0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

R. E.

Ynt: Lityum Lifepo4 Akü hakkında
« Yanıtla #30 : Eylül 21, 2024, 15:14:17 »

Çok teşekkür ederim üstadım.
En azından yanlış bir şey olmadığına ikna oldum.

Henüz 6 aylık lifepo4 deneyimi başkasına tavsiye edilecek bilgi birikimi için elbette yeterli değil, tek söyleyebileceğim, kurşun asit aküdeki "oğlum iktisatlı ol" parmak sallaması yok bunlarda...

O akü izleme monitörlerine ve fiyatlarına baktım.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sizin aplikasyonu doğru anlamak-kullanmak ve doğru ustaya montaj (panel, şarj regülatörü, akü, dc dc bağlantıları) yaptırmak sorunu çözüyor.

Çok teşekkürler..

Kurduğumuz sistemin kışın ne yapacağını da bahara yazarım...

*

M. Ö.

« Yanıtla #31 : Eylül 25, 2024, 13:27:35 »
özgür hocam selamlar,

mppt/dc-dc Tümleşik cihazlar güvenli midir? sonuç alınabilir mi? kullanan var mı?

lifepo4 aküler ile kuru bakımsız akülerde kullanılabilir mi?
örnekse;

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2024, 15:43:31 Gönderen: Özgür Ökten »

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #32 : Eylül 25, 2024, 15:48:48 »
mppt/dc-dc Tümleşik cihazlar güvenli midir? sonuç alınabilir mi? kullanan var mı?

Tümleşik cihazlar ile ilgili genel fikrim eğer düzgün kurumsal bir marka ise ve kurulum şartlarına uygun şekilde kullanılıyorsa iyidir.

Bazı kimin ürettiği/sattığı belli olmayan ürünlerin içinde 3-5 fonksiyon sığdırıyorlar, hiçbiri düzgün çalışmıyor, popüler olduğu için yapılmış ürünler. hiç güvenli değil.

ya da iyi kaliteli marka bir ürün olabilir ama sıkış tepiş, nefes alamayacağı bir yere monte ettiğinizde kısa zamanda çöp olacağını tahmin etmek zor değil.

Çok fonksiyonlu ürünler genelde aynı kutu/boyut'a sahip tek bir cihaza göre daha fazla ısınır, hava almaya ihtiyacı olur.
Üreticinin tavsiye ettiği montaj kurallarına uyulursa sorun çıkacağını sanmam.

Havensis sevdiğim, güvendiğim bir marka.
Bu ürün de bir taşla iki kuş vurmaya yöntelik, güzel bir ürün.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. S.

« Yanıtla #33 : Eylül 26, 2024, 14:45:52 »
özgür hocam selamlar,

örnekse;

Benim teknede all in one denilen Çin malı bir cihazım var. Redresör, solar Şarj Regülatörü, İnvertör hepsi bir arada. Şarj regülatörü mppt özellikli değil, pwm tipi. Portuçun içine monte ettik. 4 yıldır sorunsuz çalışıyor. Hava alan bir alanda olmamasına rağmen üzerindeki 2 adet fan sayesinde ısınma sorunu vs yaşamadım.
Küçük teknelerde alan kazanmak için böyle bir cihaz kullanmak hem mantıklı hem de ekonomik. Ayarlarından şarj edilecek akü tiplerini seçebiliyorsun. Sulu, Jel vs seçenekleri vardı net hatırlıyorum ama Lipo4 seçeneği var mı hatırlamıyorum, kullanım kılavuzlarını inceleyerek böyle bir ürün seçebilirsiniz.