0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    H. V.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #15 : Haziran 08, 2019, 15:33:15 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Mustafa geçmiş olsun. Özcan korsana  çok teşekkürler.


Senin durumunu çok iyi anlıyorum. Zira aynı durumu C.tesi bende yaşadım.


01/06 ctesi sabah 06.00 ana kara ile bağlantım olan kıç halatlarımı çözerek rotayı marmara asmalıya çevirdik.
Otopilotumuz yok. Kendimi küçük balık Nemo gibi hissediyorum. Adaların arkasına kadar gidip uzak denizlere bakıp hep geri dönüyorduk. Yalova dışında uzun yol yapmadım. Benim için okyanusu geçmek gibi.
İmralı açıklarına kadar sakin full arma geldik . İmralı açıklarından geçtikten sonra Bir anda hava ,deniz, dalgalar birbirine karıştı.Önümde giden onları izlediğim 2 yelkenli rota değiştirdi. biri güneye diğeri kuzeye döndü. Telsizden gelen sismik çalışma anonsu ise tuz biber ekti. Oysaki millerce uzaktalar.
Kıç sancaktan gelen gelen iri dalgalar, knot ını bilmediğim rüzgarlarda ne yapacağımı kestiremedim. İşin kötüsü eşimde teknede ve  panikte. (Tekneyi satma planları başladı canını kurtarırsa Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap .)
Aklıma Ender Korsan geldi. Hemen aradım. Bandırmada Limanda olduğunu söyledi. şartlar zor ise zorlama gel bana bağlan dedi. Rahatladım. Beyza da rahatladı güven geldi. En korktuğu çaresiz durumlarda bize yardım edecek kimsenin olmaması idi. Aslında çevrenize baktığınızda uçsuz bucaksız bir deniz. Ender yanında değil. millerce uzakta. Ama desteği yanında. Güven duygusu ile beslendikten sonra rotayı Bandırmaya çevirdim.
Limana girip Enderi görünce rahatladım. Bağlanmama yardımcı oldu. Kamaraya girdim bir dakikalığına uzandım. sonrasını hatırlamıyorum. Salçalı sarımsak soslu makarna kokusuna uyandım. Bu iyi bişeydi. Beyza hayatında memnun güvende olduğunun farkında. Belki her denizcinin yaşaması gerekeni yaşadık tecrübe kazandık düşüncesinde. ( tekneyi satmakta vazgeçti:)) )
Ertesi gün Enderle birlikte limanda çıkarak sakin bir denizde Asmalıya yol aldık. Bir ara Enderin teklifi ile motorları kapatıp denize girdik. Değişik bir deneyimdi benim için. [size=78%]. [/size]
Ali Ünalan Korsanda bizi orada bekliyordu. yerimiz hazırdı.
Geceyi Asmalıda geçirdik. Ertesi gün Ali korsanın eşliğinde Paşalimanına gittik. Ali korsan iskeleye bağlanmış bize de yer ayırmıştı. Biz alargada kalmayı tercih ettik. fakat saat 14.00 civarı İmbat çıktı. balıkçılar Ali korsana 1-2 saat sonra geçer ancak saat 21.00 sonrası tekrar çıkabilir demişler. Ali korsan çevreyi daha önce iyi bildiğinden ve geceyi rahat geçirmek için Paşalimanı koyunun hemen arkasındaki Balıklı köyüne gidip sakin bir havada geceyi alargada geçirdik. Ertesi sabah  balıklıya yakın sakin bir koyda denize girdik.
Özlem korsanın Beyza'ya söylediği gibi deniz belki temiz olabilir ama rengi iştah açıcı değil. Egede denize girmenin keyfini vermiyor.
rotamızı maymun burnuna çevirip orada denize girdik. geceyi geçirmek ve erzak ihtiyacımız için Erdek limanda Ali korsan yer ayarladı. gidip bağlandık. geceyi kalabalık gürültülü Erdek limanında geçirdik.
evet artık dönüş yoluna geçmemiz gerekiyor. ertesi sabah kurşunlu limanına eğer , kendimi iyi hissedersem direk Trilyeye rota tutarak saat 07,00 de yola çıktık. Keyifli sakin bir denizde 12 saat yolculukla Trilyeye bağlandım. Ender yer konusunda yardımcı oldu. Güzel yer. hava kararmadan çevreyi gezdik. akşam yemeğimizi balık rest yedik. Nasıl uyuduğumuzu hatırlamıyorum. Ertesi sabah kahvaltı ardından yan komşular ile sohbet ettik. Geko değiller 2-3 ay önce teknelerini fuarda almışlar. Onları Geko olmaya davet ettim. Sanırım başarmışımdır. saat  14.00 gibi  rotayı küçükyalı çevirdik. Armutlu burnunda hava düştü. Denize girdik. Keyifliydi. Yolda likitlerimizi tüketerek. Memnun bir şekilde keyifli bir yolculuk sonrası saat 20.30 küçükyalı limana bağlandım.
Ali korsana Endere sonsuz teşekkürler. bu seyirde beni yalnız bırakmadılar.
Seyir öncesi  Özlem -Ali Tuna Korsanların destekleri için teşekkürler.


Gezgin Korsan gerçekten bir aile gibi. Birbirine sıkı bağları olan bir aile.
Tüm Gekoların Bayramını kutlarım.
( Bu arada benim de gözüme toz kaçtı bir kaç kez Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)  )


Saygılar
Mert

Mert abi deneyimlerini  detaylı bir şekilde anlattığın için teşekkür ederim. 17 sinde bende çıkacağım. Hereke den ilk önce Trilyeye oradan paşa limanı ve adalarda gezmeye 6 günlük tur planlıyorum. Dönüşüm direk Tuzla istikameti olur. Evet gezgin korsanın çok ama çok faydası var bizler için.
Tekrar teşekkürler detaylı yazın için.


*

    E. A.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #16 : Haziran 10, 2019, 10:21:44 »
Hepimizin zaman zaman başına aksilikler geliyor.Biraz normal olsak yazlık alıp çiçek böcekle uğraşırdık herhalde Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Çok kez benim burda ne işim vardır dediğim zamanlar oldu.Uzun ve zor bir günden sonra karaya ayak basar basmaz tekrar denizi ve tekneyi özlemeye başlıyorum.Zaman geçtikçe insan tecrübe kazanıp artık daha az panik yapıp zor anlarla daha kolay başa çıkmaya başlıyor.Marmara zor bir deniz,yoruyor zorluyor çoğu zaman.

Mert iyi ki aradın,iyi ki geldin.Tesekkür edilecek birsey yapmadım ki ben.Gelmene de cok sevindim.Daha uzun seyirlerde görüşürüz.


*

    H. I.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #17 : Haziran 10, 2019, 10:22:00 »
Hikayeleri okuyunca way be dedim..önce moraller bozulmuş sonra mucize dokunuşlar..karşılıksız yardımlar..valla elinize sağlık..yardım yapanlara da gönülden teşekkürler..sıkıntılı bir anda bazen bir telefon bazen hopp usta gel buraya bağlan, bazen mandar halatı boşla şuraya bohçala önerisi..hepsi bir kelime ama size bulunduğunuz ümitsizlik içinde bir güven ve minnet duygusu veriyor..

Forumu kurup bu network'ü  sağlayan ve arandığında destek veren tüm arkadaşlara gönülden teşekkürler.. 

Bu arada Maşallah Tekne sahibine buradan sevgiler o bilir kendisini halaaa Seval ilen beni Tekneye çağıracak.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. E.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #18 : Haziran 10, 2019, 21:43:26 »
Mert sana da geçmiş olsun.Her seyir,her aksilik denizciliğimizin üstüne koyma,tecrübe sahibi olmak adına fırsattır diye düşünüyorum.Bu bakış açısı olayların hemen ardından tekrar motivasyon kaynağım oluyor.


*

    H. E.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #19 : Haziran 10, 2019, 21:55:45 »
Maşallah kimin? Niçin şifreli konuşuyorsunuz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    H. E.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #20 : Haziran 10, 2019, 22:03:14 »
Ben İzmir grubunu seviyorum, Ora da maşallah yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    A. Ü.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #21 : Haziran 10, 2019, 23:12:12 »
Bir teşekkürde ben edeyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ender asmalıda teknede yapılmış mercimekli çiğ köfte getirdi tekneme ama getirdiği çiğ köfte tabağını benim teknede unuttu,bende unuttum geri vermeye,Enderden ayrıldıktan sonra sert dalgaya girdim porselen tabak yere düştü 8 sekiz parça oldu kırıldı teşekkürler Ender Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gelelim Mertte  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Mertle Marmara adasında dolanırken Erdeğe gitme kararı verdik iki tekne,tam Erdek limana bağlandım derken benim pervane halat sardı,şanzımanla,pervane milli arasındaki lastik kaplini sıyırdı haraketsiz kaldım limanda,Mert hemen yanıma yardıma geldi,parçalanmış kaplini görünce olum Ali yandın dedi nereden bulacaksın bayramda  kaplini dedi,bende teknemde yedeği var üzülme dedim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Mertle birlikte giriştik  daracık alanda kablin değiştirme işine,değiştirdik,moreller yerine geldi,takım hastası biri olarak teknedeki takımlar olmasaydı yanmıştık,takımlar işe yaradı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap buradan bir korsan arkadaşımız teknede yedek parça için herşeyin yedeğine ne gerek var demişti geçmiş dönemlerde,oldu olacak teknenin arkasına içi yedek parça dolu bir tekne taşı arkanda bana demişti gırgır geçmişti  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap buradan o korsan arkadaşa selam söylüyorum o kendini biliyor,tekrar yazıyorum teknede her türlü takım ve yedek parça şart tezini halla savunuyorum teknede şimdi iki tane yedek kaplin olacak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mustafa sanada çok geçmiş olsun.. 
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2019, 23:13:59 Gönderen: Ali Ünalan »
*

    E. A.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #22 : Haziran 11, 2019, 08:35:05 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bir teşekkürde ben edeyim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ender asmalıda teknede yapılmış mercimekli çiğ köfte getirdi tekneme ama getirdiği çiğ köfte tabağını benim teknede unuttu,bende unuttum geri vermeye,Enderden ayrıldıktan sonra sert dalgaya girdim porselen tabak yere düştü 8 sekiz parça oldu kırıldı teşekkürler Ender Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mercimek köftesidir Ali'cim o,çok severim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Herhalde o aksam giden tabakların hiç biri geri gelmedi.Eşim daha uyanmadı unuttu sanırım ama teknede eksik tabak görünce bana yeni bir tabak takımı aldıracaktır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Afiyet olsun dostum.Bot tamiri için verdiğin destek içinde ben sana teşekkür ederim.Gerçi beceremedik ama olsun,en azından denedik  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    H. E.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #23 : Haziran 11, 2019, 10:20:29 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...buradan bir korsan arkadaşımız teknede yedek parça için herşeyin yedeğine ne gerek var demişti geçmiş dönemlerde,oldu olacak teknenin arkasına içi yedek parça dolu bir tekne taşı arkanda bana demişti gırgır geçmişti  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap buradan o korsan arkadaşa selam söylüyorum o kendini biliyor...

Alallaaa.. Ben değil kardeşim, Tanıl Tuncel ustamız söylemiş, o da başkasının lafını aktaryormuş zaten, İngiliz bir denizcinin mi ne...

Ben kaplin taşımıyorum mesela.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    E. Ç.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #24 : Haziran 11, 2019, 12:20:25 »
Hakan Z , bu GEKO 2016 'dan önce de aynıydı , tee 2011 de ilk marmara geçişimde Yiğitler limanında bana da el vermişti.

Denizlerde kimin ne zaman yardıma ihtiyacı olacağı hiç belli olmuyor , onun için yaşasın GEKO. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    M. E.

Ynt: TEŞEKKÜR
« Yanıtla #25 : Haziran 11, 2019, 21:07:55 »
Aliciğim geçmiş olsun dileğin için sana da teşekkürler.Ayrıca kırılan porselen tabak hikayesini hemen hanıma anlatayım ki bu melamin tabaklara bu kadar para verilir mi ? Ben sana evde ki eski porselen tabakları vereyim,evde ki takımları da yenilemiş olurum sende bedava tekneni donatmış olursun demişti, fakat ben bildiğimi okuyarak melamin tabak aldığımdan dır dır dır ömrümü yemişti.Şimdi bu konu elime sağlam bir koz oldu. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap