0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. E.

Ynt: Yarış takımı kuruyoruz...
« Yanıtla #30 : Haziran 23, 2010, 10:30:04 »
Sevgili Erdem,
senin şaka yollu yaptığın tespitler, doğru ama zaten "sancı" da burada...
senelerdir bunun için uğraşılıyor.
sözü edilen "ciddi" organizasyonlara, zaten "bizi" yakın zamana kadar almadıkları-almak istemedikleri için GeKo fikri ortaya çıktı...
bayağı bir geliştiği için ve bazı kişilerin büyük gayretleri, dil dökmeleri sayesinde GeKo veya amatör gezgin sınıfı fikri anlaşıldı...
dolayısıyla bu son dediklerini biz yapıyoruz zaten!
"yarışma" fikrine karşı değiliz, eski sistemde olmasına karşıydık! bu da zaten bizim GeKo vizyonumuzda-misyonumuzda büyük puntolu harflerle yazıyor...

alınganlık yapmana gerek yok...
eğer kabul görmüş vizyona-misyona karşı bir fikirle çıkarsan, gayet demokratik ortamda bu kadar serzenişte bulunulacağını öngörmen gerekirdi...

sevgiler

« Son Düzenleme: Haziran 23, 2010, 10:30:43 Gönderen: Mehmet Erem »
*

T. Ö.

« Yanıtla #31 : Haziran 23, 2010, 10:37:56 »
Mehmet'cim,

bayağı bir geliştiği için ve bazı kişilerin büyük gayretleri, dil dökmeleri sayesinde GeKo veya amatör gezgin sınıfı fikri anlaşıldı...

demişsin. Çok da haklısın.

İYK' da yanılmıyorsam bu eğilimle "Gezgin" sınıfını yarattı. Sınıfın adı bile GeKo kaynaklı.
Ama bizden fazla katılım olmuyor. İlk yarışta hakemler bana serzenişte bulunmuşlardı:
"Bu sınıfı sizin için açtık ama katılımınız beklediğimiz gibi değil." diye.
Buna ne diyorsun ?
Yarattığımız sonuçların arkasında yeterince durabiliyor muyuz acaba ?

TANER

*

E. Ç.

« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2010, 10:43:07 »
Vizyona ve misyona karşı bir fikirle çıkmadım ki karşınıza.

Yarış takımı kuruyoruz dedim sadece.

Sayın Çelenoğlu (bu mesajdan sonrada aynı üslubla yazacak) yapamazsınız,edemezsiniz mesajını yapıştırı verdi mesajın ardına.

Ortada fol yok yumurta yok,GEKO yarış takımı kuracak diyen yok.

Ama vizyon misyon herkesin ağzında.

Cidden alınganlık değil bu.

*

O. B.

« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2010, 10:44:20 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ama bizden fazla katılım olmuyor. İlk yarışta hakemler bana serzenişte bulunmuşlardı:
"Bu sınıfı sizin için açtık ama katılımınız beklediğimiz gibi değil." diye.
Buna ne diyorsun ?
Yarattığımız sonuçların arkasında yeterince durabiliyor muyuz acaba ?

Buradaki herkes İstanbul'lu veya yarışçı değil de ondandır belki Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

U. K.

« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2010, 11:00:16 »
Erdemcim,
Guzel konu, tekrar tebrikler.
Konuya donersek; J yacht turkiye temsilcisinin bir one design J80 filosu kurmak gibi bir projesi var.  Dedigini gerceklestirmak icin guzel bir firsat olabilir. Bu filo yaris programindan bagimsiz kendi arasinda one design yarislari duzenleyecek. 

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. E.

« Yanıtla #35 : Haziran 23, 2010, 11:02:33 »
Sevgili Taner,
Doğru söylüyorsun ama hakemlerin bence bir serzenişte bulunma durumları yok...
yani o yarışta kaç kişi katılmış? kaç senedir düzenleniyormuş? ve ilk açıkladıkları Gezgin sınıfına bizden kaç kişi iştirak etmiş?

bir de tabi olayı şu yönden değerlendirmek lazım
biz  zaten kaç kişiyiz ki?

ama bu bir sistemdir...
eğer sen her sene sistemi değiştirmezsen, ve aramıda bu tür yarışlara katılmak isteyenler varsa, her sene artarak devam edecektir diye düşünüyorum...

bir de tespit, kendimden söyleleyim, ben şahsen Marmara ortasında ya da Ataköy açıklarında bir yerde, sosis rotada şamandıra etrafında dönüp durmaya pek hevesli değilim doğrusu...
ama Boğaz yarışı başka!
Malum dünyanın bu en güzel coğrafyasında yelken yapmanın-şimdilik-yarış dışında bir başka yolu yok...

sevgili Erdem,
söylediklerini ben şahsen anlayamadım...
anlayışsızlığım için beni bağışla...

ama ilk mesajının başlığı "yarış ekibi kuruyoruz" olunca, senelerdir sütten ağzı yanan bir dolu kişi-buna ben de dahilim-yoğurdu üfleme ihtiyacı duydu...
hele de zaten son dönemde "nasıl bir GeKo istediğimize" dair bir dolu soru işaretleri ortada dönüp dururken, panik olduk biraz...

yoksa ortada fol ya da yumurta olmasına değil itirazımız...

Orhan ağabey,
bu yarış konusu sadece Istanbul meselesi değil.
Bodrum'da da-siz belki katılmıyorsunuz ama-BAYK'ın düzenlediği çok ciddi bir yarış organizasyonu var...
hatta birçok ağabeyimiz-büyüğümüz ciddi şekilde katılıyor, dereceler alıyor, onları alkışlıyoruz kutluyoruz...

bunu da senelerdir, etliye sütlüye dokunmadan-Tantana ve Güven Koca örneğinde olduğu gibi-GeKo adına falan yapmıyorlar!
Ama hepsi GeKO ve biz onları seviyoruz )))

Umutcuğummm
...sana bişey diyemedim!
...düşünüyorum, bulursam birazdan yazarım)))
*

E.

« Yanıtla #36 : Haziran 23, 2010, 11:08:19 »
Sorunumuz şu sanırım; Bir fikir ortaya atıldığında birileri (belki ben de dahilim) kendi düşüncelerini genelleme yaparak ve mutlak doğru imiş gibi sunuyor.Geko'ların aynı zamanda birer birey olduğunu, kendi düşünceleri, istekleri, zevkleri olduğunu unutuyor.
Geko gezebilir, Geko ekip kurabilir, Geko yarışabilir, Geko kazanmak isteyebilir, Geko kazanabilir.. Bir Geko'ya yakışmayacak tek şey, sırf kazanmak uğruna etik olmayan davranışlar (yanlış beyandan tut, rakibi engellemeye varana kadar) segilemesidir. Gerçi bu tarz davranışları ben profesyonel yarışçılara dahi yakıştıramıyorum ya. Öyle sanıyorum ki sırf bu davranışlar nedeniyle yarışmak istemeyen çok Geko var. Geko'nun kuruluşunu ateşleyen neden de, Adnan korsanın diğer topikteki isyanının nedeni de bu tarz tavranışlar, yoksa 1. olup olamamak değil sanırım.

*

T. Ö.

« Yanıtla #37 : Haziran 23, 2010, 11:09:06 »
....
bir de tespit, kendimden söyleleyim, ben şahsen Marmara ortasında ya da Ataköy açıklarında bir yerde, sosis rotada şamandıra etrafında dönüp durmaya pek hevesli değilim doğrusu...
....

Kesinlikle doğru tespit.
Tanıdığım tüm GK'lar ben de dahil, sosis rota dan haz etmiyorlar.
Coğrafi rotalı yarışlar ise daha bize göre.
Belki bu yüzden İYK katılımları sınırlı oluyordur.

TANER
*

T. A.

« Yanıtla #38 : Haziran 23, 2010, 11:10:05 »
eeeeeeeeeeeee yarışıyozmu yoksa muyozmu ? sponsorum mahama 100 beygir yapcm dedi kaçırmıym...........
*

M. E.

« Yanıtla #39 : Haziran 23, 2010, 11:14:21 »
100 beygir yaparsan, sana yarış parkurunda soğuk bira atmayız ama )))

hem zaten kurallara aykırıymış ))) yeni öğrendim de Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. B.

« Yanıtla #40 : Haziran 23, 2010, 11:21:59 »

Orhan ağabey,
bu yarış konusu sadece Istanbul meselesi değil.
Bodrum'da da-siz belki katılmıyorsunuz ama-BAYK'ın düzenlediği çok ciddi bir yarış organizasyonu var...
hatta birçok ağabeyimiz-büyüğümüz ciddi şekilde katılıyor, dereceler alıyor, onları alkışlıyoruz kutluyoruz...

bunu da senelerdir, etliye sütlüye dokunmadan-Tantana ve Güven Koca örneğinde olduğu gibi-GeKo adına falan yapmıyorlar!
Ama hepsi GeKO ve biz onları seviyoruz )))
BAYK'ı bilmezmiyim. Hafta sonları Ankara'dan yarışa gidenlerle aynı uçakta oluyoruz bazen. Uçakta içmeye başlamaları ve yaptıkları gürültü karşısında onlardan haberdar olmamak imkansız.
Bildiğim kadarıyla BAYK'ta Gezgin sınıfı yok henüz.
*

T. A.

« Yanıtla #41 : Haziran 23, 2010, 11:22:06 »
yiyeyim (yiiiiim) kuralı ben niye Geko yum o zaman Tepes Milfen reklamında şey etirecekler o anı (Gollük pas müthişti )
*

A. Ç.

« Yanıtla #42 : Haziran 23, 2010, 11:31:15 »
İYK'nın bu konuda alınganlık yapmasına bence hiç gerek yok. Yarış bir çok denizci için çekici bir şey değil. En çok ilgi çeken yarışlara bile 100 - 150 tekne katılıyor ve bu tekneler de hemen hemen hep aynı tekneler. Yani toplamda herhalde 200 - 250 tane tekne yarışçı. Bu grubun içinde şimdi gezgin denilen destek sınıfının da olduğunu unutmamak gerekir. binlerce teknenin marinalarda olduğnu düşünürsek bence İYK veya her kimse yarışa katılımların azlığın gezginlerde değil yarış sınıfında daha doğrusu kendilerinde aramalı.

Ararken de başka yerlerden örnek almalı. Örneğin Bodrum ahşap tekne yarışları, hakemli, kulüp desteğinde, federasyon onaylı yarışlar . Bu yarışlarda kimse IRC veya LOA formülü aramıyor. Demek ki kulüplerin şu ana kadar yarış için uyguladıkları kurallara (IRC vs) uygun yarışlar yapmak şart değil. Kulüpler bu konu üzerinde biraz düşünmek zahmetine katlansalar ve gezgin sınıfının taleplerini biraz daha fazla dikkate alsalar bu işi kolaylıkla becerirler. Destek sınıfından kesinlikle vazgeçmeye niyetli olmayan kulüplerin ilk direncini Ataköy'de düzenlenen bir yarışta kulübün de yardımı ile gezgin korsan kırmıştı. Sanırım Cumhuriyet Bayramı kutlama yarışı idi. Yarış ilan edildi, Gezgin Korsan da aynı etapta tekneler start aldıktan 1/2 saat sonra yarış düzenlediğini ilan etti. Kulüp düzenlediği yarışta destek sınıfı açmayacağını, isteyenin Gezgin Korsan yarışına katılabileceğini ilan etti. Şimdi ise yarışlar gezgin korsan kurallarına çok yakın kurallarla yapılıyor. Sadece kayıt mecburiyeti ve hakem var. Diğer kurallar neredeyse aynı. Hatta son Boğaz yarışında teknelerde balon kullanımını yasaklayan kural bile bir gezgin korsan kuralıdır.

Gezginler adına elde edilen bu başarılar küçümsenmemeli ama çok da büyütülmeli, Gezgin Korsan kulüplere böyle bir sınıfın var olduğunu ve kurallarını sınıfa uygun olarak değiştirmeleri gerektiğini öğretti. Bu konuda atılabilecek daha çok adım var.  Kulüpleri gezginlerin de çoğunluğuna sahip olduğu yerler haline getirmek Gezgin Korsana düşer (Kulüplerin bu günkü misyonu denizci yetiştirmekten çok, banyo küvetine benzer teknelerde yelkenci yetiştirmek. Sadece yarışırlar, yarış bittiğinde de gelip teknelerini karaya çekerler. Bu çocukların hiç biri demir atmayı bilmez, motor olmadığı için motorla seyri bilmez, tüm hayatları varsa yoksa yelkendir. Gezgin Korsan ise denizciliği bir yaşam tarzı olarak benimser. Gerçi şu ara bu konuda pek bir hareketimiz. yok ama olmalı. Örneğin kulüpler sadece yarış düzenlerler. Hiç biri yarış dışında bir ralli veya gezi düzenlemeyi düşünmez  Nadiren, bir tanesi düzenlese de genel anlayış bu değildir.  Federasyon da bu yapıda kurulmuştur. Sanıyorum kulüplerin değerlendirmesinde faaliyet yerine sadece düzenlenen yarışlar dikkate alınıyor.  Gezginlerin katılacağı bu tür faaliyetleri düzenlemek Gezgin Korsana kalıyor ama açıkçası biz de bu konuda çok başarılı değiliz. Yaza Merhaba diye bir etkinlik başlattık. Bunu kimseye duyurmadığmız gibi bu sene katılım da sanırım hiç olmadı.

Bugün marinada yatan teknelerin bir çoğuna tekne sahipleri teknelerinde oturup denize çıkmıyor veya (İstanbul için) adalara gidip dönüyür) Bunların bir kısmı sadece böyle yaşamaktan zevk alıyor olsa da bir kısmı da bilgi ve becerilerine güvenemedikleri için daha uzun mesafelere gitmiyorlar. Bir grup halinde seyahat düzenlendiğinde kendilerini güvende hissediyorlar. Bu tür turları düzenlemek ise sanırım bize düşüyor.        

Erdem Korsan,

Geldiğimiz noktada, bir yarış takımı kurmanın hiç bir sakıncası yok. Ancak bu takım Gezgin Korsanı temsil etmemeli. Eğer bu konuda ilerleme sağlayacağına inanıyorsan ben de yardıma hazırım.

Yukarıda belirtiğim gibi Gezgin Korsan çabasını gezginlerin daha çok katılacağı aktivitelere yönlendirmeli. Belirli bir seviyeye geldiğimiz zaman (belki yapacak daha iyi bir işimiz kalmadığında) bir başka Erdem çıkar da "yarış takımı kuralım" derse çok daha fazla destek alabilir.

« Son Düzenleme: Haziran 23, 2010, 11:34:47 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

E.

« Yanıtla #43 : Haziran 23, 2010, 11:53:00 »
"Yaza Merhaba" etkinliği yapıldı, hemde kulüplerin bile yapmakta zorlanacağı bir organizasyon ve katılım ile.
Yapılamayan ise "Yaşasın Yaz" etkinliği idi.
Unutmamak gerekir ki, Geko'ların da aileleri,ailelerinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda oldukları bir işleri, benim gibi emekli olsalar dahi, eşleri, çocuklari, torunları, torbaları var. İki konu da, özellikle ikinci konu incelenirse, bir etkinliğin gerçekleşebilmesi için hangi engellerin aşıldığı,aşılması gerektiği, aşılamadığı görülecektir. Hiç kimsenin daha çok etkinlik yapılması için işini, eşini, çoluğunu, çocuğunu ikinci plana atmasını bekleyemeyiz.
*

E. Ç.

« Yanıtla #44 : Haziran 23, 2010, 11:53:55 »
Yaza Merhaba etkinliğine katılım olmadı demişsiniz,sanırım etkinlikleri karıştırdınız.

Yaza Merhaba 2009 ve 2010 da katılımda vardı, GEKO ruhuda.Bir tek siz yoktunuz.

Ayrıca yardım teklifiniz için çok teşekkür ederim.

Sevgiler...