0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ne kadar derine ve hangi enlemlere açılacağıma bağlı olur sanırım karar... İkinci gruptaki teknelerin hemen hepsi yüksek enlemlere göre yapılmış tekneler... Denizciliğine laf söylenmez hiç birinin ama ortak özellikleri center-cockpit olmaları ve o tip tekne Akdeniz ve tüm tropikallerde tercih edeceğim bir tasarım olmaz... İngiltere - İrlanda İzlanda gezecek biri de pupa seyrinde havuzluğa 4 derece sıcaklıkta su dolsun istemez muhtemelen...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapNe kadar derine ve hangi enlemlere açılacağıma bağlı olur sanırım karar... İkinci gruptaki teknelerin hemen hepsi yüksek enlemlere göre yapılmış tekneler... Denizciliğine laf söylenmez hiç birinin ama ortak özellikleri center-cockpit olmaları ve o tip tekne Akdeniz ve tüm tropikallerde tercih edeceğim bir tasarım olmaz... İngiltere - İrlanda İzlanda gezecek biri de pupa seyrinde havuzluğa 4 derece sıcaklıkta su dolsun istemez muhtemelen...Kesinlikle katılıyorum. O nedenle bu tip kıyaslamaları anlamlı bulmuyorum. Herşey amaç ve araç meselesi... Şimdiki teknemi almadan önce bana -sanırım norveç yapımı- center cockpit, çelik gövdeli bir tekne önerdiler, ilk bakışta fiyat filan cazip geldi o tekneye göre ama düşününce dedim benim ne işim olur bununla? Yüzmek için denize inmesi çıkması bile marifet, tam eziyet olurdu...Öte yandan bizim yaygın kullandığımız teknelerle de okyanusa pekala çıkılıyor. Dünyayı dolaşan yarış teknelerinin yapısına bakın mesela...
Gezicilerin Atlantik Rallisi 2019 (Atlantic Rally for Cruisers [ARC]) asagida gorebilirsiniz. Kanarya adalarindan baslayip Karayip adalarindan St.Lucia 'da sonlanan yaris. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap