0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    F. Ö.

Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« : Nisan 05, 2020, 01:47:12 »
Herkese selamlar.
Umarim herkes evinde saglikli bir sekilde karantina gunlerini geciriyordur.
Uzun zamandir denizcilik hayatina adim atmak icin arastirma yapiyorum. YouTube da izlemedigim video kalmadi desem yanlis soylemis olmam. Bu yaz ders programlarimi da hazirlamistim ama ne yazik ki malum durumdan dolayi erteledim butun planlarimi. Egitimden hemen sonra kaderimdeki tekneyi satin almayi planliyorum. Yelkencilik konusunda online dersler, okudugum kitaplar harici bir deneyimim yok. Gecenlerde yine internette gezinirken Tirhandil tekneleri inceledim ve cok hosuma gitti. Tirhandil almak icin erken mi? +/- avantajlari nelerdir? Tirhandil anladigiim kadariyla yapan ustalari ile aniliyorlar. Bu teknelerin soylenilen ustanin elinden ciktigini gosteren belgeleri olur mu? Ileride sadece ulkemizin kiyilari degil cok daha uzaklara gitmek istiyorum. 13 metrelik bir tirhandil ile mumkun mu? Isin basinda oldugum icin tirhandil beni yorarar mi? Simdilik aklima gelen sorular bunlar. Bana isin basindan bir hata yapmamak adina yardimci olursaniz cok sevinirim.
Simdiden tesekkurler...


*

    A. K.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2020, 03:13:41 »
İlk teknen olacaksa bütçede kısıtlıysa kesinlikle ahşap tekneye girme derim. 8 10 metre civarı bakımlı bir fiber tekne seni çok mutlu eder. Yaşı hiç önemli degil sadece bakımlı olsun yeter.


*

    C. Y.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2020, 05:06:28 »
İnsanoglunun başaramayacagı şey yok. İstedikten sonra herşeyin üstesinden gelir. Ama ben denizciliğe ilk adımımı 13mtr bir tirhandille atmazdım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2020, 08:06:07 »
Gerçek ahşap bir tirhandil yeni ise uzun süre hizmet verebilir ama eski bir tirhandil ciddi bir gözden geçirme gerektirir. Alteratif olarak lamine tirhandil bakabilirsiniz. Bodrum ustalarının yaptığı lamine bir tirhandil seçebilirsiniz. Sanırım zamanında olmamasından veya bilgisizlikten ahşap teknelere büyük motor konur (kara vasıtası motoru), hız olarak size hiç bir faydası yoktur, gücünden de yeteri kadar yararlanamazsınız ve aynı mesafeyi fibere göre kesinlikle çok daha pahalıya gidersiniz. Ahşap bir teknenin içinde rahat ettiğiniz kadar fiberde rahat edemezsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu iç düzeninin size uygun olmasıdır. Bu boy bir çok teknede tabut kadar kamaralar veya hiç bir bölme yapılmadan tek bir kocaman ve yatılacak doğru dürüst yatağı olmayan ama fayans kaplı banyo tuvaleti olan tirhandiller gördüm.  Bu konuda yeni olduğunuz için şimdilik uzak durmanızı öneririm.

CTP tekneler ise seri üretim olduğundan hemen herkese uygun yapılırlar, ozmoz olmadığı sürece ve salması vurulmamış ise gövde ömrü çok uzundur, iç tasarımları mimarlar tarafından yapılmıştır ama bana göre bir ahşap teknenin rahatlığını sunmazlar. Motorları gereğinden sadece biraz büyüktür.

Tekneler bir çoğu için evlilik gibidir.  Bir tekne alır ömrüm boyunca kullanırım fikri hakimdir. Özellikle ilk tekne seçiminin yaz aşkı gibi olmasına izin vermeyin. Her ne kadar iki teknenin kullanılmasında ciddi bir fark yoksa da kolay el değiştiren CTP bir tekneyle başlayın, sadece bakım ile denize alışın, ne istediğinizi bize sormadan karar verecek hale geldikten sonra asıl teknenizi seçin.

Ahşap tekne için Yengeç Karada konusunu takip etmenizi öneririm.


*

    H. T.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2020, 18:25:21 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ahşap tekne için Yengeç Karada konusunu takip etmenizi öneririm.

İbretlik Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    B. K.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2020, 12:22:31 »
Merhaba. 2.el, kolay satabileceğiniz bir tekne ile başlamanız çok daha doğru olur. Bu anlamda seri üretim tekneler daha avantajlı olacaktır. Deneyimlerinize, yaşam planlamanıza, isteklerinize göre 2-3 yıl içinde başka bir tekneye geçersiniz.
*

    E. T.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2020, 17:24:34 »
Keske daha cok tirhandil olsa denizlerde... Bende cok seviyorum.. Firat korsan kucuk bir motoryat alarak basladim, simdi yelkenli hevesindeyim. Yaptigim hata su ana kadar yaptiklarimin en keyiflisi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Hata yapmaktan korkmayin yoksa ilerleme olmaz..  Tabiki arastirma ve tecrubelilerin sozlerini dikkate aliniz. Ama son karar sizin..
*

    K. Ş.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2020, 23:50:29 »
Merhaba,
Bodrumda yaşayan biri olarak tırhandil bodrumda vardır ve yarışları düzenlenir bende yarışlara katılan biri olarak tırhandili tanırım.
 Ahşap bakım ister güverte su ister vernikler vernik ister her sezon usta eli ister bakımları fiber teknelerle göre daha zordur. Ahşap tekne sahibi olmak daha çok denizci deneyimi ister çünkü hiç bir tırhandil standart jeaneau beneteau bavarıa hanse v.s gibi değildir.
 Benim tavsiyem 50~60 bin euro civarında fiber bir tekne ile başlamak daha mantıklı ft olarak minimum 37 ile başlayın çünki daha küçük bir tekne ile başlarsanız büyütmek isteyeceksiniz. Tabiki tekne boyu kullanım amacı ile alakalı içerisindeki kabin sayısı yolcu kapasitesi gibi önemli hususlar var,bunlarıda incelemenizi tavsiye ederim. 37 ft den daha küçük teknelerde yaşam alanı daha küçüktür.
*

    F. Ö.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2020, 15:26:04 »
Yardimlarinizdan dolayi herkese tek tek tesekkur ederim. Sonuc olarak simdilik tirhandilleri uzaktan seyretmek mantikli gorunuyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap) en kisa zamanda denizler de gorusmek uzere. Sevgiyle en onemlisi saglikla kalin
*

    A. P. G.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2020, 03:11:40 »
Tirhandil bir hanedeki hafta sonu teknesi gibi... Emeklilik hayalim.
*

    M. T.

Ynt: Tirhandil mi yoksa Bavaria vs ... ???
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2020, 10:22:26 »
Firat korsan fiber bir yelkenli tekne ile baslamaniz en dogru karar, tirhandil ya da baska ahsap bir tekne sizi yorabilir.