0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Ü. Ö.

Kerç boğazı kaza
« : Ocak 21, 2019, 23:18:55 »
Yakıt aktarırken patlama ve yangın. Mürettebatlarin yarısi da Türkmüş.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Y.

Ynt: Kerç boğazı kaza
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2019, 12:40:36 »
Kerch bogazindaki gemilerde meydana gelen patlamada hayatini kaybedenlerin sayisi galiba 14 oldu.. Tam bir arama kurtarma beceriksizligi yasaniyor.. resmi aciklamalar ne insan sayisi ne de uyrugu hakkinda tutarli tek bir bilgi veremiyor.. durgun havada, ekiplerin gozleri onunde canlar gitti..

Acil onlem, yardim ve mudahale konularinda Slavlarin (Rusu Ukraynalidan, Belarusludan filan ayirmadan) cok beceriksiz olduklarini soyleyebilirim.. ne olacaksa sonuna kadar bekleyip sonradan raporlarini cikartiyorlar ve "biz elimizden geleni yaptik" hikayelendirmesine daha cok emek sarfediyorlar..

Rus, burnunun dibindeki gemilere durgun hava kosullarinda mudahale edemedi..  Oysa hatirlarsaniz gectigimiz gunlerde Turk ekipleri Samsun un 80 mil aciklarinda batan Volgobalt 214 gemisine yaptiklari mudahalede, hem de firtinali havada destan yazmislardi.. Ekiplerimizle ne kadar gurur duysak az..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ukraynali denizciler yasadiklarina inanamayip "bizleri kurtarmak icin kendi hayatlarini hic dusunmeden tehlikeye attilar" diye aciklamalarda bulunurken gozyaslarina hakim olamiyorlardi.. Ukrayna basta Turkiye Cumhuriyeti, kurtarma ekipleri ve Samsun valisine minnet ile tesekkur ettiler..

Ukrayna Buyukelcisi derhal olay yerine intikal edip ; "Bugün hayatlarını tehlikeye atarak mürettebatımızı kurtaran ve onlara yakın ilgi gösteren Samsun Valisi Sn. Osman Kaymak, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ile cesur ve profesyonel ekiplerine bizzat teşekkür etmek üzere Samsun’a geldim" diye aciklama yapti..

Ukraynalilar buyukelciden derneklere buyuk bir vefa gosterip, hem denizcilerine sahip cikip hem de kurtarma ekiplerine ustun gayretlerinden dolayi bizzat saygi gosterdiler.. olay ve kahraman Turk sahil guvenligi Ukrayna basininda da bol bol yanki bulmustu..

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    İ. E.

Ynt: Kerç boğazı kaza
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2019, 13:08:24 »
Ukraynalıların olayı takdir etmesi çok güzel.Umarım bizimkilerde bu Sahil Güvenlik personelini takdir eder ve gereğini yapar.Bunu yazdım çünkü nedense bizlerin genlerinde takdir etmek gibi bir olay pek yoktur


*

    A. Y.

Ynt: Kerç boğazı kaza
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2019, 19:03:27 »
Kerç Boğazı'ndaki gemi faciasının kaptanı konuştu;

Maestro'nun 1. kaptanı Ozan Güleç "Bir anda parlama oldu, ana güverte çok feci şekilde alev aldı" dedi. İki gemide yangın çıkınca panikle kendilerini denize attıklarını söyleyen kaptan, 4,5 saate yakın denizde kurtarılmayı beklediklerini anlattı.

Bi̇zi̇ kurtaranlar çevredeki̇ gemi̇ler oldu. Bi̇ze yardım etmeselerdi̇ şu anda yaşamıyorduk. Rus yetkililerin arama kurtarma ekibi de geldi. Buz gibi suyun içinde herkes gruplar halinde bekledi. 3 saat ile 4,5 saat arasında deni̇zde kaldık. Ben deni̇zden son çıkanlardanım. Akşam 21.30 sıralarıydı, 4,5 saat deni̇zde kaldım di̇yebi̇li̇ri̇m. Son anlarda kendi̇mden geçmi̇şti̇m. Deni̇zde yarım saat daha bekleyemeyecek durumdaydım" diye konuştu.

++

Yaziklar olsun, ne diyelim.. arama-kurtarma ekibinin hic faydasi bile yok, "cevre gemiler tarafindan kurtarildik" diyor adamcagiz.. ekipler kendini islatmamislar bile.. kanal agzindaki olaya 4.5 saatte gelemiyorlar, rezalet..


*

    A. Y.

Ynt: Kerç boğazı kaza
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2019, 10:40:54 »
Kazanin ustunden 23 gun gectiginde bu gemiler hala yaniyorlardi..

Bu kaza ile ilgili  “Kerç Faciası: Kaza mı İş Cinayeti mi?”  isminde bir panel duzenlendi, linki asagida veriyorum.. uzun bulup okumayacaklar icin rezalete dair ayrinti ;

‘Candy’ gemisinde güverte stajyeri olarak görevli olan Tamer Yankı Coşar, 21 Ocak 2019 tarihinde Kerç Boğazı’nda yaşanan faciada güvenlik önlemlerinin tam olarak alınmadığına dikkat çekti.

Acil durum giysilerinin olması gereken kalite standartlarında olmadığını anlatan Coşar, arama kurtarma çalışmalarının geç başladığını söyledi.

Coşar, patlama anında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Herhangi bir talim yoktu, her şeyin çalışıp çalışmadığına dair bir denetim yoktu. İlk kez gemiye binenler vardı. Bir anda her yeri gaz kapladı. Bir buçuk metre önümü göremedim. Patlama gerçekleşti. Arkadaşımın montunun alev aldığını gördüm, onu çıkardım. Denize atlayan en az 6 kişi gördüm. Belli bir mesafe can simitlerine tutunarak halka şeklinde suda ilerledik. Patlamayı gören etrafımızdaki gemilerin geleceğinden emindik. 4 derecelik suda 2,5 saat kalınca vücudunuzu hissetmemeye başlıyorsunuz. Hipotermi başladı. Her vuran dalgada bir kişiyi kaybettik. Hintli personellerde titreme ve şok başladı. Kurtulan personeller 3 farklı gemiye çıktı. Bizi kurtarması gereken gemidekiler yukarıda sigara içip bizi izliyorlardı. Biz ise canımızı kurtarmanın derdindeydik. Güverteye çıkınca zeki arkadaşlar bizi saunaya 60 derece sıcaklığa soktular. Kalp krizinden ölebiliriz diye düşünüp çıkmamız lazım dedik. Duş aldık, battaniyeye sarındık, birbirimize masaj yaptık, bir iki saat sonra kendimize geldik.”


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap