0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

B.

sizce hangisi daha iyi?
« : Mayıs 28, 2010, 10:32:36 »
      İyi günler herkese,ben aranıza yenı katıldım sımdıden bır hatam olursa özur dılerım,ayrıca bu konu acıldımı onuda bılmıyorum acıldıysa sımdıden yıne özür dilerim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
      Ben üniversite öğrencisiyim,gecen yıl ıcınde üniversitenin yelken kurslarına gıttım ve bıtırdım,sımdı aklımda bir soru var;ailemın cok abartmamak sartıyla en fazla 60-70 euro civarında bir tekne alabılecek durumu var ama ben karar veremıyorum;sizce usta korsanlar
                   1)önce kendini iyice geliştirip bir tekne almakmı yoksa önce tekneyi alıp kendi teknende kendini geliştirmekmi?
 ikinci olarak sizce bu fiyatlarda hangi tekneti önerirsiniz ben bir iki araştırma yaptım ama bu konuyu daha yenı yenı anladıgım ıcın karar vermedım ayrıca tekneler hakkında satıcılar dısında hıc yorum almadım tahmın edersınızkı satıcıların hıcbırıde kendı teknesıne kotu demedı:)
  ben su teknelerı buldum(beneteau OCEANIS 31,bavaria 32,Sun Odyssey 30i)bu modeller dısındada onerınız varsa dıkkate alacagım ayrıca yelkene yenı baslagımı goz alırsanız sevınırım.

Sımdıden yorum yapan ve yardım eden bütün korsan abilerime ve kardeslerime tesekkur ederimm.....
*

N. Y.

Ynt: sizce hangisi daha iyi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2010, 10:38:50 »

Basri Korsan önce aramıza hoşgeldin diyeyim. Soruna gelince, önce yelken kursunda ya da tanıdık birinin teknesinde, temel yelken bilgini geliştirmeni tavsiye ederim.
Bu arada hangi şehirdensin onu yazmamışsın kimlik bilginde....

*

E. Ç.

« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2010, 10:46:47 »
Buldum dediğiniz teknelerden hangisi ile seyir yaptınız Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Oceanis 31
SO 30/32
B32/34

Yakınlarınızda bir marina varsa bu tekneleri inceleyin.Ve denizde zaman geçirmek için GEKO etkinliklerine katılın.Fikriniz netleşecektir.

2 yıldır her seyir yaptığım teknenin farklı bir özelliği hoşuma gidiyor.Eminim sizinde kısa zamanda fikriniz netleşecektir.

Edit: Ayrıca fikrinizin netleşme süresi, cebinizdeki paranın miktarı ile alakalı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgiler..
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2010, 10:49:19 Gönderen: Erdem Çakır »

*

M. T.

« Yanıtla #3 : Mayıs 28, 2010, 10:50:04 »
Bilindik markalar olmak kaydıyla alabildiğin en büyük (bu işte işlevi boyu ile alakalıdır) ve en yeni model (sorunsuz olması için) tekneyi fazlada vakit geçirmeden almanı tavsiye ediyorum. Marka olarak Jeanneau veya Beneteau fiyat kalite oranı ve piyasada fazla olması açısından benim için önce geliyor.
*

U. K.

« Yanıtla #4 : Mayıs 28, 2010, 10:52:13 »
Ben de bir an önce ALMAN'I tavsiye ediyorum.  Yelken bilmiyorum falan diye düşünme, dersi kendi teknende almak çok daha verimli olur.

*

H. K.

« Yanıtla #5 : Mayıs 28, 2010, 11:04:49 »
Basri korsan 'ım hoşgeldiniz
biz teknemizi almadan önce,
almayı düşündügümüz teknenin aynısını bir haftalıgına kiralamıştık.
size de tavsiyem bu teknelerle 2-3 gun seyir yapmanız.
her teknenin kendinize gore artıları ve eksileri ortaya cıkacaktır.
ayrıca herkesin tekneden ne bekledigi de değisiklik gosterir.
en dogru kararı siz vereceksiniz.
bahsettiginiz tekneler zaten kendini kanıtlamış dünya markaları.
secim biraz kişisel olacak yani...
bize gelince OC40 aldık ve 24 temmuz'da fransa ya gidiyoruz.
Allahtan bisey olmazsa 26-27 temmuz gibi Canet den yola cıkıp Turgutreis'e
bir macera bizi bekliyor.
enkısa zamanda teknelenmenizi dilerim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

C. B.

« Yanıtla #6 : Mayıs 28, 2010, 11:08:06 »
Korsanım boş zamanlarında, forumda  geriye doğru tüm topikleri karıştır. Tekneler hakkında olanları oku.
Bu yaz aileni al, bir tekne kiralayın ve 1 hafta Akdeniz'de turla..
70.000 euro bu işte iyi bütçedir küçümseme. 37 ft'ten geriye doğru, O'ından eskiye doğru her tür tekne alabilirsin.
Siteleri karıştırmaya başla.0 tekneler  için Eylül ayı fiyatlarını öğren.
Alacağın tekne ile ne yapacağını tam olarak belirle.
Buna uygun seçenekleri oluştur.
Bu bilgilerle oturup yeniden konuşalım.

*

E. Ç.

« Yanıtla #7 : Mayıs 28, 2010, 11:22:04 »
Hanse 320 düşünürmüsünüz.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Diğer korsanlar ne der bilmem ama ben fuarda çok beğenmiştim bu kayığı.

Kendinden tramolalı cenova donanımı falan çok kullanışlı gelmişti bana.Tabii dezavantajları varmı kullanandan dinlemek lazım.

TR de ne fiyat yazıyorlar bu kayığa bilmiyorum.Hırvatistanda bir tane var bu yıl inmiş suya ve fiyatıda uygun gibi.
Hırvatistandan transfer işini uygun bir fiyata çözebilirseniz daha iyi olur.

Fiyat: 55bin Avro...

Donanım ve diğer özellikleri.

LOA: 9, 55 m
Beam: 3,30 m
Depth: 1,84 m
This is brand new boat. Just launched in water and ready for sailing.
Boat has standard 2 cabins layout with spacious salon and separated galley which is completely equipped with stove, oven, fridge, sink with mixing water tap.
Boat has spacious cockpit covered with teak with steering wheel and helm.
NO. Cabins: 2
No. Heads: 1
No. Berths: 4 + 2 (salon)
Fuel Tank: 120 lit
Water tank: 240 lit

Boat is powered by the Yanmar 3Ym20 engine with 0 hours. Engine serial number: E09004

This price includes following equpmnte installed on the boat.

220 Shore power, Reading lights in salon,aft and forward cabins, extra service battery PACK AGM total 150 Ah,Steering wheel system with leather covered wheel, compass emergency tiller and rod steering system, Fridge unit 12V, Battery Charger 12V/30Amp, IS2 Depth and speed, Water heating system 20 l , cockpit shower plus extra warm water stern shower, Saloon table extension, Separate wetlocker with storage in toilet, Spring cleats, Maindrop system with Lazy Jacks, light- grey, Sprayhood with stainles steel frame and windows, light grey, Additional port light aft cabin to cockpit, Rigid boom vang, Chart Ploter Simrad Lowrance HDS 5, Epoxy - Primer and Antifouling done, F fendes, 4 mooring lines, wind indicator , flag pole.

This is brand new boat. excellent conditions. IN water with rigging done and ready for sailing. 

Satış linki: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Farklı bir tekne tanıtmak istedim..

Sevgiler...

*

C. E.

« Yanıtla #8 : Mayıs 28, 2010, 13:05:02 »
Basri Korsan Merhaba,
46 yaşımdayım, son 5 yıldır kendime sürekli şu soruları soruyor ve verdiğim cevaplara göre tekne almayı sürekli erteliyorum:
1) Yılda kaç günümü teknede geçirebileceğim?
    a) şimdiki zamanda -
    b) gelecek zamanda -
(öğrenci olduğundan dolayı gelecekte yaşayacağın yer, çalışma koşulların, vb konularda belirsizlikleri iyi değerlendirmende yarar var)
2) Bir yelkenli tekneyi satın aldıktan sonraki bağlama ve tamir-bakım-zorunlu yenileme masrafları (tekne sahibi olmayı sürdürme masrafları) için bütçem nedir?
    a) şimdiki zamanda -
    b) gelecek zamanda -
3) Satınaldığım tekneyi çeşitli nedenlerle (küçük geldiğinden, işimden/eşimden/çoluk çocuktan yeteri kadar kullanamadığımdan) satmaya karar verirsem kaça satabilirim?
    a) 1 yıl sonra -
    b) 5 yıl sonra -
    c) 10 yıl sonra -
4) Kaptansız tekne kiralama alternatifim ve kiralama masrafını paylaşabileceğim arkadaşlarım var mı? 
5) Bir yarış ekibine dahil olup hem deneyimimi arttırıp hem de düzenli denize çıkma şansı bulabilir miyim?
6) Tekne sahibi olmayı sürdürme masrafları + tekneyi satmaktan edilecek zarar ile kiralama masrafını karşılaştırdığımda hangi seçenek mantıklı?
Eğer bu sorulara verdiğin cevaplar tekne almayı gerektiriyorsa o zaman tekne seçimi aşamasına geçebilir. 
Tekne alırken mutlu olacağına eminim; dilerim ki satınca da mutlu olanlardan olmayasın.
*

M.

« Yanıtla #9 : Mayıs 28, 2010, 13:30:28 »
Cengiz'in yazdığı işin materyalist tarafı ...

Bir de manevi tarafı var ki işten ve hayattan bunaldığımda beni rahatlatan...
Tekneyi aşağıya indireceğim dedim ya:  
> pilot kitaplardan nereleri görmeli, nerelerde gecelemeli, nelere dikkat etmeli araştırmaları,
> tuvalet kağıdından, kürdana, kızın bezinden batikona olası ihtiyaç listeleri hazırlanması,
> teknenin nesi eksik, ne yapılmalı, ne alınmalı planlamaları
> geceleri yatarken, Eğri Liman, Bademli gibi sakin köşelerde demirlediğimin ve yıldızları seyrettiğimin hayali

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kiralık tekne ile bu kadar içine giremiyorum hayal dünyasının  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Eğer imkan varsa, bütçe varsa durma al...
Uzun vadeli kullanma ya da nasıl bir şey istediğin ile ilgili kesin karar yoksa, al bir ikinci el, yaşa gör... sonra ister tut ister sat. Zararın az (belki de hiç) olur.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2010, 13:30:58 Gönderen: Mehmet Atay »
*

E. Ç.

« Yanıtla #10 : Mayıs 28, 2010, 13:39:55 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eğer imkan varsa, bütçe varsa durma al...
Uzun vadeli kullanma ya da nasıl bir şey istediğin ile ilgili kesin karar yoksa, al bir ikinci el, yaşa gör... sonra ister tut ister sat. Zararın az (belki de hiç) olur.

Budur diyorum ve altına imza atıyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

C. E.

« Yanıtla #11 : Mayıs 28, 2010, 14:01:35 »
Mehmet ve Çakır Korsan'larımın dile getirdiği tamamen duygusal yaklaşımı takdir ediyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kendilerine hak versem de yine de mesleki bir refleksle ve görüp duyduğum örneklerden yola çıkarak olayın maddi tarafının gözardı edilmemesini tavsiye ediyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 
*

Ö. K.

« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2010, 14:17:08 »
Kayıp edilecek olan sadece para! o da bir kısmı olabilir.

Baktınız olmuyor, kayıp ettiğiniz kısmı için daha çok çalışmanız gerekecek demek Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu tip istek/düşünceleri ötelemek hayatı ötelemek olabiliyor bazen .
Bunun örnekeri de oldukça çok.

*

M. T.

« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2010, 14:36:37 »
Ömer Korsana katılıyorum. Hiçbir zaman kiralık tekne kendi teknen gibi olamaz. Tekne özgürlükse kiralık tekneye 1-2 ay önceden rezervasyon, belli zamanda geri götürme, orasına burasına dikkat et... bu özgürlük değil. Bu konuda Cengiz Korsanın kendi bütçesinin ve harcama alışkanlıklarının sonucunda iyi niyetiyle yaptığı tarzda uyarıların bu işe ayıracak bütçesi olan birçok denizci adayını caydırıcı etkisi olduğunu düşünüyorum. Bir örnekle şöyle anlatabilirim; 130-140bin euro ya bmw x5 yada audi q7 alacağına 60 bin euroya jeep grand cherokee alınabilir, aradaki farklada tekne alınabilir. bence q7 ye bineceğime cherokee ye binmek tekne sahibi olabilmek için hiç ama hiç önemli bir konfordan fedakarlık değil.
*

E.

« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2010, 14:42:11 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu tip istek/düşünceleri ötelemek hayatı ötelemek olabiliyor bazen .
Bunun örnekeri de oldukça çok.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap