0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. F. B.

Ynt: Navigasyonu nasıl yapıyorsunuz? Elektronik mi ? Kağıt harita mı?
« Yanıtla #15 : Haziran 25, 2013, 11:36:39 »
Magellan mapsend yazılımında gideceğim bölgenin istediğim ölçekte haritasının image olarak alıp oziexplorer da 3-4 noktadan kalipre etiğim dosyaları win ce işletim sisteminde çalışan araba gbs cihazına yüklüyorum. oziexCE ile denizde kullanıyorum..
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2013, 11:38:31 Gönderen: Aziz Fatih Böke »
*

H. D.

« Yanıtla #16 : Haziran 25, 2013, 11:40:41 »
Aziz korsanım
Bana göre önemli bir şeyden bahsetmişsin bende Win ce işletim sistemi kullanan araba navigasyon aleti kullanıyorum.
Şu yaptığınız işi biraz daha detaylı vede bilmiyenin anlıyacagı tarzda yazarmısınız lütfen.
Saygılar

*

B. S.

« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2013, 11:48:01 »

Denize açılmadan önce gideceğim yerin harita üzerinde açısına bakıyorum ( elektronik ve kağıt ) pusulamı o açıya ayarlıyorum, Fakat gönül ister ki, hiç bir elektronik kullanmadan sekstant ve kağıt üzerinde seyir yapmak.. Bu da iç denizlerde zor gibi.. z.burnundaki koca binaları marmaranın her yerinden görebiliyorsun!! dalgalı havada sekstant nasıl kullanılır ve çalışan güzel bir sekstant nereden bulabilirim.. Satan, hediye etmek isteyen korsanlar varsa değerlendirmek isterim.. 

*

A. F. B.

« Yanıtla #18 : Haziran 25, 2013, 12:06:50 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aziz korsanım
Bana göre önemli bir şeyden bahsetmişsin bende Win ce işletim sistemi kullanan araba navigasyon aleti kullanıyorum.
Şu yaptığınız işi biraz daha detaylı vede bilmiyenin anlıyacagı tarzda yazarmısınız lütfen.
Saygılar

oziexplorer winCE işletim sistemi olan tüm cihazlarda çalışıyor. yazılımı indirip (ücretli) cihazın kök dizininine kuruyorsunuz. cihaz üzerinde standart gelen orijinal yazılımla beraber çalışabilse bile kullandığı portlarda çakışma olabiliyor ayar gerekebiliyor.  bendeki Sunny marka GBS cihazının eski yazılımını yedekledikten sonra komple kaldırdım yaz aylarında lazım değil. Oziyi yükledim.
2. aşamada bize deniz haritaları lazım. nereden bulacağız? nette ayrıntılı haritalar pek yok. bu aşamada "Magellan Mapsend Bluenav" prgramını keşfettim. tüm dünya ayrıntılı haritası derinlikler ayrıntılı ve güncel. hepsi mevcut.  bize lazım olan bölgenin istediğimiz boyutlarda haritalarını alabiliyoruz.
sonra oziexplorer PC (ücretli) versiyonunda bunları açarak en az 3 noktadan koorditalrı alarak işaretleme işlemi var (kalibre) işlem bitirip kaydettiğimiz dosyalar daha önce ozi yüklediğimiz GBS cihazının anlayacağı ozf2 veya ozf3  formatında oluyor. bunları cihazdaki map dizininine atıyoruz
*

C. B.

« Yanıtla #19 : Haziran 25, 2013, 12:43:03 »
ben ağaçların yosunlu tarafı na bakarım, o taraf  güneydir.  bide karıncaların yuvalarının kapısına bakarım.o tarafta güneydir malum.akşamsa kutup yıldızına bakarım, orası kuzey dir.hiç birini bulamazsam bi tarafa doğru giderim,sonunda deniz biter.yaklaşınca karşıma biri çıkar, ona sorarım.her tarafı kara olan bir denizdeyiz.bi tarafa doğru gittin mi sonunda karayı bulursun.no panic kuşum abartmayın kasmayın.basit bir telefonla bile yolunuzu bulabilirsiniz artık.amerika cipies leri karartmasın yeter.her şekilde güvenli alet edavat var alemde. olmadı aç turkcel e sor, nerdeyim ben diye? söyleyiversinler sana.

hadi bu güzelliği de unutmayın.
öptüm baaay..

*

A. Ç.

« Yanıtla #20 : Haziran 25, 2013, 12:56:29 »
Cüneyt Korsan'ım,

Kesinlikle haklısın, navigasyonda iki kulağının arasındaki gri maddeyi kullanmak gerekiyor.  Gri maddenin önünde bulunan iki küçük kürecik de gri maddeye "görmek" dediğimiz önemli bilgiyi sağlıyor.
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2013, 12:57:00 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

O. B.

« Yanıtla #21 : Haziran 25, 2013, 16:20:15 »
ben ağaçların yosunlu tarafı na bakarım, o taraf  güneydir. 

Emin misin? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

İ. E.

« Yanıtla #22 : Haziran 25, 2013, 19:52:58 »
ben ağaçların yosunlu tarafı na bakarım, o taraf  güneydir.  bide karıncaların yuvalarının kapısına bakarım.o tarafta güneydir malum.akşamsa kutup yıldızına bakarım, orası kuzey dir.hiç birini bulamazsam bi tarafa doğru giderim,sonunda deniz biter.yaklaşınca karşıma biri çıkar, ona sorarım.her tarafı kara olan bir denizdeyiz.bi tarafa doğru gittin mi sonunda karayı bulursun.no panic kuşum abartmayın kasmayın.basit bir telefonla bile yolunuzu bulabilirsiniz artık.amerika cipies leri karartmasın yeter.her şekilde güvenli alet edavat var alemde. olmadı aç turkcel e sor, nerdeyim ben diye? söyleyiversinler sana.

hadi bu güzelliği de unutmayın.
öptüm baaay..

Aynenkatlıyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

K. K.

« Yanıtla #23 : Haziran 28, 2013, 00:13:52 »
ben ağaçların yosunlu tarafı na bakarım, o taraf  güneydir. 

Emin misin? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bırak gitsin Orhan abi...Dünya zaten yuvarlak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Hem dönünce ne hikâyeler anlatır Allah bilir... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Pis bey anlasın anyayı konyayı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Haziran 28, 2013, 00:15:54 Gönderen: Kadir Kurtbayram »