0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu kayığın altı düz, hangi mantıkla üretilmiş? bizim sulara uygun değil.motor iskelede, sancak kontra seyirlerde seyri konforsuz hale getirir.teknenin kıçına da ismi yazılması lazım, umarım yazmıştır.o yeşil kova özellikle rüzgara karşı seyirlerde hava toplar, hız keser. ağzını arkaya baktırsın.hiç mi kimseyle konuşmamış bu tekneyi donatırken, gelseydi bize söylerdik. ne demek len "denizde olmak yeter".hayret bişiy...
Merhaba ve iyi bir hafta dileğiyle,Bundan birkaç sene önce kanoyu yelkenliye çevirmekle başlayan bu sevdam, şişme bota da benzerini uygulayacak kadar alevlendi.Yelkenle yol alırken duyduğum su sesi ve ıskotaları tutarken ellerimde hissettiğim rüzgarın gücü beni bu hobiye esir etti.Dilerseniz biraz bottaki donanımdan bahsedelim :DÜMEN yerine botun küreklerini kullanıyorum.SALMA, iskele tarafından suya indirilen su kontrası.ANA YELKEN normal durumda 4,88 metre kare, küçültülmüş durumda ise 3,62 metrekare. Dün seyir halinde küçültülmüş halini denedim ve performansından memnun kaldım. Ama sert havalarda daha da küçültmem gerektiğini fark ettim.CENOVA %118’lik ve yaklaşık 1,50 metrekare alana sahip.Yelkenlerin dikimini kendim elle yaptım.DİREK 50 mm çapında 415cm yüksekliğinde pvc boru. Bunu oturtmak için botun tabanına keresteden ayak yaptım.Yine keresteden T şeklinde bir düzenek yapıp kısa tarafını botun oturma yerine gergi kayışlarıyla sabitledim. Uzun tarafında direk için ikinci bir yuva açtım ve pruvaya doğru uzatıp gergi kayışıyla sabitledim.Direği yuvalara oturttuktan sonra 2 set çarmıhla destekledim. Baş ıstralyada yine iki ip kullandım. Ana yelkenin şekli nedeniyle arka ıstralya kullanamadım. Arka ıstralya yerine bota yan taraftan bakınca direğin tepesinden 7 derece açı oluşturacak şekilde iskele ve sancağa doğru birer adet ve direğin ortasından birer adet olmak üzere toplamda 4 iple arka ıstralyanın görevini karşılamaya çalıştım. Bu şekilde yelken iskele veya sancak tarafına doğru yaklaşık 68 derece açıyla açılabiliyor.Şu an için bir bofor havada yaklaşık 3nm hızla seyir yapabiliyorum. Bunu biraz daha geliştirmeyi umuyorum.Geçen sene yine aynı botla ama motor gücüyle İstanbul – Kömür limanı arası kuş uçuşu yaklaşık 215 nm yolculuk yapınca yelkenle yolculuğu amaç edindim.Şimdiki amacım T.C. sınırları içinde kıyı kıyı uzak yol seyri yapmak. Bu amaçla donanımın dayanıklılığını sınamak için her fırsatta kısa mesafeli geziyorum.Ps : Yukarıdaki açıklamaları uygun terminolojiyle yapamamış olabilirim. Umarım anlaşılır olmuştur.
Dory tamir edilemez deniliyordu?
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapDory tamir edilemez deniliyordu?Normal insanlar için öyle... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap