0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Ynt: YILLIK YAPILAN, SEYİR SÜRESİ VE SEYİR MESAFESİ ..
« Yanıtla #15 : Mayıs 25, 2013, 13:31:43 »
Denizcilik bir yaşam tarzıdır. Dolaşılacak yerler yakın ve çok bir çok sayıda olabilir. Örneğin Göcek'te kısa seyirlerle güzel koya ulaşabilir  ve tekrar Göcek'te bir marinaya bağlanabilirsiniz.  Diğer bir örnek de  dolaşılacak yerlerin uzak olması veya böyle bir tercih yapılmasıdır.  İstanbul'dan çıkıp Antalya'ya veya Kıbrıs'a kadar gezip geri dönebilirsiniz. Bir örnek de sadece teknenize gidip hiç bir yere kımıldamadan teknenizde kalmaktır veya kısa bir yelken seyri yapıp dönmektir. Yelkenli bir gezi teknesi içinde yaşamak içindir. Bu nedenle sanırım yapılan yol yerine teknenin kullanım süresi daha çok önem taşıyor.
*

N. Ö.

« Yanıtla #16 : Mayıs 25, 2013, 13:49:53 »
anlaşılan gezginler için seyir tekneye adım atıldığı an başlıyor, palamar çözüldüğünde değil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

belki mil hesabına dayalı tecrübe edinimi bu forum da bir tek Atlantik geçişine hazırlanan Dilek korsan için anlamlı olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Vendee Globe, America's Cup ve ya bi Volvo Ocean Race'a katılmayı düşünen olmadığından bu forumdan bu soruya sayısal bir değer çıkmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. S.

« Yanıtla #17 : Mayıs 25, 2013, 13:55:34 »
Barış merhaba,

5 yıllık eğitim ve kısa süreli kiralamalardan sonra geçen sene ilk teknemi satın aldım. Ben de senin gibi mantık üzerine karar vermeye çalışmıştım. Tekneyi aldıktan sonra gördüm ki bu tamamen duygusal bir karar. İlk tekneni aldıktan sonra tekneden uzak geçirdiğin günler sıkıntı duymaya başlıyorsun. yarım saat tekneye çıkmak bile senin bütün stresini alıyor. Her zaman alıp başını gidebileceğin bir özgürlük aracın oluyor. Bunu kiralık bir tekneyle yaşaman çok zor.

Eğer yukarıdaki duygusal motivasyonların varsa, mil hesabından ziyade hangi boy teknenin masrafları senin günlük yaşamını etkilemeyecek sorusu üzerinden mantığı kurman bence daha doğru.  Bu keyfi 6 metrelik bir tekneyle de 16 metrelik bir tekneyle de yaşayabilirsin.

Mil konusunda 15 haziran- 15 Ekim arası, sadece 1 Marmara adası seyri dışında, Fenerbahçe- Adalar seyirleriyle 300 milden fazla yol yaptım. Toplamda 1 yılda 400-500 mile ulaşmışımdır. 

Sevgiler,
Ahmet

*

T. G.

« Yanıtla #18 : Mayıs 25, 2013, 20:28:53 »
Ben yılda min 500 mil ve 3 ay teknede yaşıyorum .   Bence bu bir limit bu rakamlardan aşağı ise tekne alınmamasını tavsiye ediyorum  .  Bunu da marina ücretlerine olan zamlar nedeniyle  bu limiti koyuyorum.
*

T. İ.

« Yanıtla #19 : Mayıs 25, 2013, 23:33:52 »
Bence doğru cevap kaptanının istediği imkanı olduğu kadardır, güneydesindir vaktin boldur emeklisindir 3-4 ay deniz senin olur istanbuldasındır 1-2 hafta vaktin vardır ama yinede o tekne orada durur istediğin an denizdesindir, bence zevkler kantitatif değil kalitatif dir.

*

Z. T.

« Yanıtla #20 : Mayıs 26, 2013, 12:10:30 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...
Denizci nasıl olunur veya Yelken aşkı konuları ayrı bir konu.. O konuda da Zafer beyin düşüncelerinide ayrı bir başlık açılırsa orada okumak isterim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Aşk, Mecnun gibi Leyla'yı deli gibi sevmek değildir, Leylada tüm Dünya'yı sevmektir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Nasıl aşk herkese göre farklıysa, eminim bu konuda da herkesin kendine has bir tarzı, duygusu vardır..
...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Barış korsanım bu konu çok "derin" bir konu. Beni de çok aşar zaten.

Ama söz konusu kavramlar için elbette kendi "yaşam felsefemize" göre yorumlarımız var.

Bir dost toplantısında bir araya gelir sohbet ederiz nasıl olsa.

Selamlar.

*

E. S.

« Yanıtla #21 : Mayıs 26, 2013, 20:48:17 »
Bence de teknede geçirilen süre önemli
Denizcilik bir yaşam tarzıdır. Dolaşılacak yerler yakın ve çok bir çok sayıda olabilir. Örneğin Göcek'te kısa seyirlerle güzel koya ulaşabilir  ve tekrar Göcek'te bir marinaya bağlanabilirsiniz.  Diğer bir örnek de  dolaşılacak yerlerin uzak olması veya böyle bir tercih yapılmasıdır.  İstanbul'dan çıkıp Antalya'ya veya Kıbrıs'a kadar gezip geri dönebilirsiniz. Bir örnek de sadece teknenize gidip hiç bir yere kımıldamadan teknenizde kalmaktır veya kısa bir yelken seyri yapıp dönmektir. Yelkenli bir gezi teknesi içinde yaşamak içindir. Bu nedenle sanırım yapılan yol yerine teknenin kullanım süresi daha çok önem taşıyor.

*

B. S.

« Yanıtla #22 : Mayıs 26, 2013, 23:09:35 »
Ben yılda min 500 mil ve 3 ay teknede yaşıyorum .   Bence bu bir limit bu rakamlardan aşağı ise tekne alınmamasını tavsiye ediyorum  .  Bunu da marina ücretlerine olan zamlar nedeniyle  bu limiti koyuyorum.

Evet bende yıllık 500 mil hedef koydum kendime.. Eğer önümüzdeki kış kasım-aralık-ocak aylarında uzun seyir yapabilirsem bu hedefi büyütebilirim ,, geçen kış tekneyi yeni aldığım için bakım vs... Çıkamadım ...
*

B. S.

« Yanıtla #23 : Mayıs 27, 2013, 00:09:26 »
anlaşılan gezginler için seyir tekneye adım atıldığı an başlıyor, palamar çözüldüğünde değil Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

belki mil hesabına dayalı tecrübe edinimi bu forum da bir tek Atlantik geçişine hazırlanan Dilek korsan için anlamlı olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Vendee Globe, America's Cup ve ya bi Volvo Ocean Race'a katılmayı düşünen olmadığından bu forumdan bu soruya sayısal bir değer çıkmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sizde tekne sahibi olmadan çok gezen ve gören denizcilerdensiniz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sizin fikriniz nedir? Yılda kaç mil yspıyorsunuz/ yapmışsınızdır ... ?
*

N. Ö.

« Yanıtla #24 : Mayıs 27, 2013, 01:11:33 »
hiç mil hesabı yapmadım. bakmak aklıma bile gelmedi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
zaten bu bana bağlı değil. kendi teknem olmadığından misafir olduğum tekneye tabiyim
Anarada'da ve Tantana'da kaptanlarım sağolsun marinadan ayrılıştan bağlanana kadar dümeni elimden almazlar, onlar "hadi marinaya dönelim" diyene kadar ağzım kulaklarımda tekneyi gezdirebildiğim kadar gezdiririm. günün sonunda "hımmm şu kadar saat tekne kullanmışım" derim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
sizin için mil hesabı neden önemli, kafanızda bazı planlar mı var yoksa   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. S.

« Yanıtla #25 : Mayıs 27, 2013, 09:29:52 »
Bir yelkenli tekne ile, 1 yılda ortalama ne kadar seyir mili ve seyir süresi geçirmek, bize tekne alımı veya kiralaması için fikir verir.?

Teknesi olanlar 1 yılda kaç mil/süre yapıyor, kiralayanlar kaç mil/süre yapıyor..

İlk yazdığım soru buydu.. sürede önemli tabiki.. Fakat o süre zarfında ne yapıldığı daha da önemli.. alargada bekler, demir atar, koylara girer çıkar, marinada kahvaltı yapar,  vs.. vs.. Bunların hepsi herkes için ayrı ayrı kendi içinde önemli detaylar..    Mil detayı tutmayanlar süre olarak saat,gün,ay da yazabilir.. Yok ben süre de tutmam, mil de tutmam diyenler varsa onların da yorumlarını ve fikirlerini almak güzel olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   
*

H. E.

« Yanıtla #26 : Mayıs 27, 2013, 09:35:42 »
Barış Korsan,
Benim şöyle bir hesabım var: İstanbul'da "Adalar, Modalar" ortalama yılda 500 mil yapıyorum. Aşağı iner çıkarsam bu da 1000 mil daha ekliyor. Mesela geçen yıl 1500 mile yaklaşmışımdır.
*

B. S.

« Yanıtla #27 : Mayıs 27, 2013, 10:02:32 »
Barış Korsan,
Benim şöyle bir hesabım var: İstanbul'da "Adalar, Modalar" ortalama yılda 500 mil yapıyorum. Aşağı iner çıkarsam bu da 1000 mil daha ekliyor. Mesela geçen yıl 1500 mile yaklaşmışımdır.

Harika..
Peki gece seyri yapıyormusunuz.. Hem güneye gidiş rotasında veya Marmarada .. 
*

H. E.

« Yanıtla #28 : Mayıs 27, 2013, 10:17:12 »
Barış Korsan,

Harika..
Peki gece seyri yapıyormusunuz.. Hem güneye gidiş rotasında veya Marmarada ..

Elbette. Buralarda mehtaba çıkılıyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Marmara'da uzaklara giderken veya Güney rotasında da sabah erken yola çıkıyorum. Özellikle eş ve çocukla giderken uzun ayaklarda, 10 saatlik geçişin yarısını onlar uyanmadan bitiriyorum böylece. Sabah 4-4,5'ta demir alıyorum, öğlen gideceğimiz yere varmış ya da çok yaklaşmış oluyoruz. Hem demir yeri buluyorsun, hem öğleden sonra dinlenme, yüzme, akşama hazırlık, karaya çıkma için bol bol vaktin oluyor.
*

M. E.

« Yanıtla #29 : Mayıs 27, 2013, 11:25:35 »
Fazla kullanmadığımı düşündüğüm halde GPS teki kayıtlara göre CEMRE ile geçen yıl hafta sonları ve birkaç kere de Trilye kaçamaklarıyla 380 DM.BABA TUNCA ile 1000 + DM. yol yapmışız.Bazen ben de verimli mi kullanıyorum kaygısı yaşıyordum.Ama artık değil.Denizde geçirilen zamanlar diğer zamanları katlanılabilir hale getiriyor.
 Gece seyirleri konusu kişiye göre değişir.Ben de Hakan E.korsan gibi geceden yola çıkma alışkanlığına sahibim.Ama bu sadece alışkanlık.Gün ağarmasını yolda yaşamak hoşuma gidiyor.
 Şunu eklemeliyim;Çanakkale boğazını rüzgar kuzeyliyken ve gece birkez daha geçmek istemem.(Tek başıma)