0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. Ü.

VİŞNE LİKÖRÜ
« : Ekim 13, 2009, 22:01:15 »
Evde çok leziz vişne likörü yapabiliyoruz. Şöyle :

1 Kg vişne (çekirdeklerini çıkartmanız gerekmiyor)
200 gr. toz şeker  ( 1 su bardağı )
1 kabuk tarçın
3-4 adet karanfil

Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra ağzı çok iyi kapanan 2 litrelik bir kavanoza alın. ( 2 veya 3 kg vişneden yapacaksanız kavanozu büyük tutmalısınız tabii) Üzerine şekeri, tarçını ve karanfilleri ilave edip, kapağını kapayarak güneş alan bir yere koyun.  Arasıra çalkalayın (kavanozu). 40 gün sonra içine 35 lik bir şişe votka ilave edin.
Çalkalayıp (kavanozu), en az birkaç gün de böyle bekletin. Sonra içeceğiniz kadarını süzerek alın. Artarsa (?), olduğu gibi kalsın, ama karanlık bir ortamda, yani ışık almayan bir dolap içinde istediğiniz kadar bekleyebilir.

Not: Likit kısmı tüketildikten sonra arta kalan vişneler de nefistir. Yenilebilir, pasta,kek vs süslemelerinde kullanılabilir. Aman atmayın...

Yarasın...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapResimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 13, 2009, 22:10:26 Gönderen: Mehmet Ünsalan »


*

    M. B.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #1 : Ekim 13, 2009, 22:11:46 »
süpermiş..


*

    İ.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2009, 22:16:50 »
Elinize sağlık...
Çalkalamadan (kavanozu) içmeyin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    V. Ç.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2009, 22:49:24 »
Beni çocukluğuma götürdünüz Ünsalan korsanım, babam yapardı, hiç eksik olmazdı evde. Yıllar sonra dışarıda kahve yanına verilen vişne likörünü içince çok kötü gelmişti bana. Ev yapımına alışmıştık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap. Gerçekten çok daha farklı ve güzel lezzeti var ev yapımının, piyasadakilerle hiç alakası yok. Daha çok o zamanlar yurt dışından gelen Cherry gibi oluyor. Yalnız yanlış hatırlamıyorsam babam fazlaca miktarda badem de atıyordu içine.


*

    K. D.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2009, 23:09:12 »
Bu arada,
eğer ilk aşamada ekmek mayası vb. maya atarsanız votka atmayada gerek yok alkol zaten oluşacaktır, Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    O. A.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2009, 11:04:18 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu da başka bir çeşidi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kabuk tarçın ve karanfili bende deneyeceğim Mehmet korsanım bakalım nasıl olacak!
*

    F. Y.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #6 : Ekim 14, 2009, 12:16:38 »

Mehmet korsanın vişne rikörü tarifi hakikaten muhteşem oluyor. Ben 5 senedir yapıyorum. Sevgili Nadya Korsanın tecrübelerini dikkate alarak. İçine Hindistan cevizi ve Vişneleri sapları ile koydum. Tadı daha bir güzel olacak insallah. (Eğer bozulursa, Nadya ve Turhan Korsanlar tüketmek zorunda kalacaklar. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu sene bir de Limonçello yapmaya kalktım. İnternetten birtakım tarifler aldım.

10-15 limon Kalın kabuklu ve doğal olanları tercih ettim (Hani suyu azdır deyip de almadığımız kocaman limonlar). sadece kabuklarını soydum. özellikle beyaz acı bölümlerinin kabuklarda kalmamasına dikkat ettim. Bir kavonoza doldurup üzerine 1 litre alkol koyup bekletiyorum. Şu anda o aşamadayım. 10-15 gün sonra süzüp, 1 litre suda 1/2 litre sekeri kaynatıp elde ettiğim surubu ilave ettikten sonra buzdolabında bekletip içeceğim. İnsallah iyi olur. Bu arada bu tarifi deneyen arkadaşlar var ise lutfen elde ettikleri deneyimleri paylaşsınlar.
*

    E. A.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #7 : Ekim 14, 2009, 16:43:36 »
Bende buna yakın bir formulle vişne likörü yapıyorum harika birşey oluyor, hatta yıllandırdıklarım var dahada mükemmel oluyor....

bendeki formul: kavanoza bir sıra vişne biraz şeker bir sıra vişne ve bir sıra şeker koyarak kapağa kadar doldurup kabuk tarcın da koyup güneşte bekletiyorum... ilk hafta kapağı acıp havasını alıyorum (fermente oluyor) alkole gerek yok zaten doğal olarak oluşuyor... ama farketmez,damarlarımız genişler. bence deneyin ...
hatta içkileri karıştırarak içenler için iyi bir tatalandırıcı ve renk verici olabilir....(yakında bandrolde isterler) .
*

    E. A.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #8 : Ekim 14, 2009, 16:46:03 »
yazmayı unuttum içinden cıkan vişnelerde kesinlikle kullanılmalı tatlılarda pastalarda kullanılmalı, artık size kalmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    N. B.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #9 : Ekim 14, 2009, 16:54:41 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Arasıra çalkalayıp (kavanozu) 
  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ben de dolgu yaparken hastama "Çalkalayın" deyince " Neremi? diye sormuştu.
Onu hatırladım. İki defa güldüm.
*

    M. Ü.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2009, 20:40:05 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu arada,
eğer ilk aşamada ekmek mayası vb. maya atarsanız votka atmayada gerek yok alkol zaten oluşacaktır, Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kerim korsanım, 40 gün güneşte bekletme nedenimiz zaten fermantasyon olayı için.
Ama bi 35 lik votka ilavesi ile güzelden muhteşeme terfi ediyor.Fakat küçük bir kavanozda hamur mayası işini denemeyi düşünüyorum.Selamlar
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2009, 20:41:02 Gönderen: Mehmet Ünsalan »
*

    K. D.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2009, 22:40:55 »
Mehmet Abi,
acıcıke ekmek mayası yada ekmeğin kendisi de olur atıldığı zaman yoğurt mayalamak gibi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap fermentasyon o an başlar bu maya yaşadığı ortamda yaklaşık 4 ila 10 gün arası çoğalır bı ara uygun sıcaklıkla ilgilider isz eğer örneğin bir akvaryum ısıtıcısı ile brlikte 24 saat 32-38 derece santigrat da sabitleyebilirseniz 4-6 gün içeriisnde  tamam olur tamam. ve çok da fazla güneş ışığı görmez ise ooooohhhh.
fermentasyonun bitişi kabarcıkların yani co2 çıkışından  anlaşılır..

kısa dip not ilgilenenlere, alkol 8. yüzyıl civarı bulunur , araplar tarafından : Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
 adı el-kühül dür:) kısaca maddeniz özü ruhu anlamını taşır ,
 rakı da yani arak da arapçadır ve  buharlaşma sonucu oluşan yağmur damlacığı (distilasyon) demek.
 nekadar enterasan,, yani enteresan tarafı neden insan oğlu özellikle araplar daha saf alkol peşindedirler, muhtemelen o yıllarda gayet iyi bilinen mikrop (nasılsa daha pastörün doğumuna yaklşık 1000 yıl var) onu öldürsün diye  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Ö. K.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #12 : Ekim 15, 2009, 09:53:57 »
Kerim Korsan, birkaç sorum var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Maya derinden de olsa bir koku bırakmıyor mu?
Berraklığı etkilemiyor mu?
Maya, uzun süre bekleyişlerde kavanoz yüzeyinde  katman(kaymak gibi) oluşturmuyor mu ?

Bu soruları da bil, yıldızlı on vercem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    U. K.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2009, 11:20:14 »
o kaymağı da alıp sabah kahvaltısında ekmee sürüyosun.
tüm gün çiçek gibi geziyorsun...
*

    K. D.

Ynt: VİŞNE LİKÖRÜ
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2009, 21:49:41 »
Umut cevap vermiş Ömer Korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
öncelikle ben genel olarak ekmek tercih ediyorum maya değil,
ayıptır söylemesi Türkiye ve yavru vatanda bir kaç alkollü içecek üreticisi ile uzun süre teşviki mesaim oldu bira şarap ve alkollü içecek konusunda bir miktar çalışmışlığım vardır ayrıca amatör olarak  da el-kühül yapımı konusunda tecrübem var  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap şimdi beni daha fazla açılma yapmak zorunda bırakmayınız  sonra basılmayayım   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ayrıca Hakan Zorlu'dan da ev yapımı kanyak konusunda referansımı alabilirsiniz.

Şimdi gelelim maya işine,
maya fermentasyonu erken provake etmek için atılacak , ya da  fişneleri bir -2 gün kadar dışarıda bekletip sonra kavanoza almak da fermentasyonu öne çeker,
kaymak olur ama sonra geçer (eğer 4 derece santigratın altına inerseniz ,maya düşük sıcaklıkta malesef kaput olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )şu an elimde yaklaşık 15 kg kadar üzüm,incir ikilisinden yapılma kaymaksız sıvılar var ben likör yapmayacağım maddenin ruhu peşindeyim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap, ardından da bazı tohumlar katıp biraz buharlaştıracam keşke elimde örnek kalsaydı ancak meret çabuk uçuyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ha bu sıvıyı denedikten sonra yeşil efenin yeşil olmadığı konusunda şüpheleriniz artacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
malesef şu anda nerede ise herkes pakistan kaynaklı mısır etil alkolü ile bu işi beceriyor, toz şekerle yapan biraz da üzüm suyu koyan yeşilim diyor e peki ozaman sarı ve tdağ yeşili ne ola ?
özetle böyle umarım sınavdan geçtim geçmedi isem sana bir miktar rüşvet olarak ayıracam sözüm söz....
bu arada endişelenme metil ile etili ayırt etmenin yolu gayet basit