0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. İ.

Ynt: 16 yaşında bir kızın dünya seyahati, Laura Dekker
« Yanıtla #90 : Ekim 28, 2017, 22:11:34 »
İlk mesajı okudum, videoyu seyrettim, helal olsun kıza, neler başarmış dedim kendi kendime.
Benim aklıma hiç öyle alangirli işler gelmemişti. Biraz safım galiba...



*

    F. G.

Ynt: 16 yaşında bir kızın dünya seyahati, Laura Dekker
« Yanıtla #91 : Kasım 09, 2017, 18:43:18 »
 Guzel bir konu ve acikcasi nasil bu noktaya geldigini anlamak zor. Gecenlerde bir kitap bitirdim Tania Aebi/Maiden Voyage. Kitabi bilhassa sevmemin iki nedeninden birincisi contessa 26 teknelerine olan ozel ilgim. Sahip olmak istedigim iki tekneden birisi idi. Diger husus kitabin ozellikle giris kismindaki mekanlarin asina cevreler, ortak yasam sahamiz olmasi.
 Enteresan bir sekilde Tania'nin hayatinda da aktif bir baba motifi var. Onun yoluda cok kucuk yaslarda babasindan dolayi teknelerle, uzun gecislerle kesisiyor. Baba kizini surekli isliyor, kafasina ilk bu fikiri sokan da o. Neticede Tania nin ciktigi solo dunya turunda ortaya cikan sorunlarla birebir ilgileniyor. Tania yelkenleri parcaladiginda, tankerle carpistiginda ilk ucakla en yakin limana koli koli malzeme tasiyanda yine babasi.
 Bir diger ilginc nokta Tanianin da parcalanmis bir aile gecmisi olmasi, bu yapinin icerisindeki bazi psikolojik sorunlar  ve bu durumun onun cocukluk ve ergenlik donemine yansimalari. Hernekadar cruising world sponsorlugu olsada sanirim 80 lerin sponsorluklari gunumuzdekilerden oldukca farkli. Mesela Tania New york limani gibi navigasyonu oldukca zor bir limani motorsuz(Motor ariza yapiyor ve seyahatinin buyuk bolumununde motor arizasi devam ediyor) baska bir tekne tarafindan cekilerek cikabiliyor.
 Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap