0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. G.

NELER ÖĞRENDİM?
« : Temmuz 11, 2010, 13:05:21 »
NELER ÖĞRENDİM?
19 Haziran – 3 Temmuz 2010 tarihleri arasında çok keyifli günler geçirdim. Hepsi yelkenli iki teknenin üzerinde geçti. Geçip bitiverdi ve o günler geride kaldı.
Bana o iki haftadan neler kaldı?
1.   Denizde olmayı çok sevdiğimi bir kere daha fark ettim.
2.   Denizde olmadığımda onu çok özlediğimi fark ettim.
3.   Denizden korktuğumu da hatırladım. Dalgaların boyu büyüdüğünde, rüzgarın hızı 25 knotu aştığında ürktüğümü, böyle bir havada sadece yelkenle değil ama motoru çalıştırarak da gittiğimde motor sesinin beni daha çok korkuttuğunu öğrendim.
4.   Daha önce de farklı pek çok alanda yaşadığım pek çok örnekte olduğu gibi; öncesinde beni ürküten, geren, başarabilir miyim diye düşündürten bu iki haftayı çok rahat başarabildiğimi öğrendim.
5.   Arkadaşlarımla teknede olmaktan çok keyif aldığımı gördüm. Onlardan hem denize, hem de hayata ait yeni, pek çok şey öğrenmeye devam etmenin ne kadar keyifli olduğunu öğrendim.
6.   Rüzgara doğru giderken teknenin yatmasının beni hala gerdiğini öğrendim.
7.   Yelkenle seyretmenin ne kadar muhteşem seslerle bezeli, ama bir o kadar da sessiz olduğunu unutmuş olduğumu fark ettim.
8.   Tekneyi kıçtan kara bağlamak için gözümde gözlük, ellerimde eldivenler ve ayaklarımda ayakkabı ile yüzerek kıyıya çıktığımda, sadece tekneyi bir an önce karaya bağlamakla uğraşmaktan, daha önceleri ürkerek bunca bakir kayalıklara gitmemi engelleyen müren ve diğer denizaltındaki diğer canavarlar (!) aklıma bile gelmeksizin o kayaların üzerinde rahatlıkla yürüyebildiğimi, uğraşabildiğimi fark ettim.
9.   Demir atıldığında demirin tarayıp taramadığını algılamanın ve taramadığına karar vermenin, en azından benim için her zaman o kadar matematiksel ve kolay olmayabileceğini fark ettim.
10.   Bazen zor, bazen yineleyerek, bazen de her şey yolunda giderek bir kerede iskeleye bağlanabildiğimi fark ettim.
11.   Teknede hem seyir halinde, hem de karaya bağlanmışken düzenli bir ortam görmenin, halatların derli toplu, ortalığın temiz ve düzenli olmasının ve bunu sağlamanın beni daha çok mutlu ettiğini fark ettim.
12.   Uzun uzun denizde yüzmeyi değil ama o güzelim denize bir girip çıkmanın ve sonra onu seyretmenin, teknenin havuzluğunda tekneyle birlikte sallanmanın beni daha çok mutlu ettiğini fark ettim.
13.   Gün batımını ve gün doğumunu bir teknenin havuzluğunda uzanmışken seyretmenin ne denli keyifli olduğunu fark ettim.
14.   Eşimle tek başımıza teknede geçirdiğimiz bir haftada, başlangıçta benim fark etmediğim ama eşimi üzen gerginliğimi, ondan gelen geri bildirimleri olumlu yönde kullanınca azaltabildiğimi ve teknedeki geri kalan günlerimizi daha keyifli geçirebildiğimizi fark ettim.
15.   Eşimle birlikte iki kişi, 34-35 feetlik bir tekneyi abralayabileceğimi fark ettim. 40 feetlik bir teknede bu yönden eşimle beni zorlayabilecek faktörlerin neler olabileceğini algılayamadığımı fark ettim.
16.   Tonoz halatını aldığımızda koltuk halatlarını vermeyi hemen akıl edemediğimi fark ettim.
17.   Rüzgar üstündeki koltuk halatını bağladıktan sonra ileri gaz verince teknenin başının o tarafa doğru yanaştığını öğrendim.
18.   Teknede yemek hazırlarken deniz tutmadığını fark ettim.
19.   Havuzlukta otururken ya da uyurken yanağımı okşayan rüzgardan ne kadar hoşlandığımı fark ettim.
20.   Seyir halinde olmaktan çok, bir yere bağlanma sürecinin beni gerdiğini fark ettim.
21.   İkinci haftanın ortalarında bu gerginliğimin azaldığını fark ettim.
22.   Netsel Marina’da nihai yerimize bağlanmak üzere kıçtankara iki teknenin arasındaki daracık yere girerken hiç gerilmediğimi, bu konuda kendime güvenimin ne kadar artmış olduğunu fark ettim.
23.   En az 2 ay boyunca, bu iki hafta nasıl olacak diye konsantre oluşlarımın, sürekli okuyuşlarımın, soruşlarımın ardından bu iki haftanın da işte, geçip geride kaldığını, şimdi uzun süre beni heyecanlandıracak bir şey kalmadığını fark etmemin beni ne kadar üzdüğünü fark ettim.
24.   Ağustos başında Macahel’deki bir haftalık yürüyüşümüzün yaklaşmasının beni heyecanlandırmadığını fark ettim.
25.   Geçen akşam telefonla beni arayan Denizhan korsanın (S/Y Çanga) eylülün 20’sinde güneyde bir yelkenli kiralayacağını söylediği konuşma sırasında beraber çıkma olasılığımızın belirmesi üzerine ne kadar mutlu olduğumu, enerjimin kısmen geri geldiğini fark ettim.
26.   Gezgin Korsanlarımıza bu içimdekileri dökebilecek kadar yakın olduğumu fark ettim.
*

U. P.

Ynt: NELER ÖĞRENDİM?
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2010, 13:13:19 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. B.

« Yanıtla #2 : Temmuz 11, 2010, 17:05:09 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

B. G.

« Yanıtla #3 : Temmuz 11, 2010, 21:40:35 »
3.   Denizden korktuğumu da hatırladım. Dalgaların boyu büyüdüğünde, rüzgarın hızı 25 knotu aştığında ürktüğümü, böyle bir havada sadece yelkenle değil ama motoru çalıştırarak da gittiğimde motor sesinin beni daha çok korkuttuğunu öğrendim.

Denizden korkan, korkmaz.
                           Halikarnas Balıkçısı
*

M. Ç.

« Yanıtla #4 : Temmuz 13, 2010, 01:52:36 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

m. b.

« Yanıtla #5 : Temmuz 13, 2010, 03:25:23 »
denizi sevmeseydiniz, bu saydıklarınızın hiç birisini bilemeyecek, öğrenemeyecektiniz..
deniz sevgisi yüreğinizden eksik olmasın tayfun korsan.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. G.

« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2010, 08:40:20 »
Teşekkür ediyorum.

*

N. B.

« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2010, 10:42:53 »
Tayfun Korsan özellikle fotoları çok beğendim.
Tutkunuz mu? Makinanız ne marka?
Kaç yapıyor, ne yakıyor?
*

Ö. Y.

« Yanıtla #8 : Temmuz 13, 2010, 10:54:23 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
.........Tayfun Korsan özellikle fotoları çok beğendim.............

Fotoları biz de görebilecekmiyiz ?
*

Ö. Y.

« Yanıtla #9 : Temmuz 13, 2010, 10:57:38 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
......
13.   Gün batımını ve gün doğumunu bir teknenin havuzluğunda uzanmışken seyretmenin ne denli keyifli olduğunu fark ettim.
...........

Yıldızlar ? Yıldızların ne kadar yakın ve çok olduğunu da görmüşsünüzdür...
*

T. G.

« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2010, 11:15:29 »
Önder ve Noyan korsanlar,
Merhaba.
Yıldızlara ben de hayranım. Taa, 15 yıl önce mavitura "Canreisim" isimli bir gületle çıkıp, gökyüzünde ne kadar çok yıldız olduğunu hayretle keşfettiğimden beri. Bir de dağlara çıktığımda o kadar yakın oluyorlar ki. Hangi yıldız, hangisidir çok iyi bilmiyorum, ama büyük ayıyı nerede görsem tanır ve kendisini çok sever, sayarım.
Fotoğraflar bazılarınız tarafından görülemediği için Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap adresine "Gezi notlarım" bölümüne koydum Cornelian ve Larimar notlarımı.
Daha ayrıntılı bir fotoğraf albümünü de eğer arzu ederseniz Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap adresinde bulabilirsiniz.
Fotoğraf çekmek tutkularım arasında değil. Ancak elimde Nikon 8 MP bir makine var dijital. Gezilerimde her gördüğüm şeyi çekiyorum. Aslında amacım sadece anıları ölümsüzleştirmek ve sonra geri dönüp bakmak. Ama çok nadiren benim de hoşuma giden kareleri de tesadüfen yakalamışlığım oluyor. Bir kaç tanesini de (içinde yelken var tabii ki), çerçevelettim, hastanedeki odama astım.
Keyifli bir gün diliyorum hepinize
*

M. E.

« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2010, 15:34:53 »
Tayfun Korsan,
hem blogunuzdan hem de buradan yazdıklarınızı bir çırpıda okudum...
kaleminize sağlık.
aynı dönemlerde aynı sularda olmamız ama karşılaşamamız da ayrı bir durum )))
bir dahakine işallah
*

C. D.

« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2010, 16:29:02 »
Tayfun duygularını çok güzel ifade etmişsin.Yazadıklarında kendime ait bir çok madde buldum.
*

T. G.

« Yanıtla #13 : Temmuz 14, 2010, 10:29:20 »
MErem Korsan,
Karşılaşmayı çok isterdim. Yazılarınızdan çok şey öğreniyorum.
Belki başka bir sefer karşılaşacak şekilde organize oluruz.
Sevgilerimle
*

K. A.

« Yanıtla #14 : Temmuz 14, 2010, 17:43:50 »
tebrik ederim yazdıklarını her seyre çıktığımda ben yeniden yaşıyorum denizden çok korkuyorum ama ona saygı duyuyorum gücüne ve ihtişamına kovalayan dalgalar ve kafa dalgalarda hep tedirginim ama koya gelince yine sakinliyorum demekki bu duyguyu tek hisseden ben değilmişim