" frameborder="0" gesture="media" allowfullscreen></iframe>

 Teksas bambaska biryermis cok hosuma gitti insanlari on numara, Ahmet bom korsanimida gormeyi isterdim ama eyalet cok buyuk. Ahmetin mekan Houstan a 7 saatmis.
 Burada iki tane cok saglam kankam var onlarla takildik. Adet boyleymis Teksasa gelip de atis poligonuna gitmemek olmazmis.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 16, 2017, 18:26:53
 westfalia projesi tam gaz devam.
(https://i.hizliresim.com/V3m6Ov.jpg) (https://hizliresim.com/V3m6Ov)
(https://i.hizliresim.com/nJZ2dM.jpg) (https://hizliresim.com/nJZ2dM)
(https://i.hizliresim.com/vJrRG4.jpg) (https://hizliresim.com/vJrRG4)
(https://i.hizliresim.com/1GqrbN.jpg) (https://hizliresim.com/1GqrbN)
(https://i.hizliresim.com/LOmEMZ.jpg) (https://hizliresim.com/LOmEMZ)
(https://i.hizliresim.com/rJnR43.jpg) (https://hizliresim.com/rJnR43)
(https://i.hizliresim.com/7y5PJN.jpg) (https://hizliresim.com/7y5PJN)
 Ilk olarak akuyu degistirip elektrik sistemini kontrol ettim. Camin kenarlarindaki pas deliklerinden onca su girmesine ragmen elektrik sisteminde problem yok. Arac belli uzun sure yatmis. Benzin katran gibi olmus, yakit sistemini komple elden gecirmek gerekti. tank, benzin pompasi butun hortumlar benzin enjektorleri vs vs.
 Kaportadaki curuk kisimlar kesilip cikartiliyor yerine parca kaynak yada komple bulunabilirse komple kaynak yapiyorum. Simdilik fena gitmiyor hadi hayirlisi.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 16, 2017, 18:41:58
(https://i.hizliresim.com/YOmWPz.jpg) (https://hizliresim.com/YOmWPz)
(https://i.hizliresim.com/8NA2nV.jpg) (https://hizliresim.com/8NA2nV)
(https://i.hizliresim.com/Dyp6Xz.jpg) (https://hizliresim.com/Dyp6Xz)
(https://i.hizliresim.com/mJm7lV.jpg) (https://hizliresim.com/mJm7lV)
 1984 Bati Almanya iscilik ve muhendisligi, inanilmaz...Bazen cok sasiriyorum . Biraz dikkatli ve sabirli calisarak cok az parca degistirerek, sadece bakim ve yaglama gibi uygulamalarla boyle bir araci toplamanin mumkun olabilecegini dusunuyorum, malzeme kalitesi o derece yani.
 Problem noktalarini derinlemesine inceledigimde gordumki butun sorunlarin nedeni ihmalkarlik, kucuk sorunlara mudahele edilmemesi, gormezlikten gelinmesi vb. Aksi takdirde sorumluk sahibi bir meraklinin elinde boyle bir arac cok daha diri olmaliydi.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Recep Ertürk - Aralık 16, 2017, 21:54:58

Yaşam aküsü şoför koltuğunun altında idi benimkinde. Yolcu koltuğunun ardındaki yer dolaptır. Kamp alanı için aydınlatma vd malzemeleri koyardım. Bir de konserve koymuşum ve unutmuşum. 2 sene sonra atmıştım hepsini. Siz soför koltuğunun altına da bir bakın.

Sizinkinde epey işçilik var. Severek yapıyorsanız sorun yok. Ben gezmeyi daha çok severdim. :)

Sık görülen sorunlardan biri de radyatörden kalorifere sıcak su veren vanaya benzeyen parçalardır. Su damlatıyorsa hemen değiştirin. Su eksiltir ve hava yapar. Fan devreye girmez hava yaptığında da..

Yeniden düşünsem mi diye aklıma geliyor ama yok hayır. Yürümem lazım..






Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Gönüllü - Aralık 18, 2017, 19:27:43
Ciddi bir iş var Faruk korsanım.
Ama bitince süper olacağına eminim.
Teknik işleri sevenler için bu süreç en az karavanla gezmek kadar zevkli olabiliyor. 1w5ey8 1w5ey8
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 19, 2017, 02:15:22
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yaşam aküsü şoför koltuğunun altında idi benimkinde. Yolcu koltuğunun ardındaki yer dolaptır. Kamp alanı için aydınlatma vd malzemeleri koyardım. Bir de konserve koymuşum ve unutmuşum. 2 sene sonra atmıştım hepsini. Siz soför koltuğunun altına da bir bakın.

Sizinkinde epey işçilik var. Severek yapıyorsanız sorun yok. Ben gezmeyi daha çok severdim. :)

Sık görülen sorunlardan biri de radyatörden kalorifere sıcak su veren vanaya benzeyen parçalardır. Su damlatıyorsa hemen değiştirin. Su eksiltir ve hava yapar. Fan devreye girmez hava yaptığında da..

Yeniden düşünsem mi diye aklıma geliyor ama yok hayır. Yürümem lazım..







Bunda aku yolcu koltugunun altinda. Diger tarafta dediginiz gibi yine bosluk var ama biraz daha kucuk sanki. sogutma sistemini henuz bende cozemedim.
 Iscilik cok, sistemli bir sekilde ilerlemeye calisiyorum.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 19, 2017, 02:17:47
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ciddi bir iş var Faruk korsanım.
Ama bitince süper olacağına eminim.
Teknik işleri sevenler için bu süreç en az karavanla gezmek kadar zevkli olabiliyor. 1w5ey8 1w5ey8
Aynen zaten bu sekilde bir dagitip toplayarak genel calisma prensiplerini ogrenmis oluyoruz. yarin birgun dagin basinda kalinca takim cantasini cikartip birseyler yapabilmek icin.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Recep Ertürk - Aralık 19, 2017, 10:55:35


Soğutma sistemi basittir aslında. Sadece motor arkada olduğundan uzun hortumlarla öne gelir. Radyatörden geçip geri gider. Hortumları ve hortum kelepçelerini iyi kontrol edin. Zorladığınızda oralardan su kaçırmasın. Bir de su, radyatör sıvısı kontrolü yaparken aracı eğimli bir yere park edin. Ya da kriko ile kıç kısmını yukarı kaldırın. Araç önü aşağıda arkası yukarıda park edilsin. Radyatör üstündeki küçük vidayı sökün. Motorun üstündeki su kapağını da açın. Koyduğunuz sıvı radyatörden taşana kadar koyun. Böyle yaparsanız içinde hava kalmaz. Radyatörde hava kalırsa motor ısınmaya başladığında hava genleşir ve sıkıntı çıkarır.

Size kolaylıklar...

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 31, 2017, 18:13:20
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Soğutma sistemi basittir aslında. Sadece motor arkada olduğundan uzun hortumlarla öne gelir. Radyatörden geçip geri gider. Hortumları ve hortum kelepçelerini iyi kontrol edin. Zorladığınızda oralardan su kaçırmasın. Bir de su, radyatör sıvısı kontrolü yaparken aracı eğimli bir yere park edin. Ya da kriko ile kıç kısmını yukarı kaldırın. Araç önü aşağıda arkası yukarıda park edilsin. Radyatör üstündeki küçük vidayı sökün. Motorun üstündeki su kapağını da açın. Koyduğunuz sıvı radyatörden taşana kadar koyun. Böyle yaparsanız içinde hava kalmaz. Radyatörde hava kalırsa motor ısınmaya başladığında hava genleşir ve sıkıntı çıkarır.

Size kolaylıklar...


Birsuredir calisir durumda degil arac, termostat'i cikartip bir bakmak istedim. Onu sokerken bir vida icerde kirilinca kesmek zorunda kaldim. Tekrar toparlayinca sogutma sistemini kusursuz calisir hale getirmeyi planliyorum.
 Bu arada kaynak islerinin kabasi bitti. Birkac ufak tefek trim parcalarinin boya isinide aradan cikarttim derken kutup soguklari vurdu burayi. Suanda -10C civari. Bu durum iki yonden etkiledi birincisi buz gibi garajda calisacak motivasyonu bulamiyorum, ikincisi bir sonraki asama olan macun islerini bi isi derecelerinde yapmak iyi sonuc vermeyebilir.
(https://i.hizliresim.com/o6GJE7.jpg) (https://hizliresim.com/o6GJE7)
(https://i.hizliresim.com/lbJAEE.jpg) (https://hizliresim.com/lbJAEE)
(https://i.hizliresim.com/V3ojEP.jpg) (https://hizliresim.com/V3ojEP)
(https://i.hizliresim.com/nJz4ER.jpg) (https://hizliresim.com/nJz4ER)
(https://i.hizliresim.com/vJk3Zp.jpg) (https://hizliresim.com/vJk3Zp)
(https://i.hizliresim.com/1G1RNG.jpg) (https://hizliresim.com/1G1RNG)
(https://i.hizliresim.com/LOkjQb.jpg) (https://hizliresim.com/LOkjQb)
(https://i.hizliresim.com/rJWGE1.jpg) (https://hizliresim.com/rJWGE1)
(https://i.hizliresim.com/7y9jAa.jpg) (https://hizliresim.com/7y9jAa)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Erol Yapıcı - Aralık 31, 2017, 19:41:12
Önce tekne, sonra bu araç...
Faruk korsan, sizin bu yaptıklarınızı ben hayallerimde dahi beceremiyorum :'(.
Yetenek ve beceriniz karşısında ceketimi ilikliyor ve sizi saygıyla selamlıyorum 1w5ey8 1w5ey8 1w5ey8
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 31, 2017, 21:56:10
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Önce tekne, sonra bu araç...
Faruk korsan, sizin bu yaptıklarınızı ben hayallerimde dahi beceremiyorum :'(.
Yetenek ve beceriniz karşısında ceketimi ilikliyor ve sizi saygıyla selamlıyorum 1w5ey8 1w5ey8 1w5ey8

Aman efendim ne demek. Sahsen, sizin gibi bir ustadin agzindan bunlari duymak beni onurlandirdi. Bu konu acilmisken birkac sey soylemek isterim. Oncelikle yaptigim seyler sonderece amator iscilik urunleri ama neticede mukemmellik aramiyorum. Tecrubesizlik sebebiyle bazen sacma sapan hatalar yapabiliyorum. Ornegin taban sacini keserken dikkatsizlik sonucu hemen altindan gecen fren hidrolik borusunuda kectim(gecen ay yeni takmistim gicir gicir). Oyle oyle ogreniyorum. Onemli seyler degil.
 Onemli olan biryerden baslamak. Mesela herkes kendi yagini degistirmekten baslayabilir. Gunumuz teknolojisinde artik cok fazla ariza ile karsilasilmiyor. Problemlerin cogu  wear&tear diye ifade edilen, belirli araliklarla degistirilmesi gereken parcalar. Ornegin fren balatalari.
 Bir diger altini cizmek istedigim husus internet ve bilgi alisverisi. Bazen arkadaslarla bu konuyu konusup youtube izleyerek neler tamir ettigimizi paylasiyoruz. Inanilmaz. Genel olarak DIY(Do It Yourself) insanlari olarak anilan buyuk bir kitle var. Birde son zamanlarda DIY kafeleri acilmaya basladi. Ornegin tost makinaniz bozuldu kapip kafeye gidiyorsunuz, orada takilan insanlarla beraber tamir etmeye calisiyorsunuz. Boyle mekanlarda, forumlarda  mutlaka bir kac tane isin kompedani oluyor.
 Ben 2000 de Turkiyeden ayrildim. Ozellikle 90 larda grup olarak cok imkansizliklarla mucadele ettik. Ozamanlar ogrenci oldugumuz ve derslerle pek alakamiz olmadigi icin diger aktivitelerle yogun ilgileniyorduk. O zamanlar cadir, uyku tulumu vs bulmak bile cok buyuk problemdi. Hic unutmuyorum ilk cadirlarimizi isyerlerine tente falan diken bir firmaya diktirmistik. Borulari biegim kadardi:) O cadirlari kis sartlarinda bayagi bir daglarda tasidik.  Icerisi bir parmak buz yapardi. O donemde sagda solda kurulan amerikan pazari, rus pazari gibi bir iki ortam kesfedince biti biraz kanli olan bir iki arkadas oralardan cadir temin etti. Keske yanimda olsa da bir resmini sizinle paylasabilsem, Rus mali bir ocak bulduk bu pazarlardan birinde. Cok kaba birsey ama sonderece basit ve islevsel. Bu ocagin depo kisminin yarisini kestirip daha portatif hale getirdik. Hele ocagin sahibi Hakan isimli arkadas bu ocakta o kadar uzmanlasti ki kucuk bir pense ve birkac kucuk alet yardimiyla butun ocagi dagitip, temizleyip tekrar toplamak yuksek irtifa kis faaliyetlerinde cadir icerisinde bile olagan hale geldi. Nitekim bu ocakla 4-6 kisilik gruplari bile doyurdugumuz olmustur.
 Keza teknik malzeme konusunda bile kendi imalatimiz olan tozluklar( naylon cadir kumasinin iki tarafindan don lastigi gecirilerek yapilmis, botlarin icine kar girmesini onlemek icin), hele hele bir buz kramponu yaptik ki tam muzelik. Bu buz kramponlarinin fikir babasi makina muh. ogrencisi olan Kasim arkadasimizdir. Basit bir demir iskeletin altina kaynatilan kisa kesilmis 8'lik civiler ve parasi olanin deri, olmayanin yine don lastigi ile botun altina sabitledigi bir duzenek. Sonuc fiyasko tabi. tulumlarin altina mat, uyku tulumu vb imalatlarimiz da olmakla beraber genelde bu malzemeler cetin kis kosullarinda ilk bir kac gunun ardindan moral cokuntulerine sebep olmus, hatta grupdan ayrilip geri donme olayi bile yasanmistir. Bu donus sonraki 15 yilda her biraraya geldigimizde bira ve patates kizartmasinin yaninda meze olmakla beraber, isin ilginci o arkadas bu kamcilanmayla birlikte saha kalkmis ve Turkiyenin su andaki en iyi dagcilarindan birisi olmustur.
 Uzun lafin kisasi bu sartlari yasayarak yetisince boyle seylerle ugrasmak guzel de bir nostalji oluyor. Selamlar.
 
 
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 31, 2017, 22:07:41
 Jant kapaklarinin elden gecmis hali. Sag basamak parcasi elimde olmakla birlikte yama yaparak kurtardim. Orjinali cok daha saglam.
 Sol basamak tamamiyle curudugu icin komple degistirdim. Yine daha onceden tesbit ettigim gibi pas yapan yerler genelde bir sekilde su sizintisina izin verilen noktalar. Ornegin gaz pedalini taban sacina iki vida ile tutturmuslar , o noktalardan tamamiyle curumus. Butun bu yerleri kesip yeni sac kaynatmak zorunda kaldim.
(https://i.hizliresim.com/3prbor.jpg) (https://hizliresim.com/3prbor)
(https://i.hizliresim.com/ROm73a.jpg) (https://hizliresim.com/ROm73a)
(https://i.hizliresim.com/pGyZEq.jpg) (https://hizliresim.com/pGyZEq)
(https://i.hizliresim.com/kX4NEr.jpg) (https://hizliresim.com/kX4NEr)
(https://i.hizliresim.com/NOavkY.jpg) (https://hizliresim.com/NOavkY)
(https://i.hizliresim.com/a19OXB.jpg) (https://hizliresim.com/a19OXB)
(https://i.hizliresim.com/YOnX4j.jpg) (https://hizliresim.com/YOnX4j)
(https://i.hizliresim.com/8Nq48k.jpg) (https://hizliresim.com/8Nq48k)
(https://i.hizliresim.com/DyzN3l.jpg) (https://hizliresim.com/DyzN3l)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Noyan Bakır - Ocak 01, 2018, 00:53:57
Beyin göçünün tezahürü Yapıcı korsanım.
Ben de kutluyorum Faruk korsanı.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 05, 2018, 00:59:45
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Beyin göçünün tezahürü Yapıcı korsanım.
Ben de kutluyorum Faruk korsanı.
Estagfurullah Noyan Abi biz kim beyin gocu kim. Genede tesekkur ederim. Bu aralar proje oldukca yavasladi hatta duraksadi diyebilirim. Bir ev tasima durumu girdi araya. Araci hala yeni mekana getirebilmis degil. Kendi motor gucuyle gelebilmesi icin bir iki problemin giderilmesi lazim onada henuz firsat olmadi. Genelde bu aralar boya badana, perde takmak vs calismalarla gunleri geciriyoruz. Kasap et derdinde yani hatun memnun bende can derdindeyim yani Berivanim orada yatiyor. Berivan demisken hemen o konuyada degineyim. Simdi bu vanagoncular arasinda camper lara isim koymak olmazsa olmaz birseymis. Bu isimlerin de en kiyaklari icerisinde Van gecen(genel olarak Van seklinde adlandirildiklari ve model olarak da Vanagon olarak gectigi icin. Biraz dusundum aklima BERIVAN geldi. Etrafinda baska cicek yasatmayan dag cicegi, coban kiz vb gibi anlamlari varmis. Pastoral bir havasi var, simdilik isim konusunda kuvvetli bir aday oldugunu soyleyebilirim.
(https://i.hizliresim.com/6Jn4a3.jpg) (https://hizliresim.com/6Jn4a3)
  sag taraf basamak, yama yaparak kurtardim. Basamagin tamamini satin almistim aslinda ama orjinali ile arasinda buyuk kalite/saglamlik farki var. Bu sekilde kurtarmak daha mantikli geldi.
(https://i.hizliresim.com/y04y67.jpg) (https://hizliresim.com/y04y67)

(https://i.hizliresim.com/W7YlqN.jpg) (https://hizliresim.com/W7YlqN)
 Surucu tarafinda bayagi ugrasmak gerekti. Arac kaliteli imal edilmis ama kabugu delerek vida somun vs taktiklari yerlerden ister istemez yillar icerisinde az da olsa su girince curume yapmis. Ornegin gaz pedalini taban sacina vidaladiklari yerlerden pas yaparak curumus. Oralari hep keserek yama yapmam gerekti.
(https://i.hizliresim.com/kOv2Mr.jpg) (https://hizliresim.com/kOv2Mr)
 Paslanip hafif curumeye baslayan birkac bolgeyide temizleyip uzerine macun cektim.
(https://i.hizliresim.com/p6P75q.jpg) (https://hizliresim.com/p6P75q)
(https://i.hizliresim.com/NZEyLY.jpg) (https://hizliresim.com/NZEyLY)
(https://i.hizliresim.com/azE4nB.jpg) (https://hizliresim.com/azE4nB)
 Bu tempoyla gidersek bu yaz boyle gecer gibime geliyor.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 05:41:47
 Merhabalar merhabalar. Nedir bu resim ekleme sitelerinden cektigimiz. Hizliresim araciligiyla daha once eklediklerimiz ucmus. Neyse efendim kaldigimiz yerden devam edelim. Westfalia projesi oldukca yavas bicimde devam ediyor.
 (http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0545.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0545.jpg.html)
 Kisa bir ozet gecmek istiyorum. 1984 VW vanagon westfalia 1.9 wbx (su sogutmali/orjinal motor) Benzinlidir kendileri. Uzun sure yatmis, yakit tankini degistirerek ise basladik. Benzin pompasi dahil hortumlar, enjektorler  vs yakit sisetemindeki bircok parca degisti.
 Ardindan atesleme sistemini biraz elden gecirip yeni aku takip calistirmayi denedik.
 Vakum duzenegindeki problemler cok ugrastirdi. Biryerlerden hava aliyordu motor. Su anda fena degil calisiyor ama genede rolantide bazen stop ediyor, bazen gaz verince  falanyani ufak tefek isleri zamanla halletmeye calisacagim.
 Ayni zamanda kaporta isinede basladim bu arada. Icini basalttim tamirat bitince birsekilde toplayacagiz.
 (http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0550.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0550.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0566_1.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0566_1.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0567.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0567.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0568.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0568.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0571_1.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0571_1.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0572_1.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0572_1.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0574.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0574.jpg.html)

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 05:59:46
 Bircok aksam calismamakla birlikte, coUmleri o kadar da zor olmadi. Mesela debriyaj, sanzuman, vites sistemi...bularin hicbirisi dogru durust calismiyordu. Debriyaj icin basit bir boru degistirip sistemin havasini almak, vites ve sanzuman arasindaki aktarmalari elden gecirip ufak tefek plastik parcalari degistirip yaglamalarini yapmak gibi. Neticede calisan, yuruyen ve durabilen birsey cikti ortaya ama bunlarin hicbirisinn dort dortluk yaptigimiz soylenemez.
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0701.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0701.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0703.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0703.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0704.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0704.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0699.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0699.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0707.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0707.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0700.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0700.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0714.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0714.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0711.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0711.jpg.html)
(http://i127.photobucket.com/albums/p148/delsol_01/DSC_0711.jpg) (http://s127.photobucket.com/user/delsol_01/media/DSC_0711.jpg.html)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Serdar Çırak - Mayıs 12, 2018, 12:46:44
Resim yerine kilometre saatleri var..:)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 15:11:31
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Resim yerine kilometre saatleri var..:)
Photobucket in oyunlari iste. Ben resim olarak gorebiliyorum sadece demekki. Hizliresim iyiyde baslarda sonradan o da bozdu. Bizim temel resim yukleme modunu deneyeyim ozaman. Tesekkurler uyari icin.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 15:21:57
Kisa kisa hikayemizi de anlatmaya calisayim. EE hikaye/kelam/sohbet /muhabbet bunlarda olmayinca olmaz tabi. Aslinda konusmayi, yazmayi heceleri allamayi pullamayi, ballandirmayi, hele hele bire bin katmayi seven bir insan degilim x():. Lakin saat sabah 8.30 disarida yagmur, elimde kahvem...Sizleride bulmusken nacizane iki satir, affiniza siginarak yazmak isterim.
(https://s31.postimg.cc/c89yky6if/DSC_0275.jpg) (https://postimg.cc/image/c89yky6if/)
 VW meraklilarinin sahifesi thesambadotcom daki bir ilan uzerine basladi hikayemiz. Atladik gittik, buradan oraya daha bir hafta once tasinan bir dostum(sicaklara dayanamayip gecenlerde geri dondu) ve yine buradan tanidik baska bir iyi arkadasimin lojistik destekleri sayesinde kolayca manevra yaparak isimizi hallettik. Ayrintiya fazla girmiyorum adam bize arabayi vermiyordu az adaha falan. Lafi uzatmayim.
(https://s31.postimg.cc/wfneda6kn/DSC_0277.jpg) (https://postimg.cc/image/wfneda6kn/)

(https://s31.postimg.cc/x566pmron/DSC_0313.jpg) (https://postimg.cc/image/x566pmron/)
 Romorka yukler yuklemez romorkun lastik patladi yada zaten patlakmis buyuk ihtimalle. Tekrar araci indir lastik tamircisi bul falan. Tamirci cok kafa bir adam cikti "abi siz bu romorkla 15 dakikada yolda kalirsiniz, bunun sag teker bilyeler gitmis dedi.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 15:52:58
(https://s31.postimg.cc/vv8dav89z/DSC_0332.jpg) (https://postimg.cc/image/vv8dav89z/)
 Dakika bir gol bir bu islerle ugrasirken lastik tamircisi elemanlarlada kanka olunca  Teksasin meshur birasi Lone Star in tadina baktik

(https://s31.postimg.cc/gz9u3arqf/DSC_0342.jpg) (https://postimg.cc/image/gz9u3arqf/)
 Bir parca bulunamadi surdan gelicek burdan bulucaz derken ertesi gune kaldik.


(https://s31.postimg.cc/bnuxikq87/DSC_0358.jpg) (https://postimg.cc/image/bnuxikq87/)
 oglen gibi tekeri yeni rulman ile beraber taktilar. Yolumuz uzun 24 saat sonra evdeyiz insallah.

(https://s31.postimg.cc/xofvcjt0n/DSC_0363.jpg) (https://postimg.cc/image/xofvcjt0n/)
  Tam iki saat gitmisken yan aynadan baktim benim romorkun sol arka teker cikmis benimle kapisiyor. Cok sukur kimsenin malina, mulkune, irzina zarar ziyan ve zeba vermeden bariyerlere biraz takildiktan sonra huzur dogada diyerekten kendini ormanin icine atti. 
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 16:21:19
 Arkadaslar sonradan soylemedi demeyin. Gelenek oldugu uzere hikayemizde emek var. Ask var ihtiras var. Kin ve nefret...kan ve gozyasi. 18 yas sinirina dikkat edelim. Sonradan yaa coluk cocuk izliyorduk falan olursa ben mesuliyet kabul edemem.
 
(https://s31.postimg.cc/42wi0usbb/DSC_0278.jpg) (https://postimg.cc/image/42wi0usbb/)
 Teksas lojistik destek ekibim. Hepsi cok iyi cocuklar. Onlarda boyle seylerle hasir nesir olmayi sevmekle birlikte pek ellerini kirletmezler. Merso/Bmw severler. ilgiler alakalar tartisilmaz elbette. Bazen benim de keske ben de onlar gibi olsam dedigim oluyor. Hatta bazen keske hic dogmasaydim. Batsin bu dunya triplerine giriyorum. Saka yapiyorum saka. Hayat, biz canlilara verilmis bir odul degilmidir. Bu odulu tac yapip basimiza takmak icin elimizden geleni yapmamiz lazim. Neyse gene gaza geldim burada birakayim.



(https://s31.postimg.cc/cc8df2yuf/DSC_0376.jpg) (https://postimg.cc/image/cc8df2yuf/)
 Emniyetli biryere cekince araci hemen arac kiralama servisini aradim. Dedim durum boyle boyle iki gun zaten oyalandik. EE simdide teker aldi basini gitti, romork kendini dagita dagita gidiyor. Bana konumumu falan soruyor ben de antika bir insanim akilli telefon falan yok konum atacak, Turk usulu tarif ettim iste bakkaldan saga don Ataturk ilkokulunun karsisinda falan seklinde. Biraz kendi aralarinda menejerdi CEOydu bidi bidi birseyler konusup bana donduler. Planlari su sekilde. Iki tane cekici gonderecekler. Araci bir cekiciye, romorku baska bir cekiciye yukleyip benide bir otele yerlestirecekler. Biraz uzuldum acikcasi. Yani aracin tutari  2500$ iki tane cekici falan bizim hurda oldu sana bir maserati. 


(https://s31.postimg.cc/sn8hbflmv/DSC_0377.jpg) (https://postimg.cc/image/sn8hbflmv/)
 Tabi cekicilerin gelmesi kimbilir kac saat surecek. Bu arada bende vakit gecirmek icin aracin iccinden birkac resim cektim.

(https://s31.postimg.cc/l797pn5nb/DSC_0378.jpg) (https://postimg.cc/image/l797pn5nb/)
 Gittim ormandan tekeri araya araya buldum. Biryandan da tirs tirs tirsiyorum hertaraf bataklik bastigim yer gomuluyor falan. Tirsmamin sebebi abi simdi bu timsah camiasi buralari mesken tutmus gelendin bir akce gidenden bir akce. Kiminin parasi kiminin kolu  bacagi ne kopartabilirse. Allahtan kamyon otomatik vites, kolu bacagi kaptirsamda bir sekilde eve donerim ama camper duz vites. Orada problem var yani birsekilde timsahlari atlatmam lazim.


(https://s31.postimg.cc/5yjabt6t3/DSC_0372.jpg) (https://postimg.cc/image/5yjabt6t3/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 16:56:19
(https://s31.postimg.cc/yj70ceik7/DSC_0365.jpg) (https://postimg.cc/image/yj70ceik7/)
 Resimde tam secilebiliyormu bilmiyorum. Resmen bijonlar kopmus. Bunlarin resmini cektim aninda. Artislik yapmaya kalkarlarsa direk arif gibi aticam kendimi yere ceza sahasinda oldum bittim yandim diye. Kizdigim nokta su. Simdi hatun bana telefonda diyorki sen araci calistirip romorkdan indirebilirmisin? Bende aracin calismadigini soyledim. EE nasil yuklediniz romorka ozaman diye sordu oda.
 Hayret birsey ya. Sanki o piramitler, Roma su yollari...motor gucuylemi yapildi? hayir. Ittirerek kakdirarak yapildi. Bizde cable puller dedigimiz basit bir el aletiyle yukledik.
 OOOO olmadi simdi. Sen kotrat ihlali yapmissin. Biz bu cekici parasini sana gecirebiliriz dediler. Fine print(anlasma metinlerinin altindaki ivir zivir, anlasilmasi zor, kafa karistirici, karinca duasi, minare golgesi davul tozu cumlelerden olusan sey) i okumadinmi.? Orada yaziyor romorka yuklenen arac gerektiginde vs vs.
 Benim iki gunumu patlak lastikle, dagilmis bilyayla ye. Sonrasinda gupegunduz  eyaletler arasi yolda kapatmis giderken lastik ciksin, kelle koltukta geliyormusuz megersem. Ben cok sukur kimseye zarar gelmedi diye seviniyorum bunlar baska hesaplar yapiyor. Cektim resimleri, yanlis yaparlarsa otturucem bunlari. Pinar koyun intikamini alacam. meletecem hepsini. (meeee kuzu sesi yani) :D
(https://s31.postimg.cc/m4k8c492f/DSC_0367.jpg) (https://postimg.cc/image/m4k8c492f/)

(https://s31.postimg.cc/f1ccwjdxj/DSC_0381.jpg) (https://postimg.cc/image/f1ccwjdxj/)

(https://s31.postimg.cc/nwd771fkn/DSC_0382.jpg) (https://postimg.cc/image/nwd771fkn/)

(https://s31.postimg.cc/qqgckhx6f/DSC_0385.jpg) (https://postimg.cc/image/qqgckhx6f/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 18:04:16
(https://s31.postimg.cc/5953d8dnr/DSC_0388.jpg) (https://postimg.cc/image/5953d8dnr/)
 Hosuma giden bir nokta, aracin cok orjinal olmasi. Yani en ufak bir modifikasyon yapilmamis. Hersey tamamiyle orjinal. Cok kucuk birkac detay ornegin cam kolu normalde kahverengi olmasi gerekirken sonradan degistirilip siyah takilmis. Kahverengi cikma parca bulmak lazim, oldukca zor. Dikiz aynasi ve on taraftaki kucuk masa yok.

(https://s31.postimg.cc/lwwlfuiqv/DSC_0391.jpg) (https://postimg.cc/image/lwwlfuiqv/)
 Yine bir tomar orjinal dokuman. Faturalar, kataloglar brosurler vs, en onemlisi her vanagon sahibinin olmazsa olmazi 80 dolar degerindeki bentley tamir bakim klavuzu. Simdi bu duyguyu eminim hepimiz yasamisizdir. Hani ikinci el tekne alinca butun dolaplari falan acar ne var ne yok dokup oooo amanda aman bak ne buldum, falanca dolaptan hic kullanilmamis yedek capa cikti, filanca bolmeden falanca sey cikti seklinde. Bu calismalar icerisinde bugune kadar buldugum ilginc seyler arasinda buz gibi soguk bira ve artik curumeye yuz tutmus bir prezervatif(hayir kullanilmamis-paketinde) sayilabilir.


(https://s31.postimg.cc/4xnn0ekc7/DSC_0397.jpg) (https://postimg.cc/image/4xnn0ekc7/)
 Ilk cekicinin gelmesi gece 9-10 u buldu. Benim yaslarimda kafa bir eleman "hallederiz" modunda. Emin ellerdeyim. Isini iyi biliyor hemen ise giristi.

(https://s31.postimg.cc/n0gprn3c7/DSC_0401.jpg) (https://postimg.cc/image/n0gprn3c7/)
 Ikinci cekici 15 dakika sonra geldi, aman Allahim sana geliyorum. Bu sefer gelen harbiden cekici cikti. Sarisin, gozler mavi, boy pos endam ne ararsan var. Hafifde bir aksan var ama tam cikartamadim. Turk mu yoksa?  Dur bakalim belli olur birazdan. Ben aslinda esmer severim bu arada.

 
 (https://s31.postimg.cc/n0gprn3c7/DSC_0401.jpg) (https://postimg.cc/image/n0gprn3c7/)
  Neyse iki cekici bir ben bir sekilde araci indirip cekicinin birine yukledik. Romorku da digerine. Bende kamyona atlayip 3 arac konvoy seklinde yola ciktik. Tabi hemen hatirlatayim daha bir kac hafta once Teksasi kasirga vurdu. Evlerini terk etmek zorunda kalan teksaslilar butun otellere yrlesmis vaziyette yani oteller agzina kadar dolu. Bana yer bulmak icin oraya telefon buraya telefon derken yarim saat otede biraz cakma bir oda bulabildik. Ilk gelen cekici Otelin bahcesine araci indirip romorku alip gitti. Asil cekici, yani cekim alani cok kuvvetli olan adi ile musemma hatun kisi biraz takildi.  Biraz sohbet ettik. Bosna da dogmus buyumus. Eee tabi bizde Turk olunca laf dondu dolasti borege corege geldi. Araya biraz siyaset/politika. Kolundaki dovmeyi gosterdi slav halklarinin birlik ve beraberligini simgeleyen. Lafi ben gene borege getirip cok guzel kol boregi yaptigimi hatta nereye gidersem gideyim yanimda oklava, un, su vb borek malzemelerimi bir kit halinde tasidigimin altini cizdim. Karni tokmus, ise donmesi gerektigini soyleyince vadalastik ve ayrildi.

(https://s31.postimg.cc/jv0peyzrb/DSC_0402.jpg) (https://postimg.cc/image/jv0peyzrb/)


(https://s31.postimg.cc/i37qk2vtz/DSC_0403.jpg) (https://postimg.cc/image/i37qk2vtz/)

(https://s31.postimg.cc/vww393tk7/DSC_0405.jpg) (https://postimg.cc/image/vww393tk7/)
 Ertesi sabah erkenden kalkip bana verilen adrese(otele yaklasik 45 dk) gidip yeni romorkumu teslim aldim. Sansima, otelin hemen civarinda birde tractor supply magazasi vardi oradan da bir puller/ manual calisan sekme aparati alip otelin bahcesinde araci yeni romorka yukleyip yola ciktim.

(https://s31.postimg.cc/ogwtnay53/DSC_0406.jpg) (https://postimg.cc/image/ogwtnay53/)

(https://s31.postimg.cc/sda5jayk7/DSC_0407.jpg) (https://postimg.cc/image/sda5jayk7/)
 DIPNOT: Arkadaslar "kol boregi" anekdotu sanal bir calismadir. Sadece espri amacli. Oraya kadar olanlar dogru.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 19:10:53
  YOLLARDA BULURUM SENI.
  VE HER BULDUGUMDA YENIDEN KAYBEDERIM.
   
birde su geldi aklima gecenlerde.
 
 UZUN YOLLARIN SOFORU, KISA ASKLARIN ADAMIYIM.
 
 
 Bazi seyler vardir. Icinize kazinmis. Sokup atamazsiniz. Kaybettiginiz seyleri size geri veren, tekrar yasatan. Yollarda olmak benim icin boyle birsey.
 Cocukluguma dair en guzel, en uzun, en bunaltici, hep bitmesini isterken asla bitmesin dedigim yollar. Yollar...Kivrim kivrim. Avuclarimin icindeki cizgi, yuzumdeki cizgi. Yollar kalbimdeki cizgi.
 
(https://s31.postimg.cc/64a0i87br/DSC_0409.jpg) (https://postimg.cc/image/64a0i87br/)

(https://s31.postimg.cc/i65ecd8uf/DSC_0413.jpg) (https://postimg.cc/image/i65ecd8uf/)

(https://s31.postimg.cc/7w2zd5647/DSC_0414.jpg) (https://postimg.cc/image/7w2zd5647/)

(https://s31.postimg.cc/d7hvxukh3/DSC_0415.jpg) (https://postimg.cc/image/d7hvxukh3/)

(https://s31.postimg.cc/5er85w9d3/DSC_0416.jpg) (https://postimg.cc/image/5er85w9d3/)

(https://s31.postimg.cc/8llrphbsn/DSC_0417.jpg) (https://postimg.cc/image/8llrphbsn/)

(https://s31.postimg.cc/4p8ftj13r/DSC_0420.jpg) (https://postimg.cc/image/4p8ftj13r/)

(https://s31.postimg.cc/p9d9s0953/DSC_0421.jpg) (https://postimg.cc/image/p9d9s0953/)

(https://s31.postimg.cc/chz3lermf/DSC_0426.jpg) (https://postimg.cc/image/chz3lermf/)



(https://s31.postimg.cc/7klj072h3/DSC_0563.jpg) (https://postimg.cc/image/7klj072h3/)

(https://s31.postimg.cc/539rsxqaf/DSC_0566.jpg) (https://postimg.cc/image/539rsxqaf/)


(https://s31.postimg.cc/le9vpiq07/DSC_0575.jpg) (https://postimg.cc/image/le9vpiq07/)

(https://s31.postimg.cc/n62ukfwif/DSC_0580.jpg) (https://postimg.cc/image/n62ukfwif/)

(https://s31.postimg.cc/n62ukgbxz/DSC_0581.jpg) (https://postimg.cc/image/n62ukgbxz/)

(https://s31.postimg.cc/gfmdb0h2f/DSC_0599.jpg) (https://postimg.cc/image/gfmdb0h2f/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 19:24:16

(https://s31.postimg.cc/f1uqfumzr/DSC_0709.jpg) (https://postimg.cc/image/f1uqfumzr/)

(https://s31.postimg.cc/cykb7nzw7/DSC_0711.jpg) (https://postimg.cc/image/cykb7nzw7/)

(https://s31.postimg.cc/ppyhe4rnr/DSC_0719.jpg) (https://postimg.cc/image/ppyhe4rnr/)

(https://s31.postimg.cc/6xmmakxuf/DSC_0722.jpg) (https://postimg.cc/image/6xmmakxuf/)

(https://s31.postimg.cc/bwa4p4osn/DSC_0723.jpg) (https://postimg.cc/image/bwa4p4osn/)

(https://s31.postimg.cc/p0fp1slzb/DSC_0725.jpg) (https://postimg.cc/image/p0fp1slzb/)

(https://s31.postimg.cc/a4h5u7q07/DSC_0728.jpg) (https://postimg.cc/image/a4h5u7q07/)

(https://s31.postimg.cc/clsx1g7br/DSC_0732.jpg) (https://postimg.cc/image/clsx1g7br/)

(https://s31.postimg.cc/t9kf4a9wn/DSC_0569.jpg) (https://postimg.cc/image/t9kf4a9wn/)

(https://s31.postimg.cc/m6cjoqhcn/DSC_0576.jpg) (https://postimg.cc/image/m6cjoqhcn/)

(https://s31.postimg.cc/i9z7sr42v/DSC_0613.jpg) (https://postimg.cc/image/i9z7sr42v/)

(https://s31.postimg.cc/k1s6nn0af/DSC_0624.jpg) (https://postimg.cc/image/k1s6nn0af/)

(https://s31.postimg.cc/kraz01iuf/DSC_0629.jpg) (https://postimg.cc/image/kraz01iuf/)

(https://s31.postimg.cc/kraz01qk7/DSC_0642.jpg) (https://postimg.cc/image/kraz01qk7/)

(https://s31.postimg.cc/n8mq79sg7/DSC_0643.jpg) (https://postimg.cc/image/n8mq79sg7/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 19:44:11

(https://s31.postimg.cc/3ulw7ntav/DSC_0782.jpg) (https://postimg.cc/image/3ulw7ntav/)

(https://s31.postimg.cc/oeqq66r2f/DSC_0793.jpg) (https://postimg.cc/image/oeqq66r2f/)

(https://s31.postimg.cc/d2e4oeq3b/DSC_0794.jpg) (https://postimg.cc/image/d2e4oeq3b/)

(https://s31.postimg.cc/eipn5znp3/DSC_0798.jpg) (https://postimg.cc/image/eipn5znp3/)

(https://s31.postimg.cc/trfkjxwuv/DSC_0757.jpg) (https://postimg.cc/image/trfkjxwuv/)

(https://s31.postimg.cc/qxcf6kf9z/DSC_0769.jpg) (https://postimg.cc/image/qxcf6kf9z/)

(https://s31.postimg.cc/ydboscnjr/DSC_0774.jpg) (https://postimg.cc/image/ydboscnjr/)

(https://s31.postimg.cc/irud8ejbb/DSC_0787.jpg) (https://postimg.cc/image/irud8ejbb/)


(https://s31.postimg.cc/kraz01qk7/DSC_0642.jpg) (https://postimg.cc/image/kraz01qk7/)

(https://s31.postimg.cc/n8mq79sg7/DSC_0643.jpg) (https://postimg.cc/image/n8mq79sg7/)

(https://s31.postimg.cc/tde8kmn4n/DSC_0650.jpg) (https://postimg.cc/image/tde8kmn4n/)

(https://s31.postimg.cc/6bxnewic7/DSC_0699.jpg) (https://postimg.cc/image/6bxnewic7/)

(https://s31.postimg.cc/5nosvvjlj/DSC_0651.jpg) (https://postimg.cc/image/5nosvvjlj/)

(https://s31.postimg.cc/48n875q87/DSC_0653.jpg) (https://postimg.cc/image/48n875q87/)

(https://s31.postimg.cc/qxcf6qfbr/DSC_0656.jpg) (https://postimg.cc/image/qxcf6qfbr/)


(https://s31.postimg.cc/fmecvqv5z/DSC_0806.jpg) (https://postimg.cc/image/fmecvqv5z/)

(https://s31.postimg.cc/wmx94hl2v/DSC_0808.jpg) (https://postimg.cc/image/wmx94hl2v/)

(https://s31.postimg.cc/sdsj2cs47/DSC_0809.jpg) (https://postimg.cc/image/sdsj2cs47/)

(https://s31.postimg.cc/p6xzip53b/DSC_0810.jpg) (https://postimg.cc/image/p6xzip53b/)

(https://s31.postimg.cc/5cbxwkag7/DSC_0811.jpg) (https://postimg.cc/image/5cbxwkag7/)

(https://s31.postimg.cc/7tnp3up7r/DSC_0812.jpg) (https://postimg.cc/image/7tnp3up7r/)

(https://s31.postimg.cc/5p3c2sig7/DSC_0817.jpg) (https://postimg.cc/image/5p3c2sig7/)

(https://s31.postimg.cc/9lgnyq5zr/DSC_0818.jpg) (https://postimg.cc/image/9lgnyq5zr/)

(https://s31.postimg.cc/4zkjqdcqv/DSC_0819.jpg) (https://postimg.cc/image/4zkjqdcqv/)

(https://s31.postimg.cc/5p3c2sig7/DSC_0817.jpg) (https://postimg.cc/image/5p3c2sig7/)

(https://s31.postimg.cc/9lgnyq5zr/DSC_0818.jpg) (https://postimg.cc/image/9lgnyq5zr/)

(https://s31.postimg.cc/4zkjqdcqv/DSC_0819.jpg) (https://postimg.cc/image/4zkjqdcqv/)

(https://s31.postimg.cc/f9mypxfkn/DSC_0813.jpg) (https://postimg.cc/image/f9mypxfkn/)

(https://s31.postimg.cc/ek46dlhlz/DSC_0834.jpg) (https://postimg.cc/image/ek46dlhlz/)

(https://s31.postimg.cc/pwgrvedg7/DSC_0835.jpg) (https://postimg.cc/image/pwgrvedg7/)

(https://s31.postimg.cc/jvj2yc69j/DSC_0836.jpg) (https://postimg.cc/image/jvj2yc69j/)

(https://s31.postimg.cc/mcuu5kfvb/DSC_0837.jpg) (https://postimg.cc/image/mcuu5kfvb/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 12, 2018, 20:05:41

(https://s31.postimg.cc/463cjx9lj/DSC_0751.jpg) (https://postimg.cc/image/463cjx9lj/)

(https://s31.postimg.cc/82gofx2av/DSC_0752.jpg) (https://postimg.cc/image/82gofx2av/)

(https://s31.postimg.cc/4pd178vmf/DSC_0842.jpg) (https://postimg.cc/image/4pd178vmf/)

(https://s31.postimg.cc/4cln125mv/DSC_0846.jpg) (https://postimg.cc/image/4cln125mv/)

(https://s31.postimg.cc/6h6025uev/DSC_0847.jpg) (https://postimg.cc/image/6h6025uev/)

(https://s31.postimg.cc/rqtmd0ifb/DSC_0850.jpg) (https://postimg.cc/image/rqtmd0ifb/)

(https://s31.postimg.cc/5rn7prz07/DSC_0853.jpg) (https://postimg.cc/image/5rn7prz07/)

(https://s31.postimg.cc/j8k68nwh3/DSC_0854.jpg) (https://postimg.cc/image/j8k68nwh3/)

(https://s31.postimg.cc/4dvku9293/DSC_0871.jpg) (https://postimg.cc/image/4dvku9293/)

(https://s31.postimg.cc/5g5rcvddj/DSC_0872.jpg) (https://postimg.cc/image/5g5rcvddj/)

(https://s31.postimg.cc/arknxjhfr/DSC_0873.jpg) (https://postimg.cc/image/arknxjhfr/)

(https://s31.postimg.cc/f0pdzq04n/DSC_0874.jpg) (https://postimg.cc/image/f0pdzq04n/)

(https://s31.postimg.cc/rfc603hd3/DSC_0876.jpg) (https://postimg.cc/image/rfc603hd3/)

(https://s31.postimg.cc/dyf7h6p13/DSC_0883.jpg) (https://postimg.cc/image/dyf7h6p13/)

(https://s31.postimg.cc/z82ts1sh3/DSC_0887.jpg) (https://postimg.cc/image/z82ts1sh3/)

(https://s31.postimg.cc/d8wf4u3x3/DSC_0890.jpg) (https://postimg.cc/image/d8wf4u3x3/)

(https://s31.postimg.cc/4dvku9x47/DSC_0939.jpg) (https://postimg.cc/image/4dvku9x47/)

(https://s31.postimg.cc/w18a8fngn/DSC_0940.jpg) (https://postimg.cc/image/w18a8fngn/)

(https://s31.postimg.cc/rfc603hd3/DSC_0876.jpg) (https://postimg.cc/image/rfc603hd3/)

(https://s31.postimg.cc/dlntbfmbb/DSC_0870.jpg) (https://postimg.cc/image/dlntbfmbb/)

(https://s31.postimg.cc/66yhiiak7/DSC_0875.jpg) (https://postimg.cc/image/66yhiiak7/)

(https://s31.postimg.cc/x4sek8nhj/DSC_0967.jpg) (https://postimg.cc/image/x4sek8nhj/)

(https://s31.postimg.cc/r3upn5lfr/DSC_0970.jpg) (https://postimg.cc/image/r3upn5lfr/)
 Kisaca toparlarsak,
 Debriyaj, fren, vites duzenegi elden gecti. Yakit, atesleme, sogutma sisteminde bircok parca degisti. Vakum sorunlari giderildi. Kaportada bazi yerler kesilip yerine yenileri kaynatildi, yama yaptim oraya buraya. Simdilik boyle. Resimlerdeki kaynaklarin uzerinden birkac defa daha giderek mumkun oldugunca hic bosluk birakmamaya calistim. Sonrasinda kaynaklari makinayla biraz sekillendirip uzerine fiberglass macun cektim. Bu aralar puruzleri giderip zimparalamaya baslarim diye tahmin ediyorum. Daha ortada birsey yok isimiz uzun yavas yavas yapiyorum.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Zorlu - Mayıs 13, 2018, 01:21:39
Faruk, ne zamana bitirmeyi planlıyorsun? Madem bu kadar daldın, her santimine kadar dal derim. Sonuç nefis olacak çünkü.

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 13, 2018, 07:08:37
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Faruk, ne zamana bitirmeyi planlıyorsun? Madem bu kadar daldın, her santimine kadar dal derim. Sonuç nefis olacak çünkü.


Hakan imkanlarim dahilinde ayrintili calisiyorum ama ilk hedefim mevcut sekliyle araci yola cikartabilmek. Araci calismiyor vaziyette aldigim icin yeni motor ihtiyaci bile olasiliklar dahilinde idi. Gecen compression testi yaptim(hayatimda ilk defa), bazi noktalari atlamisim yani yuzde yuz dogru olcum olmasa bile buldugum degerler motorun simdilik isimizi gorebilecegini gosteriyor. Bu beni cok rahatlatti. Hemen ardindan ufak tefek debriyaj/vites/fren problemlerinide giderince arac bir sekilde yurur hale geldi bende kaporta isine yoneldim. Tahmin etmek zor.  Herkesin soyledigi gibi boya isinin %95 i hazirlik. Kapilarin iclerindeki plastik trimleri falan hic sokesim gelmiyor. Camlari da sokmuyorum. Bunlari yapsam boya cok daha guzel gorunur eminim ama cok is ya. Birde bakiyorum harbiden restore edenler motoruda indirip orayida boyuyorlar. Acikcasi o kadar ayrintiya girmeye pekde yemiyor. Sofor mahalli disinda taban saci mukemmel durumda oranin isi yok. Kaynak isleri de bitti.
 Iyimser bir tahminle yaz bitmeden biter diye tahmin ediyorum. Sonrasinda bakim/onarim seklinde devam ederim ama "proje" asamasi bitmis olur.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Noyan Bakır - Mayıs 13, 2018, 13:10:55
Kolay gelsin Faruk korsan.
Kaynak işlerini kim yapıyor?
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 13, 2018, 14:49:12
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kolay gelsin Faruk korsan.
Kaynak işlerini kim yapıyor?
Kendim yapiyorum Noyan Agabey, $100 a internetten ikinci el bir MIG kaynak makinasi aldim. Tank genelde kaynak malzemeleri satan yerlerden kiralaniyor. Basta belli bir ucret odeyip dolu tank kiraliyoruz. Tank bitince sana dolu baska bir tup veriyorlar. Youtube dan ogrenmeye calistim, amatorce cikiyor birseyler ortaya.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Noyan Bakır - Mayıs 13, 2018, 18:31:00
Tebrik ederim. Atölyen olsa adam yaparsın sen adam.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 05, 2018, 19:11:17

(https://s22.postimg.cc/4hle7vgnx/DSC_0613.jpg) (https://postimg.cc/image/4hle7vgnx/)


(https://s22.postimg.cc/g6pdw0fe5/DSC_0622.jpg) (https://postimg.cc/image/g6pdw0fe5/)


(https://s22.postimg.cc/figjcm699/DSC_0690.jpg) (https://postimg.cc/image/figjcm699/)

(https://s22.postimg.cc/byulmtyel/DSC_0691.jpg) (https://postimg.cc/image/byulmtyel/)


(https://s22.postimg.cc/k4cnl2mod/DSC_0685.jpg) (https://postimg.cc/image/k4cnl2mod/)

(https://s22.postimg.cc/qut4uihjx/DSC_0694.jpg) (https://postimg.cc/image/qut4uihjx/)

(https://s22.postimg.cc/k4cnl323x/DSC_0706.jpg) (https://postimg.cc/image/k4cnl323x/)
 Cok yavas ilerlemekte olan westfalia projesine kisa bir aradan sonra tekrar el attim. Iki uc gun ayirarak pop top ve ust bagaj'i restore edip cadirini, tavan havalandirmasini, vida civata gibi paslanmis aksamini degisitirdim. Astar atmadan, fiberglas icin yapilmis yag bazli marin boyasini rulo yapip rulonun girmedigi yerlerde firca lullandim. Klasik metodlar yani.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ağustos 13, 2018, 04:29:37

(https://s22.postimg.cc/nweo37vv1/DSC_0848.jpg) (https://postimg.cc/image/nweo37vv1/)

(https://s22.postimg.cc/wrfidvi4d/DSC_0849.jpg) (https://postimg.cc/image/wrfidvi4d/)

(https://s22.postimg.cc/y6h32kocd/DSC_0850.jpg) (https://postimg.cc/image/y6h32kocd/)

(https://s22.postimg.cc/78n60vdzx/DSC_0851.jpg) (https://postimg.cc/image/78n60vdzx/)

(https://s22.postimg.cc/gt6snrirh/DSC_0852.jpg) (https://postimg.cc/image/gt6snrirh/)

(https://s22.postimg.cc/afhpkf64t/DSC_0853.jpg) (https://postimg.cc/image/afhpkf64t/)


(https://s22.postimg.cc/91q2oorbh/DSC_0854.jpg) (https://postimg.cc/image/91q2oorbh/)

(https://s22.postimg.cc/qf0d3l4n1/DSC_0855.jpg) (https://postimg.cc/image/qf0d3l4n1/)

(https://s22.postimg.cc/qf0d3khhp/DSC_0856.jpg) (https://postimg.cc/image/qf0d3khhp/)

(https://s22.postimg.cc/swc4auw99/DSC_0857.jpg) (https://postimg.cc/image/swc4auw99/)

(https://s22.postimg.cc/4slcmjyct/DSC_0858.jpg) (https://postimg.cc/image/4slcmjyct/)

(https://s22.postimg.cc/gugqgozvh/DSC_0859.jpg) (https://postimg.cc/image/gugqgozvh/)



(https://s22.postimg.cc/8c7ace3nh/DSC_0866.jpg) (https://postimg.cc/image/8c7ace3nh/)

(https://s22.postimg.cc/hwqwzag4t/DSC_0868.jpg) (https://postimg.cc/image/hwqwzag4t/)

(https://s22.postimg.cc/432ka883x/DSC_0869.jpg) (https://postimg.cc/image/432ka883x/)

(https://s22.postimg.cc/dnm6x4sb1/DSC_0870.jpg) (https://postimg.cc/image/dnm6x4sb1/)

(https://s22.postimg.cc/w36nuiypp/DSC_0871.jpg) (https://postimg.cc/image/w36nuiypp/)

(https://s22.postimg.cc/8c7acfdy5/DSC_0872.jpg) (https://postimg.cc/image/8c7acfdy5/)

(https://s22.postimg.cc/432ka9iel/DSC_0874.jpg) (https://postimg.cc/image/432ka9iel/)

(https://s22.postimg.cc/5i44z0tsd/DSC_0887.jpg) (https://postimg.cc/image/5i44z0tsd/)

(https://s22.postimg.cc/5i44z0tsd/DSC_0887.jpg) (https://postimg.cc/image/5i44z0tsd/)

(https://s22.postimg.cc/g4xy4iu8t/DSC_0878.jpg) (https://postimg.cc/image/g4xy4iu8t/)

(https://s22.postimg.cc/clc0esrjx/DSC_0879.jpg) (https://postimg.cc/image/clc0esrjx/)

(https://s22.postimg.cc/za17ebqx9/DSC_0881.jpg) (https://postimg.cc/image/za17ebqx9/)

(https://s22.postimg.cc/im9pbu3vh/DSC_0882.jpg) (https://postimg.cc/image/im9pbu3vh/)

(https://s22.postimg.cc/pcq6lb91p/DSC_0884.jpg) (https://postimg.cc/image/pcq6lb91p/)

(https://s22.postimg.cc/6x5pnw025/DSC_0885.jpg) (https://postimg.cc/image/6x5pnw025/)

(https://s22.postimg.cc/x5gud9zl9/DSC_0888.jpg) (https://postimg.cc/image/x5gud9zl9/)

(https://s22.postimg.cc/atj1jvsrh/DSC_0889.jpg) (https://postimg.cc/image/atj1jvsrh/)

(https://s22.postimg.cc/ghpcasrz1/DSC_0890.jpg) (https://postimg.cc/image/ghpcasrz1/)

(https://s22.postimg.cc/l3lgj5sxp/DSC_0891.jpg) (https://postimg.cc/image/l3lgj5sxp/)

(https://s22.postimg.cc/nxolwm2tp/DSC_0892.jpg) (https://postimg.cc/image/nxolwm2tp/)

(https://s22.postimg.cc/tluwnj219/DSC_0893.jpg) (https://postimg.cc/image/tluwnj219/)

(https://s22.postimg.cc/x5gudck6l/DSC_0894.jpg) (https://postimg.cc/image/x5gudck6l/)

(https://s22.postimg.cc/f2nrm416l/DSC_0896.jpg) (https://postimg.cc/image/f2nrm416l/)

(https://s22.postimg.cc/6kebhrmy5/DSC_0897.jpg) (https://postimg.cc/image/6kebhrmy5/)

(https://s22.postimg.cc/fs6jygmal/DSC_0898.jpg) (https://postimg.cc/image/fs6jygmal/)

(https://s22.postimg.cc/t93ihcrh9/DSC_0899.jpg) (https://postimg.cc/image/t93ihcrh9/)

(https://s22.postimg.cc/91q2p29fh/DSC_0900.jpg) (https://postimg.cc/image/91q2p29fh/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ağustos 13, 2018, 04:45:27
 Bir hafta icerisinde kaporta/boya islemini bitirme hedefiyle projeye giristim. Kesip yeni metal kaynattigim bolgelerin uzerine fiberglas macun/macun/pasta/astar vs derken genel olarak sonuc idare eder. Sol alt taraftaki uzun panel beni oldukca zorladi. Pek duz olmadigi icin biraz macun cektim. Ust kisimdaki kanal isi bozdu macun kimi yerde fazla kimi yerde az, biraz dalgali bir gorunum oldu.
 Gorebildigim butun kucuk ezik buzuk noktalarida elden gecirmeye calistim. Yarin oburgun artik  nezaman firsat olursa biraz zimparalama ardindan maskeleme isi var. Sonrasi boya, hadi hayirlisi.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Burak Özaydıner - Ağustos 13, 2018, 19:42:26
Merhabalar, konu çok eskiymiş yeniden hareketlenmiş görünce yazmak istedim :) Forumda yeniyim, kendimi tanıttığım kısıma linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.gezginkorsan.org/forum/index.php?topic=25743.msg438473#msg438473

Aracımı ve kamptan birer foto da ben paylaşayım :) Elimden geldiğince tüm sorularınızı cevaplarım eğer merak ettikleriniz olursa buradan ya da özelden yazabilirsiniz.

 
(https://s33.postimg.cc/72cj2xz97/Ekran_Resmi_2018-08-13_19.37.22.png) (https://postimg.cc/image/72cj2xz97/)

(https://s33.postimg.cc/tr1q2i8x7/Ekran_Resmi_2018-08-13_19.39.10.png) (https://postimg.cc/image/tr1q2i8x7/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ağustos 14, 2018, 01:52:10
Maasallah T3 cok diri gozukuyor. Motor orjinal mi? Westfalia versiyonu olmayip camper a siz mi cevirdiniz? Simdilik sorularim bunlar:) Foruma hos geldin tekrardan.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Burak Özaydıner - Ağustos 15, 2018, 04:10:10
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Maasallah T3 cok diri gozukuyor. Motor orjinal mi? Westfalia versiyonu olmayip camper a siz mi cevirdiniz? Simdilik sorularim bunlar:) Foruma hos geldin tekrardan.

Teşekkür ederim hoşbuldum tekrar :) T3 ümüz 2006 gümrük girişli. Kamyonet olarak alınıp, ilk alındığında camper'a çevriliyor. 2006'ya kadar almanyada kullanılıyor. Evrakları mevcut, 1995 yılına kadar servis bakımlı, elle yazılan kayıtları mevcut. 2006'da gümrüğümüze içi boşaltılıp 'yüksek tavanlı kamyonet' olarak teslim ediliyor. Alan kişi içini maalesef ağır mobilyalarla tekrar karavan olarak döşüyor. Ondan sevdiğim bir abime, abimden de bize geçiyor araç. Bizde iç dekoru ve güneş paneli sistemi dışında değişikliğe uğramadı. Motoru tamamiyle orijinal 1.6 Düz Dizel (turbosuz). Ailemin geçen yılki Ege turunda devir daimden bir kayış kopuyor ve sağolsun dostlarımız bizimkilerin olduğu yerden geçecek bir otobüse kayış verip yolluyorlar. Ancak kayış maalesef uymuyor çünkü T3'lerin %90 ı farklı farklı revizeler, günümüze göre iyileştirmeler ve eklentiler geçirmiş. Daha sonra civardan bir amca yanlarına gelip yakınlardaki kasabaya kadar aracı çekip ustaya gösterebileceklerini söylüyor. Usta pazar pazar sevinerek dükkan açmış, adam 80'li yıllarda almanyada işçi olarak bulunmuş ve T3'lerin üretim bandında çalışmış. Aracın motorunun hiç sökülmediğini, izli somunların hala orijinal şekilde durduğunu belirtmiş. Bu arada eldeki kayıtlardan tahminimiz 450.000 KM civarında olduğu yönünde. Ben de ankarada profesyonel klasik restorasyonuyla uğraşan bir arkadaşıma götürmüştüm, hayran kalmıştı. Çok iyi bakılmış, çürük hiç bir bölgesi yok. İşin daha güzel kısmı 83 model ve tek parçası boyalı. O da araç bizdeyken, benzinlikte durur vaziyette sağ tarafın C sütununa okul servisi çarpması nedeniyle meydana geldi. Geri kalan kısmında biz de layığıyla bakmaya çalışıyoruz. Hemen ilk fırsatta detaylı fotoğrafları paylaşacağım :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ağustos 15, 2018, 04:52:19
 Boya orjinal yani. Vay be. Peki bunlarda meshur "seam rust" dedikleri panellerin birbirine eklendigi bolgelerdeki paslanmadami olmadi?
 Bende araci bayagi bir dagittim ve gozume carpan sey su oldu zaten bu aracin kompedanlarida ayni seyi soyluyorlar. Pas probleminin cogu ihmal sonucu, mesela yan taraftaki elektirik, su girislerinin altindaki contalari falan dgistirmeyince su giriyor iceri ve ic taraftan curume basliyor. Bu bolgeler buzdolabi/ocak vs onlarin arkasinda oldugu icin problem ilerleyince tamiri de zorlasiyor. Benimde sansima mi diyeyim sansizligimami, aracla hic oynamamislar. Uzerinde hala kasetcalar var.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Burak Özaydıner - Ağustos 19, 2018, 16:18:29
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Boya orjinal yani. Vay be. Peki bunlarda meshur "seam rust" dedikleri panellerin birbirine eklendigi bolgelerdeki paslanmadami olmadi?
 Bende araci bayagi bir dagittim ve gozume carpan sey su oldu zaten bu aracin kompedanlarida ayni seyi soyluyorlar. Pas probleminin cogu ihmal sonucu, mesela yan taraftaki elektirik, su girislerinin altindaki contalari falan dgistirmeyince su giriyor iceri ve ic taraftan curume basliyor. Bu bolgeler buzdolabi/ocak vs onlarin arkasinda oldugu icin problem ilerleyince tamiri de zorlasiyor. Benimde sansima mi diyeyim sansizligimami, aracla hic oynamamislar. Uzerinde hala kasetcalar var.

Abi seam rust çok az miktarda ve sadece kapı eşiklerinde var. Evrakları babam toplayıp depoya atmış onları çıkartamadım. İçin detaylı fotolarını çektim biraz dağınık kusura bakmayın. Ön kabin için konuşuyorum koltuk ve kapı döşemeleri de orijinal durumda.
(https://s33.postimg.cc/mnvqfor3f/IMG_0488.jpg) (https://postimg.cc/image/mnvqfor3f/)

(https://s33.postimg.cc/gzpfow27f/IMG_0686.jpg) (https://postimg.cc/image/gzpfow27f/)

(https://s33.postimg.cc/d3c3sxrij/IMG_0886.jpg) (https://postimg.cc/image/d3c3sxrij/)

(https://s33.postimg.cc/w8fd2oj17/IMG_1262.jpg) (https://postimg.cc/image/w8fd2oj17/)

(https://s33.postimg.cc/iriejr3jv/IMG_2418.jpg) (https://postimg.cc/image/iriejr3jv/)

(https://s33.postimg.cc/72eevszqj/IMG_2441.jpg) (https://postimg.cc/image/72eevszqj/)

(https://s33.postimg.cc/ayrqrrpuz/IMG_3009.jpg) (https://postimg.cc/image/ayrqrrpuz/)

(https://s33.postimg.cc/puq9zfluz/IMG_3828.jpg) (https://postimg.cc/image/puq9zfluz/)

(https://s33.postimg.cc/viwkq9l1n/IMG_4383.jpg) (https://postimg.cc/image/viwkq9l1n/)

(https://s33.postimg.cc/vvnywjqhn/IMG_6409.jpg) (https://postimg.cc/image/vvnywjqhn/)

(https://s33.postimg.cc/rzan0jxsb/IMG_7978.jpg) (https://postimg.cc/image/rzan0jxsb/)

(https://s33.postimg.cc/z2iig6qd7/IMG_9081.jpg) (https://postimg.cc/image/z2iig6qd7/)

(https://s33.postimg.cc/ypr49zd8b/IMG_9864.jpg) (https://postimg.cc/image/ypr49zd8b/)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ağustos 19, 2018, 21:51:33
 Maasallah guzel duruyor. Kazasiz belasiz...
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Burak Özaydıner - Ağustos 21, 2018, 05:10:06
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Maasallah guzel duruyor. Kazasiz belasiz...

Çok teşekkür ederim cümlemize :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 07, 2018, 21:08:51
 Merhaba korsanlar sonbahar kapiya daynadi, gunlar kisaldi. Artik daha yavas ilerliyor hersey. Boya islerini bitirmek icin 1 hafata gibi bir surem var snorasinda havalar fazla soguyabilir. Bahara kadar biter diye dusunuyorum.
(https://i.postimg.cc/PLjRycps/DSC_0908.jpg) (https://postimg.cc/PLjRycps)
 Panellerin birlesme yerleri, bu araclarin bircogunda burada paslanma /curume oluyor. Disaridan su sizan bir nokta disinda genel olarak durumlari iyiydi.
(https://i.postimg.cc/RWzdxtMw/DSC_0928.jpg) (https://postimg.cc/RWzdxtMw)


(https://i.postimg.cc/kVJyBdR4/DSC_0930.jpg) (https://postimg.cc/kVJyBdR4)

(https://i.postimg.cc/TKq9dPwF/DSC_0977.jpg) (https://postimg.cc/TKq9dPwF)

(https://i.postimg.cc/Yv6HtQQ7/DSC_0002.jpg) (https://postimg.cc/Yv6HtQQ7)

 Bazen herseyi net goremesem bile hayal gucumu kullanarak hersey guzel olacak diyorum.
(https://i.postimg.cc/MMc3p8gB/DSC_0007.jpg) (https://postimg.cc/MMc3p8gB)
 Malzemelerin bir cogunu bu Kemperle adindaki lokal oto kaporta malzemeleri satan yerden aldim. Satis elemaniyla biraz ahbab olduk gide gele :o
(https://i.postimg.cc/XGXmB5Bp/DSC_0010.jpg) (https://postimg.cc/XGXmB5Bp)

(https://i.postimg.cc/PL5F0D42/DSC_0013.jpg) (https://postimg.cc/PL5F0D42)
 epoksi astar oldukca kullanisli birsey.
(https://i.postimg.cc/H8XSb9Ys/DSC_0016.jpg) (https://postimg.cc/H8XSb9Ys)

(https://i.postimg.cc/4Y5S8PzY/DSC_0018.jpg) (https://postimg.cc/4Y5S8PzY)
Arada sanatsal calismada yapiyorum. Anaokulunda ogrenmistim.
(https://i.postimg.cc/3d26GYNC/DSC_0030.jpg) (https://postimg.cc/3d26GYNC)

(https://i.postimg.cc/Q9PPQMcS/DSC_0031.jpg) (https://postimg.cc/Q9PPQMcS)

(https://i.postimg.cc/dkzH7xKx/DSC_0032.jpg) (https://postimg.cc/dkzH7xKx)

(https://i.postimg.cc/Cdq6ySGT/DSC_0039.jpg) (https://postimg.cc/Cdq6ySGT)

(https://i.postimg.cc/yDVfSRws/DSC_0041.jpg) (https://postimg.cc/yDVfSRws)

(https://i.postimg.cc/XGyx0kyc/DSC_0043.jpg) (https://postimg.cc/XGyx0kyc)

(https://i.postimg.cc/HV0Zxzv6/DSC_0044.jpg) (https://postimg.cc/HV0Zxzv6)

(https://i.postimg.cc/Mf25Zf7k/DSC_0045.jpg) (https://postimg.cc/Mf25Zf7k)

(https://i.postimg.cc/kVGfTmJH/DSC_0052.jpg) (https://postimg.cc/kVGfTmJH)

(https://i.postimg.cc/FkrZJ5BG/DSC_0042.jpg) (https://postimg.cc/FkrZJ5BG)

(https://i.postimg.cc/7b9Xrh5R/DSC_0059.jpg) (https://postimg.cc/7b9Xrh5R)

(https://i.postimg.cc/yDMyySGD/DSC_0066.jpg) (https://postimg.cc/yDMyySGD)

(https://i.postimg.cc/2qnFcSp2/DSC_0072.jpg) (https://postimg.cc/2qnFcSp2)

(https://i.postimg.cc/VdHR5hBB/DSC_0079.jpg) (https://postimg.cc/VdHR5hBB)

(https://i.postimg.cc/TKLcbct8/DSC_0082.jpg) (https://postimg.cc/TKLcbct8)


(https://i.postimg.cc/WdTkN6x6/DSC_0143.jpg) (https://postimg.cc/WdTkN6x6)

(https://i.postimg.cc/H80kRFWG/DSC_0147.jpg) (https://postimg.cc/H80kRFWG)

(https://i.postimg.cc/sGC2n3r9/DSC_0157.jpg) (https://postimg.cc/sGC2n3r9)

(https://i.postimg.cc/r0rmCKvw/DSC_0161.jpg) (https://postimg.cc/r0rmCKvw)

(https://i.postimg.cc/Z9gndrsQ/DSC_0163.jpg) (https://postimg.cc/Z9gndrsQ)

(https://i.postimg.cc/bGddr6gb/DSC_0164.jpg) (https://postimg.cc/bGddr6gb)

(https://i.postimg.cc/v40cQRrb/DSC_0165.jpg) (https://postimg.cc/v40cQRrb)

(https://i.postimg.cc/BjSj9Z1m/DSC_0167.jpg) (https://postimg.cc/BjSj9Z1m)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 07, 2018, 21:54:07
 
 Bazen herseyi net goremesem bile hayal gucumu kullanarak hersey guzel olacak diyorum.
 Malzemelerin bir cogunu bu Kemperle adindaki lokal oto kaporta malzemeleri satan yerden aldim. Satis elemaniyla biraz ahbab olduk gide gele :
 epoksi astar oldukca kullanisli birsey.
Arada sanatsal calismada yapiyorum. Anaokulunda ogrenmistim.
maskelemeye oldukca zaman harcadim . cok onemli bir konu sonradan elde jilet fonda muslum baba saatlerce takilmak istemiyorum.



Mumkun oldugu kadar orjinal kalmasi icin sagda soldaki kucuk etiketleri sokmek yerine onlarida maskeledim





Ilk kullandigim puskurtme sistemi HVLP turbine resmen cuvalladi. Bu asamada bende bayagi bir materyal ziyan etmis  oldum.

Bircok yerde tabancadan cikan materyal miktarini ayarlayamamak veya o hiza elimi uyduramamak gibi sebeplerden dolayi akmalar oldu. Bunlari sonradan zimparalayip duzelttim


Bu arada surgulu kapi tam lanetli cikti. Bir kere dusurup tertemiz uzerinde cizik bile olmayan kapiya kkaporta gocugu yaptim maalesef. Duzeltip ince bir macun cekmek oldukca zamanimi aldi. Sonrasinda boyayip cilasini atmisken tekrar bir kaza oldu ve uzerine tiner dokuldu. Bunlarin sebebi hem dikkatsizlik hem de calisma ortaminin iyi olmamasi. Ornegin gecenlerde cok saglam iki gun falan yagmur yagdi cati akmis, boyada lekeler yapmis. Ben bu lekeleri tamamen temizledigimi dusunmustum. sonradan bazi noktalari gormedigimi ve uzerine bu sekilde cila attigimi farkettim.



Turbine sistemi boyayi iyi atomize etmedigi icin firca izine benzeyen izlar oldu. Bunlari islak zimpara denememe ragman cikartamadim.Bir iki danisma sonrasinda kompresor almaya karar verdim.



Aslinda 60 galonluk bir kompresore ihtiyacim varken 30 galonluk birsey alip yavas yavas yaparim diyerek kullanilmis malzeme sitesini tarayip 30 galonluk guzel bir kompresor buldum. Adam yaninda hortumunu falanda verdi getirip kurdum gayet guzel calisti. 120 psi a kadar cabucak dolup kacirma falan yapmiyor.



Hata yaptigim diger bir nokta tabanca secimi oldu. 10 dolarlik ucuz bir tabancayla ise basladim. ikinci gun tabanca elimizde kaldigi gibi oncesindede dogru durust calismadi. oNUN bir ust modeliyle yola devam etmeme ragmen sonucta oda 50 dolarlik tabanca. Iyi tabancalar 800/900 dolar ama en azindan 200$ lik baslangic seviyesi bir tabanca olsa iyi olurdu. Tekrar yapacak olsam bu isi o yolu secerdim zira tabancadan kar edelim derken semsiye boya ve ciladan acildi(meshur bir China atasozu nu hatirlayalim)





Cila spray yapmasi oldukca zor olur demislerdi. Aslinda iyi malzeme olsa pek zor birsey degil benim zorlandigim noktalar genelde tabanca/compresor sisteminin yetersiz olamsindan kaynaklandi. Birde isik. Goethe bosuna dememis 'isik, biraz daha isik" diye. Yaptigin isi dogru durust gormeyince GOethe oluyorsun yani goethenin dedigine geliyorum adam hakli. Boyle Cin Cin mahallesinde dugun yapar gibi isik ssitemiyle olmuyor.




 1000/15000/2000 islak zimpara islemi bitince pasta/cila vs vs boyle bir sonuca ulasmayi bekliyorum. Bu boya uygulamasi 2 asamali yada base coat/clear coat diye geciyor, once renk atip uzerine cila. Birde bunun tek asamali, boya ve cilanin hali hazirda karistirilmis olani var. IKi asamali boya daha racon olmakla birlikte ben cesitli sebeplerden dolayi biraz elime yuzume bulastirdim. Benim imkanlarim dahilinde tek asamali boya daha kolay ve ucuz olup neticede cok da farkli olamayabilirdi diye dusunuyorum.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 07, 2018, 21:55:44
 Yukaridaki notlar aslinda resimlerin arasinda olacak sekilde duzenlenmisti lakin duzeltme yapma suresini asmisim bunlari yazarken . Biraz sacma sapan birsey oldu kusura bakmayin.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Erim - Ekim 09, 2018, 14:46:48
Bu "camper" işi aslında en ideal karavancılık gibi duruyor. Bu aşağıdakine bir göz atmak iyi oluyor:

https://www.youtube.com/embed/swtpoH-HZgY
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 10, 2018, 05:28:12
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu "camper" işi aslında en ideal karavancılık gibi duruyor. Bu aşağıdakine bir göz atmak iyi oluyor:

https://www.youtube.com/embed/swtpoH-HZgY
Bencede. Teknede rahat eden bu kucuk camperda da rahat eder diye dusunuyorum.  California modeli  heyecan yaratti ama Amerika piyasasina sunulmuyor o yuzden biraz hayal kirikligi oldu gerci "cok para, degmez, olsada almam" falan diyenlerde var.
 Yalniz su noktaya dikkat cekmek lazim. Eski westfalia severlerin cok hoslarina giden bir nokta on cam hemen hemen duz oldugu icin ayrica tekerin uzerinde oturuyormus gibi yani yola yakin/sinematik goruntu gibi konular var. Tabi ben de henuz bunlari yasayabilmis, tecrube edinebilmis degilim malum hala on cam takili degil. Ruhsat falan da yok yani trafikte degiliz.
 Genede gercekci olmak gerekirse yeni arac bambaska tabi. Simdi buna atlar depoyu doldurur 3k km gozu kapali yaparsin. Bizim aracla ciksan tamir setin, yedek parcalarin, tamir klavuzlarin, cekici hizmeti...
 Hocam birde mevzuat durumu var aslinda detaylarini bilmiyorum ama bunlarin(karavan aleminden bahsediyorum) A sinifi B sinifi falan cesitleri var. Yani biraz buyuk olunca oyle heryere park ettirmiyorlarmis. Bu gibi kucuk camper la heryere park etmek mumkun. Cok yagin uygulanan birsey gezerken migros gibi yada alisveris merkezlerinin parkinda konaklamak. Icerden cay corba malzemesini alip kendin pisir kendin ye. Ben walmart gibi magazalara gidince goruyorum her gidisimde iki uc tane oluyor. Takip edenler vardir belki son donemlerde tiny house/van dwellers degisik akimlar cikti. Panelvan larda falan yasamak moda oldu.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Erim - Ekim 10, 2018, 07:44:18
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Bencede. Teknede rahat eden bu kucuk camperda da rahat eder diye dusunuyorum.  California modeli  heyecan yaratti ama Amerika piyasasina sunulmuyor o yuzden biraz hayal kirikligi oldu gerci "cok para, degmez, olsada almam" falan diyenlerde var.
 Yalniz su noktaya dikkat cekmek lazim. Eski westfalia severlerin cok hoslarina giden bir nokta on cam hemen hemen duz oldugu icin ayrica tekerin uzerinde oturuyormus gibi yani yola yakin/sinematik goruntu gibi konular var. Tabi ben de henuz bunlari yasayabilmis, tecrube edinebilmis degilim malum hala on cam takili degil. Ruhsat falan da yok yani trafikte degiliz.
 Genede gercekci olmak gerekirse yeni arac bambaska tabi. Simdi buna atlar depoyu doldurur 3k km gozu kapali yaparsin. Bizim aracla ciksan tamir setin, yedek parcalarin, tamir klavuzlarin, cekici hizmeti...
 Hocam birde mevzuat durumu var aslinda detaylarini bilmiyorum ama bunlarin(karavan aleminden bahsediyorum) A sinifi B sinifi falan cesitleri var. Yani biraz buyuk olunca oyle heryere park ettirmiyorlarmis. Bu gibi kucuk camper la heryere park etmek mumkun. Cok yagin uygulanan birsey gezerken migros gibi yada alisveris merkezlerinin parkinda konaklamak. Icerden cay corba malzemesini alip kendin pisir kendin ye. Ben walmart gibi magazalara gidince goruyorum her gidisimde iki uc tane oluyor. Takip edenler vardir belki son donemlerde tiny house/van dwellers degisik akimlar cikti. Panelvan larda falan yasamak moda oldu.

Bu camper'ların güzel yanı kolaylıkla sürülmeleri, diğerlerine göre uygun yakıt tüketimi ve bahsettiğin gibi bir çok kısıtlamadan uzak olması. Türkiye için konuşuyorum, al bir tane, tüm kıyı şeridi ve feribot ağları sağolsun, Yunan adaları ve o adaların ıssız sahilleri senin. Tekneden daha kolay. Sert hava vb. derdin yok.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Cevat İpekçi - Ekim 10, 2018, 09:36:27
 5:30. dakikada anlattığı bölüm ne acaba?
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Erim - Ekim 10, 2018, 10:05:38
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
5:30. dakikada anlattığı bölüm ne acaba?

Elbise dolabı. Askılar var, kıyafetlerinizi falan asabilirsiniz diyor ya.

Burada sorun bence bagaj yok. Bavullar nereye konuyor?
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Cenk Ayvaz - Ekim 10, 2018, 14:17:27
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
5:30. dakikada anlattığı bölüm ne acaba?


Elbise dolabı. Askılar var, kıyafetlerinizi falan asabilirsiniz diyor ya.

Burada sorun bence bagaj yok. Bavullar nereye konuyor?
Yanlis bilmiyor isem arka bagaj kapisi acildigi zaman arka yatagin altinda bavullari koymak icin bir depolama alani mevcut.

10.46. dakikada depolama alani goruluyor.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 10, 2018, 14:53:32
[ Invalid YouTube link ]
https://www.youtube.com/embed/MdOhs476x5U
 Burada da guzel bir sunum yapilmis. Yatak altindaki bavul yeri net sekilde goruluyor. Arka koltugun kizakli olmasi guzel olmus ileri geri cekerek yasam sahasini buyultmek mumkun.
Bagaj kapagini acip fermuarli bolumden birsey gosteriyor masa/sandalye olabilir mi acaba? Genel olarak bakinca ic dizayn da westfalia gelenegine sadik kalmislar. Dolaplarin, ocak ve musluk sisteminin yerleri ayni.  Motorun onde olmasi Eurovan ekolunu takip.  Pop top i acarken dikkatimi cekti kagit gibi incecik birsey. Eski pop top lari 2 kisi zor kaldiriyorsun. Modern malzemeyle daha hafif, belkide yakit sarfiyati veya uyulmasi gereken standartlari yakalamak icin dusunulmus olabilir. Ulkemizde satisa sunulurmu acaba. 54bin avro etiket koymuslar video da. Mutfak harcliklarimizdan biriktiririz:)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ekim 10, 2018, 15:04:47
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Bencede. Teknede rahat eden bu kucuk camperda da rahat eder diye dusunuyorum.  California modeli  heyecan yaratti ama Amerika piyasasina sunulmuyor o yuzden biraz hayal kirikligi oldu gerci "cok para, degmez, olsada almam" falan diyenlerde var.
 Yalniz su noktaya dikkat cekmek lazim. Eski westfalia severlerin cok hoslarina giden bir nokta on cam hemen hemen duz oldugu icin ayrica tekerin uzerinde oturuyormus gibi yani yola yakin/sinematik goruntu gibi konular var. Tabi ben de henuz bunlari yasayabilmis, tecrube edinebilmis degilim malum hala on cam takili degil. Ruhsat falan da yok yani trafikte degiliz.
 Genede gercekci olmak gerekirse yeni arac bambaska tabi. Simdi buna atlar depoyu doldurur 3k km gozu kapali yaparsin. Bizim aracla ciksan tamir setin, yedek parcalarin, tamir klavuzlarin, cekici hizmeti...
 Hocam birde mevzuat durumu var aslinda detaylarini bilmiyorum ama bunlarin(karavan aleminden bahsediyorum) A sinifi B sinifi falan cesitleri var. Yani biraz buyuk olunca oyle heryere park ettirmiyorlarmis. Bu gibi kucuk camper la heryere park etmek mumkun. Cok yagin uygulanan birsey gezerken migros gibi yada alisveris merkezlerinin parkinda konaklamak. Icerden cay corba malzemesini alip kendin pisir kendin ye. Ben walmart gibi magazalara gidince goruyorum her gidisimde iki uc tane oluyor. Takip edenler vardir belki son donemlerde tiny house/van dwellers degisik akimlar cikti. Panelvan larda falan yasamak moda oldu.

Bu camper'ların güzel yanı kolaylıkla sürülmeleri, diğerlerine göre uygun yakıt tüketimi ve bahsettiğin gibi bir çok kısıtlamadan uzak olması. Türkiye için konuşuyorum, al bir tane, tüm kıyı şeridi ve feribot ağları sağolsun, Yunan adaları ve o adaların ıssız sahilleri senin. Tekneden daha kolay. Sert hava vb. derdin yok.
Bir arkadasin RV si var bildigimiz sehirler arasi otobus gibi. Surekli RV ye acik kamp alani bulmak zorundasin falan. Ha tamam adam icinde pizza falan yapiyor bildigimiz firin var vs vs ama bence boyle ufak tefek minimalist bir yaklasim daha mantikli. Dedigin projeyi yapan bir Turk arkadas gormustum. Daha eski model "bus" VW ile avrupa yi falan geziyordu. Bulursam linkini atarrim. Teknenin yeride baska, hem teknede yasayip hemde bu sekilde bir aracla turlamak iyi olur du. Elleri gorelim kimin esi camper da rahat edebilir...Anlasildi...Indirin lutfen...:)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Cenk Ayvaz - Ekim 10, 2018, 18:50:16
 Piknik masasi surgulu kapi icerisinde bulunuyor. Belirtilen fermuarli olan yere sandalyeleri koyabiliyorsunuz.

Bence bu tip kamperlar hafta sonlarinda gezmek icin uygun. Uzun bir yolculuk icin pek konforlu oldugunu dusunmuyorum. 3-4 saatlik bir yere gidip konaklama icin bir yer aramaniza gerek kalmaz.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 17, 2018, 19:18:31

(https://i.postimg.cc/1gJ2jSTV/DSC-0187.jpg) (https://postimg.cc/1gJ2jSTV)
 Zaman buldukca projeye devam. Havalar iyice sogudu ve bizim boya vb islerde bitti. Genede kapi kollari gibi kucuk parcalar elime gectikce sprey boyayla hallediyorum. Surgulu kapinin laneti tam kapasite devam ediyordu. Butun boyayi sokup telkrardan calismam gerekti.


(https://i.postimg.cc/5X9ZqjKW/DSC-0109.jpg) (https://postimg.cc/5X9ZqjKW)

(https://i.postimg.cc/1VZdgzVT/DSC-0117.jpg) (https://postimg.cc/1VZdgzVT)

(https://i.postimg.cc/YGFVqF0Y/DSC-0118.jpg) (https://postimg.cc/YGFVqF0Y)

(https://i.postimg.cc/B8kk0pSJ/DSC-0132.jpg) (https://postimg.cc/B8kk0pSJ)
Asiri derecede dikkat isteyen isler, oldukca fazla hata yaptim. Bu hatalari telafi etmeye calismak zamanimi aldi. Ornegin yagmur yaginca cati damlatmis, ben lekeleri temizlemistim ama bir iki yeri gormemisim. Uzerine cila atinca oyle kaldilar tabi sonradan farkettim.

(https://i.postimg.cc/hXPtzD9f/DSC-0195.jpg) (https://postimg.cc/hXPtzD9f)

(https://i.postimg.cc/PPdt9XV2/DSC-0196.jpg) (https://postimg.cc/PPdt9XV2)

(https://i.postimg.cc/p5H22RWV/DSC-0197.jpg) (https://postimg.cc/p5H22RWV)

(https://i.postimg.cc/06hkB7hw/DSC-0203.jpg) (https://postimg.cc/06hkB7hw)

(https://i.postimg.cc/s1YjTQmM/DSC-0204.jpg) (https://postimg.cc/s1YjTQmM)

(https://i.postimg.cc/hQ1Kv6vL/DSC-0205.jpg) (https://postimg.cc/hQ1Kv6vL)
 Bu arada kasabamizda her yil geleneksel olarak duzenlenen car show a soyle bir ugradim. Hava da guzel olunca bayagi insan vardi.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 17, 2018, 19:35:55

(https://i.postimg.cc/TLp6fhvX/DSC-0232.jpg) (https://postimg.cc/TLp6fhvX)

(https://i.postimg.cc/SXZhBC5r/DSC-0233.jpg) (https://postimg.cc/SXZhBC5r)

(https://i.postimg.cc/QHL3ZX6R/DSC-0234.jpg) (https://postimg.cc/QHL3ZX6R)

(https://i.postimg.cc/XZnNSVvV/DSC-0231.jpg) (https://postimg.cc/XZnNSVvV)
  Sirasiyla, acikcasi birazda ustunkoru 1000,1500, 2000 islak zimparalamanin ardindan boya tozlarini temizlemek icin yikadim. Fena gorunmedi. Yeri gelmisken belirtmekte yarar var bu islak zimpara falan ugrasmamim nedeni "orange peel" dedikleri portakal kabugunu andiran goruntuden kurtulmak. Genel olarak fikir sahibi olmak isteyen olursa youtube da guzel videolar mevcut. Ben de zaten benzer videolardan yararlandim
https://www.youtube.com/embed/5fNtQOcHDHU

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 17, 2018, 19:45:50

(https://i.postimg.cc/QVPXN2mr/DSC-0260.jpg) (https://postimg.cc/QVPXN2mr)

(https://i.postimg.cc/jDYtPyBg/DSC-0261.jpg) (https://postimg.cc/jDYtPyBg)

(https://i.postimg.cc/qNc0LzTk/DSC-0262.jpg) (https://postimg.cc/qNc0LzTk)
 Birde soyle birsey denedim. Sanirim 80 lerde bu uygulama daha yaygindi artik pek gormuyorum. Eski vosvos lardada var sanirim, cam kenarlarinda plastik, krom gorunumlu bir fitil. Acikcasi bu fitili arayip bulmak mumkun ama ner5den estiyse ben acaba bir boyasak kurtarabilirmiyiz seklinde dusunup giristim. Sanirim bi moka benzemedi. Oldukca yaygin bir uygulama da bu fitili tamamen sokmek. Daha modern gorundugunu dusunenler var. Ama ben orjinali gibi olsun istiyorum. Bakicaz artik. Parcayi bulmaktan ziyade yerine yerlestirebilmek oldukca mesakkatli bir is. Bu havada kesinlikle olmaz, yazin gunesin altinda bekletip cam kenarindaki lastik parcayi yumustmak lazimki daha esnek/kolay olsun.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 17, 2018, 20:01:43
(https://i.postimg.cc/G9rc4PwX/DSC-0265.jpg) (https://postimg.cc/G9rc4PwX)

(https://i.postimg.cc/YjbwjJxS/DSC-0266.jpg) (https://postimg.cc/YjbwjJxS)

(https://i.postimg.cc/VJbyG5PS/DSC-0267.jpg) (https://postimg.cc/VJbyG5PS)

(https://i.postimg.cc/Nyh3WYQd/DSC-0268.jpg) (https://postimg.cc/Nyh3WYQd)

(https://i.postimg.cc/D803GBCP/DSC-0270.jpg) (https://postimg.cc/D803GBCP)

(https://i.postimg.cc/cgcGRjyX/DSC-0271.jpg) (https://postimg.cc/cgcGRjyX)

(https://i.postimg.cc/YG7wm7Vv/DSC-0272.jpg) (https://postimg.cc/YG7wm7Vv)

(https://i.postimg.cc/R3ckm8F4/DSC-0273.jpg) (https://postimg.cc/R3ckm8F4)

(https://i.postimg.cc/HVND9XRD/DSC-0277.jpg) (https://postimg.cc/HVND9XRD)

(https://i.postimg.cc/5QtTw2m2/DSC-0282.jpg) (https://postimg.cc/5QtTw2m2)

(https://i.postimg.cc/mtJJHR1T/DSC-0285.jpg) (https://postimg.cc/mtJJHR1T)

(https://i.postimg.cc/MXZCk98J/DSC-0288.jpg) (https://postimg.cc/MXZCk98J)

(https://i.postimg.cc/Z0f1J6TB/DSC-0289.jpg) (https://postimg.cc/Z0f1J6TB)

(https://i.postimg.cc/D88R0mZC/DSC-0290.jpg) (https://postimg.cc/D88R0mZC)

(https://i.postimg.cc/MnB4041V/DSC-0294.jpg) (https://postimg.cc/MnB4041V)
 Sonrasinda cilala&parlat donemi basladi. Bildigimiz pasta cila malzemesi. Bu kisim cok onemli, altini cizmekte yarar var. Her  araba sever evinde mutlaka bir pasta cila ekipmani bulundurmali.  Yeni model arac bile kullansaniz mutlaka pasta cila yapmayi bilmek ve ogrebmek lazim. Cok guzel bir calisma, guzel bir ugras. Inanilmaz sonuc veriyor. Ayriyeten ayni malzemeyi tekne kaportasinda(ben girgir olsun diye kaporta diyorum) kullanmakta mumkun.
 Yukaridaki resimlerden bazilari lanetli surgulu kapinin muamele oncesi ve sonrasi halini gosteriyor.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Ali Ünalan - Kasım 17, 2018, 20:25:28
Faruk ww bulaştın tekneyi unuttun eline sağlık güzel işler çıkarıyorsun :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 18, 2018, 00:53:32
 Tesekkurler Ali kaptanim. Yelkenin yeri baska ama bu sene herkes icin biraz verimsiz gecti. Yani pek fazla birsey kaybetmedim. Ama aklimdaki projeleride askiya almam gerekti, ornegin yelkenlere camadan vurma sistemi. Ilgi alaka isteyen bazi noktalari gormezden gelmek zorunda kaldim. En onemlisi, bizim teknelerin basbelasi olan ve diregin agirligindan ve kabin tavanina aktardigi baskidan kaynaklanan hafif bir cokme hastaligi var. Gecenlerde o gozume carpti. Bir iki resim cekip fikir alisverisi yapmak lazim.
 Proje asamasi zor bir engel. Onu atlatip normal bakim/onarim moduna gecersem rahatlarim diye dusunuyorum. T
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Ali Ünalan - Kasım 18, 2018, 01:15:36
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tesekkurler Ali kaptanim. Yelkenin yeri baska ama bu sene herkes icin biraz verimsiz gecti. Yani pek fazla birsey kaybetmedim. Ama aklimdaki projeleride askiya almam gerekti, ornegin yelkenlere camadan vurma sistemi. Ilgi alaka isteyen bazi noktalari gormezden gelmek zorunda kaldim. En onemlisi, bizim teknelerin basbelasi olan ve diregin agirligindan ve kabin tavanina aktardigi baskidan kaynaklanan hafif bir cokme hastaligi var. Gecenlerde o gozume carpti. Bir iki resim cekip fikir alisverisi yapmak lazim.
 Proje asamasi zor bir engel. Onu atlatip normal bakim/onarim moduna gecersem rahatlarim diye dusunuyorum. T
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tesekkurler Ali kaptanim. Yelkenin yeri baska ama bu sene herkes icin biraz verimsiz gecti. Yani pek fazla birsey kaybetmedim. Ama aklimdaki projeleride askiya almam gerekti, ornegin yelkenlere camadan vurma sistemi. Ilgi alaka isteyen bazi noktalari gormezden gelmek zorunda kaldim. En onemlisi, bizim teknelerin basbelasi olan ve diregin agirligindan ve kabin tavanina aktardigi baskidan kaynaklanan hafif bir cokme hastaligi var. Gecenlerde o gozume carpti. Bir iki resim cekip fikir alisverisi yapmak lazim.
 Proje asamasi zor bir engel. Onu atlatip normal bakim/onarim moduna gecersem rahatlarim diye dusunuyorum. T
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tesekkurler Ali kaptanim. Yelkenin yeri baska ama bu sene herkes icin biraz verimsiz gecti. Yani pek fazla birsey kaybetmedim. Ama aklimdaki projeleride askiya almam gerekti, ornegin yelkenlere camadan vurma sistemi. Ilgi alaka isteyen bazi noktalari gormezden gelmek zorunda kaldim. En onemlisi, bizim teknelerin basbelasi olan ve diregin agirligindan ve kabin tavanina aktardigi baskidan kaynaklanan hafif bir cokme hastaligi var. Gecenlerde o gozume carpti. Bir iki resim cekip fikir alisverisi yapmak lazim.
 Proje asamasi zor bir engel. Onu atlatip normal bakim/onarim moduna gecersem rahatlarim diye dusunuyorum. T
Faruk bende karavan yapmak için ikinci el askeriyeden veya resmi kurumlardan çıkma unimog 1300l bakınıyorum :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 18, 2018, 01:32:25
 Abi onunda hastasi cok. Expedition portal a goz attinmi?  Cok zevkli ama teferruatli isler lakin kime anlatiyorum yaparsin sen. Benim olayim biraz daha farkli ben biraz daha vw vintage, westfalia meraklisi olarak yaklasiyorum yani herseyi orjinal yada orjinaline yakin olsun seklinde. Senin araci alip overland icin hazirlaman lazim , senin isin uzun abi...Kesecen, bicecen, surekli upgrade hermalzemenin en dayaniklisi olacak falan. Ama super olur haa
https://www.youtube.com/embed/sQrskg_so9Y
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 18, 2018, 01:37:56
https://www.youtube.com/embed/VbJsKpcNbng    1300l boyle birseymis
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Ali Ünalan - Kasım 18, 2018, 01:46:10
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
https://www.youtube.com/embed/VbJsKpcNbng    1300l boyle birseymis
Evet ta kendisi :) ama uğraşmayı seviyorum,al kış geldi tekneye gidesim yok,olsaydı 1300ı illa bir yerlerini vidiklerdim seviyorum alengirli işleri :) kafaya koydum kaçarı yok illa denkgelecek bir gün bir yerde :)biri deseki bende var tekneyle takas yaparmısın hemen şartları konuşalım derim o kadar taktım kafaya Faruk :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 18, 2018, 02:02:17

(https://i.postimg.cc/FYLbH4g2/DSC-0310.jpg) (https://postimg.cc/FYLbH4g2)
aynen. Bende senin gibiyim. Su andada elimde is var, simdilik pek birseye benzemedi ama biraz daha ugrasinca olur umarim. Ben birkac video izleyip donecem sana ama bence girme bu ise derim. Ilk izlenimlerim soyle. Dizel olmasi super. Ama abi herkes ustune basa basa cok yavas olduklarini soyluyorlar. Eger ben Turkiyede olsaydim daha farkli birsey yapardim. Hatta vw westfalia ya bile bulasmaz direk saglam bir panelvan a dalardim. Mesela mitsubishi, bulunuyorsa delica.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Ali Ünalan - Kasım 18, 2018, 02:06:57
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(https://i.postimg.cc/FYLbH4g2/DSC-0310.jpg) (https://postimg.cc/FYLbH4g2)
aynen. Bende senin gibiyim. Su andada elimde is var, simdilik pek birseye benzemedi ama biraz daha ugrasinca olur umarim. Ben birkac video izleyip donecem sana ama bence girme bu ise derim. Ilk izlenimlerim soyle. Dizel olmasi super. Ama abi herkes ustune basa basa cok yavas olduklarini soyluyorlar. Eger ben Turkiyede olsaydim daha farkli birsey yapardim. Hatta vw westfalia ya bile bulasmaz direk saglam bir panelvan a dalardim. Mesela mitsubishi, bulunuyorsa delica.
Baya araştırmalar yaptım,hızlı değil Almanyada bu işlerle uğraşan birilerini buldum,dişli değiştirerek 100 km filan çıkartabiliyorlar hızını,askeri olanlar hızlı değil,itfaye veya başka amaçlar için yapılanlar hızlı,linki vardı bulamadım bulunca atarım.
Buldum
https://www.unimogs.co.uk/projects
 
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Erim - Kasım 18, 2018, 13:55:52
Bir unimog almanı kesinlikle destekliyorum Ali.

Bu camiada bir laf vardır: "En iyi unimog arkadaşının unimogudur." Al da sürelim.  8)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Ali Ünalan - Kasım 18, 2018, 15:20:11
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir unimog almanı kesinlikle destekliyorum Ali.

Bu camiada bir laf vardır: "En iyi unimog arkadaşının unimogudur." Al da sürelim.  8)
Bakınıyorum bir gün denk gelecek bir yerde,tonaj sorunuda yok :) unimoga hep beraber doluşup dağ bayır turlarız :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 18, 2018, 20:19:07
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir unimog almanı kesinlikle destekliyorum Ali.

Bu camiada bir laf vardır: "En iyi unimog arkadaşının unimogudur." Al da sürelim.  8)
Bakınıyorum bir gün denk gelecek bir yerde,tonaj sorunuda yok :) unimoga hep beraber doluşup dağ bayır turlarız :)
Soyle bir bakindim , oldukca fantazi bir arac acikcasi pek pratik gelmedi bana. Meraklisi olup "ben bir unimog sahibi omak istiyorum" demek lazim. Onun tartismasi yapilmaz. Abi onun disinda hormon dengesi bozulmus arazi araci gibi. Arazi araci benim icin kucuk ve hafif olmali. Evet kisaca suzuki Samurai...Yada ona benzer birsey. Onunla bile birazcik uzun yol resmen bayiyor. Seninde bahsettigin gibi bu unimog yavas. Gearing le oynayip hizini degistirme imkani olsa bile bunun masrafi nedir yada nekadar ugrasmak gerekir? 4X4 panelvan konusunu dusun bence. Hem hizli, hem komforlu.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 18, 2018, 20:44:18
https://www.youtube.com/embed/MEkEBzu4H68 
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Ali Ünalan - Kasım 18, 2018, 22:41:06
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir unimog almanı kesinlikle destekliyorum Ali.

Bu camiada bir laf vardır: "En iyi unimog arkadaşının unimogudur." Al da sürelim.  8)
Bakınıyorum bir gün denk gelecek bir yerde,tonaj sorunuda yok :) unimoga hep beraber doluşup dağ bayır turlarız :)
Soyle bir bakindim , oldukca fantazi bir arac acikcasi pek pratik gelmedi bana. Meraklisi olup "ben bir unimog sahibi omak istiyorum" demek lazim. Onun tartismasi yapilmaz. Abi onun disinda hormon dengesi bozulmus arazi araci gibi. Arazi araci benim icin kucuk ve hafif olmali. Evet kisaca suzuki Samurai...Yada ona benzer birsey. Onunla bile birazcik uzun yol resmen bayiyor. Seninde bahsettigin gibi bu unimog yavas. Gearing le oynayip hizini degistirme imkani olsa bile bunun masrafi nedir yada nekadar ugrasmak gerekir? 4X4 panelvan konusunu dusun bence. Hem hizli, hem komforlu.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir unimog almanı kesinlikle destekliyorum Ali.

Bu camiada bir laf vardır: "En iyi unimog arkadaşının unimogudur." Al da sürelim.  8)
Bakınıyorum bir gün denk gelecek bir yerde,tonaj sorunuda yok :) unimoga hep beraber doluşup dağ bayır turlarız :)
Soyle bir bakindim , oldukca fantazi bir arac acikcasi pek pratik gelmedi bana. Meraklisi olup "ben bir unimog sahibi omak istiyorum" demek lazim. Onun tartismasi yapilmaz. Abi onun disinda hormon dengesi bozulmus arazi araci gibi. Arazi araci benim icin kucuk ve hafif olmali. Evet kisaca suzuki Samurai...Yada ona benzer birsey. Onunla bile birazcik uzun yol resmen bayiyor. Seninde bahsettigin gibi bu unimog yavas. Gearing le oynayip hizini degistirme imkani olsa bile bunun masrafi nedir yada nekadar ugrasmak gerekir? 4X4 panelvan konusunu dusun bence. Hem hizli, hem komforlu.
Ah Faruk ah askerde tutuldum ben bu sevdaya,26 yıllık hedef özlem diyelim aşk bu laf söz dinlemiyor :) birde bazı şeyler için benim burnumun sürtmesi lazım :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 18, 2018, 23:44:43
 Cok iyi anliyorum. Ararsan mutlaka birsey cikar karsina. Ama tez zamanda olur, ama biraz surer orasini kestirmek zor. 
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Aralık 31, 2018, 08:33:13

(https://i.postimg.cc/jCrTSR9H/DSC-0005.jpg) (https://postimg.cc/jCrTSR9H)

(https://i.postimg.cc/pyYH9gbg/DSC-0034.jpg) (https://postimg.cc/pyYH9gbg)

(https://i.postimg.cc/ppfpL0qT/DSC-0040.jpg) (https://postimg.cc/ppfpL0qT)

(https://i.postimg.cc/LqbsbG6y/DSC-0041.jpg) (https://postimg.cc/LqbsbG6y)

(https://i.postimg.cc/q6fvknKy/DSC-0042.jpg) (https://postimg.cc/q6fvknKy)

(https://i.postimg.cc/YhzCHvCL/DSC-0044.jpg) (https://postimg.cc/YhzCHvCL)

(https://i.postimg.cc/64d5T3VS/DSC-0053.jpg) (https://postimg.cc/64d5T3VS)

(https://i.postimg.cc/21j88C1c/DSC-0054.jpg) (https://postimg.cc/21j88C1c)

(https://i.postimg.cc/svrgqYsR/DSC-0055.jpg) (https://postimg.cc/svrgqYsR)

(https://i.postimg.cc/VS664z1r/DSC-0056.jpg) (https://postimg.cc/VS664z1r)

(https://i.postimg.cc/CBnKTJRw/DSC-0057.jpg) (https://postimg.cc/CBnKTJRw)

(https://i.postimg.cc/cvD1vPYs/DSC-0058.jpg) (https://postimg.cc/cvD1vPYs)

(https://i.postimg.cc/4KmfVwbp/DSC-0059.jpg) (https://postimg.cc/4KmfVwbp)

(https://i.postimg.cc/QBwXb50w/DSC-0060.jpg) (https://postimg.cc/QBwXb50w)
 Daha once sokmus oldugum paracalari yerlerine takma asamasina geldim,on cam takilacak , mutfak duzenegi, konsol biraz daha ince ayar yapilmasi lazim.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Ali Ünalan - Aralık 31, 2018, 18:34:09
Ooo Faruk işi bitirmiş sayılırsın TAKİBE DEVAM.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ocak 01, 2019, 00:54:21
[ Invalid YouTube link ]<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/u5eK7t5t9A8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 Ilk westfalia video derlememide hallettim.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ocak 01, 2019, 01:08:38
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ooo Faruk işi bitirmiş sayılırsın TAKİBE DEVAM.
Ya saka maka bende inanamiyorum, baslayinca bitiyor demekki. Motor konusu henuz net degil, henuz kayit kuyut islerini halletmedim, evin etrafinda plakasiz falan birkac tur attim okadar. Yani sonucta 34 yasinda motor. compression testi yaptim ama biraz acemice oldu, motor isindiktan sonra yapmak gerekiyormus. Yani motor elimizde patlamaz insallah. Patlarsa rektifiye dusunuyorum. Birde bunlara subaru motoru atiyorlar, onlarda boxer oldugu icin daha kolay oluyor uygulamasi. Ama masrafi cok...Bakalim, umarim bu motor beni idare eder.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ocak 01, 2019, 02:41:00
[ Invalid YouTube link ]<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KFoOcOVCHTY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Noyan Bakır - Ocak 01, 2019, 04:11:09
Tebrik ederim seni çok emek verdin ama sonucunu almana az kalmış.
Birinci videoda oturan iki kişiden hangisi sensin Faruk'cuğum?
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ocak 02, 2019, 18:02:16
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tebrik ederim seni çok emek verdin ama sonucunu almana az kalmış.
Birinci videoda oturan iki kişiden hangisi sensin Faruk'cuğum?
sagdaki Noyan abi. Diger iki resimdeki arkadaslari buradan taniyorum oraya tasinmislardi, lojistik destek sagladilar havaalanindan transfer, kalacak yer vs. Yakin arkadaslarim.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Gönüllü - Ocak 02, 2019, 22:28:27
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Daha once sokmus oldugum paracalari yerlerine takma asamasina geldim,on cam takilacak , mutfak duzenegi, konsol biraz daha ince ayar yapilmasi lazim.


İyice toparlanmış ve çok güzel görünüyor.
Bitirmek için hedef tarih var mı?
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ocak 04, 2019, 21:54:44
[ Invalid YouTube link ]<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bbsf-4Qyue8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 Serinin 3. videosu, gecen aksam bos bir vaktimde oylesine esti  yaptim. Dikkat: Moderasyona takilabilir 18+
 80's4EVER...
84 VW VANAGON WESTFALIA
EPISODE3 DAS NOSTALGIE+bonus
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ocak 04, 2019, 22:13:03
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

 Daha once sokmus oldugum paracalari yerlerine takma asamasina geldim,on cam takilacak , mutfak duzenegi, konsol biraz daha ince ayar yapilmasi lazim.


İyice toparlanmış ve çok güzel görünüyor.

 Tesekkur ederim. Gecmis proje deneyimlerine dayanarak "kervan yolda duzulur" seklinde dusunuyorum, yani fazla inceye dalmadan, arac muayenesini gececek sekilde hazirlayip( lambalari falan kontrol ediyorlar, stoplar, sinyaller vs. ) bunlarda egzos emisyon kontrol edilmiyor zaten(yas siniri) bahara garajdan cikartmayi planliyorum. Yalniz soyle bir durum on cami taktirmak lazim, benim yapmam zor, yapan yapiyor ama ben beceremedim. Camciya gitmek icin kayit islerini halledip plakayi almak lazim o yuzden belki gaza gelip isleri erken bitirebilirim. Ufak tefek isleri parca parca halletmeyi planliyorum. Aslinda en guzeli hazir dagilmisken toplayarak gitmek ama ozamanda cok uzayacak. Mesela hiz gostergesinde calismiyor suanda onu ileride halledebilirim. Biraz fren/suspansiyon isleri var onlarida ayni sekilde yavas yavas. Kisaca hedef bahar19
Bitirmek için hedef tarih var mı?
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Erol Yapıcı - Ocak 04, 2019, 22:23:37
DMax kanalında Tamirat-Tadilat diye bir program var. Orada Edd China envai çeşit aracın kaportasını topluyor, boyuyor, motorunu camını çerçevesini tamir ediyor... "Len bu kadar da olmaz, kamera arkasında kırk tane usta vardır onlar yapıyordur" diye düşünüyordum.
Faruk korsanı gördükçe, "Olabiliyormuş yav" demeye başladım. Yapan yapıyor yani :) Ellerine sağlık, kolay gelsin  :-*
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ocak 05, 2019, 16:27:22
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
DMax kanalında Tamirat-Tadilat diye bir program var. Orada Edd China envai çeşit aracın kaportasını topluyor, boyuyor, motorunu camını çerçevesini tamir ediyor... "Len bu kadar da olmaz, kamera arkasında kırk tane usta vardır onlar yapıyordur" diye düşünüyordum.
Faruk korsanı gördükçe, "Olabiliyormuş yav" demeye başladım. Yapan yapıyor yani :) Ellerine sağlık, kolay gelsin  :-*
Tesekkur ederim.  El emegi cok zaman aliyor, akli basinda adamin yapacagi isler degil. Bazen arkadaslar merak ediyor, ugrayan olunca biraz calistiriyorum, Genelde "bu ne yaa" oluyorlar. Ornegin komple islak zimparalama yapmak gerekti, sirasiyla 1500,2000, 25000. Terapi gibi. Guzel bir muzik...Yavas yavas oluyor.
 Parca bulmak pek zor olmadi, internet uzerinden satis yapan cok iyi siteler var o biraz isleri kolaylastiriyor. Biraz ugrasinca hafiften bir otomasyon olusuyor, cikma parcalar nerden temin edilir vs.
 Herhangibir ticari iliskim yok, ornegin
 gowesty.com    siteyi incelerseniz hemen anlasilir en ufak detay parcalari bile bulmak mumkun.
 thesamba.com classifieds kisminda herturlu cikma parca bulunabilir.
 Bu kaynaklar isi kolaylastiriyor. Obur turlu parcayi kendin imal etmen gerekince hem asiri zaman aliyor hemde orjinalligi bozuluyor.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 06, 2019, 06:06:06
erhaba sevgili dostlar. Bos zamanlarimin es ve cocuk mesguliyeti disinda kalan nacizane zamanlarinda projeye emek vermeye devam ediyorum.
(https://i.postimg.cc/c6rB15n3/DSC-0002.jpg) (https://postimg.cc/c6rB15n3)
 Bazen parca beklemek gerekiyor. Boyle durumlarda diger alanlarda calisarak vakit kaybetmemeye calisiyorum. Ornegin fren parcasi bekliyorsam elektrik islerine giriyorum, orada da parca problemi olunca baska alana kayiyorum.
(https://i.postimg.cc/bZHQV7K7/DSC-0006.jpg) (https://postimg.cc/bZHQV7K7)

(https://i.postimg.cc/hfm8TzMP/DSC-0058.jpg) (https://postimg.cc/hfm8TzMP)
 Burada oldukca buyuk bir cuvallama yaptim. Surgulu kapinin arka kisminda kalan kesimde kaporta islemi/ kesip yeni sac kaynatma vs yaparken surgulu kapi cikartilmisti. Yani tamiri yaparken surgulu kapiyi referans almadan goz karari birsey yapmisim. Acikcasi bunun farkinda bile degildim. Neticede kapiyi yerine takinca biraz uyum problemi oldu. Kucuk bir bosluk ortaya cikti.

(https://i.postimg.cc/cvNRmx57/DSC-0083.jpg) (https://postimg.cc/cvNRmx57)
 Bayagi bir ugrasip consolu taktiktan sonra butun elektrik baglantilarini yapip calisan calismayan ne var ne yok test etmeye calistim. On taraftan bir koku bir duman....Anladimki birseyler yandi. Konsolu tekrar sokup bakinca kalorifer motorunun yandigini gordum. O konuyu arastirirken ogrendimki kaloriferden gelen isiyi yonlediren kumanda kollarinin altindaki contalar zamanla curuyormus ve degistirlmesi gerekiyormus. Birde kaloriferi sokup tekrar yerine takmayana westfalia sahibi denmezmis. EE madem bukadar ugrastik o isede girmeden olmaz.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 06, 2019, 06:20:29

(https://i.postimg.cc/qNzGqbYS/DSC-0091.jpg) (https://postimg.cc/qNzGqbYS)

(https://i.postimg.cc/PNTzYr9m/DSC-0093.jpg) (https://postimg.cc/PNTzYr9m)

(https://i.postimg.cc/rd4CCdq9/DSC-0095.jpg) (https://postimg.cc/rd4CCdq9)

(https://i.postimg.cc/1nZ0W9t1/DSC-0096.jpg) (https://postimg.cc/1nZ0W9t1)

(https://i.postimg.cc/KRsn67zN/DSC-0099.jpg) (https://postimg.cc/KRsn67zN)

(https://i.postimg.cc/G8JFVZ88/DSC-0101.jpg) (https://postimg.cc/G8JFVZ88)

(https://i.postimg.cc/5jg53WWD/DSC-0102.jpg) (https://postimg.cc/5jg53WWD)

(https://i.postimg.cc/64WrXYnH/DSC-0107.jpg) (https://postimg.cc/64WrXYnH)
 Kalorifer sistemine yeni motor taktim. Burada kucuk bir petek var. Yani umarim petek deniyordur. Petege son derece teknik bir test uyguladim. Antifriz cikis deligini parmagimla kapayip giris deliginden havayi emmeye basladim.Sende de ne emis gucu varmis dediginizi duyar gibiyim. Evet , caresizlik....Bunu bir mekana gotursen bir basinc testi falan vardir mutlaka ama gerek yok. Kulagimi dayayip dinleyince tissssssss pisssssssssssssssss  sesler gelmeye basladi. Artik bu da omrunu tamamlamis deyip onuda cope salladim.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 06, 2019, 06:36:34

(https://i.postimg.cc/BLLWCBXV/DSC-0129.jpg) (https://postimg.cc/BLLWCBXV)

(https://i.postimg.cc/LnMdzfRx/DSC-0131.jpg) (https://postimg.cc/LnMdzfRx)

(https://i.postimg.cc/JHZ9f733/DSC-0134.jpg) (https://postimg.cc/JHZ9f733)

(https://i.postimg.cc/68YDJmZP/DSC-0137.jpg) (https://postimg.cc/68YDJmZP)

(https://i.postimg.cc/yWR4gnqJ/DSC-0142.jpg) (https://postimg.cc/yWR4gnqJ)

(https://i.postimg.cc/DS2tNTSs/DSC-0144.jpg) (https://postimg.cc/DS2tNTSs)

(https://i.postimg.cc/hf8kMjtc/DSC-0145.jpg) (https://postimg.cc/hf8kMjtc)
 Kalorifer isini hallettikten sonra konsolu tekrar yerine takip cakmakti, radyoydu, kontrol dugmelerini aydinlatan kucuk ampullerdi falan ufak tefek isleri aradan cikarttim.
 Gaz tankini boyayip yerine taktim. Borulari baglarken fazla egip kullanilmaz hale getirince yeni boru dosemek zorunda kaldim. Bu borularin ucuna bi islem yapmak gerekiyor. Tesisat isinden anlayanlar bilirler. Komsumdan odunc aldigim seti kullanarak o iside hallettik. Ama henuz gaz basip denemis falan degil. Teoride calisir diye umit ediyorum.
 Ardindan suspansiyon isine el attim. Bazi parcalarin gercekten degismesi gerekiyordu. Tekeri kaldirinca saga sola oldukca oynama yapiyordu. Bu parcalarin turkce isimlerini bilmiyorum ama belki ceviren olur. Upper control arm bushing, upper ball joint. Bunlar direk perisan vaziyette isdiler. Onun disinda diger contalar 30+ uzeri bir aractan beklenemeyecek kadar saglamdilar. Yani aslinda sadece onlari degistirip kisa yoldan isi bitirebilirdim. Sonradan keske oyle yapsaydm dedigimde oldu lakin hazir parcalarda elimde varken tekrardan da ugrasmamak icin onlarida degistirmeye basladim. Sonradan birde sunu duydum, su anda yan  sanayi olarak aldigimiz parcallarin aslinda 30 yil once takilanlardan cok kalitesiz olduklari ve birkac yil icinde bu parcalari tekrar degistirme durumu...olabilir seklinde. Zamanla gorecegiz.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 06, 2019, 06:42:51
(https://i.postimg.cc/s1WYkGSd/DSC-0146.jpg) (https://postimg.cc/s1WYkGSd)

(https://i.postimg.cc/S2M9bHn7/DSC-0148.jpg) (https://postimg.cc/S2M9bHn7)

(https://i.postimg.cc/t1f6f944/DSC-0149.jpg) (https://postimg.cc/t1f6f944)

(https://i.postimg.cc/d7Dd4hvf/DSC-0150.jpg) (https://postimg.cc/d7Dd4hvf)

(https://i.postimg.cc/BjmHTTWD/DSC-0151.jpg) (https://postimg.cc/BjmHTTWD)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 06, 2019, 07:14:51
(https://i.postimg.cc/1VS8hXhs/DSC-0181.jpg) (https://postimg.cc/1VS8hXhs)

(https://i.postimg.cc/MvWn9nmY/DSC-0182.jpg) (https://postimg.cc/MvWn9nmY)

 Ozellikle teknik konulara merakli pampalarimin dikkatini bu iki resime cekmek istiyorum.



(https://i.postimg.cc/VdVCGjLc/sized-Front-Coil-Spring-Shock-and-Sway-Bar-2-WD-1.jpg) (https://postimg.cc/VdVCGjLc)
 Yukaridaki semada gorunen 26 numarali parca buraya monte ediliyor. Surucu tarafindaki delik oval fakat diger taraf biraz zarar gormus. Bunun sebebi su. Bu deligin icine oturan baska bir yuvarlak metal parca var. Bu parca zamanla curumus gitmis. Bu durumda resimde gorulen kol surtunme sonucu orayi boyle asindirmis.

 
(https://i.postimg.cc/jWjBxYYf/DSC-0176.jpg) (https://postimg.cc/jWjBxYYf)

(https://i.postimg.cc/ZWLhYL9G/DSC-0158.jpg) (https://postimg.cc/ZWLhYL9G)

(https://i.postimg.cc/VJg3PLp1/DSC-0159.jpg) (https://postimg.cc/VJg3PLp1)

(https://i.postimg.cc/Bj4dz1hM/DSC-0161.jpg) (https://postimg.cc/Bj4dz1hM)

(https://i.postimg.cc/0bRgp47g/DSC-0163.jpg) (https://postimg.cc/0bRgp47g)

(https://i.postimg.cc/K3Td67Ss/DSC-0164.jpg) (https://postimg.cc/K3Td67Ss)

(https://i.postimg.cc/14NhVSnc/DSC-0165.jpg) (https://postimg.cc/14NhVSnc)

(https://i.postimg.cc/SJWBVGGn/DSC-0170.jpg) (https://postimg.cc/SJWBVGGn)

(https://i.postimg.cc/jWjBxYYf/DSC-0176.jpg) (https://postimg.cc/jWjBxYYf)
 Bu arada bide ilham geldimi abi. Offf offf off.
 Gecen kar yagdi. Baktim kurek iki paralik olmus. Is cikisi walmarta ugrayip bir kurek alam dedim. Bu walmart evlere senlik bir dukkan. Girince imkani yok sadce ne lazimsa alip cikamiyorsun. Neyse dolasiyorum baktim sprey boyalarda damping. Tanesi iki dolara dusmus ama hep acayip renkler. Yani adam gibi siyah yada beyaz boya alayim desen 6 dolar. Kusmuk yada ishal renklerimiz var onlardan verelim iki dolara diyorlar, ee bende arabanin altini kim gorecek diyerek sardirdim birkac tane.
 Sonradan biraz kendimede kizmadim degil. Yani mezarlikta kampanya vaaaar, yari fiyatinaaaa falan deseler baliklama dalacam. Aldik boyalari geldik garaja....
 Aslinda basindan beri orjinale sadik kalmayi planlamistim ama icimdeki artistik disavurum istegine hakim olamadim. Umarim parcalari birlestirip yerli yerine koyunca guzel olur.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Erim - Şubat 06, 2019, 08:14:17
A, ha, haaa... Alt yapı punk olmuş.  :D
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 06, 2019, 17:02:22
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
A, ha, haaa... Alt yapı punk olmuş.  :D
  AAAA cocukluk videomu buldum.
https://www.youtube.com/embed/A6sGmwgF9Kc
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Şubat 06, 2019, 17:07:15
 Gecenlerde Fb da insanlar sayfalarca bu cocugun bir dahi mi oldugundan tutunda ailesinin onu para makinasi olarak gormesine kadar tartisildi. Insanin kendini sanatsal anlamda bir sekilde ifade etme ihtiyaci olduguna inaniyorum
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mart 11, 2019, 06:07:50

(https://i.postimg.cc/PPmCYPpS/DSC-0179.jpg) (https://postimg.cc/PPmCYPpS)

(https://i.postimg.cc/JHjzN2ns/DSC-0180.jpg) (https://postimg.cc/JHjzN2ns)

(https://i.postimg.cc/qhP7CTkf/DSC-0183.jpg) (https://postimg.cc/qhP7CTkf)

(https://i.postimg.cc/TLLwwwvq/DSC-0185.jpg) (https://postimg.cc/TLLwwwvq)

(https://i.postimg.cc/jWk2tfmS/DSC-0188.jpg) (https://postimg.cc/jWk2tfmS)

(https://i.postimg.cc/9z90Hrpc/DSC-0189.jpg) (https://postimg.cc/9z90Hrpc)

(https://i.postimg.cc/xcSCfnxM/DSC-0190.jpg) (https://postimg.cc/xcSCfnxM)

(https://i.postimg.cc/TpqPhFFS/DSC-0191.jpg) (https://postimg.cc/TpqPhFFS)
 Ultra punk suspansiyon manevramizi tamamladik. Genel durum yukaridaki gibi, hazir oralara inmisken elimden geldigince sagini solunu da temizledim.
 Yine yukarida resimde bir set gorulmekte. Bu ve benzeri seyleri zincir magaza sisteminde oto parcalari satan yerlerden kiraliyoruz. Kirip dokmeden, parcalari kaybetmeden 90 gun icerisinde iade edince paranizi geri veriyorlar. Guzel bir sistem. Merak aden olursa hangi malzemeler kiralanabilir, asagidaki linke tiklayabilirsiniz.
https://www.autozone.com/landing/page.jsp?name=loan-a-tool
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mart 11, 2019, 06:15:03

(https://i.postimg.cc/TpqPhFFS/DSC-0191.jpg) (https://postimg.cc/TpqPhFFS)

(https://i.postimg.cc/RWhq8GpD/DSC-0192.jpg) (https://postimg.cc/RWhq8GpD)

(https://i.postimg.cc/5j5HFXFn/DSC-0193.jpg) (https://postimg.cc/5j5HFXFn)

(https://i.postimg.cc/PvHPRj0W/DSC-0196.jpg) (https://postimg.cc/PvHPRj0W)

(https://i.postimg.cc/ppqpq3Cj/DSC-0245.jpg) (https://postimg.cc/ppqpq3Cj)

(https://i.postimg.cc/SJynLm6q/DSC-0246.jpg) (https://postimg.cc/SJynLm6q)

(https://i.postimg.cc/ftmVCLqW/DSC-0247.jpg) (https://postimg.cc/ftmVCLqW)

(https://i.postimg.cc/zHkVmQ19/DSC-0248.jpg) (https://postimg.cc/zHkVmQ19)

(https://i.postimg.cc/G4f91YZh/DSC-0251.jpg) (https://postimg.cc/G4f91YZh)

(https://i.postimg.cc/gw6jcjWy/DSC-0252.jpg) (https://postimg.cc/gw6jcjWy)

(https://i.postimg.cc/4HXx11hw/DSC-0255.jpg) (https://postimg.cc/4HXx11hw)

(https://i.postimg.cc/BL96j3Sr/DSC-0256.jpg) (https://postimg.cc/BL96j3Sr)

(https://i.postimg.cc/B88L8NxK/DSC-0257.jpg) (https://postimg.cc/B88L8NxK)
 Parcalari tekrar takarken oldukca cizildiler tabi, sonradan bir rutus gectim lakin neticede sprey boya ile yapilmis seyler, yani gelip gecici. Hayatin kendisi gibi...
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mart 11, 2019, 06:24:19

(https://i.postimg.cc/6TQqbtjh/DSC-0258.jpg) (https://postimg.cc/6TQqbtjh)

(https://i.postimg.cc/qgZR9SWH/DSC-0259.jpg) (https://postimg.cc/qgZR9SWH)

(https://i.postimg.cc/YhG9k8wG/DSC-0260.jpg) (https://postimg.cc/YhG9k8wG)

(https://i.postimg.cc/v45ZxBTG/DSC-0261.jpg) (https://postimg.cc/v45ZxBTG)

(https://i.postimg.cc/XpRvvFV2/DSC-0262.jpg) (https://postimg.cc/XpRvvFV2)
 Tutankhamunun laneti elbetteki arada ugruyor. Sprey boyalardan birini dikkatsizlik ve daha acikcasi halk arasinda okuzluk denen sebeplerden delince basima bir dunya is cikti. Bunlari temizlemek 1 gunumu aldi. Kiraladigim setlerde berbat oldu onlarida temizleye henuz zamanim olmadi. Insallah temizlerken boy/cila ya zarar vermemisimdir.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 03, 2019, 22:46:11
 Merhaba arkadaslar, biraz arazi oldum saga sola kactim, ama tabi neticede tilki misali kurkcu dukkanina dondum. Birkac Avrupa ulkesi dolastim, gezdim, gordum....Gezmek gormek guzel sey, keske daha fazla yapabilsek ama vakit, nakit vs. Ilginctir, tam yola cikacagim gun westfaliamizin ust kismini takmak nasip oldu. Bir arkadas yardim etti beraber tasidik aracin ustune, gerisini ben hallettim. Zaten ruhsat , plaka islerini halletmistim. Tatilden donunce de muayene isini hallettim. Yani yollardayiz coksukur. Elbette ufak tefek problemler devam ediyor onlarida yavas yavas hallederiz diye dusunuyorum. Radyator sogutma fan i devreye girmiyor, onu halletmeden mesafe yapmak zor, simdilik evden ise, kizimi okula falan birakiyorum..Kisa mesafelerde deneme yapiyoruz yani
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 03, 2019, 22:48:35
(https://i.postimg.cc/GHrhKqVp/DSC-0001.jpg) (https://postimg.cc/GHrhKqVp)

(https://i.postimg.cc/T5cxBvF3/DSC-0002.jpg) (https://postimg.cc/T5cxBvF3)

(https://i.postimg.cc/qzk4yg6h/DSC-0003.jpg) (https://postimg.cc/qzk4yg6h)
 Denkgeldikce vanagon fotografladim. Ayrica benim teknemin aynisindan iki tane gordum onlarida resimledim, sahipleri tanidik cikabilir (FB groups)
(https://i.postimg.cc/LhkmJj5F/DSC-0004.jpg) (https://postimg.cc/LhkmJj5F)

(https://i.postimg.cc/N9mB7HxT/DSC-0005.jpg) (https://postimg.cc/N9mB7HxT)

(https://i.postimg.cc/HJfTy2bd/DSC-0006.jpg) (https://postimg.cc/HJfTy2bd)

(https://i.postimg.cc/Cn0Yvxv2/DSC-0007.jpg) (https://postimg.cc/Cn0Yvxv2)
 Degisik muzeler gorme sansim oldu. Bu resimler ilgimi cekti. Adini '19 mayis hareketleri yapan cekoslavakyalilar" koydum.
(https://i.postimg.cc/t11XJfZB/DSC-0008.jpg) (https://postimg.cc/t11XJfZB)
 pop top monte edilmis hali
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 03, 2019, 23:01:32
(https://i.postimg.cc/gXmms0tT/DSC-0018.jpg) (https://postimg.cc/gXmms0tT)

(https://i.postimg.cc/w3Wg5gXw/DSC-0019.jpg) (https://postimg.cc/w3Wg5gXw)

(https://i.postimg.cc/2bGBmy1s/DSC-0296.jpg) (https://postimg.cc/2bGBmy1s)

(https://i.postimg.cc/4m7n2B1k/DSC-0222.jpg) (https://postimg.cc/4m7n2B1k)

(https://i.postimg.cc/w7CMCLWt/DSC-0232.jpg) (https://postimg.cc/w7CMCLWt)

(https://i.postimg.cc/sQmK8VsX/DSC-0117.jpg) (https://postimg.cc/sQmK8VsX)

(https://i.postimg.cc/DWKgwWz0/DSC-0118.jpg) (https://postimg.cc/DWKgwWz0)

(https://i.postimg.cc/VrfWX3nc/DSC-0122.jpg) (https://postimg.cc/VrfWX3nc)
 Degisik muzeler gorme sansim oldu. Bu resimler ilgimi cekti. Adini '19 mayis hareketleri yapan cekoslavakyalilar" koydum.
(https://i.postimg.cc/D885jkDv/DSC-0126.jpg) (https://postimg.cc/D885jkDv)

(https://i.postimg.cc/LJPDSk2G/DSC-0190.jpg) (https://postimg.cc/LJPDSk2G)

(https://i.postimg.cc/0bTGV6Dn/DSC-0233.jpg) (https://postimg.cc/0bTGV6Dn)

(https://i.postimg.cc/RN6Q116q/DSC-0618.jpg) (https://postimg.cc/RN6Q116q)
 Bir haftada Ankarada takildim. Dolabimi karistirdim biraz, bilmem bu dergiyi ohatirlayanlar olurmu. Ben cok severdim. Bunlari bulunca bayagi sevindim, ivir zivir bircok seyi atmislar ama bunlara kimse dokunmamis
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 03, 2019, 23:19:43

(https://i.postimg.cc/9D49HctM/DSC-0234.jpg) (https://postimg.cc/9D49HctM)

(https://i.postimg.cc/QB3dYDfv/DSC-0141.jpg) (https://postimg.cc/QB3dYDfv)

(https://i.postimg.cc/sQ2ybg7H/DSC-0428.jpg) (https://postimg.cc/sQ2ybg7H)
 Birde kamera onunde hoplama, ziplama, akrobasi, senkronize hareketler...El, kol, uzuv hareketleri yapanlar gordum. Bu konuda bir arastirma yapip tez halinde size sunabilirim. Asyalilar bu konuda kopmus nedense. Benim tek bildigim numara objektife bakmiyormus gibi yaparak resim cektirmek. Adamlar asmis. Bu kizin hakkini vermek lazim, o topuklular , kostumler...Instagrami salladi kesin. Ama arka plani iyi secemedi bence.

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 03, 2019, 23:32:52

(https://i.postimg.cc/75M5kbJq/DSC-0200.jpg) (https://postimg.cc/75M5kbJq)

(https://i.postimg.cc/sBT1M8J8/DSC-0201.jpg) (https://postimg.cc/sBT1M8J8)

(https://i.postimg.cc/rdVKFc5x/DSC-0202.jpg) (https://postimg.cc/rdVKFc5x)
  Birde Trabant kulturuyle tanistim, bu yasa kadar nasil olduda duymamisim hayret. Donuste biraz arastirdim bu kultu. Eminim bilenleriniz coktur. Enteresan bir makina cift silindir 2 zamanli falan. Nedense onun resmini yukllemedi ama merak eden olursa
https://www.youtube.com/embed/npMKIUTa3uI
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 03, 2019, 23:40:09

(https://i.postimg.cc/crcKqrn0/DSC-0043.jpg) (https://postimg.cc/crcKqrn0)

(https://i.postimg.cc/TK43GmYM/DSC-0091.jpg) (https://postimg.cc/TK43GmYM)

(https://i.postimg.cc/8FxcdvqB/DSC-0154.jpg) (https://postimg.cc/8FxcdvqB)

(https://i.postimg.cc/SYfKpvjD/DSC-0159.jpg) (https://postimg.cc/SYfKpvjD)



(https://i.postimg.cc/1g84NBY3/DSC-0261.jpg) (https://postimg.cc/1g84NBY3)

(https://i.postimg.cc/JGRnQMdg/DSC-0280.jpg) (https://postimg.cc/JGRnQMdg)

(https://i.postimg.cc/PpZxSxHG/DSC-0283.jpg) (https://postimg.cc/PpZxSxHG)

(https://i.postimg.cc/kDQG8BwK/DSC-0323.jpg) (https://postimg.cc/kDQG8BwK)

(https://i.postimg.cc/hXPXKcLx/DSC-0444.jpg) (https://postimg.cc/hXPXKcLx)

(https://i.postimg.cc/756ZpX4n/DSC-0519.jpg) (https://postimg.cc/756ZpX4n)
 Hobi olarak "sonderece" amator  fotograf cekerim.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 03, 2019, 23:53:05
(https://i.postimg.cc/rDrxB8MJ/DSC-0131.jpg) (https://postimg.cc/rDrxB8MJ)

(https://i.postimg.cc/SXL8KDXY/DSC-0136.jpg) (https://postimg.cc/SXL8KDXY)
 
(https://i.postimg.cc/QB3dYDfv/DSC-0141.jpg) (https://postimg.cc/QB3dYDfv)

(https://i.postimg.cc/rDrxB8MJ/DSC-0131.jpg) (https://postimg.cc/rDrxB8MJ)

(https://i.postimg.cc/SXL8KDXY/DSC-0136.jpg) (https://postimg.cc/SXL8KDXY)

(https://i.postimg.cc/8J91gV1R/DSC-0092.jpg) (https://postimg.cc/8J91gV1R)

(https://i.postimg.cc/5HkJ8MQh/DSC-0093.jpg) (https://postimg.cc/5HkJ8MQh)

(https://i.postimg.cc/LgjMdYQS/DSC-0101.jpg) (https://postimg.cc/LgjMdYQS)

(https://i.postimg.cc/G8W1SJQz/DSC-0108.jpg) (https://postimg.cc/G8W1SJQz)

(https://i.postimg.cc/F10tHSG5/DSC-0323.jpg) (https://postimg.cc/F10tHSG5)

(https://i.postimg.cc/DmGh4HvN/DSC-0328.jpg) (https://postimg.cc/DmGh4HvN)

(https://i.postimg.cc/v14kFxDK/DSC-0329.jpg) (https://postimg.cc/v14kFxDK)

(https://i.postimg.cc/62RPTsrL/DSC-0332.jpg) (https://postimg.cc/62RPTsrL)

(https://i.postimg.cc/ppk6mJF7/DSC-0357.jpg) (https://postimg.cc/ppk6mJF7)

(https://i.postimg.cc/p5RsTmXR/DSC-0549.jpg) (https://postimg.cc/p5RsTmXR)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 04, 2019, 00:03:21
 Sovyet stili sehir duzenlemesi. Bu evlere "panelak" diyorlar. Cocuklar icin oyun alani vs olmadigi icin(belkide henuz olmadigi icin" cocuklar en iyi bildikleri seyi yapip yaraticiliklarini kullaniyorlar. Bu resimleri enteresan buldum.
  Prag da bir tepe var, zamaninda stalinin en buyuk heykeli oradaymis. Sonradan patlamis. Keske biryere tasimak mumkun olsaymis, turistik atraksiyon olurdu. Nitekim Budapestede eski komi heykellerini bir parkta toplamislar acik hava muzesi gibi. Son resim ordan. Guzel bir yer. Ayrica o parkta bir de film gosterimi vardi. Aslinda bir hizmet ici egitim filmi. Oynayanlar hep polis, ajan vs. Ruki leri egitmek icin nasil yakin takip yapilir falan racon kesiyorlar, tam komedi. Kisa bir ozetini yayinlayabilirim ilginizi cekerse.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 04, 2019, 00:10:55
 Ha eklemeyi unuttum sonlardaki iki resim de yine ilginc bir mekandan. Burasininda onemli bir gecmisi var. Kisaca ic guvenlik, sorgulama, iskence mekanlari. Gozaltina alinanlarin bircogu maalesef birdaha gun isigini gorememisler. Muze haline getirirken bence bazi hatalar yapilmis. Ornegin orjinal halindeki video cekimlerindeki asiri rahatsiz edici havayi koruyamamislar.
 
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Cenk Ayvaz - Mayıs 04, 2019, 01:46:15
Trabilerle ilgili Almanya'da radyolarda yapilan bir espiri var.
Bir Trapinin degerini nasil iki katina cikartabilirsiniz?

Deposunu fulleyerek. :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 04, 2019, 02:07:24
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Trabilerle ilgili Almanya'da radyolarda yapilan bir espiri var.
Bir Trapinin degerini nasil iki katina cikartabilirsiniz?

 :D Soyle bir bakindim da 5-7k $ a piyasasi var. Vintage araba meraklilari icin guzel bir hobi olabilir ama ugrasmak lazim tabi. Parca falan durumlari vs, kolay is degildir diye tahmin ediyorum.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 04, 2019, 02:23:21

(https://i.postimg.cc/JyD8TZSr/56890325-10156660081573355-5342467793239408640-n.jpg) (https://postimg.cc/JyD8TZSr)
 Ankarada bol bol raki ictim. Meyhanelere takildim. Aslinda dogru durust raki icebilen biriside degilim ama yeni bir raki cikmis Sanirim EFE Gold, belki eskiden de vardi emin degilim. Bu raki bana iyi geldi. Masadakiler hep usta icici olmasina ragmen yeni ogrendigim populer tabirle "zeybek" olmadigim gibi onlardan da geri kalmadim. Cam cama can cana, fondip geleneksel turk sofra sporlarini basariyla icra ettim.
 Bir gecede derbi mac denkgeldi FB-GS cok buyuk heyecanla mekana aktik agir abilerle. Inanilmaz vasat bir mac oldu, simdi unuttum skoru ama hic tad vermedi. Ondan bir gece once Besiktasin maci vardi onuda bahcelide bir yerde izledik ortam guzeldi. Basaksehir sonlara dogru bastirinca besiktaslilar fena tutustu ortam iyice senlendi. Ozlemisim boyle havada mac izlemeyi.

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Hakan Gönüllü - Mayıs 09, 2019, 19:46:58
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(https://i.postimg.cc/RN6Q116q/DSC-0618.jpg) (https://postimg.cc/RN6Q116q)
 Bir haftada Ankarada takildim. Dolabimi karistirdim biraz, bilmem bu dergiyi ohatirlayanlar olurmu. Ben cok severdim. Bunlari bulunca bayagi sevindim, ivir zivir bircok seyi atmislar ama bunlara kimse dokunmamis


Yoğun çalışma dönemimdi sanırım, ben kaçırmışım bu dergiyi.  9kly3
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Mayıs 11, 2019, 03:53:25
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

(https://i.postimg.cc/RN6Q116q/DSC-0618.jpg) (https://postimg.cc/RN6Q116q)
 Bir haftada Ankarada takildim. Dolabimi karistirdim biraz, bilmem bu dergiyi ohatirlayanlar olurmu. Ben cok severdim. Bunlari bulunca bayagi sevindim, ivir zivir bircok seyi atmislar ama bunlara kimse dokunmamis

Hakan agabey profildeki yasin dogru ise mantikli...Benim tam serdigim donemler.

Yoğun çalışma dönemimdi sanırım, ben kaçırmışım bu dergiyi.  9kly3
[/quote]
 Hakan agabey profildeki yasin dogru ise mantikli...Benim tam serdigim donemler.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 03, 2019, 17:13:31
(https://i.postimg.cc/FdpRM7x8/DSC-0021.jpg) (https://postimg.cc/FdpRM7x8)

(https://i.postimg.cc/yDRNVfPF/DSC-0041.jpg) (https://postimg.cc/yDRNVfPF)

(https://i.postimg.cc/QH2XnQ3V/DSC-0033.jpg) (https://postimg.cc/QH2XnQ3V)
 Yakin cevrelerdeki VW show larini takip etmeye basladim. Babalar gununde kizimla beraber ilk show gezimizi yaptik.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 03, 2019, 17:39:32


(https://i.postimg.cc/ZBy68PFZ/DSC-0074.jpg) (https://postimg.cc/ZBy68PFZ)

(https://i.postimg.cc/F13j1ZHV/DSC-0076.jpg) (https://postimg.cc/F13j1ZHV)

(https://i.postimg.cc/xNDMtktm/DSC-0079.jpg) (https://postimg.cc/xNDMtktm)

(https://i.postimg.cc/kRQ8Znpp/DSC-0080.jpg) (https://postimg.cc/kRQ8Znpp)

(https://i.postimg.cc/XpgdkYFZ/DSC-0083.jpg) (https://postimg.cc/XpgdkYFZ)

(https://i.postimg.cc/DSysj3dx/DSC-0084.jpg) (https://postimg.cc/DSysj3dx)

(https://i.postimg.cc/BjYFR7m4/DSC-0086.jpg) (https://postimg.cc/BjYFR7m4)

(https://i.postimg.cc/yDPjxTnb/DSC-0072.jpg) (https://postimg.cc/yDPjxTnb)
 Bu arada aracin kasetcalari bozuldu onu degistirmisken hoporlorleride degistirdim. orjinal olanlar hisirti yapiyordu. 30 yillik hoporlor ancak bukadar olur diyerek 4 tane ayni boyda kenwood taktim. Bu islemi yaparken orjinalini  bozmamak icin internette gordugum seyi aynen uyguladim. Ama nedense hisirti aynen devam ediyor. Acaba kablolarimi gozden gecirmek yada degistirmek lazim? tesisat isinden anlayanlarin tavsiyelerini duymak isterim.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 03, 2019, 18:02:09
 SUSPANSIYON DOSYASI:
 Tamam sonucta spor araba degil ama aracin surusu tam bir hayalkirikligi oldu. En hafif virajlarda bile koltukta haciyatmaz oluyorsun. Fast&furious yillarimizda biraz bu islerle ugrasmisdim. Konuyu biraz arastirip diger westy kullanicilarinin raporlarini okudum. Sonucta gorunen sudur ki aracin yapisi itibariyle bunlar sonderece nirmal. Bazi tedbirler alarak birtakim rehabilitasyon calismalari yapilabilir.
 Problemler: Aracin surucu/yolcu taraflari eksenlerinde asiri hareketliligi (body roll diyelim)
                   Frenleme yapildiginda on/arka ekseninde asiri dalisi   (nose dive diyelim)
   Bunun disinda yine bu araclara ozgu popo sarkmasi denilen, ben ona alman kurdu durusu diyerim kici hafifce asagida. Motorun agirligindan  dolayi zamanla yaylar.....
   
 Ilk olarak lastikleri degistirdim lastikler zaten hurdaydi. 10 yillik ve araca tam uygun degil/ Bunlar oldukca agir vasita oldugundan belli standartlarda lastik kullanmak tavsiye ediliyor(D sinifi)

(https://i.postimg.cc/hXRJ6zW4/DSC-0071.jpg) (https://postimg.cc/hXRJ6zW4)
 Yeni lastikleri takinca inanilmaz etki etti. Bukadarini bende beklemiyordum.
 Ikilemde kaldigim konu orjinal yaylari kulanmaya devam etmek yada biraz daha kisa yay takarak araci biraz alcaltmak oldu. Koni amortisor seti elimde hazir. Biraz alcaltsak eminim yol tutusu falan iyilesir. Yeni yay seti weitech diye bir firma yapiyor alman mali guzel birsey ama 300$ gunahi var, Bilemedim. Sonucta campar daga bayira gidimnce, karda falan yerden yuksek olmasi iyi olur diyede dusundugum oluyor. Bu arada yine bircok yerde okudugum soyle birsey var. Ozel bir firma "anti sway bar" yapiyor. O uygulamanin bu araclarda inanilmaz etkisi oldugu yolunda herkes hemfikir. Sway bar falan diyorum konuyu takip edenler eminim bu konulara asinadir.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 03, 2019, 18:24:06

(https://i.postimg.cc/ZCzm8rzc/DSC-0087.jpg) (https://postimg.cc/ZCzm8rzc)



(https://i.postimg.cc/2VHgyvGT/DSC-0088.jpg) (https://postimg.cc/2VHgyvGT)

(https://i.postimg.cc/YvhZW9y7/DSC-0099.jpg) (https://postimg.cc/YvhZW9y7)

 Motorla ilgili su anda en buyuk problem asiri sarsinti yapmasi. Motor kulaklarini degistirmeme ragmen fazla bir etkisi olmadi. Sanzuman la ilgili olanini da elimiz degmisken degistirdim. Fevkalade etkisi oldu cok daha tok, stabil vites degisimi oldu. Orjinali oldukca kotu durumdaydi.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 04, 2019, 16:49:15
(https://i.postimg.cc/Yh2YLQsG/DSC-0107.jpg) (https://postimg.cc/Yh2YLQsG)
 Sunlari takinca bayagi bir isimiz hafifleyecek. Gerci bir is yaparken baska bir is cikiyor mutlaka.
(https://i.postimg.cc/k6FRB5Nv/DSC-0110.jpg) (https://postimg.cc/k6FRB5Nv)
 Konileri asagi yukari 5 kademeli sertlestirilebiliyor, 3. kademede biraktim.
(https://i.postimg.cc/8Fv6g4j3/DSC-0111.jpg) (https://postimg.cc/8Fv6g4j3)
 Parca satan yerler bu tip malzemeleri ucretsiz odunc veriyorlar. Yani parasini odeyip aliyorsunuz isiniz bitince iade ediyorsunuz, onlarda paranizi iade ediyor. Bu malzeme isimi cok kolaylastirdi. Bu olmasa press lazim.
(https://i.postimg.cc/z37RNVGJ/DSC-0114.jpg) (https://postimg.cc/z37RNVGJ)
 
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 15, 2019, 00:28:15

(https://i.postimg.cc/5j52tN2Y/DSC-0118.jpg) (https://postimg.cc/5j52tN2Y)

(https://i.postimg.cc/jnvT42DM/DSC-0119.jpg) (https://postimg.cc/jnvT42DM)

(https://i.postimg.cc/cvzY0MsB/DSC-0140.jpg) (https://postimg.cc/cvzY0MsB)

(https://i.postimg.cc/hfSVrtyT/DSC-0141.jpg) (https://postimg.cc/hfSVrtyT)

(https://i.postimg.cc/QVgp1Tbj/DSC-0143.jpg) (https://postimg.cc/QVgp1Tbj)

(https://i.postimg.cc/gxjRCBP0/DSC-0147.jpg) (https://postimg.cc/gxjRCBP0)

(https://i.postimg.cc/w70LbYZP/DSC-0149.jpg) (https://postimg.cc/w70LbYZP)

 Arka takimlara gecince isler zorlasti. bayagi bir soktum dagittim hadi hayirlisi. Sanzuman in orada bir iki yag atina yer var onlarin keceleri degisecek. Control kollari(control arms?) pasi pusu temizlenip boya badana yapilacak. Girmisken on taraftaki davlumbazlara uyguladigim basit islermi burayada yapiyorum. Kirini pasini temizleyip pick up kamyonlarinin kasalarina uygulanan sprey bir malzemevar. ucuz ve kolay bir uygulama. Goze hos da gorunuyor. Arka teker bilyeleri de cok kotu durmdaymis. Birde CV joint dedigimiz aktarma aksamlari var onlarinda yaglari tas gibi olmus, kurumus falan onlarida temizleyip, yaglayip takacagiz.  Zaten zaman da bulamiyorum calismaya, sanirim agustosu bulacak tekrar yola dusmemiz.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Temmuz 29, 2019, 05:16:46
(https://i.postimg.cc/kVf74FsR/DSC-0159.jpg) (https://postimg.cc/kVf74FsR)


(https://i.postimg.cc/DWyKt4hv/DSC-0162.jpg) (https://postimg.cc/DWyKt4hv)

(https://i.postimg.cc/1gCZPRRp/DSC-0166.jpg) (https://postimg.cc/1gCZPRRp)

(https://i.postimg.cc/XGr6vMXt/DSC-0170.jpg) (https://postimg.cc/XGr6vMXt)

(https://i.postimg.cc/z3R1Z1sg/DSC-0171.jpg) (https://postimg.cc/z3R1Z1sg)

(https://i.postimg.cc/bD4cD6tr/DSC-0177.jpg) (https://postimg.cc/bD4cD6tr)

(https://i.postimg.cc/tnP0hh35/DSC-0179.jpg) (https://postimg.cc/tnP0hh35)

 parcalarin temizlenmesi/yaglanmasi bitti. Degismesi gereken malzemeler de hazir.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ağustos 13, 2019, 21:43:42

(https://i.postimg.cc/Jy3cGWkd/DSC-0186.jpg) (https://postimg.cc/Jy3cGWkd)

(https://i.postimg.cc/1gKwyckk/DSC-0191.jpg) (https://postimg.cc/1gKwyckk)

(https://i.postimg.cc/w18mJGgK/DSC-0193.jpg) (https://postimg.cc/w18mJGgK)

(https://i.postimg.cc/ygY9x3Bk/DSC-0203.jpg) (https://postimg.cc/ygY9x3Bk)

(https://i.postimg.cc/WdGJ7w1d/DSC-0204.jpg) (https://postimg.cc/WdGJ7w1d)

(https://i.postimg.cc/BtbHGFMz/DSC-0207.jpg) (https://postimg.cc/BtbHGFMz)

(https://i.postimg.cc/m1PHNxP4/DSC-0210.jpg) (https://postimg.cc/m1PHNxP4)

(https://i.postimg.cc/8sYWkCYz/DSC-0211.jpg) (https://postimg.cc/8sYWkCYz)
 Kisa bir tatil vesilesiyle zaman bulunca parcalari tekrar toparlayabildim. Bu surecte on/arka bilyeler(rulman?) degisti. Ozellikle arka tekerden cok fazla ugultu seklinde bir ses geliyordu onu gidermis olduk. Genel olarak koni leri takinca aracin surusu oldukca degisti. Cukurlarda tumseklerde biraz vuruyor ama ozellikle iyi yoldaki surus zevkine  deger.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Ağustos 13, 2019, 21:50:16

(https://i.postimg.cc/DJTJDCxV/DSC-0221.jpg) (https://postimg.cc/DJTJDCxV)

(https://i.postimg.cc/PPxLBvQq/DSC-0222.jpg) (https://postimg.cc/PPxLBvQq)

(https://i.postimg.cc/rKPdcyfN/DSC-0223.jpg) (https://postimg.cc/rKPdcyfN)

(https://i.postimg.cc/rzqRNPdx/DSC-0226.jpg) (https://postimg.cc/rzqRNPdx)

(https://i.postimg.cc/QFKFMLPG/DSC-0227.jpg) (https://postimg.cc/QFKFMLPG)

(https://i.postimg.cc/R3rN6s53/DSC-0233.jpg) (https://postimg.cc/R3rN6s53)
 nihayet bugune kadar hic calismayan el freninide elden gecirdim. Bir iki kablosu degisti. Lakin henuz ayarini tutturamadim, biraz arastirmak lazim. (hem araka tekerin serbest rotasyon yapmasini engellemeyecek, hemde yaklasik 5-6 tik cekince tutacakmis).
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Eylül 03, 2019, 23:06:05
(https://i.postimg.cc/hJpVWyDV/182-DCE68-81-D1-4632-92-B1-27-F76-F6493-BC.jpg) (https://postimg.cc/hJpVWyDV)

(https://i.postimg.cc/Sj57xvWr/3-B5-B9-D9-A-DBD1-41-AC-B039-3079-DBEDF622.jpg) (https://postimg.cc/Sj57xvWr)

(https://i.postimg.cc/kVnWH3mn/3-F6-AE1-CC-47-FC-4272-A9-A7-6505327-A0483.jpg) (https://postimg.cc/kVnWH3mn)

(https://i.postimg.cc/FYbjGFwW/4-F5-A6-E83-409-C-4-C9-F-B6-F7-D09-E6-E5-FDCBE.jpg) (https://postimg.cc/FYbjGFwW)

(https://i.postimg.cc/Rq3KyLjn/8-FE703-BC-3-A60-49-BF-98-A3-4325-CA8-FC19-D.jpg) (https://postimg.cc/Rq3KyLjn)

(https://i.postimg.cc/QFZQpKYK/C51-F311-F-12-A4-4663-AEDF-8624-BAD54-B58.jpg) (https://postimg.cc/QFZQpKYK)

(https://i.postimg.cc/mzkCbYkJ/D6-B768-D1-77-F2-4110-80-F4-1-C0413061161.jpg) (https://postimg.cc/mzkCbYkJ)

(https://i.postimg.cc/zHRhhqnk/F40-F46-B9-7282-4-F80-A01-A-6-DB34181-F1-F8.jpg) (https://postimg.cc/zHRhhqnk)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Eylül 03, 2019, 23:20:16
 Suspansiyon, fren vs. islerini hallettikten sonra artik bundan sonrasi yasini basini almis bir aracin normal bakimi. Calismayan birkac sey hala var ama pek onemli seyler ileride hallederiz. Bugune kadar bulastigim en agir is oldu, iki yili asgin surede zaman buldukca ugrastim. Acikcasi simdi hadi bastan basla deseler yapmam. Yavas yavas yapinca pek goze gelmiyor ama bitirip gecmise, yasanan surece baktigin zaman oldukca zahmetli ve yorucu oldugunu dusunuyorum. Restorasyon konusunda birseyler bildigimi saniyorum ama onun uzerine bir okadar da bu projede ogrendim. Herzaman oldugu gibi tekne olsun, arac olsun, ev olsun. Toplamalik birsey alip kendin toplayinca finansal acidan bir karin olmuyor. Lakin butun sistemin icine daldigin icin operasyonun buyuk kismini ogreniyorsun.
 Tesekkurler.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Sedat Kasrat - Eylül 04, 2019, 14:51:15
Çok güzel netice... Ben konuyu aracı epey soyduğunuz bir noktada okumaya başlamıştım... Genelde böyle işlere 100 defa başlanır ama 10 defasında falan bitişini görürüz... Sizinki de o azınlıktan 1w5ey8 1w5ey8 1w5ey8
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Eylül 04, 2019, 19:57:13
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok güzel netice... Ben konuyu aracı epey soyduğunuz bir noktada okumaya başlamıştım... Genelde böyle işlere 100 defa başlanır ama 10 defasında falan bitişini görürüz... Sizinki de o azınlıktan 1w5ey8 1w5ey8 1w5ey8
Tesekkur ederim. Hakikaten yarim proje satan cok ama Allah korusun akli basinda adamin girecegi is degil. Mesela ben bu araci ararken bir kac kez denkgeldi. Arkadas icinin camper aksanlarini yani dolaplar, mutfak vs ne varsa sokmus, araci guzelce toplamis lakin o kisimlari yigma doldurmus arkaya. Oldukcada hesapliydi ama icime sinmedi. Ozellikle o parcalari bulmak cok zor. Birde mumkun oldugu kadar orjinal kalsin diye ugrastim. Alt tarafta biraz punk oldu ama orasi gorulmuyor pek.
 Benim acikcasi bitirmekden baska sansim yoktu. 24 saatlik yoldan aldik getirdik falan hikayenin basindada anlattim basimiza bir surude is geldi romorkun tekeri cikti sudur budur. Yarim birakip havlu atsaydim bayagi bir koyardi.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Tuğrul Özden - Kasım 02, 2019, 11:15:25
Tebrikler okurken bile işten gözü korkuyor insanın.Sabır sebat sonuç alıyor alıyor ama senin ne çektiğini bilemiyoruz.Kendine bu cezayı nasıl verdin. :)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 02, 2019, 15:45:01
 Bir cilginlik yapip girdik. Akli oldukca basinda olan insanlarin girecegi isler degil ama ben o sinifa pek girmiyorum. Bahsettim sanirim daha once, Texasa ucakla araci almak icin gittigimde oradaki kankam bana lojistik destek verdi, getir gotur falan. Simdi bu kardesim muhendis, olaylara muhendis kafasiyla yaklasiyor. Akli basinda tabi. Ornegin kendine araba alacaksa bir liste cikartip araclari yakit giderlerine/guvenlik/dayaniklilik falan gibi alanlarda karsilastirma yapiyor. Baska biri soylese saka derdim ama gozumle gordum.
 Neyse tabi araci gorunce ki tarif bile edemem. Ilk resimler bir nebze fikir verebilir ama bir nebze...Bana donup "abi eminmisin?' diye sordu onu hic unutmuyorum. Sonrasinda bende kendime bir acaba dedim ister istemez ve biz hafiften mirin kirin etmeye basladik, amacimiz fiyati azicik daha kirmak. Bunun uzerine satici bir terso yapti bize anahtarlari falan aldi elimizden bindi arabasina gidiyor, tiyatro falan degil adam gercekten bozuldu. Ben arabanin piyasasini biliyorum, hurda, sadece kaportasi kalmis icinin hicbir esyasi kalmamis olanlar bu fiyata gidiyor. Neyse yalvar yakar adami durdurdum imzayi attirdik...Uzun lafin kisasi gercekten akilli isler degil, yani bir toyota alip tikir tikir gitmek normal bir insanin yapacagi normal birsey.
 Isin odulu nerede? Acikcasi begenilmek, takdir edilmek gibi bir endisem oldugunu dusunmuuyorum ama neticede hepimiz insaniz.
 Hemen her gun(abartmayi severim ama bunu abartmiyorum) aracla biryere gittigimde iner inmez mutlaka birileri gelip birseyler soruyor, awww, uuuw yapiyorlar. Ozellikle instagram, social media vs. bu araclari, genel olarakda vanlife denilen yasam tarzi, tiny home, alternatif yasam ortamlari gibi populer etkiler sozkonusu. "Hip", "cool" bir grup var ozellikle onlarin cok dikkatini cekiyor. Ve bu insanlar gercektende hos sohbet, ilginc tipler. Aktif insanlar. Biraz konusunca zaten baska farkli ortak noktalarimizda cikiyor.
 Bu cok guzel bir duygu. Tamam kabul ediyorum belkide gizli de olsa begenilmek hosuma gidiyor. Anormal oldugumu dusunmuyorum ama itiraf etmeliyim bu guzel bir duygu. Psikolog varmi aramizda? Sanirim farkinda olmadan yaptigimiz bircek seyin altindada ayni icguduler olabilir.
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Serdar Çırak - Kasım 02, 2019, 16:46:25
Merak ettmeyin sizin gibi düşünen çok fazla..Benim de elimde ihaleden aldığım Jeep C5 var..15 senedir yap diye beni bekliyor..Evinize dekorasyon bile yaptırsanız,yapım halindeyken lanet edersiniz..Ama bitince ve içinde keyifle oturunca her şeyi unutursunuz..Arabayı bu hale getirmeniz büyük başarı..kutluyorum..
Sizinkinden öte biz yaştakiler genelde T1 hastasıdır..Klasik bir VW T1 e binmek için bile o memlekete gelirim..:)


(https://i.postimg.cc/9RZkMGq4/714-A7830-7-E78-4398-864-B-79-DFB6-B3405-E.jpg) (https://postimg.cc/9RZkMGq4)
Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Recep Ertürk - Kasım 02, 2019, 17:36:06


Hayırlı olsun. Bitirdiniz. Burada sınırlı çevre dışında T3 veya Camper, Westfalia bilen azdır. Ancak grup toplanmalarında meraklılar ilgilenir.

Şimdi gezip tozma zamanı. Bir büyüğüm, gençliğimde araba kullanma öğüdü verirdi. "Bunun yağına ve suyuna dikkat et, benzin koymasan da olur" derdi. Radyatörü önde, su deposu arkada, su eksiltirse radyatör hava yapar ve hararet yükseltir. O bakımdan arada bir dik inişte radyatör önde olacak pozisyonda durup radyatörün havasını almak ve arkadaki depoya su-antifiriz eklemek gerekebilir.

Onun dışında iyidir. Otomobilden sonra balkon gibi gelir, keyifle dolaşırsınız.

Güzel günlerde kullanın, kazasız sürüşler..
Arada bizimle foto, video paylaşırsanız mutlu oluruz.



Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Recep Ertürk - Kasım 02, 2019, 17:46:59
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Eski bir Westy kullanıcısıyım. 10 yıl kadar kullandım. Güzel araçtır. ABD'de akaryakıt fiyatları buradan ucuz olduğundan 2000 cc benzinli keyifli olur diye düşünüyorum. Benimki 1.6 TD idi. Güzeldi. Ekonomikti. Epey gezdim. Fethiye'den İstanbul'a 38 günde geldiğimde eve girmek istememiştim.

Diğer zamanlarda da otomobil gibi günlük kullandım. Kullanımı da rahattır. Otomobilin park ettiği yere park edebilirsiniz. Tek sorun kamp yapacağınız alana varıp Türk usulü yayıldığınızda bir yere günübirlik gidip-dönmek için toplanmanın zorluğu  ;D

Benimki de mercedes jantlıydı aldığımda. Nedense böyle yapıyor meraklıları. Bir inch daha büyük jant yakıtta ekonomi sağlıyor herhalde.

Bir kusuru buzdolapları üç sistemdir (otogaz, 12 V, 220 V)  ve yaz sıcağında 220 V bağlı değilse buz yapmaz. Sadece serin tutar. Bir de çok küçüktür. İkili ocağı bütün işinizi görür. Yazın kullandığımızdan sadece mutfakta bir şey pişirmek veya uyumak için içine girerdik. Sürgülü kapı önü için kamp masası-sandalyesi, tente vd de düşünün.

Türkiye'de satın almak için VW T3 diye arayın. Onların içinde westfalia olanları seçip bakın.. Türkiye'de az sayıda var. Çoğu da gümrükten çıkmadır. (geçtiğimiz haftalarda satılık vardı ama şimdi baktım yoktu)

Türkiye'de her yıl muayene zorunluluğu ve sigorta bedeli yüksekliği bir ara yıldırmıştı. Sigorta bedelini düşürdüler sanırım. Ama hala her yıl TUV muayenesi var. İlk TUV'de kavga etmiştim. Görevli "gaz tankı neden taktın?" diye sormuştu. Göbeğim çatlamıştı. Ruhsatta işli olmayan çeki kancası ve gaz tankının orijinalinde olduğunu anlatana kadar. Sonra düzelttirdim ruhsatı. Arkasına trailer üstünde tekne taşıyabilirsiniz. Hemen hepsinde çeki kancası ve elektrik tesisatı vardır.

Artık meraklısı sayılmam. Gördüğümde bakarım filan ama tüm merakım denize odaklı. Şimdi hedefte tek kişinin başedebileceği, uzun seyirlere çıkabileceği 30-33 foot tekne var. :)

Üstünü yükselttiğinizde, toplanıp gideceğiniz zaman tavan tentesini özenli toplayın. Sıkışıp dışarda kalmamalı.

Bir de yaşlı araç olduğundan (fotoğrafını koyduğunuz model 1992'de üretimden kalktı Avrupa'da) suyuna dikkat edin. Türkiye'dekiler otomatik fanın yanına bir de elle açılıp kapanan fan devresi koydurmuşlardı. Su eksildiğinde fan devreye girmezdi ısındığında. Arkası yüksekte burnu aşağıda olacak şekilde park edip, fırsat buldukça radyatör suyunu kontrol edin. Sıkıştırdığınızda muhtemelen motor kapağı sorunu veya lastik hortum kelepçelerinin yaşlanması nedeniyle su eksiltir. Özellikle yaz sıcaklarında.

Son bir not, Almanya üretimi TD Westfaliaların neredeyse tümünde motor kapağı sorunu yaşandı. Kapak değiştirince de sorun çözüldü. Sanırım 1.6 (audi-jetta motoru idi üstündeki) TD motor için biraz fazlaydı kasa. (1850 kg civarı). 2000 cc benzinliler için sorun olduğunu duymadım.  Motor kapağı sorunu teşhisi zor bir sorundur.

Yüksek olması nedeniyle sürüşü keyiflidir.

Kış için de keyiflidir. Motordan bağımsız mazot deposundan beslenen webasto vardır.

Güzel kamp aracıdır.



Bu arada, geçen zamanda ben de 32 ft tekne almışım.
Şimdi tek sıkıldığım şey, nisan ayına epey zaman olması.
"Ilık su teknecisi" olduğumdan erkenden karaya aldım.
Aslında elde bir westy olsa hiç de fena olmayacak..  :)

Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 03, 2019, 15:04:48
Jeep lerle ilgili cok guzel anilarim var cocukluguma dair. Peder bey Jandarma, bizde dogudayiz(80ler). Koy, mezra bayagi bir gezdim bunlarin arkasinda.O zamanlar  yol falan yok tabi cogu yerde. Tekerlek izi gibi birsey var arazide gidiyorsunuz. Arazi aracinda nacizane tercihim Suzuki Samurai dir ama. Westfaliayi alinca onu sattim. c5  i gormek isterdim bir iki resim atabilirmisiniz?
 Resimdeki WV cok aranilan bir model. Yanlis hatirlamiyorsam en onde gelen arac acik arttirma ortamlarinda falan bulunabiliyor ancak. Zamaniniz olursa thesamba.com a goz atmanizi dilerim. Klasik VW de tek adres.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merak ettmeyin sizin gibi düşünen çok fazla..Benim de elimde ihaleden aldığım Jeep C5 var..15 senedir yap diye beni bekliyor..Evinize dekorasyon bile yaptırsanız,yapım halindeyken lanet edersiniz..Ama bitince ve içinde keyifle oturunca her şeyi unutursunuz..Arabayı bu hale getirmeniz büyük başarı..kutluyorum..
Sizinkinden öte biz yaştakiler genelde T1 hastasıdır..Klasik bir VW T1 e binmek için bile o memlekete gelirim..:)


(https://i.postimg.cc/9RZkMGq4/714-A7830-7-E78-4398-864-B-79-DFB6-B3405-E.jpg) (https://postimg.cc/9RZkMGq4)
 


Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 03, 2019, 15:11:22
 Evet bunlarin yagini ve suyunu icinde tutabilirseniz problem yok derler. Yasli araba tabi biraz yag damlatiyor, biraz da antifriz. Havalarda sogurken basima buyk is cikartmak istemedim o yuzden simdilik sadece kontrol ediyorum.
 Hiz ve tacometre calismiyor o yuzden tam emin degilim ama asiri yakit sarfiyati soz konusu. Zamanlama, benzin/hava karisimi vs bir ayar problemi oldugunu dusunuyorumayrica motor cok sarsinti yapiyor. Bunlar hep ayarla ilgili sanirim. Zira motor kulaklarini degistirdim, hicbir degisiklik olmadi.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Hayırlı olsun. Bitirdiniz. Burada sınırlı çevre dışında T3 veya Camper, Westfalia bilen azdır. Ancak grup toplanmalarında meraklılar ilgilenir.

Şimdi gezip tozma zamanı. Bir büyüğüm, gençliğimde araba kullanma öğüdü verirdi. "Bunun yağına ve suyuna dikkat et, benzin koymasan da olur" derdi. Radyatörü önde, su deposu arkada, su eksiltirse radyatör hava yapar ve hararet yükseltir. O bakımdan arada bir dik inişte radyatör önde olacak pozisyonda durup radyatörün havasını almak ve arkadaki depoya su-antifiriz eklemek gerekebilir.

Onun dışında iyidir. Otomobilden sonra balkon gibi gelir, keyifle dolaşırsınız.

Güzel günlerde kullanın, kazasız sürüşler..
Arada bizimle foto, video paylaşırsanız mutlu oluruz.




Başlık: Ynt: Volkswagen Vanagon Westfalia Camper?
Gönderen: Faruk Göçmen - Kasım 03, 2019, 15:17:16
Hem westy hem tekne, ikisininde isini bitirmek zor. Tekneniz hayirli olsun 32 feet guzel bir boy ayrica.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Eski bir Westy kullanıcısıyım. 10 yıl kadar kullandım. Güzel araçtır. ABD'de akaryakıt fiyatları buradan ucuz olduğundan 2000 cc benzinli keyifli olur diye düşünüyorum. Benimki 1.6 TD idi. Güzeldi. Ekonomikti. Epey gezdim. Fethiye'den İstanbul'a 38 günde geldiğimde eve girmek istememiştim.

Diğer zamanlarda da otomobil gibi günlük kullandım. Kullanımı da rahattır. Otomobilin park ettiği yere park edebilirsiniz. Tek sorun kamp yapacağınız alana varıp Türk usulü yayıldığınızda bir yere günübirlik gidip-dönmek için toplanmanın zorluğu  ;D

Benimki de mercedes jantlıydı aldığımda. Nedense böyle yapıyor meraklıları. Bir inch daha büyük jant yakıtta ekonomi sağlıyor herhalde.

Bir kusuru buzdolapları üç sistemdir (otogaz, 12 V, 220 V)  ve yaz sıcağında 220 V bağlı değilse buz yapmaz. Sadece serin tutar. Bir de çok küçüktür. İkili ocağı bütün işinizi görür. Yazın kullandığımızdan sadece mutfakta bir şey pişirmek veya uyumak için içine girerdik. Sürgülü kapı önü için kamp masası-sandalyesi, tente vd de düşünün.

Türkiye'de satın almak için VW T3 diye arayın. Onların içinde westfalia olanları seçip bakın.. Türkiye'de az sayıda var. Çoğu da gümrükten çıkmadır. (geçtiğimiz haftalarda satılık vardı ama şimdi baktım yoktu)

Türkiye'de her yıl muayene zorunluluğu ve sigorta bedeli yüksekliği bir ara yıldırmıştı. Sigorta bedelini düşürdüler sanırım. Ama hala her yıl TUV muayenesi var. İlk TUV'de kavga etmiştim. Görevli "gaz tankı neden taktın?" diye sormuştu. Göbeğim çatlamıştı. Ruhsatta işli olmayan çeki kancası ve gaz tankının orijinalinde olduğunu anlatana kadar. Sonra düzelttirdim ruhsatı. Arkasına trailer üstünde tekne taşıyabilirsiniz. Hemen hepsinde çeki kancası ve elektrik tesisatı vardır.

Artık meraklısı sayılmam. Gördüğümde bakarım filan ama tüm merakım denize odaklı. Şimdi hedefte tek kişinin başedebileceği, uzun seyirlere çıkabileceği 30-33 foot tekne var. :)

Üstünü yükselttiğinizde, toplanıp gideceğiniz zaman tavan tentesini özenli toplayın. Sıkışıp dışarda kalmamalı.

Bir de yaşlı araç olduğundan (fotoğrafını koyduğunuz model 1992'de üretimden kalktı Avrupa'da) suyuna dikkat edin. Türkiye'dekiler otomatik fanın yanına bir de elle açılıp kapanan fan devresi koydurmuşlardı. Su eksildiğinde fan devreye girmezdi ısındığında. Arkası yüksekte burnu aşağıda olacak şekilde park edip, fırsat buldukça radyatör suyunu kontrol edin. Sıkıştırdığınızda muhtemelen motor kapağı sorunu veya lastik hortum kelepçelerinin yaşlanması nedeniyle su eksiltir. Özellikle yaz sıcaklarında.

Son bir not, Almanya üretimi TD Westfaliaların neredeyse tümünde motor kapağı sorunu yaşandı. Kapak değiştirince de sorun çözüldü. Sanırım 1.6 (audi-jetta motoru idi üstündeki) TD motor için biraz fazlaydı kasa. (1850 kg civarı). 2000 cc benzinliler için sorun olduğunu duymadım.  Motor kapağı sorunu teşhisi zor bir sorundur.

Yüksek olması nedeniyle sürüşü keyiflidir.

Kış için de keyiflidir. Motordan bağımsız mazot deposundan beslenen webasto vardır.

Güzel kamp aracıdır.



Bu arada, geçen zamanda ben de 32 ft tekne almışım.
Şimdi tek sıkıldığım şey, nisan ayına epey zaman olması.
"Ilık su teknecisi" olduğumdan erkenden karaya aldım.
Aslında elde bir westy olsa hiç de fena olmayacak..  :)