Makine Dairesi > İlk Yardım ve Sağlık

Sağlık Sigortası

(1/3) > >>

Emre Çakır:
Forum içinde arama yaptım ama sigorta olunca hep teknelerin sigortası konuşulmuş. Eşimle özel sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz.
Şimdilik teknemiz olmasa da yakın gelecekte olmasını umut ettiğimizden ve yurtdışı seyahatlerimiz de olacağı ümidiyle şimdiden uygun sağlık sigortası başlatmak istiyoruz.
Dünya denizlerinde dolaşan, dünya turları yapan amatör denizciler hangi sigorta türünü (firmasını) kullanıyor? Dünyanın herhangi yerinde bizi güvence altına alan sağlık sigortası var mı?
Bu konu hakkında tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?

Cenk Ayvaz:
Oğlum Almanya'da okula basliyacagi zaman sigortacimdan yillik 85 Euro ya saglik sigortasi yaptirmistim. Hangi sigorta oldugunu suan hatirlamiyorum ama sadece yurt disina gittiginizde kullanacaksiniz mantikli olabilir.

Sigortaciniza danismanizi tavsiye ederim. Benimki 30 dk icerisinde halletmisti.

Ahmet Çelenoğlu:
Bir hikaye:

İki arkadaş açık denizde yelkenli teknededir. Tekne sahibinin ağrıları başlar. Arkadaşların ön teşhisi apandisittir. Tekne sahibi sigortacısını arar ve durumu bildirir. Sigorta şirketinin yetkilisi bulundukları yere ulaşımın mümkün olmadığını, helikopter menzilinin bile dışında olduklarını söyler ve kıyıya kendi imkanları ile yaklaşmaktan başka çareleri olmadığını söyler. Tekne sahibi  "Ben size bu gibi durumlar için katır yükü ile para ödedim çözün" der. Kısa bir süre sonra sigortacısı arar. Bundan sonra olacakları kimseye anlatamazsınız der. Anlaşırlar, bir kaç dakika içinde yanlarında yazıları bilinmeyen bir alfabe yazılmış bir denizaltı yüzeye çıkar, tekne sahibini alır ve siz bir yere gitmeyin diyerek dalar. Adam denizaltıda ameliyat edilir ve teknesine geri bırakılır.

Sigorta var, sigorta var.

Serkan Durusoy:
Sanırım Cenk korsanın bahsettiği denizaltı ameliyatlarını karşılamayan standart seyahat sağlık sigortası.

Bu tip sigortada bazı ülkeler hariç, masrafları kendi cebinizden yapıp sonra geri ödeme alıyorsunuz. Bu durum özellikle önemli zira cebinizden çıkması gereken tutar onbinlerce dolar olabiliyor.

Şimdi ben de merak ettim açıkçası, denizci seyyahların özel durumlarını kapsayabilecek tarz bir sigorta poliçesi mümkün mü acaba bizde.

Değilse, yurt dışından bir poliçe satın alınabilir.

Cenk Ayvaz:
Muhtemelen bahsettigim sigorta denizalti ameliyatini karsilamiyordur.
Ama Apman hukumeti oturum icin kabul ediyor. Hic ihtiyac duymadigimiz icin, cok sukur, odeme detayini malesef bilmiyorum.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git