0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Y.

Ynt: Römorkla İstanbul-Fethiye
« Yanıtla #45 : Haziran 18, 2018, 10:05:27 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Benim önerim tekneyi romörkü ile birlikte kamyona yükleyip göndermenizdir. Fethiye civarında romörkle istediğiniz gibi gezersiniz ama bu kadar uzun yol için çok sağlıklı değil.
Onu da düşünüyorum ama 15 20 günlük bir tatil için maliyetli olacak. buradan kamyona yükleyip orada kamyondan indirmesi de ayrı bi masraf ve uğraş. O yüzden şartları zorluyorum.
*

Ö. Y.

« Yanıtla #46 : Haziran 18, 2018, 10:14:28 »
Ömer korsan merhaba,
Herkes frenden bahsetmiş bende çekişten bahsedeyim. İlk önce şunu söyleyeyim asfaltta uzun yolda yapacağınız bu yolculukta 4x4 çekişin hiç bir faydası olmayacak bu sistemler tekerlek turları sayarak arada fark olduğunda devreye girer ve çıkar o da sadece 60 km hıza kadardır onun üzerinde hepsi 2 çekerdir bu sadece çamur, kar, buz gibi zeminlerde işe yarar. İkinci konu aracınızın maximum çekiş ağırlığı 2000 kg dur fabrikası onu bile hesaplarken 800 km uzunluğunda bir yolculuk olacağını düşünmemiştir. Otomatik şanzımanınıza (çoğunlukla otomatik olduğundan öyle düşündüm) ciddi zararlar verebilirsiniz, örneğin şanzıman yağınız aşırı ısınabilir ve bu uyarıyı aldığınızda çok geç olabilir. Elektromekanik aksamlar zarar görebilir serviste büyük faturalarla karşılaşabilirsiniz
Merhabalar,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Aracın 4 çeker oluşunu aslında modelini belirtmek için yazdım. Zira captivanın eski kasaları 4 çeker yrni kasaları 2 çeker. Benim araç eski kasa 150 hp. 1930 kg.
Şanzuman konusunda da şahsen düşüncem şanzumanın ilk kalkışlarda ve özellikle rampa kalkışlarında zorlanabileceği. Zira uygulanması gereken kuvvet kütleXivme olduğundan, aracın hem kütlesini arttırıp hem ivme vermeye kalkarsak üstüne üstlük bir de rampa yukarı yapıp yerçekimi kuvvetini de arttırırsak uygulanması gereken kuvveti çok arttırmış oluruz bu da şanzumanda güçlü bir sürtünme demek olacaktır. Düz yolda sabit hızda bu bileşenlerden yalnızca kütle artmış olacak ki umuyorum bu tonajda bi araba için çok hassas bir şanzuman koymamışlardır. Sonuçta 4x4 bir arazi aracı üretilirken bir miktar yüke ve zorlamaya maruz kalabileceği hesaplanmış olmalı.

*

S. Ş.

« Yanıtla #47 : Haziran 18, 2018, 13:04:04 »
Romork çekme tecrubem sıfır  ,yazılanları okuyunca  Gökovadan virajlı yokuş yukarı Sli cıkarken bir an trafik durdu ve yeniden kalkış yapmak isterken çeken aracın yeri tutamayıp ,aşağıya doğru içindekilerle geri geri kayma yuvarlanma riskini düşündüm...

başlarım  romorkuna diyesim geldi
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2018, 13:06:18 Gönderen: Semih Sener »

*

O. Ö.

« Yanıtla #48 : Haziran 18, 2018, 19:43:10 »
Ömer Korsanım,

Bu yukarıdakinden başka bir kaynaktan bakmıştım, teknenin specs'lerine ama, bu da öyle söylüyor. Gerçi bu içten takma bir motorla söylüyor ama, en fazla 150 kg farkeder. O gene 1,5 tona yakın olur, aksesuar ve römork hariç. Gene de sen, tekne karada ve bir römorkun veya aracın üzerindeyse bir kantara çıkar bunları, ağırlığı meydana çıkar tabii.
*

Ö. Y.

« Yanıtla #49 : Haziran 19, 2018, 09:51:28 »
Ömer Korsanım,

Bu yukarıdakinden başka bir kaynaktan bakmıştım, teknenin specs'lerine ama, bu da öyle söylüyor. Gerçi bu içten takma bir motorla söylüyor ama, en fazla 150 kg farkeder. O gene 1,5 tona yakın olur, aksesuar ve römork hariç. Gene de sen, tekne karada ve bir römorkun veya aracın üzerindeyse bir kantara çıkar bunları, ağırlığı meydana çıkar tabii.

Benim teknem eski model birebir modelini bulup ben de bakmıştım speclerine ordan biliyorum ama tabiki çıkartacağım kantara. Tabi sorun şu tekneyi, mevcut kızaktan römorka almam lazım onun için de idareten bir römork bulmam lazım kantara gitmek için. Kantara sokmadan yeni römork almak istemiyorum dediğiniz gibi.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz