0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. T.

Sokar (Sokkan) Balığı acısı
« Yanıtla #15 : Temmuz 22, 2013, 07:49:14 »
Sanırım bunun zehiri yok, etkili bir delici ve kesici silahı var. Sırtındaki yüzgecin dikeni derinlere batarken, bu dikenleri birleştiren perdenin keskin kenarı da bu işleme iki taraflı kesme etkisi ilave ediyor. Yarım saat sonunda acı çok yerini hafif bir sızıya bırakıyor.
*

A. B.

Ynt: Sokar (Sokkan) Balığı acısı
« Yanıtla #16 : Temmuz 22, 2013, 09:25:42 »
Trakonya balığı budur; sırt öndeki dikenlerinde ağır zehir vardır.
2002 yılında foçada balık avı sırasında babamın eline toplu iğne başı kadar dokundu bu balık, geceyi hastanede ve yüksek dozda ağrı kesiciler ile geçirdik. Aradan geçen 10 yılda sol elinin üst kısmında hala hafif bir şişilik var; iki elini yan yana koyduğunda sol eli daha şiş. Çok tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir balıktır.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. S.

« Yanıtla #17 : Temmuz 22, 2013, 12:52:46 »
Rivada sabah 5 gibi kamp yaptığımız  yerin 1 km ilerisindeki yarımadada balık tutarken uyku sersemi çarpmıştı başparmağımı 1-2 ay yarası orada durdu yarası  bütün kolum uyuşmuştu ağrı tarif edilmezdi
bayılacam zannetttim , çok fena istavrit  vardı konsantrasyonumu balığa verip acımı unutmaya çalıştım ama çok fena
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. K.

« Yanıtla #18 : Temmuz 22, 2013, 13:32:46 »
Sokkan ile yıllar önce Akbük restoranında tanıştık ve 1,5Kg balığı salata eşliğinde Firuzan ile afiyetle yedik, damak tadımıza uygun bir balıktı.
Trakonya' ya hiç çarpılmadım ama çarpılanlardan oldukça fazla dinledim ve hepsi hastahanede sonlanmış öykülerdi...
Geçen sene Sokkan ile küçük bir temasımız oldu, bir iki saate birşey kalmadı...

Ümit abime geçmiş olsun. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. B. A.

« Yanıtla #19 : Temmuz 22, 2013, 13:38:20 »
Trakonya daha fena... Marmara'da da çokça çıkıyor, dikkat...

*

A. G.

« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2013, 14:12:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Trakonya daha fena... Marmara'da da çokça çıkıyor, dikkat...

Beş altı yıl önce başıma geldi.Hastaneye gitmek zorunda kaldım, antihistaminik iğneye rağmen bir hafta on gün el ve kol ağrısı, o zaman bu zaman bilmediğim balığa dokunmuyorum (bkz.Ivan Petroviç Pavlov) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir de balık çantamda amonyak bulunduruyorum işe yarar mı bilmiyorum denemedim.
*

A. R. K.

« Yanıtla #21 : Temmuz 22, 2013, 16:47:14 »
Sokkan balığı iki gün önce Göcek te temizlerken parmağımı deldi (kan aktı).
Daha önce böcek ve balıktan kaynaklanacak sokmalar için aldığımız jel krem (Fenestil adlı antihistaminik krem)sürdük.
Herhangi bir acı ve agrı duymadan olayı atlattık. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu durumlar için teknede bulundurulması gereken ilaç listesine eklemede fayda var.

*

G. Ö.

« Yanıtla #22 : Temmuz 22, 2013, 18:54:37 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Gülümser korsanım
Sokkan balığı başka Trakonya balığı başka.Aynı şekilde dikenleri ile zehirlemeleri ve verdikleri acıda başka,genel olarak etkileride başka.
Sokkan balığının dikeni ile insana yaptığı trakonyanın  yanında çerez gibi kalır.
Saygılar

Hüseyin Korsan kastettiğim zehirli balık yaralanmalarının hepsi içindi.Sıcak su veya sıcak kompres.Trakonya temasında amonyak tatbiki çok etkili olmamıştı . Doktor derhal sıcak su veya sıcak kompres uygulasaydınız zehir bu derece etkili olamazdı demişti.Sonu ölümle biten vakalar olduğunuda biliyoruz.Tedbiri elden bırakmamak lazım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap