0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. G.

Uçak kazasına yardım etmek de var demek ki..

....
Passengers recounted that calm prevailed inside the cabin as they hustled out of the plane and onto the wings or into inflatable rafts. Some people fell into the icy water, but most said they were able to stay dry.

Among those whom the flight's passengers can thank for their survival are people like Capt. Brittany Catanzaro. She was departing from Pier 70 piloting a ferry that carries commuters between Manhattan and New Jersey when she looked out and saw the plane in the water.

"I took a double take," she told CNN's "Larry King Live."

That quickly transformed into action, as she steered the ferry toward the stricken plane as her crew prepared life jackets and equipment, she said.

There, they found plenty of work to be done. "There were people everywhere," she said.

Catanzaro said she steered her boat as close to the plane as she could, so that passengers could walk aboard without getting wetter than they already were. iReport.com: Were you there? Send images

She had to keep moving her boat southward to keep it parallel to the jet, which was being pulled downstream by the current. "It just went very smoothly," she said.

.....


*

    K. K.

Ynt: NYC de düşen uçaktakileri kurtaran feribot kaptanı
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2009, 19:05:16 »
Frenkçe bilmiyorsak naapçaz? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    M. G.

Ynt: NYC de düşen uçaktakileri kurtaran feribot kaptanı
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2009, 19:07:29 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  dan cevirdim::  (olduğu kadar artık, Larry King'e çok güldüm!!!)

Yolcular, durgunluğun, onların, uçaktan dışarı acele ettiği gibi kabinin içinde galip geldiğini tekrar saydı, ve kanatlara veya şişirilebilir sallara. Bazı insanlar, buzlu suya düştü, ama en çok onların, kuru kalabildiğini dedi.
Uçuşun yolcularının, teşekkür edebildiği onların arasında, onların hayatta kalması, kaptan Brittany Catanzaro gibi insanlar olduğu için. O, onun, baktığı zaman Manhattan ve New Jersey'in arasında evden işe yolculuk edenleri taşıyan bir feribotun olduğu iskeleden 70 kullanmadan ayrılıyordu, ve suda uçağı gördü.
"Ben, bir geç anlamayı aldım", o, CNN'in, "Larry kralı, yaşar" olduğunu söyledi.
Çabukça harekette dönüştüren, onun, onun mürettebatının, can yelekleri ve malzemeyi hazırladığı gibi dertli uçağa doğru feribotu yönettiği gibi, o, dedi.
Orada, onlar, yapılması için işin çoğunu buldu. "Her yerde insanlar vardı", o, dedi.
Catanzaro, onun, onun, yapabildiği gibi onun botunu uçağa öyle yakın yönettiğini dedi, öyle ki yolcular, onların şimdiden olduğundan ıslatıcıyı almadan yürüyebilirdi. İReport. Com: Sen, orada mıydın?
Onun, onun botuna hareket etmeyi onu, akım ile aşağı doğru çekiliyor olan fışkırmaya paralel güneye doğru tutmak için tutmak zorunda olduğu şekilleri yolla. "O sadece, çok düzgünce gitti", o, dedi.

« Son Düzenleme: Ocak 16, 2009, 19:08:33 Gönderen: Mehmet Göktürk »


*

    K. K.

Ynt: NYC de düşen uçaktakileri kurtaran feribot kaptanı
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2009, 12:15:01 »
Taam taam...vazgeçtim.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    Ç. K.

Ynt: NYC de düşen uçaktakileri kurtaran feribot kaptanı
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2009, 12:18:31 »
Kadir sana da iyilik yaramıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    H. E.

Ynt: NYC de düşen uçaktakileri kurtaran feribot kaptanı
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2009, 15:11:24 »
Kadir ben tercüme edeyim.
Uçak düşünce 70. iskeleden ayrılmakta olan feribotun kaptanı Bayan Brittany Catanzaro gemisini uçağa yanşatırmış ve insanlar daha fazla ıslanmadan uçağın kanadından feribota geçmişler. Bayan Brittany Catanzaro CNN'in "Larry King Live" programında olayı anlatmaya şöyle devam etmiş: "Her yerde insan vardı. Uçağa paralel hale geldim. Nehrin akıntısıyla birlikte sürüklenirken onları aldım. Herşey çok pürüzsüz oldu".

Yetkililer Hudson Dak-Sar'ına da çağrı yapıldığını ve her an gelebileceklerini belirtmişler.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap