0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. N.

Tanımlanamayan Yelkenli Cisim
« : Mart 02, 2015, 00:40:32 »
Bugün Yade ve Serpil ile birlikte Yade'nin teknesiyle çıktık ve denizin ortasında bir USO (Unidentified Sailing Object) bulduk.

Enes Save ve teknesi Orsa1. kakıç mesafesine gelene kadar pruvamızda nasıl bir tekne olduğuna dair çeşitli spekülasyonlarda bulunduk. Kakıç mesafesine gelince de denize çıkmak için bahane olmadığının canlı ispatı olan bu kayığa hayran kaldık.

Şu Hollanda nehir teknelerine benzeyen bir salma sistemi kurmuş. Ana direk pimaştan. ıstralya ve çarmıhlar kenevir halatından. Yelken bezi Perşembe pazarından alınıp elde dikilmiş. Bu arada Enes Bey yelken yapmayı dahi bilmiyor!!! Ne yaptıysa Youtube videolarını izleyerek yapmış. Hepimizin teknesinde atıl duran herhangi bir donanım parçası (makara, kilit, eski halat, karabina vb) Orsa1'in işine yarayacaktır. Gönül isterdi ki Dory de benzer bir deniz sevdalısının işine yarasın.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. B.

Ynt: Tanımlanamayan Yelkenli Cisim
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2015, 08:47:03 »
Adamı tanımıyorum ama vakıayı tanımlanamaz olarak görmüyorum. Muhtemel iki seçenek :

a) Tıbbi bir durum. Derhal hekime görünmeli.
b) "Yaşıyorum lan ben de işte" diyen 21. yüzyıl şovalyesi. (Don Kişot'u bir de bu cepheden-yaşama meydan okuma tarafından da okuyabiliriz değil mi?)

Çok sevdim.

Ama şu da var; Her iki seçenek bir arada da olabilir.
« Son Düzenleme: Mart 02, 2015, 08:54:13 Gönderen: Bülent Büyükdağ »

*

A. Y.

« Yanıtla #2 : Mart 02, 2015, 09:09:34 »
Takdire sayan ancak bir o kadar da endiselenmek gereken bir durum. Bulent korsan'a katilmamak elde degil. Deniz deneme-yanilma yolunun secilmemesi gereken bir mecra bence. Ancak Adnan Hoca'nin tabiri ile "Asiri derecede sevimli birsey". Tez zamanda kalbine gore pimassiz bir ana diregi olan kayiga kavusmasi dileklerimle.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

U. K.

« Yanıtla #3 : Mart 02, 2015, 09:32:38 »
bu kayığın altı düz, hangi mantıkla üretilmiş? bizim sulara uygun değil.
motor iskelede, sancak kontra seyirlerde seyri konforsuz hale getirir.
teknenin kıçına da ismi yazılması lazım, umarım yazmıştır.
o yeşil kova özellikle rüzgara karşı seyirlerde hava toplar, hız keser.  ağzını arkaya baktırsın.
hiç mi kimseyle konuşmamış bu tekneyi donatırken, gelseydi bize söylerdik. 
ne demek len "denizde olmak yeter".
hayret bişiy...

*

M. A.

« Yanıtla #4 : Mart 02, 2015, 09:37:35 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
bu kayığın altı düz, hangi mantıkla üretilmiş? bizim sulara uygun değil.
motor iskelede, sancak kontra seyirlerde seyri konforsuz hale getirir.
teknenin kıçına da ismi yazılması lazım, umarım yazmıştır.
o yeşil kova özellikle rüzgara karşı seyirlerde hava toplar, hız keser.  ağzını arkaya baktırsın.
hiç mi kimseyle konuşmamış bu tekneyi donatırken, gelseydi bize söylerdik. 
ne demek len "denizde olmak yeter".
hayret bişiy...

Umut'un da fake'i çıkmış.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. B.

« Yanıtla #5 : Mart 02, 2015, 09:44:34 »
Demek ki neymiş.. Acil durumlarda teknede pimaş bulundurmak faydalı olabilirmiş.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İlke nerden buluyorsun bu ilgnçlikleri ya da neden hep sana denk geliyor acaba.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

İ. N.

« Yanıtla #6 : Mart 02, 2015, 09:57:46 »
Ben normal olduğum için çevremde ilginçlik barınabiliyor. Sen zaten ilginç olduğun için ilginçlikle karşılaşırsan paradoks oluşuyor, kapalı zamansal eğri çevresinde yayılan bir kuantum mekanik sistem, dalga fonksiyonu için başlangıçtaki değerlerle başladığı noktaya geri dönüyor ve hiç yaşanmamış oluyor.

lim lim lim lim normalim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

İ. N.

« Yanıtla #7 : Mart 02, 2015, 10:47:36 »
Enes Save'nin Facebook'da Amatör Denizci Hareketi grubuna yaptığı açıklama:

Alıntı
Merhaba ve iyi bir hafta dileğiyle,

Bundan birkaç sene önce kanoyu yelkenliye çevirmekle başlayan bu sevdam, şişme bota da benzerini uygulayacak kadar alevlendi.

Yelkenle yol alırken duyduğum su sesi ve ıskotaları tutarken ellerimde hissettiğim rüzgarın gücü beni bu hobiye esir etti.

Dilerseniz biraz bottaki donanımdan bahsedelim :

DÜMEN yerine botun küreklerini kullanıyorum.

SALMA, iskele tarafından suya indirilen su kontrası.

ANA YELKEN normal durumda 4,88 metre kare, küçültülmüş durumda ise 3,62 metrekare. Dün seyir halinde küçültülmüş halini denedim ve performansından memnun kaldım. Ama sert havalarda daha da küçültmem gerektiğini fark ettim.

CENOVA %118’lik ve yaklaşık 1,50 metrekare alana sahip.

Yelkenlerin dikimini kendim elle yaptım.

DİREK 50 mm çapında 415cm yüksekliğinde pvc boru. Bunu oturtmak için botun tabanına keresteden ayak yaptım.

Yine keresteden T şeklinde bir düzenek yapıp kısa tarafını botun oturma yerine gergi kayışlarıyla sabitledim. Uzun tarafında direk için ikinci bir yuva açtım ve pruvaya doğru uzatıp gergi kayışıyla sabitledim.

Direği yuvalara oturttuktan sonra 2 set çarmıhla destekledim. Baş ıstralyada yine iki ip kullandım. Ana yelkenin şekli nedeniyle arka ıstralya kullanamadım. Arka ıstralya yerine bota yan taraftan bakınca direğin tepesinden 7 derece açı oluşturacak şekilde iskele ve sancağa doğru birer adet ve direğin ortasından birer adet olmak üzere toplamda 4 iple arka ıstralyanın görevini karşılamaya çalıştım. Bu şekilde yelken iskele veya sancak tarafına doğru yaklaşık 68 derece açıyla açılabiliyor.

Şu an için bir bofor havada yaklaşık 3nm hızla seyir yapabiliyorum. Bunu biraz daha geliştirmeyi umuyorum.

Geçen sene yine aynı botla ama motor gücüyle İstanbul – Kömür limanı arası kuş uçuşu yaklaşık 215 nm yolculuk yapınca yelkenle yolculuğu amaç edindim.

Şimdiki amacım T.C. sınırları içinde kıyı kıyı uzak yol seyri yapmak. Bu amaçla donanımın dayanıklılığını sınamak için her fırsatta kısa mesafeli geziyorum.

Ps : Yukarıdaki açıklamaları uygun terminolojiyle yapamamış olabilirim. Umarım anlaşılır olmuştur.
*

A. K.

« Yanıtla #8 : Mart 02, 2015, 10:56:32 »
İşi çok ileri seviyeye götürmüş ana yelken sarma sistem galiba. Çıtayı çok yükseltmiş. Kafa bulduğum zannedilmesin bir zamanlar bende bunun tahta olanı vardı, ayrıca motoru da  yoktu gittiğim yerden kürekle dönerdim. O yüzden tanımlanamayan cisimleri ve kullanıcılarını çok fazla eleştirmeyelim. Alınanlar olabilir.

Not: Şimdilerde de gizli bir yerlerde fiber bişi var 4.20 ona yelken hazırlamakla uğraşıyorum. Ama bunun 2,5 bg motoru var.
*

H. E.

« Yanıtla #9 : Mart 02, 2015, 11:13:41 »
Dory'i alabilir mesela...
*

İ. N.

« Yanıtla #10 : Mart 02, 2015, 11:27:27 »
Dory tamir edilemez deniliyordu?
*

H. E.

« Yanıtla #11 : Mart 02, 2015, 11:37:12 »

Normal insanlar için öyle... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. Ö.

« Yanıtla #12 : Mart 02, 2015, 11:40:40 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
cesareti alkışlamak istiyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap sınır tanımayanlara hayranım  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. S.

« Yanıtla #13 : Mart 02, 2015, 11:56:31 »
Sahilden açılmadan sadece eğlencelik balık falan tutulur. Aman örnek olmasa bari. !
*

A. K.

« Yanıtla #14 : Mart 02, 2015, 12:07:26 »

Normal insanlar için öyle... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Buralarda normal insanın işi ne baksanıza foruma neredeyse insanların tamamı bisiklet, motosiklet, uçurtma falan ne bulduysa binmiş bir yerlere gitmiş.