0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    B. S.

yelkenli bakım
« : Mart 01, 2013, 12:39:23 »
merhaba

teknemizi karaya alıp alt işlemlerini yaptıktan sonra, pasta cila uygulamasını kendim yapmak istiyorum. Bununla ilgili forum da her hangi bir konu göremedim..

bunun bir makinası vs varmıdır yoksa üstübü ve fizik gücü bu işi çözermi..



*

    A. Ç.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2013, 12:48:42 »
Çözer ama...

Aması,  çok yorucu olmasıdır. Bir cilalama makinası almanızı öneriirm.  Şeklen taşlama makinasına benzer, çok daha düşük devirlidir.


*

    Ö. O.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #2 : Mart 01, 2013, 12:53:25 »


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    İ. N.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #3 : Mart 01, 2013, 13:29:49 »
Teknenin altına bulaşmayın, zehirli boyanın ince ince tozlarını soluyacaksınız. Ya çok çok dikkatli olun, uygun maske takın (o bauhaus da satılan sarı maskeler sanırım işe yaramıyor zira eşim aynı işe giriştikten sonra ciddi ateşlenmişti) ya da bir profesyonele yaptırın. Enerjinizi Havuzluk ve iç mekanlarda harcayın.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

15-20 TL'lik polisaj makinelerinden kullanmayın. İkide bir bozuluyor meretler.

« Son Düzenleme: Mart 01, 2013, 13:31:20 Gönderen: İlke Nahi »


*

    A. Ç.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #4 : Mart 01, 2013, 13:50:12 »
Zehirli boya konusunda, maalesef Türkiye'de çalışma herhangi bir koruma olmadan yapılıyor. Toz maskeleri bu konuda yeterli koruma sağlamaz.  Aslında kimyasal madde maskesi, koruma kıyafeti ve eldiven gerekir ama hiçbirimiz bu konuda hiç bir önlem almadan çalışıyoruz.  Zehirli boya zehirlidir, su altında canlıları öldürebiliyorsa, karada da öldürmemesi için bir sebep yoktur. 

*

    U. K.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #5 : Mart 01, 2013, 13:56:38 »
Özdenimin gönderdiği linkteki makineden ben de aldım, denedim, sonuç hüsran.  makine kuvvetsiz olduğu için bastırmak zorunda kalıyorsunuz, bu da aşırı güç sarfetmenize yol açıyor, iskele veya merdiven üzerinde de bu pek mümkün olmuyor.
Ahmet ağabey'in önerisindeki düşük devirli cilalama makineleri kullanılmalı.

İlke korsanımın uyarıları doğrudur, tekne altında çalışırken mutlaka dikkatli olunmalı.  Sanırım eşi zımparayı kuru yapmış, boya tozunu yutup hastalanmış olması kuvvetle muhtemel.  Zehirli boyanın zımparası mutlaka ıslak yapılmalı, teknenin altını ıslatmalı ve zımparayı da sürekli olarak ıslatmalısınız.  ayrıca toz maskesi ve tulum kullanmak işlem sonunda çalışkan şirin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap gibi gözükmenizi (boya maviyse tabii ki) engeller, kırmızı boyada ise katliamdan kurtulmuş gibi oluyorsunuz.

Sözün özü, aslında çok zevkli bir iş, ben şimdiye kadar bütün zehirli işlerini kendim yaptım, bir tek geçen sene ustaya yaptırdım.
*

    B. S.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2013, 14:14:00 »
zaten zehirli işine girmeye tecrübem yetmez.. hazır ustalara emanet etmişken pasta cila işinide onlara bırakabilirim.. bende izler yadımcı olurum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap en azından ne oluyor, ne bitiyor bir görme şansım olur.. değerli düşünceleriniz için hepinize teşekkür ederim..
*

    D. G.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2013, 14:16:34 »
Umut Korsan'a katılıyorum. Zehirli boyayı kesinlikle kuru bir şekilde zımpara ile yapmayın. Benim yaptığım gibi su zımparası ve su ile yaparsanız o zehirli taneleri solumazsınız. Sadece üstünüz biraz pislenir o kadarcık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Pasta cila makinesine gerek yok bana göre. Ben 42 feetleri bile el ile yapardım ve çok güzel olurdu. Makina ile kolay ve hızlı oluyor ama devir sorunu, tam yedirememe vs. iyi olmuyor. Bol üstüpü ve el en iyisi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) Ama unutmayın pasta cilanın solunması da zararlı, maske lütfen Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

    B. S.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2013, 14:48:25 »
Deniz merhaba.. Yorum yaptığın için teşekkür ederim.. Senin yazılarını sitenden her zaman severek okuyor ve takip ediyorum.. söylediklerinden sonra, sanki bu cila işini yapabilirim gibi geldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  neyse tecrübe ile olacak şeyler teşekkürler ...
*

    H. E.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #9 : Mart 01, 2013, 14:56:19 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
... söylediklerinden sonra, sanki bu cila işini yapabilirim gibi geldi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Karate Kid'i seyretmeden pasta cila yapılmaz.
*

    D. G.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2013, 15:14:51 »
Barış selam abicim, bence yaparsın çok rahat, 3M'nin cleaner and wax diye acayip bir ürünü var, bordayı harika yapıyor. Önce güzelce bordayı yıkadıktan sonra uygulanıyor ve çıkaramadığı leke yok gibi. Ama kesinlikle solunmamalı, üzerinde de yazıyor. Maske ve eldiven ile yapılmalı.

Ayrıca sayfanın işe yaradığını duymak hoşuma gitti, yorumlar için esas ben teşekkür ederim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hakan Abi, karate kid efsaneydi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    B. S.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2013, 15:18:59 »
 miyagi ustayı da sizin sayenizde anmış olalım ...
*

    V. P.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2013, 15:43:28 »
Benim tekne karada. Aşamaları burada paylaşıyorum. Biraz beklersen pasta cilayı aşama aşama görebilirsin..

Zehirli konusuna gelince ben hiç tavsiye etmem. Bizim kolaylıkla yapabileceğimiz bir işlem , ancak o pisliğe katlanmaya değermi bilmiyorum.. Bence değmez
*

    B. S.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #13 : Mart 01, 2013, 15:57:01 »
aşamaları merakla bekliyorum.. kullandığınız ürünleri vs.. detaylı yazarsanız çok memnun olurum.. 
*

    E. Y.

Ynt: yelkenli bakım
« Yanıtla #14 : Mart 01, 2013, 15:58:42 »
Pasta konusunda bir şey sormak istiyorum;
Malûm, pasta uzman olmayan ellerde hiç de hoş olmayan sonuçlara yol açabiliyor (ben arabanın boyasını astara kadar indirmiştim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap). Bu nedenle ustalar cilayı polisaj makinası ile yaparlarken pastada el ile uygulamayı tercih ediyorlar.
Jelkota pasta uygulamasında durum nedir? Ne kadar aşındırıcı olabilir? Polisaj makinası mı kullanılmalı yoksa el gücü mü?