0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

u.

Ynt: Yaşanabilecek en kotu transfer ve ben faktorü
« Yanıtla #30 : Kasım 02, 2017, 03:00:01 »
 İLK FELAKET:

Bilader balık çiftliğinde denizin ortasında çalıştığı  için bizim operatorlerde sığacık kokar tarafında zayıf olduğu için telefonunu uluslar arası aramalara açtırmış ve banada açtırmamı soylemedi inanın benimde kendi faturalı hattımı uluslar arasına açtırmak zerre aklıma gelmedi yeni heves akıl havalarda birde yaşanmışlık tecrübe yokki bayanlarda okuyor farkındayım ama neyse o tuvalet bozuk orijinal jabscomarin ama 80,li yılların artık kireçten boruları kırılmış Bodrumda yaptırmadım  mecburi İzmire sakladım yalıkavakta kor topal tuttuğunu
5 liralık silikon 9 tl 8 liralık çekomastik  13 – 14 tl yeme içmede aynı bim a101 şok olmasa yemin ediyorum yaşanmaz bir yat markete girdim aynı şekilde fiyatlar kopuk dedim izmirde
Aras hırdavat varken buradan bir şey almak bile bile kazıklanmak bende bu yüzden tuvaleti izmirde değiştirmek üzere bıraktım Yalıkavakta dağ taş iş gorüyordu zaten teknedede çozümü pet şişe ile hallediyordum malesefki biladerin küçüğü geldi.Ulen adam hijyen kılı gel pet şişeye yok kıl geçti arkaya duşluğa ben dümendeyim işini gorürken ustte grdüğünüz telefonu cup… sulara 70 – 80 metrelere bıraktı gidiş o gidiş onunla birlikte bizim uluslar arası romingte son buldu aslına bakarsanız ara ara nadir yerli operator benim telefona geliyordu ama konuşalacak gibi değil birde bazen insanın nutku tutulurya benimkini açmak aklımıza gelmedi.
Bu biladerin ilk hatası oldu ikinciden sonra bir şey yapmasına gerek kalmadı gerisine ben yettim zaten kabus dolu saatler ve günler için  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap puhahaha

İKİNCİ HATA:
Nihayet dilek boğazında aşağıdaki gorünen google yazan noktadaydık ve buradada ikinci vukatımızı yaptık…

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Benim telefondada navionics çalışıyor ama inadı tuttu çalışmadı sonradan kura kura telefonu formatlaya formatlaya oğrendimki telefona yeni format atmıştım formattan sonra telefonu açık bir alana koyup kendi haline ilk bağlantı için bırakmak gerekiyor sonra her seferinde sıkıntısız açıldığı yerde konumlanıyor ama ben formattan sonra kurmuş ve hiç çalıştırma ihtiyacı duymamıştım bu yüzden ilk sinyali uyduyu çok geç yakaladı sonradan yunanda çalıştı ama iş işten geçtikten sonra ama benim o 150tl,lik uyduruk araba GPS,si it gibi çalışıyordu tamam deniz için haritası yoktu ama kabak gibi Sisam Dilek Boğazın gorebiliyordum.Dilek  Boğazından biraz bahsetmişlerdi ozellikle gündüz geçmemizi sağından bizim karasularımızdan geçmemizi  yunan sahil güvenliğinin gece teknelere çıkıp soyduğunu biliyordum.
Biladere kim demişse demiş dilek boğazına yaklaştığınız zaman küçük bir ada var onu diyene yedi sülalesine….  Meğerse o syledikleri Dilek Boğazının ortasındaki Bayrak adası zaten mikroskobik boyutta nereden goruceksin Sisamdan
GPS,nin ekrandan gorüyorum adeta yalvarıyorum oğlum bak Dilek Boğazı arkamızda solumuzda kaldı ne yaptım ne ettiysem inandıramadım Tovbe  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Abim zaten gozüne bir ada kestirmişti Yunan Adası Fournoi bu ada uzaktan küçücük gozüküyor şaka maka bu volkanik adanın uzunluğu 35 – 40km,yi buluyor zaten biz bunu fark edene kadar bilmeden Sisamı yarılamışız daha bizimki dilek boğazını arıyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sisamdan birkaç kare;

Neyse darlandım dedim ineyim aşağıda biraz radyoyu açayım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

ULANNNNN.... arıyom arıyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kimseler yok  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap puhahahaha Yunanlı amcalar Mandolin ile türkü çığıyorlar puhahahaha
Dimitsu matayasu…..kemasiii…. anlayana aşk olsun  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap dondum bizimkine  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Al dedim Dilek Boğazı sana  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bana ne derse beğenirsiniz?Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap??
OLSUN BURADANDA YOL AYNI  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Erkekliğe bok sürdürmüyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Dedim içimden pok aynı direk sola açığa gidiyoruz Ahmetbeyli onlerine demirliyecektik gerçi hava iyi olsaydı güzeldi adanın direkt ucundan 30 - 35mil bas sığacık krfezi Kokar ama yarın fırtına deniz kalkmaya başladı bile  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ağa dedim donelim bak dedim yanında ben varım gaspetlikler şahı ağzım ile bile araba bozmuşluğum var  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap o kadar yol gozüne zor geldi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap donmedi…
Bu arada bizim şerefsiz Navionics çalışmaya başladı ama iş işten zaten geçmiş biz Fournoi,,yi geçmeye yakınız zaten..

Neyse dedim battı balık yan gider açtım bir Sirtaki nasıl olsa daha başımıza geliceklerden habersizim   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Vermeye başladık Yunanlı amcalar eşliğinde Rakının gozüne  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap puhahahaha

*

u.

« Yanıtla #31 : Kasım 02, 2017, 03:05:52 »
Nan bu fotolar niye ters iki kez düzelttim nalet gelsin artık düzeltmiyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ARKASI YARIN
1-) İlk çapa nobetim
2-) Uykusuz geceler sabahlar olmasın
3-) Port polisinin silah çekişi ve yunanlıların mütevaziliği
4-) Adadan kurtuluş Türk karasuları

*

A. Ü.

« Yanıtla #32 : Kasım 02, 2017, 07:39:19 »
Ufuk ilgi ile takibe devam Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Navionics yanlış gösteriyor sen doğru yoldasın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap burunu geçip sağa döndümü Türkiye Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2017, 07:41:25 Gönderen: Ali Ünalan »

*

K. T.

« Yanıtla #33 : Kasım 02, 2017, 10:10:57 »
Baştan sona heyecan ile okudum... Baba candır. Allah başımızdan eksik etmesin. Aslında bana kalırsa onlarda bizim gibi isterlerdi zamanında böyle bir tekne sahibi olmayı. Ama çocuk büyütmek , dar gelir ve tabii ki o zamanlar tekne sahibi olmak şimdi ki kadar kolay değil. Senden daha heyecanlı senden daha hevesli olduğu kesindir. Ben yılda onları sadece 1 kez denize çıkarabiliyorum. 2016 da hiç çıkmadık ama karaya bakıma çıktığımızda en az 10 gün geliyorlar. ( babam ve kayınpederim ) iyi ki varlar. En önemli şey sağlıklarında beraber zaman geçirmek oluyor bence. Arkadaşlarım ile çalışsak Ayvalıkta akşamı meyhanede tamamlıyoruz. Bizimkiler ile çalıştıklı akşam üstü ayvalık tostu yiyoruz. Masraf yapmamı bile istemezler. Baba işte... En büyük şansımız bu bence... Ege'de biryerlerde görüşmek dileği ile...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

« Yanıtla #34 : Kasım 02, 2017, 14:36:16 »
Ufuk Korsanım,
Cümleleri okurken noktalama işaretlerini kullanmadığından, bazen cümlelerinde başa dönüp tekrar okuyorum yazdıklarını ama hikayenin heyecanına değiyor diyelim.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Devamını merakla bekliyorum.

« Son Düzenleme: Kasım 02, 2017, 14:37:29 Gönderen: Murat Ayduk »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ö. Ç.

« Yanıtla #35 : Kasım 02, 2017, 16:03:56 »
Evet arada bir kaç nokta olsa hiç fena olmaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

u.

« Yanıtla #36 : Kasım 02, 2017, 17:34:27 »
Kusura bakmayın korsanlar aslına bakarsanız sorun klavyeden kaynaklanıyor makina Dubai yada başka bir ülkenin malı ö yok  yok onun yerine o atıyorum arada ö harfi yok ;: nokta virgül çıkan yerlerdende ç ğ gibi hafler çıkıyor üşenmez isem sanal klavyedwn bir 0zeriden geçmeye çalışırım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2017, 17:35:42 Gönderen: Ufuk Dumlu »

*

S. Ş.

« Yanıtla #37 : Kasım 02, 2017, 18:53:42 »
Ufuk korsan akü 9,9V gosteriyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

u.

« Yanıtla #38 : Kasım 03, 2017, 01:42:57 »
Ufuk korsan akü 9,9V gosteriyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Semih korsanım o kadar konudan onamı takıldın?? Puhahaah  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bunu teknede çekmişimdir kullanmıyorken gunes panelini yazın sonunda yaptım sağlıklı değil ama akü 90 amper sonuna kadar sömürüyorum tabi haliyle yol yapmaz isem konjektörün 1 - 2 saatlik çalışması yetmiyordu şimdi fulluz merak etme Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

u.

« Yanıtla #39 : Kasım 03, 2017, 01:45:11 »
Baştan sona heyecan ile okudum... Baba candır. Allah başımızdan eksik etmesin. Aslında bana kalırsa onlarda bizim gibi isterlerdi zamanında böyle bir tekne sahibi olmayı. Ama çocuk büyütmek , dar gelir ve tabii ki o zamanlar tekne sahibi olmak şimdi ki kadar kolay değil. Senden daha heyecanlı senden daha hevesli olduğu kesindir. Ben yılda onları sadece 1 kez denize çıkarabiliyorum. 2016 da hiç çıkmadık ama karaya bakıma çıktığımızda en az 10 gün geliyorlar. ( babam ve kayınpederim ) iyi ki varlar. En önemli şey sağlıklarında beraber zaman geçirmek oluyor bence. Arkadaşlarım ile çalışsak Ayvalıkta akşamı meyhanede tamamlıyoruz. Bizimkiler ile çalıştıklı akşam üstü ayvalık tostu yiyoruz. Masraf yapmamı bile istemezler. Baba işte... En büyük şansımız bu bence... Ege'de biryerlerde görüşmek dileği ile...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
7
Haklısın kıvanç korsanım allah başımızdan eksik etmesin. Varlıkları bile yeter  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ü.

« Yanıtla #40 : Kasım 04, 2017, 00:15:05 »
Nan bu fotolar niye ters iki kez düzelttim nalet gelsin artık düzeltmiyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
ARKASI YARIN
1-) İlk çapa nobetim

E,Ufuk hadi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

u.

« Yanıtla #41 : Kasım 04, 2017, 10:09:56 »
ARKASI YARIN
1-) İlk çapa nobetim

E,Ufuk hadi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
3
Ali korsanım nasip olursa bu gece yazmaya başlıyacağım işten başımı kaldıramıyorum 😀
*

u.

« Yanıtla #42 : Kasım 05, 2017, 03:42:21 »
İlk Çapa Nobetim:
Telefonu denize düşürmemiz ve Dilek  Boğazını kaçırmamız ile bizi bekliyen olaylar sarmalı başlamış  bulundu;
Fourni hakikatten sisam adasının başlangıcında aradığımız o küçük ada gibi gozükmekteydi

Hoş yolun yarısına gelincede çok büyümedi, nede olsa geçtiğmiz ada 35 – 40km civarında ege denizindeki üçüncü büyük adaydı.Akşama doğru hava kararmaya saat 17:45 gibi artık Fourni onlerinide geçmeye başladık tüm  bizim devletin adalara sahip çıkmayıp kaptırdığının aksine her adada benim der gibi bir kilise,direklere çekilmiş yunan bayrakları,Aşağıdaki resimlerde  solumuzda  kalan Fourniden bir kaç kare;

Resimlerdeki büyük hatayı fark edeniniz olmuştur? Neyse onuda ileride anlatacağım . Yunusların eşliği  ile yarışaraktan artık adanın arkasını donmüştük
Bu resimler ise yine sağımızdaki kalan sisamın arkasını donerkenki volkanik adadan kareler;

Bilader ile adanın arkasını dondüğümüzde deniz artık iyice karıştırmaya başlamıştı ve  hava iyice kararmaya yüz tutmuştu ve artık yelkenler bile dolmuyordu, rüzgar her yonden geldiği için daha fazla yol alamıyacağımızdan dolayı çapa atmak gerektiğine karar verdik,Rüzgar Sisam tarafından sıkı bir şekilde  esmeye başladı ve biz aşağıdaki yerin hemen gerisinde o girinti gibi yerin onünde demirlemek için yelkenleri kapamaya başladık

Girintide bir ağıl vardı, ve bu havada bu akıllılar burada ne arıyor gibisinden bizi izliyorlardı çünkü havanın kıçı kopmaya bayağı bayağı başlamıştı 
Biraz uğraştan sonra ilk pırpırlayan  Cenova yelkeni sonrada sarma Ana yelkeni kapattık daha rüzgardan kaçabilmek için o resimdeki noktaya kadar o girintinin ilerisine adaya sokulduk yalnız bir tuhaflık vardı fish finder sapıtık vaziyetteydi,20-30-40 metre gibi farklı değerlerde geziyordu hiçbir anlam veremedik ama yelkenli sağa sola oyle yalpalıyorduki biladere dedim herhalde tekne aşırı sağa sola salağından normal bir değer gosteremiyor dedim.
Sonra o felaket anı geldi ve ben çapayı bırakmaya başladım çapam 50 metre 8mm kalınlığında bir admiral çapaydı bilader yolun yarısında içine doğmuş gibi
 sordu ufuk dedi zincirin sağlamı kendime çok güvenerekte dibine iki düğüm attım  ve üç yerden çelik tel ile bağladım dedim. O ara zincir iyice ağırlaştı zaten dediklerim ile bu olanların arası sadiselerdi dur demeye kalmadı 50 metre zincir elimi sıkıştırıp canımı acıtaraktan elimden kurtuldu.Sonundada dibine gelip o benim attığım boğmaları kopararaktan cumburlop suyun içine gitti rengimiz benizimiz attı,ikimizde şoka uğradık işin icabına bakmıştım o kıyıya 20 – 30 metre olan yerin dibi meğerse acayip bir uçurum yarmış ve ondan balık bulucu sağlıklı bir değer veremiyormuş.
Gece inmek üzere hava koptu çapa yok sıkıntıdan buhran geçiriyoruz,biraz daha ilerlemeye daha kuytu ve sığ olan bir yer bulmak üzere alttaki resimdeki ilk noktaya yol aldık.

Hava  artık tamamıyla  kararmış gece goz gozu gormuyorken ilk noktaya ulaştık ay bile yoktu, hemen teknede bulunan Toshiba dalış fenerini aldım başladım denizi taramaya altımız 3 metre civarı ama ne yapabilirim aklıma teknenin livarında duran konu başlarında gordüğünüz bir kıyıya attığım botumdan kalan 4kg civarı gelen ucunda 4mm 3 metre zinciri olan şemsiye çapam geldi hemen teknede o an bolca bulunan 10mm halatın ucuna bağladım bilader kıyıya biraz daha sokuldu attım hemen geri tornistan yaptık çok açığa vermeden kendimizi ama çapa tuttu.
Daha soluklanmaya fırsat gelden bir baktık karadan gelen rüzgar ile çapa boşta  ne olucak 6.5 Groston bir tekneye o çapa anahtarlık gibi gelmişti birkaç kez atıp tekrar boşa gelmesinden sonra iyice isyan edicek ağlıyacak duruma geldik sonra  bir şekilde tuttu ama saat onu geçti biz telef ama abim bir nceki gün işten gelmeden dolayı ve işinde ağır olmasından dolayı telef onu yatırdım bir saat geçmediki rüzgarın bir asılması ile bizim çapa yine boşta  ve açığa gidiyoruz mecbur kaldırdım burada olmayacağını anlayıp resimdeki ikinci noktaya sokulduk burada tekrar atıp tutturamamalar sonucu çıldırıyoruz abimin aklında bir fikir belirdi teknede dalış çantamda duran 10kg,luk dalış kemerim,onu sağlam bir düğüm ile zincirin sonuna ekledik bir daha attık bu sefer tamamdı çapa tuttu arada rüzgar asılıyor bizi fırıldak gibi çeviriyor ama bir yere gitmiyoruz salma teknede 170cm civarı bir derinlik istiyor yer yer altımımız 2 – 4 metre arası,yine yattı çocuk ben tekrar dndüm çapa nobetime büyük bir gürültü ile sarsıldık.
Toşhiba fenere yapıştım hemen teknenin altına yoneldim birde ne goreyim anca barınaklara dokülen kayalardan biri olabilecek kocaman bir taş parçası rüzgardan donüp donüp en sonunda o taşın üzerine gelip salmaya taşa çarpmıştık zaten o sarsıntı ile biladerde fırlamıştı yerinden o bir şekilde karaya çıktık zannetmişti.
Motoru çalıştırdık ama ileri yol vermeden çapayı topladık sonra tornistan verip oradan kurtulup üçüncü noktaya yarın içine iyice sokulduk bu arada saat gece iki civarı olmuştu ikimizde uykudan telefiz.
Allahım burada at,at çapa tutmaz yer yer kaya var ama zemin kum ile mıcırık arası bir şey çapa ağır değil çapa oyuncak kalıyor,artık 3 doğru uykusuzluk ve sinir bozukluğu hat safadayken artık çapaya tam livardaki jeneratoru bile bağlamaya niyenlenmek üzereyken son  bir deneme çapa tuttu.

Bu resimler artık üçüncü noktadan 20 Nisan sabahı saat 07:45   

Saate baktım gece üç olmuş abime dedim sen yat ilk nobet benim dedim iyi dedi sen beni sabah altıda üç saat uyuduktan sonra kaldır, ben devralırım sen yatarsın dedi.
Sonra yaptığım işin cezası uykusuzluktan dokülüyorum ama gozumu kırpmadan sağlam adam gibi kesilmeden çapa nobeti başlamıştı.Kardeşimi saat yediye kadar yatırdım  tabi rüzgar bir sağ bir sol çekiyor bu işi birkaç kez tekrarlıyor sonra sağdan sağlam bir gerilme tekrar aynı sıra sabaha kadar tekrar etti.
Sabah o iki kareyi çektikten sonra biladeri kaldırıp ben yattım.Var ya onbire kadar uyumuşum ama nasıl bir uyku hatırlamıyorum bayılmışım sonra kalktım bilader feri kaymış sigara içiyor biraz kıraker bisküvi zaten içerisi  dağılmış bir şey yapılacak mecal deseniz oda yok başladık oturmaya etrafı seyrediyoruz denizin üzerinde bizden başka bir canlı yok,her yer kuzucuk atıyor,açıklar belli zaten nereden baksanız 3 – 4 metre dalga var ama bu havada grüyoruz bir tek banamısın demeden giden adalar arası işleyen feribot tahmil ediyorum bilmemekle birlikte  adalar arası ikmal sağlamakta dolmuş gibi saat bir gibi oldu
Oğlum hani bu hava düşecekti? Dedi bilmiyorum baktım bir gün sürüyor ama ertesi gün düşmeye başlıyordu ama ortalık hiç oyle değil uçuyor.
Benim telefon var ama bir işe yaramıyor sadece GPS üzerinden Navionics çalışıyor ama açtırmadığımız için operator yok ekranda koskocaman bir COSMOPOLİTCELL yazıyor ama arama yapamıyorsun niyetlenirsen tahminim yunanlı bir abla telefonun uluslar arası aramaya kapalı olduğunu soyleyen bir mesaj okuyor allahım delirecem çapa yok kalamıyorsun hava yok gidemiyorsun telefon edicen oda yok elin memleketinde kısıldık kaldık,  saat bir buçuk gibi yine bir kara haber rüzgarın ritmik asılmaları o saate kadar yine aynı son bir asılma çapa ve kurşunu kopardı ve biz yine dondük en başa muhtemelen takıldığımız tam 10mm halatımızı sürte  sürte kesmişti su kuytuda kaldığı için sakindi dalıp hemen alabilirdi ama biladerin siniri bozulduğundan benim o basit  olayı halletmeme izin vermedi yine çalıştırdık motoru biraz ileride daha kuytu  rüzgarı tam onümüzden alabileceğimiz bir koy bulmaya niyetlendik çok açılamıyorsun yelkenler açık olmadığı halde bildiğiniz yan oluyoruz youtubedeki videolarda tam gaz yelken gidenler gibi o şekilde yol almak çok güç ve korkutucuydu adeta aklım çıktı direk havuzluğun içinde gaz kolunun oldu yan tarafta ayakta duruyorduk bir daha yaşamak istemeyeceğim bir şey kıyıya sokulsak tekne düzeliyor ama kıyıyı bilmiyorsun başına ne geliceği belli değil her an bir yere çıkmak an meselesi sonra 4 – 5 km bu şekilde dualar ederek kene gibi dümene yapışarak aşağıdaki resimdeki noktaya bir butik otelin onüne geldik

Hemen bir iki kilometre onümüz sisamın kasabası Karlovasi  ama nasıl gidersin bu kadar yolu zaten aklımız çıka çıka dualarla aldık hadi vardın pasaport yok,transit log yok,yok oğlu yok giremesin oyle kafanı sallayarak.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Aslında bunlar en son düşüneceğim şeylermiş başıma gelenlerin tamamını düşününce  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Otelin onünde boylu boyunca uzanan bir plaj var derin bir yar olduğu için rüzgarı kesmese bile  o aralıktan tek  yonde denize doğru akıtıyor karıştırmıyor yani alta birkaç kare;

Dediğim gibi bayağı eser bir miktar 10mm iskota halatım vardı ama artık  zincir namına bir şeyim yoktu ama bereket rüzgar karıştırmıyordu karadan teknenin başına doğru esmekteydi dalış kıyafetlerimi giydim  bilader ikinci resimde gozüken taşlara doğru yarım yol verdi kıyıya yaklaşınca başa bağladığım  10mm halat ile birlikte kıyaya topuklara doğru yüzdüm bilader tekneyi bana doğru dengelerken ben kalan kaloma boşluk ile tekneyi topukta bulduğun en uygun yere bağladım sonra yüzerek tekrar tekneye geldim soyunma kendime gelme faslı ondan sonra en sonunda rahatça bir uyku yüzü gordüm arada bilader kafayı çıkartıyor bir ben gelincik gibi  ama hava az düşsede havanın gotü kopmaya devam bir yere gidecek hava yok arada  o dediğim feribot adalar arası gidip geliyor kuruluyoruz.
Yunanlı amcaları seyrediyoruz malum sezon oncesi adamlar otellerini hazırlıyor ağaç kesimi boya hummalı bir çalışma var kıyıda yerimizden memnunuz biraz rahatladık ama nereye  daha çekilecek çilemiz çokmuş saat yine altı gibi oldu baktık artık oradayız yedi gibide hava inecek yapacak bir şey yok oturmaya devam bilader kafayı bir uzattı iyikide uzatmış rüzgar donmüş o bağlandığımız kayaların ucuna  2 metre kadar kalmış bindirmeden tekrar açığa donmüşüz kıyafetler ile tekrar nasıl suya atladığımı bilmiyorum mal canın yongası birde oda olmasa o an o tekneden başka sarılacak can simidim yok kayalardak kendimi nasıl çzdüm bilmiyorum bir yandan bilader tornistan verdi taşlardan açtı bizi tekneye geldim ama it gibi titriyorum şoktan çaresizlikten aval aval birbirimize bakıyoruz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gündüz  Navionic,si inceledim bütün gün yürü dedim bu iş boyle olma o iki kilometre deki limana gireceğiz başka yolu yok,ufuk nasıl gireceksin bizim toprak değilki dedim biz bir gidelim derdimizi anlatırız biraz halden anlarlar herhalde dedim o kadarda insandırlar

Biz yine yan yan o yumpirik şekilde o arayıda bir şekilde gittik limanı grdüğümüzde içime su serpilmedi desem yalan olur.
Ama erken sevinmişim tam o kırmızı noktanın sonunda port polisi denen muhterem ile karşılaştık çat pat dizilerden olma İngilizcem ile çapanın olmadığını anlattım anlasın diye andaval birkaç kez ırgata bastım boş olduğunu gorsün diye o aklıma stell demir geldi conection bağlantı geldi disable devre dışı geldi,conection error diyorum yine anlamıyor çata pata o da birkaç kelam İngilizce konuştu sonra Yunancaya dondu aradan bir go kelimesini birde eliyle işaretini çozebildim burası belli yeni yapılan bir limandı sadece iki tekne bağlıydı sonradan  yunanlı ağabeymizin mehmetten ğrendim daha bu liman açılmamıştı ileriyi gidin gosterdiği yonde balıkçı barınağı idi dedim biladere burası yasak bu balıkçı barınağını gosteriyor bize galiba dedim..

*

u.

« Yanıtla #43 : Kasım 05, 2017, 04:00:07 »

Çık dedim oraya girelim ama biz korkuyla birlikte nasıl mutluyuz içimizden kıçımızı kurtardık diye düşünüyoruz açıktan fırtınadan sefaletten alttaki resimde olduğu gibi barınağın tam o noktasına bağlanmak için yanaştık ben yunanlı balıkçıları gordüm help melp aynı figürasyonu onlarada başladım  gerçi halimizi gorseniz hakkatten içler acısı Suriyeli mülteciler pok yemiş yunanlı kardeşleri hakikat çok delikanlı insanlar sağolsun hemen halatlarımıza koştular yardımcı olmaya sağolsunlar tam bağlanmaya niyetlendik onlarda el attılar bizim iyi aile çocuğu orayada geldi hayde yine sardık en başa go go gidin diyor başladık yine ağlamaya help melp diyorum ne fayda, give us a day  diyorum ellerimi tanrıya yalvaran kilise papazları gibi birleştiriyorum ne fayda çapa kutusunu gosteriyorum daha ayağımız yere değmedi en son bu dangalak tekne sizinmi gibisinden bir şeyler sormaya başladı evrakları uzatıyorum almıyor çalıntı zannetti herhal gerçi o ara fetode çok moda daha temmuzda bizim çavolar helikopterle oraya iltica etmiş balıkçılar girdi araya yok en son bu şortlu abim silaha davrandı.bez kılıfın cırtlarını açtı elini attı.

Kusura bakmayın hanımlar: Ben biladere dndüm bilader yürü gidelim ufuk vuracak bizi bu pezevenk dedi zatenartık yapacakta bir şey kalmadı aldık tornistana çıkmaya başladık limandan daha durun çile bitmedi.

Bu yukarıdaki yolu anca gittik benim Volvo penta MDA2002,de başladı alarmlar çalmaya dondük arkaya su atımına gram su yok bu arada içeridende yanık kokuları  geliyor liman suyu tertemizdi ama dedim torba morba bir şey aldık herhalde şaftın deliklerine bizde dedim motoru hakladık ama her şey tecrübe meğerse olan daha sonrasında biz sürekli yelken direği suya yakıt V harfi gibi gittiğimizden şaftın motor  su bağı kesilmiş haliyle bir çeşit hava yapmış ondan bizde su atımı yokmuş içerideki üstüne olan kokuda 2 – 3 günden beri sinir bozukluğundan şarzda unuttuğumuz akülü tornavidanın pilleriymiş inanırmısınız ali soylemişti çok sıkıştırırsan motoru boşa al dinlendir o aklıma geldi alarm motor soğuyunca susar ne tekimde oyle yaptım yol almak lazım  ama dedimya bende sıkıntı bitermi resimdeki o noktada cenovayı açmaya niyetlendim daha once hata demiştim hatırladınız mı?
Ya da o kısımda olayı fark edeniniz oldumu cenovayı direkte tutan kilit açıkmış yada nasıl olduysa açıldı.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Daha  doğrusu bir geri dnelim ali aldığım zaman ara ara tekneye geliyor oğreniyoruz bu ne şu ne muhterem küfretmek istemiyorum bit yavrusu balıkçılar bunları tam kilit dibinden kesmiş aliye sordum bunlar ne kısa çürük ali,de en az benim kadar süper anladığı için demezmi abi bunlar balon yelkenin bunlar ile işin yok tabi  ne olduğunu bilmediğim o halat izmire değişmek için kaldı sonuçta daha once yelkenli teknemi gormuşuz?
Motorda alarm,bir yandan koku çapa yok,cenova düştü dışarıda fırtına gidemiyoruz bir yandanda kıyıdaki o sahil kasabasının güzel ışıkları.
Biladerin siniri bozuldu kırk küsür yaşında adam ağlıyacak  ( Bırakalım kıyıya atlıyalım yüzelim )
Dedim hacı manyakmısın atlayıp nereye yüzüyorsun burası bizim toprağımızmı bu batar burada çıkarttır geri mahkemesi artık tutuklanırmıyız mülteci muammelesimi gorürüz düşünmek bile istemiyorum anlattım bir bir neyse soğuk bu kadar sinir bozukluğunun yanında soğuk kanlılığımı korudum o ara cenova paraşüt gibi rüzgardan uçmaya çalışıyor üzerine atlamışım burunda üzerinde yatıyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap o ara Volvo,nun alarm sustu sonra bu forumun bayağıdır üyesi olmanın faydası okuduğum bir yazı geldi aklıma bu iyi aile çocuğu devlet memuru gibi akşam odlumu eve gidiyordu çoğunluk ada ada gezen tekneler vizesi yada transit logunu onaylatamıyordu yada pasaportu işletemiyordu.
Dedim aynen motoru geri tak aynen geldiğimiz yolu geri gitmeye başladık ben yelkenin üzerine kapanmış

Oğlum dedi herifi gormedinmi vuracak bizi nereye? Dedim ne olursa olsun,Bundan sonra tufan dedim ne olursa olsun bu havada dışarıda olmaktansa iyidir.Zaten nereye gidebileceğizki? En fazla tutuklar sonra onun yedi sülalesine küfrederek dümeni geri çevirtirdim bizim balıkçı dayılar orda iyi aile çocuğu evine gitmiş ben başladım aynı terane onlarda yunanca bizi rahatlatmaya çalıştı o anki huzurumu anlatamam hiçbir şeylede olçülemez  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sağolsunlar onların yardımı ile tam bu noktaya bağlandık,
Bir baktım bilader iner inmez yunan toprağını yeri optu artık bizim için yunan munan fark etmiyordu.Karaya çıktık ya sağ salimanlatılamaz ben zaten Vertigo olmuşum çektiğim rakılar fırtına sallana sallana kafam güzel sanki yere basarken bulutlarda gidiyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yunanlı dayılar bize bakiy halimize bakiy ufo gormüş masum koylü gibi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Neyse ordada imdadıma facebooktan amator denizci hareketinden indirdiğim  bu resim yetişti  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Neyse sıkıntı yoktu zaten bizde yunanca onlardada Türkçe yoktu İngilizce zaten hiç yok kimsede bu kelimeler sayesinde ortada bir yerde buluştuk  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hemen ilk işim evi aramam lazım 3 günden beri ortalarda yokuz fırtına telefonlara ulaşılamıyor ldükmü kaldıkmı? Abim yeni evli ben zaten biliyorsunuz kopuk uçurtma ama yinede peder meraktan olmüştür diyorum içimden  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Güç bela ( I need to call my father on the phone ) gibisinden bir şeyler dedim diye düşünüyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sağolsunlar çok şeker insanlar  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  ( Türkçe biz telefon yok biz sana olmak dost )  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap o laf yetti.. Bana zaten  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sonra sağolsunlar biri limandan gitti dimantis dayıyı bulup getirdi Allah razı olsun telefonu uluslar arası dolaşıma açıkmış geldi adam mobiletiyle çıkardı telefonunu bu arada akıllı telefon diye bir şey yok ha bildiginiz numarametrik telefon 90,lı yılları yaşamaktalar hatta numarayı teyit etmek için benim telefonu çıkardığımda bi hayli şaşırdılar neyse ara ara olmaz çevirme doğru ama Dimantis dayının telefonda kapalı yada çevirmiyor.
İngilizce benim restoran var orda konuşabilirsiniz gibi bir  şeyler soyledi anladığım kadarı ile cüzdanı biladere verdim para her şey var kızcağız meraktan olmüştür dedim.Koydum bunu dimantis dayının motorunun arkasına gonderdim ilk nce yengemi aramış beni merak etme ben yunandayım havadan dolayı burada mahsur kaldım kıznıı yüreğine su serpmiş kısa kesmiş neyse aramış peder beyi….  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Baba biz yunandayız mahsur kaldık merak etme peder ne desin?Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ben biliyordumki ..)))

Sanki gorende ayın üç günü gidiyoruz her ay yunan adalarında kalıyoruz zanneder başımıza bir şey gelmiyeceğinden o kadar eminki  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap puhaahahahah

Neyse bende barınakta balıkçı dayılarla istişareyi ilerlettim.Verdiler şarabı iyice kanki olduk  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  benim muhteremin 8 gibi işinin başına geleceğini o gelmeden kaybolmamı soylediler.
O ara bilader Dimantis dayı eski çalışanı mehmeti aramış biz daha iyi derdimizi anlatalım diye konuşmuşlar.Biladere sağolsun restorandan iki büyük somun ekmeğe yolluk hazırlamış uzo içirmeye çalışmış  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap para vermek istemiş bilader cüzdandan türk parası adamın ne işine yarıyacaksa kabul etmemiş zaten bekle bekle bilader gelmez ben balıkçılarla takılmaya devam  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Neyse dimantis dayı mobiletiyle biladeri bıraktı en sonunda  oğlum dedi adam para almadı nasıl deşiceğiz o kadar yardımcı oldu karnımızı düşünmüş   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap teknede bir 70,lik Yeni Rakı vardı hediye ettik Dimantis dayıya sonra helalleştik gitti balıkçılara teşekkür ettik tüm usturmaçaları iskele tarafına aldım limandayız ama sabaha kadar inip çıkmaya devam ettik hava yağmadığı için hala rahatlıyamadı.
Saat 11 gibi yattık ama canımız çıktığından nasıl yattık bilmiyorum adeta sabaha ışınlandık  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Dimantis Dayının Oteli

Yazım hatalarım oluyor affola vallahi arkadaşlar 10 sayfa olmuş temize çekmeyede bir o kadar uğraşmak lazım konu çok uzun dediğim gibi yaşanan ÇOK  pohk tovbe yarabbim bir tane değilki talihsiz serüvenler dizisi….  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yarın: ADADAN KURTULUŞ TÜRK KARASULARINIDA YAZARIM BİR SÜRE KAFAYI DİNLERSİNİZ BENDEN YANA….  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Y. E.

« Yanıtla #44 : Kasım 05, 2017, 05:29:14 »
Yassa len Ufuk boyle guzel macera romanlarda yok aslanim yalniz peder bey hakli valla biliyodu sizin boyle yunan ellerinde mahsur kalcaginizi. Bu seruvenleri sen talihsiz diye adlandirsanda boyle anlatabilmen (resimlerle de takviye ederek) senin cok sansli oldugunu gosteriyor. Seruvenin devamini dort gozle bekliyorum.
Saglicakla.