0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. M.

Saroz körfezi
« : Ocak 01, 2022, 17:29:45 »
Değerli kaptan/korsan dostlar,

Bu yaz ilk uzun süreli yol planım olarak saroz körfezini düşünüyorum. Şimdiden de ön çalışma yapmaya başladım. Fakat saroz körfezi içinde ikmal yapa bilecek bir yer bulamadım. Körfez içinde elektrik, su ve ikmal yapılabilecek limanlar var mı? İbrice limanı uygun sanırım, ama oranın da iletişim bilgilerine ulaşamadım.

Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
*

F. S.

Ynt: Saroz körfezi
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2022, 19:24:15 »
Ekrem korsan merhaba,
10 senedir yazlarımı saros körfezinde geçirmekteyim.son 3 senedirde yaz kış burda yaşamakyayım.daha önceki senelerde yazları teknemi Saros a getirdiğimde oldu. Belirttiğiniz gibi siroz da en büyük sorun ikmal sorunu.ibrice yelkenli tekneler için sorunlu yaz sezonunda dalış okullarının teknelerinden dolayı derin su bulmak pek mümkün değil,su ise çok sıkıntılı alışveriş olanağıda yok.alışveriş için gökçetepe ve Sazlıdere yi tercih edin.kıyıya botla çıkarak yürüme mesafesinde marketler bulunmakta.evim deniz kıyısında ibriceye 6 mil mesafede elimden geldiğince yardımcı olurum.

*

L. K.

« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2022, 19:50:17 »
Ibrice Limanına gelen Traktörlü Su tankerleri var, bunları sevgili Taner Güngörün Videolarında gördüm.
Metin bey (Ciguli) zannederim yardımcı olur.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

L. K.

« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2022, 20:23:35 »
Mecidiye Su ürünleri kooperatifinden de sorabilirsiniz.

Tel: 0284 714 51 33

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 01, 2022, 20:24:37 Gönderen: Levent Kayaloğlu »
*

E. M.

« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2022, 22:55:51 »
Bilgi için ve nazik yardım teklifleriniz için teşekkürler. Anladığım kadarıyla iyice tedarikli olmadan uzun süreli bir Saroz körfezi planı yapmamak gerekli. Belki de acemilik için iyi bir yer değil. Araştırmaya devam edeceğim. Tekrar teşekkürler.

*

B. B.

« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2022, 12:02:44 »
Merhaba Ekrem Korsan,

Saroz körfezindeki en donanımlı liman Kabatepe' dir. İçinde market ve restaurant bulunur. Bununla birlikte Kabatepe - Eceabat hatlı minibüsler çalışır. Gökçeada yakındır, körfezin içine doğru da günlük kısa yolculuklar yapabilirsiniz. Liman balıkçı teknelerinin uğrak yeri olduğundan her daim canlıdır, bir de tabi Gökçeada feribotu var. Limanın telefonuna internetten çok rahat ulaşabiliyorsunuz, büyük bir limandır yer ve derinlik sorununuz olmaz muhtemelen.