0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

G. K.

Palamar kablosu kesiti hk.
« : Temmuz 01, 2008, 16:23:28 »
Geçende Fenerbahçe Marinada bir teknenin kıyıya halat yerine sadece marinadan elektrik aldığı kablo ile bağlanmış olduğunu gördüm .
Bu genel olarak çok uygulanan bir yöntem midir ?  Yani bundan böyle palamar kablosu kesitinden mi bahsediyor olacağız ?
Ya da burada söz konusu teknenin reisinin ihmali mi söz konusudur ?
Var mıdır böyle denizciler ?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Merak ettim , grupla paylaşmak istedim . Yorumlarınızı merak ediyorum !

Not : Merak edenler için söz konusu teknenin resmi aşağıdaki linkte vardır .   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

D. H.

Ynt: Palamar kablosu kesiti hk.
« Yanıtla #1 : Temmuz 01, 2008, 16:25:42 »
Güven Korsan,

O tekne palamarla da bağlansa çözülüyor biliyorsunuz (bkz. Yalova) hani fark etmez nasılsa çözülüyor diyerekten...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ç.

« Yanıtla #2 : Temmuz 01, 2008, 18:56:54 »
Burada cevaplanması gereken konu teknenin ne olduğu. Eğer tekne daha çok bir mobilya ise değişik ihtiyaçları için elektrik bağlanabilir. Bağlama palamar amaçlı değil elektrik amaçlıdır.
« Son Düzenleme: Temmuz 01, 2008, 18:58:13 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »

*

A. S.

« Yanıtla #3 : Temmuz 01, 2008, 22:21:38 »
ARIZA GİDERİLDİ !

Olay yeri inceleme teknik ekibi yerinde tespit yaptı.
Palamar çözülmesine yan tekne sahibinin tonoza
bağlı el incesinin diğer ucunu palamar halatının üzerine
bağlama icadının neden olduğu anlaşıldı. Netekim bu
tespiti dikkatli okuyucular da yapabilir. 
( Bknz. Paparazzi Fotosu No : 1 ve Paparazzi Fotosu
 No : 2 )

Ters yönden tonoz halatının ağırlığıyla çekiştiren el incesi
palamarı çözmektedir.
Önlem olmak üzere bu bağlantılar geçtiğimiz Pazar
günü pervanenin altına alınarak iyicene parçalandı !
Şimdilik pervane dönmüyor artık ; ona da teknik ekip
olarak bi çare bulacağız , acele etmeyelim, her işe de
yetişemeyiz ya...

Paparazzi için de bir çözümümüz olacak ; ama açıklamayız.
TV kahramanı İcatçı Mc Gawyer 'e benzeyen yan tekne
sahibi de ; bu olaydaki rolü ( henüz ! ) tam açıklığa
kavuşmadığından ötürü ; takip listemize alındı.
*

H. Z.

« Yanıtla #4 : Temmuz 01, 2008, 23:32:19 »
Bu olayda paparazzilik ile en ufak bir alakam yoktur, sütten çıkmış ak kaşık bile yanımda kirli kalır. Zaten komşum olan Aali abiyi de çok severim. Biz yarış için avara olma telaşı içinde iken yukarıdaki elektrik kablosu ile palamarlanma olayını ilk farkeden kişi olan Sn. Güven bey olup yanında fotoğraf makinası olmadığı için bu nadide buluşu ölümsüzleştirmemi ve kendisine fotoğrafları mail ile yollamamı istedi.
Ayrıca Sn. San'ın benden şüphelenmeden önce; bir teknenin Tantanalı bir şekilde Öreke taşına dokunması olayını diğer medya kuruluşlarını atlatarak kendisinin sahip olduğu Media Praktika Ajansına benim yetiştirdiğimi unutmuş sanırım.

Ayrıca yukarıdaki resimlerdeki uygulamada hata bulunmamaktadır. Löyts kurallarına göre 9 tona kadar olan tekneler için 3x2.5 kesit koltuk kablosu uygulamasıda doğrudur ve kurallara uygundur.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

G. K.

« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2008, 19:18:11 »
Aaaa , marinaya palamar halatı diye sadece elektrik aldığı kablo ile bağlı tekne SANELA , bunu yapan da ünlü SANal Korsan Aali Bey miymiş ?   
Hiç aklıma gelmezdi valla !!!     Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tüh şimdi afişe etmiş gibi oldu , hay allah !    Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap