0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. B. A.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #135 : Şubat 01, 2012, 08:50:39 »
Ziyade olsun Kadir (...ve Serhat, ve Bahadır) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. T.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #136 : Şubat 05, 2012, 02:18:35 »
sevgili arkadaşlar

kuşadası yat klubü (KAYK) yaklaşık 2 yıl önce kurulmuş, adeta emeklemeden koşmaya başlamış bir kuruluş. kuruculuğunu ve başkanlığını yapan gökhan aydın, bir avuç deniz sevdalısı arkadaşıyla başlatmışlar bu işi ve şimdilerde(geçtiğimiz 2-3 ay içinde) sayıları yirmiyi aşan denizci adayını yetiştiren ve denizin kucağına bırakan çok ciddi bir yelken eğitimi programını uyan sailing(erhan) ile birlikte gerçekleştirdiler.

Ayrıca burada tartışılan konuyu yakından ilgilendiren ve sanıyorum Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren KAYK "yat paylaşım sistemi" ile 9-10 arkadaşı bir araya getirerek aşağıdaki linkte göreceğiniz yelkenliyi almış. satınalma, finansman, bakım, kullanım... ve benzeri pek çok konuya açıklık getiren enfes bir yönetmelik hazırlanmış tıkır tıkır işliyor. açıkçası bunu görene kadar bana da hiç kolay gelmiyordu böylesine bir ortaklığı oluşturmak ve yaşatmak, ama oluyormuş!

çok detayını  bilmiyorum ama şu kadarını söyleyeyim, yıllık kullanım kuralarını çekiyorlar; her üye yılda 3 hafta kullanım hakkına sahip, bunu ilkbaharda 1, sezonda 1 ve sonbaharda bir hafta olmak üzere kullanıyor. kışın klüp tekneyi eğitim ve üyelerin, gençlerin gezi ve benzeri etkinliklerinde kullanıyor.

konu ilginizi çeker, açıklık getirmek istediğiniz sorularınız olursa sanıyorum bu işin liderliğini yapan gökhan aydın seve seve size katkı sağlar, bilgilendirir.


Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    m.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #137 : Şubat 07, 2012, 20:04:15 »
Tüm korsanlara merhaba,

Web sayfanıza yeni üye oldum. Tekne ortaklığı konusunda yazılan yazıları okudum. İlk başlarda Turhan korsanın aradığı 4 kişiden biri olmaya niyetlendim ama ve son aşamada
Kurmay korsana katılıyorum. Aslında 1,5 yıldan beri konuşulan konuya AT , AVRAT SİLAH diyerek son noktayı koymuş. Aynı fikirdeyim,  teknelerin başkasıyla paylaşılması adamı yorar.

Olabilirliği artırmak için şöyle bir çözüm olabilir,
- Ortaklar bir hedef belirleyip birlikte seyir yapabilir. Mesela Antartika -( Uzaklar II de orada. Osman bey hep erkek olmaz diyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
- Ortaklar görülmemiş bir yelkenliye sahip olmak için çalışabilir ve zorluklara katlanabilir. Mesala benim fikrim ''Madness 31-foot Pacific Proa ''
- Ortaklar ucuza tekne bulup, bakım yapıp, ''belli'' bir süre tadını çıkartıp daha pahalı bir fiyata satabilir. Ticaret yaparlar yani.

Bu arada Madness 31 P. Proa videosunu ( Long life - John Harris diyerek ) aşağıya eklemeye çalışıyorum.



selamlar

 


*

    S. Y.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #138 : Mart 10, 2013, 09:01:01 »
Merhabalar
Bu başlığı görünce gekoların  arasında yeni olduğumdan hem kendimi tanıtma hem de bu ortaklık konusunda kendi deneyimi paylaşma ihtiyacı duydum. Yıllarca aklımın köşesinde olan ama bir türlü başlayamadığım yelken eğitimine 2009 yazında başlar başlamaz bir yelkenliye sahip olma fikri fikri sabit oldu. Her türlü yayın, internet ve teknecilik ortamlarında teknelere bakmaya başladım. İstanbul'da ve hekimlik gibi yoğun bir iş temposunda olduğum için 35 feet civarı 2000 sonları teknelere bakmaya başladım. Ben böyle dolaşırken çocukluk arkadaşım ve halende en iyi arkadaşlarımdan biri benim bu tutkumu izliyor ve sık sık konuşuyorduk ama o pek alma niyetinde değildi. Üstelik 60-70 bin Euro luk bir tekne benim imkanlarımıda baya zorluyordu. Aslında arkadaşımla ortak Tekne koşusu arada konuşuyorduk ama çok somut bir şey yoktu ortada. Birgün arkadaşım geldi 43 beneteau oceanis 2007 donanımlı ilk sahibinden 120 bin euroluk bir tekneye bakmamızı isteyince işler bir anda değişti. Tekne az kullanılmış içi tertemiz ama dışına iyi bakılmamış bir tekneydi. Açıkçası fazla düşünmeden bir kış günü tekneyi aldık. Bir yıldır ortaklık devam ediyor. masraflarımızı ne olursa olsun ortak dedik. Seyire  çoğunlukla birlikte çıkıyoruz. Kural olarak tekne marinada yatmak için değil seyir yapmayı  esas kural olarak koyduk.  Arkadaşlar gelecek yemek yiyeceğiz likit tüketeceğiz  işleri ikinci sırada. Seyir yapan tekneyi alır gider. Öbürüde isterse katılır. İstanbul için biraz gereksiz büyüklük oldu ama büyüklük teknede yinede iyidir. Özellikle marina giderleri açısından 35 feet tekneye istanbulda 4-5 bin Euro istiyorlar 43 e de 6 bin civarı. Bakım giderleride yarıya oluyor. Tekne haz için alinan bir şey 120 bin Euro ödenen  bir şey için  300-500 tl lik masraf  farkının ne önemi var. Ben teknenin teknik ve tamir işlerine ,  arkadaşım kağıt işlerine bakıyor. O teknede cokpitte keyif çatmayı seviyor bense seyir yapmayı. Yani Tekneden beklentiler farklı bile olsa samimiyet dostluk birçok şeyi çözüyor. İleride sıfır bir tekne ortak hayalimiz. Ben tek başına olsam hala tekne bakıyor olabilirdim şimdi iki kişi konforlu bir teknenin keyfini çıkarıyoruz.

Süleyman Yılmaz
S/Y Friends  atakoy marina
 


*

    E. T.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #139 : Mart 10, 2013, 09:40:10 »
Bir güzel örnek daha. Ne mutlu size, sorunsuz bir şekilde sürdürmenizi dilerim...

*

    n. k.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #140 : Mart 10, 2013, 10:11:32 »
Süleyman korsan sizin ortaklığınız nadir ve bütünleyici olmuş. Özellikle birinizin havuzu diğerinizin kokpiti sevmesi gibi. Uzun yıllara dayalı dostluk güzel bir fırsat ama kendisini tanıyan ve karşısındakinin mahremiyetine saygı gösteren kişilerin yan yana gelmesi yeterli gibi. Geminizin adından belli imrenilesi bir durumdasınız. Maşallah diyeli nazarımız dokunmasın Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mart 10, 2013, 10:12:27 Gönderen: Nuri Kongur »
*

    S. Y.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #141 : Mart 10, 2013, 10:14:03 »
Teşekkür ederim
*

    D. G.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #142 : Mart 11, 2013, 21:49:35 »
Süleyman Hocam bu güzel anlatımınız için teşekkür ederiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sevgiler
*

    M. T.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #143 : Kasım 14, 2016, 09:49:56 »
Ergin korsan  , fikrin harika . Gerçekleşmemesi için bir sorun yok . Ama Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap?
Evet ama lara geçince malesef sorular belirsizlilkler çoğalıyor.
Yıllar önce Stocholm da 737 simulator eğitimindeydim . Hocamız 65 yaşlarında bir emekli kaptan idi. Türkiyeden geldiğimizi duyunca muhabbet açıldı her yıl Türkiyede tatil yaptıklarını belirtti. Evinizmi var deyin ce teknemiz var 10 arkadaş paylaşıyoruz dedi inanamadım . Neden olmasın dedim . Fakat nedendir bilinmez biz aynı kurumdan yıllarca birlikte olmuş 4 kişi biraraya gelip bu işi gerçekleştiremedik.
Bence birbirini hiç tanımayan 4 kişinin biraraya gelip böyle bir iş için ortaklık kurması çok zor.
En azından daha önceden tanıdık arkadaşlardan kurulacak bir ortaklık  olmasının daha sğlıklı olacağını düşünüyorum.
Ortaklık sözleşmesi ve tekneyi kullanım kuralları bakım onarım kışlama arıza durumlarındaki hareketler detaylı olarak belirtilmeli.
Aynı sevdaya gönül vermiş kişler için ideal gibi görünmesine rağmen bana göre çok zor .
Belki iki kişi olsa çok daha kolay olabilir.
Buna benzer bazı firmalarında cazip önerileri var. Baveria sizden teknenin belirledikleri bi miktarını tahsil ediyor.
Siz bu teknede yıl içinde size belirlenmiş süre kadarını istediğiniz zaman kullanıyorsunuz. Kalan sürede şirket tekneyi kiralıyor. Tüm bakım ve marina masrafları şirkete ait . Bu sistemide düşünebilirsiniz bir yerde 10 ortaklı tekne gibi bir şey oluyor. Bu sistemi Baveria nın internet sitesinden bulabilirsiniz.
Yinede ben şevkinizi kırmayayım neden olmasın . Bu işe gönül vermiş iyi ortaklar bulmanızı dileyerek. Sağlık dolu mutlu günler diliyorum.
*

    H. T.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #144 : Mart 18, 2017, 12:09:28 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Konuyu hortlatayım bakalım bişey çıkacak mı....
Kendi teknesi olsun isteyip de olduramayan korsanlar, güçlerimizi birleştirip kendi teknemizi yapalım mı? 4 ortaklı...

4 kişi diye düşünün, seneyi 4'e bölün senede 3 ay sizin emrinizde bizim teknemiz... Her yaz 1 ay yine sizin demektir... Ay olmazsa haftaya böleriz... Önemli olan başlamak sonrasını hallederiz...
Marina kiraları çok mu pahalı? Onu da 4'e bölün...

Haydi yapalım şu işi teknesiz 4 korsan teknesine kavuşsun...

hayallerigerçekleşmedenölmekistemeyenkorsan

tavsiye etmem
*

    F. G.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #145 : Mart 29, 2017, 16:16:26 »
Denizci bir grup biraraya gelirse olabilir. Ite kaka biraraya getirilmis bir grup olursa zor. Arkadaslarla tekne faaliyetlerimizin ardindan genellikle tekbasima  birkac saat herseyi neta etmek icin ugrasiyorum. Daha once birakin ortakligi, tekneye gelen misafirlerin arkalarinda biraktigi copu, pisi, daginikligi toplamakdan biktigi icin teknelerini satan tanidiklarim oldu.
*

    A. A.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #146 : Şubat 22, 2020, 12:35:50 »
bir ilanda gördüğüm hafta paylaşımlı sistem. bu sistemdeki 4 haftalık bakım süreci uzun tabii belki o 1 haftaya düşürülür çünkü marinalarda kara süresi genelde 1 haftadır.ayrıca her sene karaya alma da olacak değildir.
Hafta Paylaşım Süreci


Yıl başında online hafta seçimi yapılır. Altı ortaklı bir teknede yılda 4 hafta bakım için ayrılır. Kalan 48 hafta ortaklar arasında dağıtılır. Her yıl farklı bir ortak hafta seçimine başlar ve her ortak sırayla bir hafta seçer. İlk ortak 48 haftadan dilediğini seçer. 2. ortak kalan 47 haftadan birini, 3. Ortak 46 haftadan, 4.ortak 45 haftadan birini seçer; Tüm haftalar dağıtılana kadar seçim devam eder. Böylece tüm ortaklar yüksek sezondan da bahar ve kış sezonlarından da hafta seçmiş olurlar. Göcek vb gibi yerlerde 26 yüksek sezon haftası bulunur. Dolayısı ile tüm ortaklara yeterince yüksek sezon haftası düşer.

Eğer ortaklardan biri peş peşe iki hafta seçmek isterse, hafta seçim sırası kendine geldiğinde «pas» tuşu ile seçimi erteler. Bir sonraki turda sıra kendine geldiğinde üst üste iki hafta birden seçer.
*

    F. F.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #147 : Mart 19, 2020, 22:53:54 »
Fuarda bir tekne paylaşım sistemi gördüm ve üye oldum sevdiğim bir abim kurmuş sistemi, ortalama 7bin euroya 3 yıl kontrat yapıp, yılda 4 hafta 1 haftası eğitim 39/40 feet 3 kamara tekneler ile çıkılabiliyor 2 ortak da olabiliyor Şimdilik 4 tekne var marina bakım gibi başka bir masrafı yok, bana cazip geldi, detay merak eden varsa özelden yazabilir...
*

    F. E. A.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #148 : Kasım 17, 2020, 12:21:31 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
bir ilanda gördüğüm hafta paylaşımlı sistem. bu sistemdeki 4 haftalık bakım süreci uzun tabii belki o 1 haftaya düşürülür çünkü marinalarda kara süresi genelde 1 haftadır.ayrıca her sene karaya alma da olacak değildir.
Hafta Paylaşım Süreci


Yıl başında online hafta seçimi yapılır. Altı ortaklı bir teknede yılda 4 hafta bakım için ayrılır. Kalan 48 hafta ortaklar arasında dağıtılır. Her yıl farklı bir ortak hafta seçimine başlar ve her ortak sırayla bir hafta seçer. İlk ortak 48 haftadan dilediğini seçer. 2. ortak kalan 47 haftadan birini, 3. Ortak 46 haftadan, 4.ortak 45 haftadan birini seçer; Tüm haftalar dağıtılana kadar seçim devam eder. Böylece tüm ortaklar yüksek sezondan da bahar ve kış sezonlarından da hafta seçmiş olurlar. Göcek vb gibi yerlerde 26 yüksek sezon haftası bulunur. Dolayısı ile tüm ortaklara yeterince yüksek sezon haftası düşer.

Eğer ortaklardan biri peş peşe iki hafta seçmek isterse, hafta seçim sırası kendine geldiğinde «pas» tuşu ile seçimi erteler. Bir sonraki turda sıra kendine geldiğinde üst üste iki hafta birden seçer.



kaptanım paylaşım yapan şirket /web adresi paylaşabilir misiniz ?
*

    A. U.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #149 : Kasım 17, 2020, 18:14:18 »
Fatih Korsan merhaba,
Forumda yakın zamanda şöyle bir topic de ziyadesi ile bilgi oluşmuştu. Buradan takip edebilirsiniz

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bunun yanında foruma katılan yeni üyelerden genellikle tanışma başlığı altında bir paylaşımla kendilerini tanıtmaları ve gerçek bir fotoğraflarını yüklemeleri beklenir.

Umarım faydalı olabilmiştir.

Hoş geldiniz.