0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. B.

Ynt: YILLIK YAPILAN, SEYİR SÜRESİ VE SEYİR MESAFESİ ..
« Yanıtla #30 : Mayıs 27, 2013, 11:37:57 »
Tonozumun etrafinda donerken yapilan bayagi mil oluyor. Sayilirmi acaba?
*

B. S.

« Yanıtla #31 : Mayıs 27, 2013, 11:44:04 »
Mustafa bey merhaba..

Denizde geçirilen süreler ( yıllar ) geçtikçe, belki de mil, süre vs.. hesap yapılmaz, gerek kalmaz.. Bu konuda söyledikleriniz bana bir ışık oldu.. Fakat yeni tekne sahibi olarak, belli bir süre ( 3 yıl - 5 yıl ) bilemiyorum belki de tam tersi, bir ömür boyu yıllık bir ortalama tutturmak istiyorum.. Şu anki duygu ve düşüncem bu..

Vaktiniz varsa,  Çanakkale zaferinizi biraz daha açsanız,  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Neler yaşadınız, tecrübeleriniz ..

*

M. E.

« Yanıtla #32 : Mayıs 27, 2013, 12:09:42 »
Barış Kardeşim buna zaferden çok belirli sürede biryerde olma zorunluluğundan gece gündüz seyir yaptığımız için yorgunluk ve eziyet seferi demek daha doğru olur.
 Geçen yaz sonuna doğru teknemizi bir arkadaşımla birlikte Didim Marinadan Furni kanalından geçip Çeşme-Bozcaada-Marmara Adası-Trilye seferi yapmıştık(ikmal duraklamaları ve Çeşme'de yaşadığımız kaza ve de Marmara adasındaki elektrik arızası duraklaması dışında hiç durmadan)
  Çanakkale boğazını gece tek vardiyada ben çıkmıştım.Arkadaşım boğazda ben dümen tutmak istemem deyince iş başa düştü.Zincirbozan bankı'na kadar ben dümendeydim.Büyük gemiler çok sıkıntı oluyor.
  Bu seyahati forumda da paylaşmıştım.
Size önerim yıllık ortalama mil hesabından vazgeçin.Verimlilik aldığınız keyif kadar bununda ortalaması yok.
Bazen evde arıza çıkartmaya başladığımda Eşim senin tekneni görme zamanın gelmiş diyor.Gerçekten dönüşte daha huzurlu, keyifli, oluyorum.

*

A. G.

« Yanıtla #33 : Mayıs 27, 2013, 12:32:36 »
Ekim ayında indik, en uzun rotamız iki kez Sivri olabildi, ama yakın çevrede sürekli 2 - 6 saatlik  seyirlerle 300 dm. yi geçmişiz. Hazirandan itibaren Marmara kazan ben kepçe  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. K.

« Yanıtla #34 : Mayıs 27, 2013, 12:56:28 »
Hiç mil/saat hesabı yapmadım. Yapacağımı da sanmıyorum.
Tekneye gelir gelmez palamarı çözüp çıkıyorum. Gelecek olanı beklerken sağına soluna bakıyorum. Eksikleri, yapılması gerekenleri yapıyorum ve çıkıyorum. Hava soğuk/sıcak/yağışlı/dalgalı/rüzgarlı açıkçası pek umrumda olmaz.

Sorunuzun tam cevabı olmasada, tekneniz yaşamınız içinde size olumlu duygulardan çok rahatsızlık hissi veriyorsa tekne sahibi olmak yerine kiralamayı tercih etmeniz yerinde olcaktır.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

B. S.

« Yanıtla #35 : Mayıs 27, 2013, 14:30:55 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ekim ayında indik, en uzun rotamız iki kez Sivri olabildi, ama yakın çevrede sürekli 2 - 6 saatlik  seyirlerle 300 dm. yi geçmişiz. Hazirandan itibaren Marmara kazan ben kepçe  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Beraber de çıkalım .. Hatta program yapalım.. Hafta arası müsait oldukça haberleşelim ben kaçar gelirim.. Trilye'ye adım atmadan yelkenci olunmuyordu galiba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. S.

« Yanıtla #36 : Mayıs 27, 2013, 14:43:45 »
Hiç mil/saat hesabı yapmadım. Yapacağımı da sanmıyorum.
Tekneye gelir gelmez palamarı çözüp çıkıyorum. Gelecek olanı beklerken sağına soluna bakıyorum. Eksikleri, yapılması gerekenleri yapıyorum ve çıkıyorum. Hava soğuk/sıcak/yağışlı/dalgalı/rüzgarlı açıkçası pek umrumda olmaz.

Sorunuzun tam cevabı olmasada, tekneniz yaşamınız içinde size olumlu duygulardan çok rahatsızlık hissi veriyorsa tekne sahibi olmak yerine kiralamayı tercih etmeniz yerinde olcaktır.

Benim, teknemde geçirdiğim zamanlarda ki duygularımda sorun yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bkn: Yukarıda aşkın tarifi ...  Bu soru genel bir soru.. Şahsi bir durum değil.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

Fazla mil yapmaz isem, bu teknemi sevmiyorum anlamına gelmesin.. Yoksa bu kıza Aşığım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Her geçen gün bir şeyler yapıyorum, bakım vs.. Rahat vermiyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. Y.

« Yanıtla #37 : Ocak 03, 2014, 14:09:02 »
Ben de Zafer abi gibi Çakma Bir deniz-yelken sevdalısı olarak düşüncemi paylaşayım. Çakma lafı hiçte öylesine söylediğim bir şey değil ki denizi 7 yaşımda gördüm, yüzmeyi lisede  öğrendim (Kabataş deniz kenarında olmasaydı belki de nice yıl sonra öğrenecektim...), 40 yaşıma kadar dağ tepe dolaştıktan sonra tesadüf yelkenle tanıştım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Deniz Giraydan aldığım 3 gün x 2 saat=6 saat yelken dersinden 2 ay sonrada ÇECE 'yi aldım.  Yaklaşık 7 yıl olmuş. 
Yıl oldu 1000 mil yıl oldu 300 mil, yıl oldu 5 ay yıl oldu 1 ay kullanabildim. Bağlama ücretlerine kızdım, "yelkenlisi var bu da burjuva olmuş" diyenlere güldüm, defalarca sahte ustalardan kazık yedim.  Neden örgütlenemiyoruz diyerek kendi kendimi yedim.  Ama hiç pişman olmadım.  Ne 50 knot havada ıssız denizde, nede bağlama parasını vermekte çoook zorlandığım da.  Üç tarafı denizlerle çevrili bu ülkede; maalesef deniz-denizcilik hala LÜKS bir tutku olarak görülüyor. Ki marinalarımız da AVM'leriyle, konforlarıyla, dünya sıralamalarına girerler. Ve problem de burada başlıyor.Kamu alanlarına yapılan bu marinalarda;  kamusallık hak getire. Biz deniz tutkunları da "yolunacak kaz" olarak görülüyoruz. Aynı "hastanede-okulda  müşteri" göründüğümüz gibi. Ve bu neden lede bir çok alanda olduğu gibi deniz ve denizcilikte de bunca coğrafik avantaja rağmen nal topluyoruz. 
Sonuç olarak; yelkeni ve yelkencileri seviyorum. Bana kızsalarda Motor yat için aynı duyguları paylaşamıyorum... Bence, bize düşen en temel görev; bu sorunları aşmak ve bu sevgiyi başkalarınında tatmasını sağlamak için örgütlenmek olmalı. Sağlıcakla...
*

H. B. T.

« Yanıtla #38 : Ocak 03, 2014, 20:33:31 »
  Ortalama sürat hesabı yaptım. O günkü rüzgarı en verimli şekilde kullanmayı ne kadar başarmışım diye. Birde eve dönünce mazot hesabı yaptım bazen. Erdek Kavala ve Erdek , tahmini 500 mil toplar sanırım. 17 litre mazot kullanmışım geçen yıl. Çanakkale boğazı çıkışı da olmasa ...
  Daha ucuz neyle dolaşılabilir ki.
  Şu kadar mil yapmalıyım ki tekneye para yatırayım diye bir muhasebe yapmak deniz ve yelken sevdasına düşmüş biz gezginler için doğru bir yaklaşım olmaz sanırım.
  Milyon dolarlık bir yalının önünde aynı keyfi teknenizle yaşayabilirsiniz...
*

T. G.

« Yanıtla #39 : Ocak 03, 2014, 20:40:07 »
Tam hatırlamamakla beraber Özi teknesi  bu sene son senelerde ki en kötü performanasını yaptı toplam seyir 150 mil civarı idi .

Teknede 30 gün geçirdik
« Son Düzenleme: Ocak 03, 2014, 20:40:43 Gönderen: Tümay Gören »
*

N. B.

« Yanıtla #40 : Ocak 04, 2014, 17:32:03 »
bu sene 11 gün seyir 2 aşam konaklamalı 1210 mil
*

B. B.

« Yanıtla #41 : Ocak 05, 2014, 13:32:08 »
Yaptığımız yolun boyu değil, işlevi önemli sankim.
*

H. A.

« Yanıtla #42 : Ocak 05, 2014, 23:05:53 »
bu sene 11 gün seyir 2 aşam konaklamalı 1210 mil

Nusret korsanım, 11 günde 1210 mil, günde 110 mil müthiş  bir sürat, yazımda bir yanlişlık olmasın.
*

N. B.

« Yanıtla #43 : Ocak 06, 2014, 15:15:02 »
hakkı bey
Bu seyir fransa  çıkış istanbul pendik marina tekne transferi bu yolun 3 büyük ayağı var .Fransa çıkış akşam saat 17 gibi yaklaşık 40-45 saat 200-250 mil sabah7 ile  12 arası banafico varış ertesi sabah 5gibi çıkıp 45-50 saat sonra 250-300 mil arası italya messina arası 3 etap messina aat 8 gibi çıkıp 40 -50 saat arası 250- 300 mil arası patras limanı mazot alıp tekrar çıkıp lavrioda 1 gece kalmak lavriodan çıkıp bozcaada mazot ikmal yemek tekrar çıkıp istanbul .son tekne transferinde fransa+ bonifasio etabında dinlenmedik çünkü zaman kaybedersek hava durumundan dolayı 5 gün beklememiz gerekecekti mazot alıp yola çıktık 2 etap yaklaşık 550-600 mil arası yolu direk yaptık.Messinada 1 gece kaldık yağ ve filitredeğişimi mazot alımı için Messina patras etebında patras marinaya girdik mazot aldıktan sonra kalmayı düşünüyorduk fakat corint kanalı haftada 1 gün 24 saat kapanıyor  of güne yakalanmamak için tekrar yola çıkıp lavrio ya geldik. yaklaşık17 saat gibi havayı bekledik boğaz 40  esiyordu hava 30 a düşünce direk bozcaada yemek yeme tekrar  yol istanul bunu gezme veya yelkeni sevme olarak düşünmemek lazım transfer olayında
zaman çok önemli eğer havayı iyi buldunuzmu durmak yok .ekip 2 kişi tekne 41 feet
*

H. A.

« Yanıtla #44 : Ocak 06, 2014, 21:07:18 »
Nusret korsanım, kusura bakmayın ben bizim civarlarda bu yolu yaptınız ve virgülü unuttunuz gibi algıladım. Bu kadar uzun yazmanıza da gerek yoktu . Yurt dışından  tekne transferi, nonstop seyir demeniz yeteliydi. Selamlar.