0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    A. Ç.

uydu internet bağlantısı
« : Temmuz 09, 2020, 18:41:19 »
Globalstar 8 cihaza kadar wifi bağlantısı sunuyor:

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    S. D.

Ynt: uydu internet bağlantısı
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2020, 19:16:13 »
Bu ve benzeri pek çok ürünün bağlantı hızı eposta ve hava durumu alıp göndermeye ancak yarayacak seviyede.

Gezgin korsan'a girip bir başlık okumaya kalkarsanız her tıklama arasına bir kahve molası almanız gerekecektir.

İşim gereği bilgisayar başından, internetin olduğu herhangi bir yerden çalışıyorum. Tekne yaşamına geçiş planlarını yaparken özellikle araştırıp kafa patlattığım konu internet.

Kıyı seyirlerine uygun uluslararası WiFi dolaşım ağları var, makul (tabi TTNET vb gibi yerel internet ücretlerinin çok çok üzerinde) fiyatlı, uygun anten tesisatıyla pek çok ülkenin kıyılarından 15-20 millere kadar bağlantı alabiliyorsunuz.

Alıştığımız tarz hızlı internet bağlantısı sunan uydu sistemleri ise genellikle kurvaziyer gemileri ve mega yatlar için sunuluyor ve aylık abonelik bedelleri 5-10.000 dolar arasında değişiyor.

Sailing SV Delos kanalını Youtube'da takip ederseniz bir firmayla birkaç aydır deney yapıyorlar. Firma dünya genelinde hızlı uydu internet bağlantısını erişilebilir düzeye çekmek için çalışıyor.



Tabi bir de meşhur Elon Musk'ın Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap projesi var, alçak yörünge uyduları ülkemizden de görülüyor zaman zaman. Önümüzdeki yıllarda dünyanın her noktasına çok ucuz ve hızlı internet sunmayı vaat ediyorlar.


*

    S. K.

Ynt: uydu internet bağlantısı
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2020, 21:25:14 »
Starlink dünyayı değiştirecek...


*

    S. K.

Ynt: uydu internet bağlantısı
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2020, 00:00:55 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Starlink dünyayı değiştirecek...

Ben de sosyal medya yasası üzerinden kopan fırtınalara bu yönden bakıp gülüyorum... Yahu 4-5 sene sonra hiçbir devletin internet üzerinde kontrolü olmayan bir dönemin kapısını aralayacağız; o yasa 2023'ten sonra bir seçim dönemi daha görmeyecek; neyin hırsı bu...

Ev - Araç - Tekne zaten ilk dakikada devlet kontrolünden çıkacak; hatta muhtemelen Apple Samsung falan çoktan telefonlara 100MP 1GP kameralar yerine, o ağırlık ve boyutta, belki ilk başta sistemin tam kapasitesini kullanamayacak ama bugünkü 5G'yi falan da rahat rahat katlayacak hızda uydu modemler antenler yerleştirme çalışmalarına başlamıştır...

Teknelerin %95'i 4G-5G ağlarının kapsama alanındayken ve kapının ardında starlink gibi bir sistem duruyorken; hiçbir yatırımcı konvansiynel uydu internet için yatırım yapmayacak bence önümüzdeki dönem... Tüm ar-ge önceliği bu tarafa dönmüştür bile çoktan... En fazla 6-7 sene daha çöl bölgelerde Iridium-GO'ya devam; sonrası highway...