0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

O. A.

Ynt: Tekne ortaklığı ve ortak tekne sahibi olma çözümleri
« Yanıtla #150 : Ağustos 26, 2021, 21:29:18 »
bana mı öyle geldi yoksa 200 bin dolar 300 bin dolar arası değişen  fiyaları olan yelkenliler için altıda bir hisse olarak 55 bin euro sizce de yüksek değil mi?
yani bu işin espirisi tekne sahibi olmanın ekonomik olmasıyken daha kafadan yüksek meblağ ile sahiplik oluyor.
ben anlamadım bu işi. Ben mi bir şeyleri kaçırıyorum acaba?

*

O. G.

« Yanıtla #151 : Ağustos 26, 2021, 21:42:22 »
6 ortak x 55kEUR     = 330k EUR
6 ortak+(1 işletmeci)= 330k EUR
330/7=47k EUR=beher pay
bakın, beher pay için 55k veriyorsunuz ama bri anda 47k vermiş gibi hafifliyorsunuz ..
ekonomiklik budur..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

işin şakası bir yana, teknemi otel gibi düşünüp paylaşabilseydim, ortaklığı düşünürdüm..

*

U. C. O.

« Yanıtla #152 : Ağustos 27, 2021, 14:52:15 »
Tekne ortaklığı biz beyaz yakalarda hayal.
Herkesin tatili aynı. Bayram, haftasonu....vb
Biz arkadaşlarla çok konuştuk bu konuyu. “Kavga çıkar” kararı çıktı.
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

N. A.

« Yanıtla #153 : Ağustos 27, 2021, 16:16:17 »
Ortaktekne platformu çok başarılı işliyor gördüğüm kadarıyla. 3 samimi arkadaşım sistemde. Bir tanesi 3 yıl önce aldığı hissesini %10 kar ile sattı bu ay, 2 boy büyük ve sıfır tekneye yine aynı sistemle ortak oldu. İlk tekne aldığım yıllara denk gelseydi bu sistem kesin girerdim diye düşünüyorum. Bence avantajları;

-Bütçesi sizin için 5-6 kat yukarıda olan bir tekneye 8 hafta sahip olabiliyorsunuz.
-Bağlama ve bakım masrafları da aynı oranda bölünüyor
-Denize yeni başlayanlar için arkanızda profesyonel bir desteği hissetmek çok önemli
-Çok başarılı bir sistem kurmuşlar. Sigortasından, kişisel eşya yönetimine kadar....

En büyük dezevantajı kafanız estiğinde tekneye gidememek. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. B. A.

« Yanıtla #154 : Eylül 23, 2021, 01:41:09 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...
En büyük dezevantajı kafanız estiğinde tekneye gidememek. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu sistemde tekne sahibi olup çoluk çombalak tatil amaçlı gezme imkanı cepte diyelim...

Haaa... Kafana estiğinde kendi başına yelken yapmak isteyeceksen de; ufak, bakım-tutum maliyetleri çok düşük hatta belki de pirat, lazer vs. sınıfı bir tekne alırsın onunla yelken keyfini tatmin edersin.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap