0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. E.

Ynt: Yelken Dünyası
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2015, 17:34:50 »
Aali Bey dergi Migros ve Macro'larda satılmıyor artık. En çok dağıtılması gereken yer oysa..
Dergi telefonuna da ayrıca bildiririz tabii, hazır yazar bulmuşken ileteyim..
*

H. E.

« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2015, 18:23:54 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bursa'da da oldukça zor bulunuyor,yıllardır aynı bayiden aldığım için pek sorun yaşamadım,tabi gelmeyen bir kaç ay hariç.87 de tanışmıştım dergiyle84 den beri olan eksik sayılarınıda istemiş,tamamlamıştım.Arşivim hala duruyor,Kurucaşile de tekne yaptıran bir dost için 45 dergi vermiştim,fikir versin diye.Gidiş o gidiş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.şu an 50 sayı kadar eksik.Mudanya yelken clubüne hediye etmek istedim tüm dergileri,gençler çocuklar faydalansın diye,önce ilgilendiler,sonra bir ses çıkmadı.Aklınızda olsun çocuklara gençlere faydası olacaksa elimdeki 320 sayıyı(şu an 370. Sayıda),Bursa'dan gelip almak kaydıyla(çok ağır,kargo çok tutar) seve seve bağışlayabilirim.

1990'dan geriye olan dergileri alabilirim. Ocak 1985 var mı?

*

A. S.

« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2015, 18:27:14 »
İlkay Bey ;
sanıyorum marketlerle ilgili sıkıntı şu ( emin değilim ama...) ; marketler raflarına lütfedip koyacakları ürünlerle ilgili sizden bir ödeme '' rica ediyorlar ''. O ödemeyi yapmazsanız ürününüzü kapıdan sokmuyorlar. Malınızın sürümü ( bir dergi gibi ) az ise ; iş astarı yüzünden pahalıya geliyor. Malı ücretsiz dağıtmak bile bence daha uygun çözüm  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

K. E.

« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2015, 19:24:05 »
Kenan Bey,
2010 dan günümüze kadar olanlarıda ben alabilirim.
Saygı,Sevgive Selametle
*

K. B.

« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2015, 21:04:38 »

A Ali san korsanım,verdiğiniz adresler için teşekkürler,hemen kopyalıyorum.Umarım 30 yıla yaklaşan takipçisi olduğum dergiyi bundan sonra bulamadım demem Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

K. B.

« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2015, 21:26:20 »

Bursa'da da oldukça zor bulunuyor,yıllardır aynı bayiden aldığım için pek sorun yaşamadım,tabi gelmeyen bir kaç ay hariç.87 de tanışmıştım dergiyle84 den beri olan eksik sayılarınıda istemiş,tamamlamıştım.Arşivim hala duruyor,Kurucaşile de tekne yaptıran bir dost için 45 dergi vermiştim,fikir versin diye.Gidiş o gidiş Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.şu an 50 sayı kadar eksik.Mudanya yelken clubüne hediye etmek istedim tüm dergileri,gençler çocuklar faydalansın diye,önce ilgilendiler,sonra bir ses çıkmadı.Aklınızda olsun çocuklara gençlere faydası olacaksa elimdeki 320 sayıyı(şu an 370. Sayıda),Bursa'dan gelip almak kaydıyla(çok ağır,kargo çok tutar) seve seve bağışlayabilirim.

1990'dan geriye olan dergileri alabilirim. Ocak 1985 var mı?

Hakan E korsanım,dergilerim şu an evde artık yer bulamadığım için bir depoda kutularda.Sanırım cuma günü kutuları tekrar açıp kontrol edeceğim.Hatırladığım kadarı  ile 87 yada 88 e kadar olanları yıllık olarak ciltletmişdim.Sizin dediğiniz sayının olup olmadığını şu an hatırlamıyorum ,ama ilk 3 yıldan da bir kaç tane eksik olabilir,eksik olanları bana rahmetli Mesut BARAN ın babası söylemişti,elimizde bu sayıdan hiç yok diye.Umarım sizin dediğiniz sayı değildir.Birde esik olan 45 sayı var,onlarında hangi yıllardan olduğu inanın aklımda değil.
Cuma günü inceledikten sonra hem size hemde kaan erdem korsanım için buraya yazarım.
Hatırladığım bir konu daha var,90 lı yılların sonlarına doğru bizim gibi dergiyi takip eden duyarlı bir okur,konularına göre hangi yılda ve hangi sayıda olduğunu belirten bir çizelge hazırlamıştı,o çizelgeyide sakladığımı iyi hatırlıyorum.Umarım işinize yarar.
  Gönül isterdi ki,bir yelken okulu yada clübü istesin,bir kaç yere haber vermeme rağmen geri dönen de olmadı.
  Bu arada yer yokluğundan dolayı ,30 yıla yakın bir zaman sakladığım, zaman zaman açıp okuduğum dergiyi dağıtmak zor geliyor.Ama kutularda bekleyip zamana yenik düşeceğine,sizler gibi eski kitaba dergiye kıymet veren kolleksiyon yapan kişilere hediye etmek teselli oluyor.
Dediğim gibi Cuma günü incelemelerden sonra sizlere yazarım,isterseniz şimdiden özelden mail ve kargo adreslerinizi yazabilirsiniz.Görüşmek üzere
*

K. B.

« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2015, 21:29:01 »
Kenan Bey,
2010 dan günümüze kadar olanlarıda ben alabilirim.
Saygı,Sevgive Selametle

Kaan korsanım aşağıdaki yazı aynı zamanda sizin içinde.Sevgiler.

*

A. S.

« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2015, 21:41:30 »
Kenan Bey sanırım o bahsettiğiniz listeyi Batu Göker yapmıştı.
*

K. B.

« Yanıtla #23 : Şubat 25, 2015, 21:50:13 »

O beyefendinin adını şu an hatırlamıyorum ama çok hayırlı bir iş yapmıştı,o yıllarda  arşivimde ne ararsam sayesinde hemen ulaşıyordum.Yazıyı bulunca sanırım ismide kayıtlıdır,arşiv sahibi arkadaşlara faydası olması açısından buradan yayınlayabilirizde,ulaşamadığımız için izin konusu ne olur bilemiyorum tabi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tahminim oda mutlu olur.
*

K. B.

« Yanıtla #24 : Şubat 25, 2015, 21:53:02 »
Ali Korsanım
Batu Göker adlı bir üyemiz var,sanırım aynı kişi .
*

H. E.

« Yanıtla #25 : Şubat 25, 2015, 22:14:50 »
Kenan Bey,
Çok sevinirim. Ben de eskileri toplamaya çalışıyorum. O liste de burda yer alırsa çok faydalı olur.
*

K. E.

« Yanıtla #26 : Şubat 26, 2015, 00:04:40 »
Kenan Bey,
Öncelikle ilginize teşekkürler.Mesajınızı bekleyeceğim.İstanbul'a Mayıs ayının ilk haftası geleceğim, geçerken Bursadan sizce de hala uygun olur ise dergilerialabilirim.
Derginin excel formatındaki içeriği çok uzun bir zaman önce aile fertlerimden olan Berk Dinçmen kuzenim tarafından yapılmış olup benim arşivimdedir.(Belki karışıklık Berk ile Batunun aynı zaman diliminde Sıemens te çalışmalarından kaynaklanmış olabilir.Ne enteresandır ki Rahmetli Mesut Ağabey bu iyiniyetli çalışmaya epeyce bir kızmış idi.)
Bu excel dosyayı ancak buradan nasıl paylaşabileceğim hususunda bilgi sahibi değilim.
Saygı,Sevgi ve Selametle.
*

Ö. T.

« Yanıtla #27 : Şubat 26, 2015, 00:16:13 »
Kaan korsanim merhaba,
1996 yili ekim ayindan sonra ya da 1997 yilinda arka arkaya uc sayi benim bir  yazim cikmisti Yelken Dunyasinda. Sizdeki exelde gorebiliyormusunuz hangi aylar oldugunu?
Tesekkurler,
*

K. E.

« Yanıtla #28 : Şubat 26, 2015, 00:24:53 »
Öcal Korsanım ,
Bendeki liste ( ki şimdi baktım sanırım biraz bozulmuş 3969. sırada ve sayı 159 Yücel Köyağasıoğlu, Bodrum Okul gemisi başlığı ile  bitiyor. Ancak yıl olarak göremiyorum. Bilgi sizin için önemli ise ve 3 Mayıs ta bana bir hatırlatma notu yollarsanız İstanbul da arşivimden bakarım.
Öte yandan bu başlıklta arşivimde arama yaparken bir başka çalışmaya daha rastladım anmadan geçmek olmaz.Bendeki kayda göre müellifi , M.Turgay ÖZSANDIK olarak görülüyor. Yachting World dergisinin fihristi. O da çalışmasını konu başlıklarına göre yaparak fihristlemiş..
Saygı,Sevgi ve Selametle,
*

Ö. T.

« Yanıtla #29 : Şubat 26, 2015, 00:55:36 »
Öcal Korsanım ,
Bendeki liste ( ki şimdi baktım sanırım biraz bozulmuş 3969. sırada ve sayı 159 Yücel Köyağasıoğlu, Bodrum Okul gemisi başlığı ile  bitiyor. Ancak yıl olarak göremiyorum. Bilgi sizin için önemli ise ve 3 Mayıs ta bana bir hatırlatma notu yollarsanız İstanbul da arşivimden bakarım.
Öte yandan bu başlıklta arşivimde arama yaparken bir başka çalışmaya daha rastladım anmadan geçmek olmaz.Bendeki kayda göre müellifi , M.Turgay ÖZSANDIK olarak görülüyor. Yachting World dergisinin fihristi. O da çalışmasını konu başlıklarına göre yaparak fihristlemiş..
Saygı,Sevgi ve Selametle,

Kaan ustadim, belki hatirlarsiniz bir doktor arkadasin oglu ve kiziyla beraber ciktigi ,adini da Bir Deniz Macerasi koydugu, okuyanin bir daha denize cikmak istemeyecegi (kizinin kolunu kiriyor ,oglu tesadufen sag kaliyor vb) ancak  uzunca bir kahramanlik hikayesi olarak tefrika edilen Istanbul -Izmir seyahatini detayli bir yazimla elestirmistim de o arkadas da kizmisti bana. Belki de su an aramizdadir. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
O zamanlarda huyum ayniymis demekki  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ,
Hos bir ani olur bana bulursam bu sayilari ,belkide paylasiriz burada diye aklima geldi de sorayim dedim..
3 mayista  hatirlatma yollamaya calisacagim size, cok tesekkur ederim.
Bilmukabele saygi sevgi ve selamlar.
« Son Düzenleme: Şubat 26, 2015, 00:56:51 Gönderen: Öcal Turan »