0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. D.

Dünyanın aktif durumdaki en büyük ikinci feneri, Türkiye'nin ise en büyük Feneri olan Şile Feneri'nin 150. yılı, belediye tarafından hazırlanan bir dizi sanatsal ve görsel etkinlikle kutlanacak.

Ulaştırma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, çeşitli Üniversiteler, akademisyenler, kurumlar ve sanatçılarla iş birliğine giden Şile Belediyesi, Şile Feneri 150. yıl etkinlikleri kapsamında, PTT Genel Müdürlüğü ile birlikte Şile Feneri 150. Yıl Anı pulu'nu çıkardı.

1 Mayıs günü satışa çıkan ilk gün damgalı anı pulları özellikle koleksiyonerler tarafından büyük ilgi gördü. PTT Genel Müdürlüğü 150. yıl anı pulunun 250.000 adet basıldığını ve pulların dolaşıma çıktığını açıkladı.


*

    S. D.

Ynt: Şile Feneri'nin 150. Yılı Etkinliklerle Kutlanacak
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2010, 11:40:19 »
TCSWAT uluslararası bir çalışma ile bir ilke imza atıyor..Şile Deniz Feneri'nin 150.nci yılını uluslararası ödüllü bir proje ile kutluyor..

29 Nisan 2010 Perşembe - '' Şile Deniz Feneri'nin 150. yılı...
Dünyayı saran bu ışık tam 150 sene önce Şile'deki yerini almış...
Sene 1860...
35 deniz mili mesafeden görünmesi ile dünyadaki ikinci büyük deniz feneri...
15 saniye aralıklar ile çakan ilk ve tek fener...
1.5 tonluk kristalleri orİjinal olup, 8 kol dönen bir fenerdir... ''

Dünya genelinde tüm telsizcilerin ve özellikle koleksiyoncuların merakı deniz fenerleridir. İşte
TCSWAT yetkilileri Şile Deniz Feneri'nin uzun hikayesini ve özelliklerini kısaca böyle anlatıyorlar...

Şile Deniz Feneri'nin 150.nci yılında TCSWAT uluslararası ödüllü bir çalışma başlattı.<7b>

ILOTA ( Istanbul Lighthouse On The Air ) ve MLOTA ( Marmara Lighthouse On The Air ) gibi uluslararası çalışmalardan sonra tüm dünya telsizcilerinin ve deniz feneri koleksiyoncularının dikkati Şile Deniz Fenerinin 150. yılı sebebi ile yapılacak etkinliklere odaklandı. 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Şile Deniz Feneri'nde kurulacak olan istasyon ile çalışmalar başlayacak.

Telsiz çalışmaları ile ilgili olarak Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Şile Belediyesi'nin ev sahipliğini yapıyor ve organizasyonda üç ana tarih ön plana çıkıyor...

1-9 Mayıs 2010 Açılış çalışması
24-25 Temmuz 2010
21-22 Ağustos 2010 Uluslararası deniz fenerleri haftası

Etkinliklerde Şile'nin ve Şile Deniz Feneri'nin tarihçesi dünya telsizcileri ile paylaşılacağı gibi görüşme yapılan her telsiz istasyonuna bölge ve fener ile ilgili belgeler yollanarak tanıtım yapılacak.

 
ŞİLE DENİZ FENERİ&RSQUO;NİN 150. YILI KUTLANIYOR

Her Radyo Amatörü'nün birinci vazifesi diğer ülke radyo amatörlerine kendi ülkesini tanıtmak olduğunu belirten TCSWAT yetkilileri; '' Bu nedenle her fırsatta uluslararası çalışma yapan TCSWAT, dünyanın ikinci büyük deniz feneri ile ilgili bir tanıtım projesinde uluslararası bir ödül koydu. '' şeklinde konuştu.

Ödül kuralları:
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap