0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. T.

Ynt: Teknenizin isimleri ve isim koyma öyküleri..
« Yanıtla #150 : Aralık 14, 2020, 16:28:06 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Baştan sona baktım tekne isimlerine. Genel olarak hüzün verici bir durum gözledim.
Niye? Nedir hüzünlü olan
*

A. O. K.

« Yanıtla #151 : Aralık 14, 2020, 17:25:09 »
Pandemi zamanında ortaokul öğrencisi oğlum Demir evde dörtköşe ekran dışında bir şeyler yapsın diye "ön pazarlıkla" alınmıştı.
Elime kaldı.
Yeni bitti. Adını "JÜBiLE" koydum.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. A.

« Yanıtla #152 : Aralık 14, 2020, 18:38:23 »
Pandemi zamanında ortaokul öğrencisi oğlum Demir evde dörtköşe ekran dışında bir şeyler yapsın diye "ön pazarlıkla" alınmıştı.
Elime kaldı.
Yeni bitti. Adını "JÜBiLE" koydum.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çok güzel görünüyor Ali Korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap neden “Jübile” ? bir daha böyle bir konu açmayacağım, sonra üstüme kalıyor, bitti diye mi    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. O. K.

« Yanıtla #153 : Aralık 15, 2020, 19:03:16 »

Çok güzel görünüyor Ali Korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap neden “Jübile” ? bir daha böyle bir konu açmayacağım, sonra üstüme kalıyor, bitti diye mi    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
tam öyle korsanım. çocukluktan beri severek yaptığım maket hobisine son nokta!
Evde bir de alay konusu olduk (yaş 65); -kültürde bırakmak da yok- çocuk musun lafları ile bitirdim.

El sonuç: Yeni nesil uzun uğraşılara, uydur kaydıra girmiyor.
Lego'da dahi eskisi gibi hayal ürünü şeyler yapmıyorlar. Bir uzay gemisi yapıyor orada bırakıyor. Bozup yeni bir şey denenmiyor. (Evde en az 20.000 TLlik bitmiş lego var) Son olarak lego istediğinde internetten istediği logoların planlarını yazdırıp verdim, yapmadı, illa kutulu ürün istedi, ben de almadım.
(dertleşmiş oldum - sevgiler)
*

H. E.

« Yanıtla #154 : Aralık 15, 2020, 20:34:19 »
Bravo Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. E.

« Yanıtla #155 : Aralık 15, 2020, 20:38:15 »
Bravo Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

« Yanıtla #156 : Aralık 16, 2020, 22:51:45 »

tam öyle korsanım. çocukluktan beri severek yaptığım maket hobisine son nokta!
Evde bir de alay konusu olduk (yaş 65); -kültürde bırakmak da yok- çocuk musun lafları ile bitirdim.

El sonuç: Yeni nesil uzun uğraşılara, uydur kaydıra girmiyor.
Lego'da dahi eskisi gibi hayal ürünü şeyler yapmıyorlar. Bir uzay gemisi yapıyor orada bırakıyor. Bozup yeni bir şey denenmiyor. (Evde en az 20.000 TLlik bitmiş lego var) Son olarak lego istediğinde internetten istediği logoların planlarını yazdırıp verdim, yapmadı, illa kutulu ürün istedi, ben de almadım.
(dertleşmiş oldum - sevgiler)

Ali Korsan, sizin ufaklık eminim tüm bu harcama modu üzerine üstüne koyma aşamasına geçicektir... ister istemez, önünde çok güzel bir örnek var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap eski legoları saklayın bence, hem kendiniz hem onun için  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bu durumda “jübile” sadece tekneye ait bir isim sanırım...

*

K. Ö.

« Yanıtla #157 : Aralık 20, 2020, 03:03:32 »
peri bir kız .. o ' nu gördüğümde yaşım 20'lerde annesi ablamız. Maşallah bu ne güzellik falan kızım olsun adını perry koycam vs ..
kız oldu. Anam dedi ki . cinli perili isim olmaz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  yıllar sonra  isim tekneye kaldı yeni kızın adı perry Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. E.

« Yanıtla #158 : Haziran 03, 2025, 15:52:40 »
Denizcilik, çoğu zaman bir meslek olarak anılır ama biz biliriz ki aslında bir yaşam biçimidir. Rotalar, vardiyalar, boğaz geçişleri, demir bölgeleri... Hepsi birer teknik detay gibi görünse de, her biri bir denizcinin kalbinde onlarca anı, onlarca hikâye taşır. İşte bu yazı, binlerce anı içinden sadece bir tanesinin izini sürüyor, buda benim hikayem.

Ben denizcilik mezunuyum. 17 yaşımda ilk kez bir gemiye adım attım, şu an 43 yaşındayım. Stajyer olarak başladığım bu yolculuk, bugün gemi kaptanı olarak devam ediyor. Kendimi bildim bileli kaptan olmak istedim; şimdi hayalini kurduğum işi yapıyor olmak büyük bir gurur. Hayatımın her evresi denizle harmanlandı. Kendime yakıştırdığım tek sıfat, denizci oldu.

Bunca yıl içerisinde nice liman gördüm, nice fırtına atlattım. Binlerce anı birikti. Ama bir tanesi var ki, yeri bambaşkadır.

Yıl 2010. Mehtap Bayraktar adlı bir gemide 3. kaptan olarak görev yapıyorum. Zeytinburnu demir bölgesinde, boğazdan geçiş için sıra bekliyoruz. Aynı okuldan arkadaşlarımla telsizdeyiz, 77. kanalda. Gençliğin verdiği bir coşku, bir parça da yaramazlık... Gelen gemi çağrılarıyla şakalaşıyoruz.

“Hacının Ahmet” geçiyor, biz “Gacının Ahmet” diye gülüşüyoruz.
“Zekai Önel.” diyor biri, biz “G.Zekai öönel diyor yine kuduruyoruz.
“Mürvet Ana”yı “Gudubet Ana”ya
“Hacı Arif”i “Çingene Arif” e çeviriyoruz...
liste uzayıp gider ama
Bugün dönüp bakınca, hepsinden gönülden özür dilerim. Ama o günlerde telsizdeki bu neşeli anlar, uzun beklemelere katlanmanın küçük kaçamaklarıydı.

Tam bu esnada telsizden bir çağrı geldi:

“Sektör Kadıköy, Sektör Kadıköy… Nazlı Deniz çağırıyor.”

O an, içimde bir şey kımıldadı.
Nazlı Deniz.
Bir isimden fazlasıydı bu.
Sanki denizin nazıydı, sanki denizle kurduğumuz o inişli çıkışlı, tutkulu ilişkinin adıydı. Nazlanan, bekleten, bazen yoran ama hep büyüleyen deniz…

Telsizdeki arkadaşlara döndüm ve dedim ki:
“Eğer bir gün kızım olursa, adını Nazlı Deniz koyacağım. Bu kadar anlamlı ve güzel bir isim duymadım.”

Sonra konu kapandı. Şakalar dindi. O isim, kalbime yazıldı.

Bugün kızım, Nazlı Deniz, 8 yaşında. 2. sınıfı bitirmek üzere. Ellerinizden öper.

Ben, hayatını denize adamış bir baba olarak, denizci arkadaşlarıma bir kez daha sarılır gibi sarılıyorum kızımıma.
Ve sizlere de,naz yapan ama sonunda sizi her seferinde bağrına basan denizler diliyorum.
*

N. Ö.

« Yanıtla #159 : Haziran 03, 2025, 20:24:00 »
Arif Bey, ne kadar güzel ve anlamlı bir anı, çok da güzel anlatmışsınız.

Sizlere ve Nazlı Deniz’e bütün sevdiklerinizle beraber nice mutlu/huzurlu yıllar dilerim.
*

E. D.

« Yanıtla #160 : Haziran 03, 2025, 21:23:54 »
  Çok hoş bir hikaye. Her iki Nazlı Deniz'e de güzel gelecekler dilerim.
« Son Düzenleme: Haziran 03, 2025, 21:25:28 Gönderen: Erdal Duran »
*

Ö. O. D.

« Yanıtla #161 : Haziran 04, 2025, 10:47:29 »
Okuması ne kadar keyifli bir başlık böyle hem de yıllardır yeni katkılar oluyor ne güzel.

Benim yıllardır ismimden gelen lakabım Libertas' tır.

2020 ocakta teknemi aldığımda da ismi Freedom idi, belki de onu seçmem ya da onun beni seçmesi de bu yüzdendir.
Libertas! Roma döneminde de bir tanrıça imiş Özgürlük anlamında.

Denizden, hayattan en istenen şeylerden değil midir zaten özgürlük? Ey Özgürlük! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. E.

« Yanıtla #162 : Haziran 25, 2025, 17:04:59 »

Teknemin adı "Eolia". Esasen "Aeolia" ama okunuşundan hareket ettim. 2019'da nasip olduğunda, hayaliyle geçen 30 kadar seneyi düşünüp "Vuslat" koyasım da vardı; ama bu ağır bastı. Nedeniyse şu:

1. Edremit'liyim. Teknem Burhaniye'dedir. Midilli adası ve Ayvalık'ı da içine alan bu bölge, Aliağa'ya kadar uzanarak Troya ve İyonya arasında yer alan bir antik yunan yerleşimidir. Bu bölgenin zeytinle hemhal olmuş bir insanı olarak Midilli silüetine bakarak ömrünü geçen ben, bu ismi çok sevdim.
2. Eolia mitolojik bir adanın adı. Üzerinde Eolus, Poseidon'un oğlu yaşarmış. Fakat ada, sabit bir ada değilmiş. Rüzgarla hareket edermiş. Teknem de benim için böylesi bir ada!
3. Son olarak özellikle bu bölgede denizcilik yapan benim için esas rota batı ve Yunanistan. Ve orada telsiz iletişimi haliyle, özellikle Midilli'de bu tekne ismiyle çok kolay oluyor.

Neyse, tekneyi bu isimle kullanır olduk; meğer Jeanneau 80'li yıllarda tam bu adla model çıkarmış... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. D.

« Yanıtla #163 : Temmuz 01, 2025, 12:22:33 »
Değerli kaptanlarım, ne güzel isimler ve hikayeler bunlar..! Benimki bildiğin soyadımın üzerine kurulu. Alanya'da ilk tekneminki ' Delice ' idi, şimdiki ' Delice S ', anlamını soran yabancıysa İngilizce Deliceler diyorum, bizden biriyse eşimin ( Şehnaz ) adındaki Ş'nin S'si diyorum.. Bir sonraki teknem eşimin fikri ile muhtemel ' Kuma ' olacak.. 
*

A. G.

« Yanıtla #164 : Temmuz 01, 2025, 21:54:52 »
Cocukken Vasconcelos'un Rosinha, Minha Canoa , Kayigim Rosinha kitabini okumuştum. Kahramanın kayigi ile olan iliskisinden cok etkilenmiştim ve bir gun bir teknem olursa adini Rosinha koyacağım diye icimden geçirmiştim sonrasında tekne sahibi olmanın cok ucuk bir sey oldugunu sadece super zenginlere ait bir ayrıcalık oldugunu düşünmüştüm. Yillar gecti 10 m yelkenli almanın zor olmadigini anladim , teknenin adini da hemen Rosinha koydum. Sonrasında ise Turkiye'de tekne almanın degil ama elinde tutmanin ne kadar zor oldugunu her gun tecrübe etmekle geciyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap