0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. O.

Ynt: LUCKY LUKE ile Okyanuslara..
« Yanıtla #180 : Kasım 22, 2021, 13:35:20 »
CIAO ITALIA

Santa Maria De Leuca

Uzun seyrimizin yaklaşık 800 millik 42 gün süren Yunanistan bölümünü tamamlamıştık.

Gece seyri ile İtalya’ya kararsız rüzgarlar, sanki çamaşır makinası içindeymişiz gibi sallan yuvarlan bir şekilde ilerliyoruz.

Uykum gelmesin diye müzik dinliyorum. Daha sonra bizim rotamızı dik kesen doğrultuda büyük şilep ve tankerlerin geçişini AIS ile chart plotter ekranında ve silyon fenerlerini gözle takip etmenin uyanıklığı ile uyku halim iyice dağıldı.

Telsizden konuşmaları dinliyorum, anlamıyorum ama ne olsa da bir ses işte.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Onlar da beni görüyorlardır rehavetine kapılmadan, kah rota düzeltmesi yaparak, kah hızımı yavaşlatarak çok güvenli mesafede seyir yapıyorum.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gün yavaş yavaş İyon adalarının üzerinden ışımaya başladı..

Gün ağarmaya başlayınca ufukta İtalya’da iyice belirginleşmeye başladı.

Yunanistan bayrağını sancak gurcatadan indirip, İtalyan bayrağını çektim.

Aslında çok farklı duygular içindeyim, öncelikle heyacanlıyım.

Yıllarca Ege’de bizim kıyılar, yunan adaları arasında seyirler yaptığımızdan Yunanistan’ı komşu, bizim bildiğimiz yerler misali çok da uzun seyir duygusu oluşmadan gezmiştim.

Şimdi ilk kez farklı bir ülkeye gidiyordum.

Sanki gezimiz şimdi başlıyordu.

İtalya kıyılarına yaklaştıkça dalgalar da büyümeye başladı.

Gece boyu bana yol gösteren görkemli fenerin ışığı da hava ağardıkça güçsüzleşmeye, sönmeye yüz tutmuş artık güneş altında kayaların tepesinde kendisi görünür olmuştu.

Uzaktan evler de seçilmeye başlayınca Reyhan’ı uyandırdım.

Bu arada yazmayı unuttum bugün akşamdan itibaren bir fırtına bekleniyor. Biz de fırtınadan önce Santa Maria De Leuca Marinaya bağlanmayı düşünüyoruz.

Çok iri dalgalar Marina girişini biraz zorlaştırsada iri bir dalganın üstünde kayarak mendireklerin arasından durgun suya kavuştuk.

Ama henüz çok erken kimsecikler yok, telsizden defalarca çağrı yapmamıza rağmen ne gelen var ne giden..

Bu İtalyanlar çok ekabirmiş, öğreneceğiz..

Girişe yakın bir pontonda boş bir yer var oraya aborda olayım mı, yoksa girişte iç taraftaki geniş yerde Demir atıp alargada mı bekleyeyim derken, sanırım 30 dk dan fazla bekledik.

Neyse uzatmayayım mesaileri başladı galiba, son telsiz çağrıma bir cevap geldi. “Hoşgeldiniz Türko !”

Küçük oğlum Can, İtalyan Lisesi mezunu, Milano-Pavia da üniversite okuyor.

Bir gün önce o aramış ve konuşmuştu, geleceğimizi biliyorlardı ama aklımıza sabah 8.30 da mesailerinin başlayacağı gelmemişti. Gece için nöbetçi personel filan hiç yokmuş meğer.

Buralarda İngilizce bilen pek yok.
Ama Can sayesinde tüm marinalarla bağlantılarımız ve yer bulmamız sorunsuz halloldu.
Sıkıştığımız yerde Can’ı arayıp telefonu vererek onun İtalyancasıyla hersey kolaylıkla sonuçlanıyordu.

Bir botla 2 genç gelip, bize yer gösterdi ve 2 tonoz vererek bağlanmamıza yardım etti.

Saatler 1 saat daha geriye alınmış, artık Türkiyeyle 2 saat farkımız olmuş.

Çok yorgunum ama hiç uykum yok.

Tekneyi, gece seyrinin dağıttığı salonu ve kamaraları toparladıktan sonra, havuzlukta birer çay içtik.

Güneşli, güzel bir gün..

Önceliğimiz İnternet..

Reyhan hazırlanırken, ben de yedek halatlarla tekneyi güvene alıyorum.

Önce Marina ofise gittik, 3 günlük ödememizi yaptık.
Su ve elektrik bağladık. İhtiyacımız yok ama bedava olunca hayır demedik.

Giriş işlemlerini sorduk, görevliyi telefonla çağırmak gerekir, uzun iş, burdan sonra gideceğiniz limanda yaptırın, bişey olmaz dedi.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Santa Maria De Leuca çok iyi korunmuş, çok şirin evlerin olduğu, tertemiz bir sayfiye yeri, esas yerleşim yeri buraya yaklaşık 10 km kadar uzaklıkta iç tarafta yer alıyor.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çizme topuğunun en ucunda bulunuyor.

Tüm sahil boyunca cafe ve restoranlar, parklar ve upuzun kumsal bulunuyor.

Sezon burada da bitmiş, haliyle çoğu yer kapalı.

Marinadan çıkınca 5-10 dk içinde çarşı merkezine yürüdük. Onun öncesinde çok güzel bir yerde oturup, birer kruvasan yedik ve kahve içtik.

Sanki tüm köy burada, çok kalabalık.

Erkekler ve kadınlar çok şık, güzel elbiselerle gelmişler, sohbet ediyorlar.

İnternet için modemimize bir sim kart almamız lazım, biraz Ingilizce, çoğu kez vücut dili, el hareketleri ile, biraz Google translate ile italyanca çeviriler yaparak derdimizi anlattık.

Bu güney İtalya’da sonraki günler hep bu şekilde iletişim kuracaktık.

Bu bir sorun değil elbette, ilk gözlemimiz ve sonraki deneyimlerimizle de pekişti zaten, bu İtalyanlar çok samimi, sevimli ve yardım sever.

Yıllarca defalarca Kuzey İtalya’ya Milano’ya gittik geldik, bizce bunlar çok farklı, kuzeyliler gibi burnu havada değil..

Neyse uzatmayayım, burada internet için sim kart bulamadık. Satan bir yer varmış o da sezon sonu diye dükkanı kapatmış.

Bize 4km kadar ileride kasabaya gidin bulursunuz dediler. Bizde yürürüz ama bunun dönüşü de var diye düşünüp bir taksi aradık.

Ortalıkta hiç taksi yok.

Sahilde yaşlı bir adam arabasının yanında biri ile konuşuyor, onlaraa yaklaşıp taksi sorduk. Onlarda burada taksi bulamazsınız, kasabadan telefon edip, çağırabilirsiniz gibi bişeyler söyledi. Bizde telefon için sim kart alacağız deyince, biraz bekleyin ben sizi götürürüm dedi.

Sonra bindik arabaya ve kasabaya doğru gitmeye başladık, bunların mesafe kavramı yok galiba, neredeyse 15 km kadar gittik. Bu arada adam arabadaki şapkasını gösterdi Regional Polis miş..

Bizi ara sokaklarda bir dükkanın önüne götürdü, dükkan kapalı, telefonla aradı dükkan sahibi geldi, dükkanı açtı. O ben anlamam bu elektronik işlerden deyip, oğlunu aradı biraz sonra o geldi ve çok komik bir takım süreçlerden sonra internet için İtalyan hattımızı aldık.

Teşekkür edip, bir taksi bulalım gidelim dedik. Bizi buraya getiren Yaşlı Polis olmaz dedi, ben sizi bırakırım dedi ve marinaya getirip kapısında indirdi.
Borcumuz ne diye ısrar etmeme rağmen olmaz dedi ve sırtımızı sıvazlayıp, el sıkışıp veda etti..

Bu olay bizi çok duygulandırdı ve bu insanlara karşı tüm duygularımızı pozitif etkiledi..

Artık 120 gigabytelık bir hattımız var.

Hemen dostlarımızı, yakınlarımızı arayıp, İtalya’ya geldiğimizi, iyi olduğumuzu haber ettik.

Torunlarımızla whatsup üzerinden görüntülü konuştuk. Özellikle Lucas’la konuşmak bizi çok mutlu ediyor, tüm yorgunluğumuzu alıyor..

Akşam üzeri tekrar dolaşmaya çıktık.. Yürüdükçe çok beğendik..

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

Akşam bir pizzacı da pizza şarap içip tekneye döndük ve hemen yattık.

Gece beklenen hava geldi..
Mandarların sesi giderek arttı, rüzgarın uğultusu da.. ama güvenli bir yerde bağlıyız.

Ertesi gün tüm kıyıyı döven büyük dalgaları seyrederek, rüzgardan üşüdüğümüzde ara sokaklara girip gezerek, yorulduğumuzda cafelerde oturup kahve içerek, arada marinaya gelip tekne içinde ayaklarımızı uzatıp dinlenerek günü geçirdik.

Sahilde büyük dalgalar kıyıyı döverken 10-15 kişilik gençten oluşan bir grupta sarf yapıyor.
Uzunca bir süre onları izledik, sahilde bir meydanda yaşlı bir sanatçıda piyano çalıyordu.

Akşam teknede Reyhan’ın hazırladığı yemeği yedik, bir film izleyip yattık.

Fırtına devam ediyor, hava durumu sitelerinden önümüzdeki günleri içeren tahminleri takip ediyorum.

2 gün sonra hava biraz düzelecek, biz de o fırsatı değerlendirip İtalya anakarasında güneye doğru inmeyi düşünüyoruz.

3.gün sabah kalktık, ben halatları kontrol ettim. Sıkıntı yok..

Gidip dışarda aynı yerde kahvaltımızı yaptık.

Sahil boyunca yürüdük, Santa Maria De Leuca küçük bir yer, 2 gündür heryerini gezmiş öğrenmiştik. Aynı sokak ve caddeleri tekrar yürüdük..

Akşam oranın en meşhur pizzacısında yer ayırttık.

Bugün günlerden pazar ve dışardan gezmeye gelen çok insan var.

Yarın sabah yola çıkmayı düşünüyoruz. Öğleden sonra teknede çalıştık. Reyhan uzun seyre hazırlık yapıyor, sandviçler hazırlıyor. Ben de son kontrollerimi yapıyorum.

Karnımız acıktı, hava da kararmıştı, Pizzacıya gittik, henüz açmamışlar, yarım saat kadar çevrede yürüdük ve tam 19.30 da restorana gidip oturduk.

Açıkçası çok da memnun kalmadık yediklerimizden.

Tekneye dönüp erkenden yattık.

Yanımızdaki tekne de sabah yola çıkacak, onlarla biraz konuştuk.

Sabah kalktığımda yanımızdaki tekne gitmişti, belki de onun sesine uyanmıştım.

Reyhan uyuyor, kaldırmaya kıyamadım.

Sırasıyla motoru çalıştırıp, 2 tonozu atıp, kıç halatlarımızı toplayıp marinadan ayrıldım.

Hava açık, güneşli..

Rotamız Crotone..

Yaklaşık 70 nm yolumuz var..
*

E. O.

« Yanıtla #181 : Kasım 24, 2021, 13:01:46 »
Crotone

Sabah çok erken saatlerde halatlarımızı çözüp Santa Maria Di Leuca' dan ayrıldık.

Bir gün sonra yine bir kötü hava var.

70 millik yolu güneşli, rüzgarsız ve dalgasız motor seyri yaparak 10 saatte tamamladık.

Crotone önlerinde devasa gaz kulelerini bordalayıp, sığlıkları gözleyerek dikkatlice güneydeki eski limana girdik.
Bu limana bitişik kuzeyinde daha büyük yeni bir liman daha var.

Bağlanacağımız yerde bizi bekleyen Marco'nun el sallamasıyla oraya yöneldik ve bağlandık.
Erkenden uyuduk.

Burada saatler Türkiye'ye göre 2 saat geri. Henüz uyum sağlayamadık.

Sabaha karşı beklenen kötü hava geldi, liman ağzı güneye açık olduğu için solugan ve dalga alıyor.
Halatları çiftleyip, yaylı halatları takıp, tekneyi de biraz açıp, şehirde bir tur attık.

Yağmur yağıyor, sonbahar kendini iyice belli ediyor..

2-3 gün burdayız..

Dışarıda fırtına var. Biz güvendeyiz, tekneyi 3 tonoz ve yaylı halatlarla deli bağlar gibi bağladık.

Biz buraya geldik diye Türk bayrağı astılar.

İnsanlar çok cana yakın ve iyilik sever.

Rahatımız yerinde.

Turistik bir yer olmadığı için çok doğal..

Marinanın hemen yanından başlayıp tüm şehrin sahili doğal plaj, kum sahilde kitesurf yapanları izledik.

Artık buralı gibi olduk, her akşam bir restoranda ya pizza, ya risotto-Makarna ya da denizürünü-balık yedik, çok güzel şaraplar içtik..

Bugun yağmur kesildi, güneşli ve sıcak bir hava var, Reyhan teknenin üzerinde biraz güneşlendi..

Liman md. de Constito adlı bir belge doldurduk, covit aşı kartlarımızı gösterince yeterli dediler.

Cuma sabah yola çıkmayı planladık. 5 gündür buradayız.

Fırtına dün gece dindi, 2 halatımız maalesef parçalandı.

Ertesi sabah Crotone'den ayrıldık.

Ayrılmadan önce kuzey taraftaki büyük limana gidip mazot aldık.

Dünkü fırtınanın yarattığı ölü dalgalar çok büyük..

Hava nemli ve kapalı, rüzgar 7-8 knot.
Ana yelken açık, motorla gidiyoruz.

10 mil kadar ilerde La Castella adlı, buraların en gözde tarihi ve turistik yerini bordaladık, keşke hava güzel olsaydı da bir kaç gün burada mola verebilseydik, gezseydik.

Yarından sonra tekrar bir fırtına geliyor. İtalya’nın İyon denizine bakan bu kıyılarında doğal liman, koy, girinti vb maalesef yok.

Rotamız Catanzaro idi ama yolda hava durumu sitelerini tekrar gözden geçirdik ve vazgeçtik ve 60 mil mesafede olan Rocella Ionica 'ya dümen kırdık.

Hava karardıktan sonra varacağız sanırım.

*

İ. E.

« Yanıtla #182 : Kasım 25, 2021, 11:24:45 »
Eyüp korsanım harika bir anlatım ve güzel fotolarla bizi oralara sürüklediniz.Yolunuz açık olsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. O.

« Yanıtla #183 : Kasım 26, 2021, 21:44:09 »
Eyüp korsanım harika bir anlatım ve güzel fotolarla bizi oralara sürüklediniz.Yolunuz açık olsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İlker abi, çok sağolun.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. O.

« Yanıtla #184 : Kasım 26, 2021, 23:10:48 »
Rocella Ionica

Rocella önlerine geldiğimizde hava kararalı neredeyse 1 saati geçmişti…

Yolun tamamına yakını bulutlu, gri bir gökyüzü altında, zaman zaman yağmurlu geçmişti.

Marina’ya 1 mil mesafede telsizle aradım ve geldiğimizi haber verdim.

Marinanın mendireğinden girince tekrar çağrı yapmamızı söylediler, marina girişi derinlik ölçerim 0 gösteriyor.
Benim teknenin draftı 2.10 m. Bende derinlik ölçerimin ayarını 2.20 olarak yapmıştım.
Yani dibi sıyırarak ve elimiz yüreğimizde içeri girdik.

Burası için 2-3 yılda bir arada dibi taradıklarını okumuştum.
Demek zamanla kum bu girişi dolduruyor.
Umarım çıkacağımız zamana kadar daha fazla doldurmaz.

İçeriye girince telsizden tekrar çağrı yaptım. Bana ortadaki rıhtımdan araba farı ile selektör yaptıklarını söylediler. Oraya doğru yönlenmemi istediler.

Yanıp sönen far lambasına doğru yavaş yavaş ilerledik ve rıhtıma aborda olduk.

Saat 20.30 gibi, günlerden Cuma..

Hoşgeldiniz dediler, Pazartesi günü beni uygun bir pontona alacaklarını söylediler.
Elektrik ve suyu alabileceğimi belirttiler.

Marina görevlileri gider gitmez, Reyhan’ın yaptığı sıcak tarhana çorbasını içip hemen uyuduk.

Sabah durgun ve güvenli bir yerde bağlı olmanın verdiği huzurla ve dünkü uzun seyrin yorgunluğuyla deliksiz bir uyku çektik ve çok dinç bir şekilde uyandık.

Reyhan güzel bir kahvaltı hazırladı. Bol sumaklı patates salatası..

Hava parçalı bulutlu, güneş çıktığında ortalık ısınıveriyor birden.

Bugün tembellik günü, canımız hiçbir şey yapmak istemiyor.

Bizde öyle yaptık zaten..

Öğleden sonra marina içinde biraz yürüdük.

Laundry arıyorduk, onun yerini bulduk.

Marina içinde o yörenin en meşhur pizzacısı olduğunu daha önce burada kalmış denizci dostlarımız söylemişlerdi. Onu sorduk, maalesef sezon sonu olduğu için kapanmış..

Burayı çok beğendik. Çok sakin, pontonları, finger ponton şeklinde bölünmüş.
Marina içinde Coast Guard var. Güvenlikli, minik bir market, duşlar, tuvaletler temiz, çamaşırhanesi var. Yemyeşil bir doğası var. Daha ne olsun!

Zaten bu marinada kışlama için mail atmış ve fiyat almıştım. Eğer geldiğimde, görüp beğenmezsem başka bir yer arayacaktım.

Şimdilik başka yer aramaya gerek kalmadı.

Pazartesi günü Marina idaresi ile görüşüp, kontratımı yaparım diye düşündüm, Reyhan’da aynı düşüncede..

Bu arada Motor Boat dergisi için bizimle söyleşi yapan Özlem'in (Başka türlü yaşamak) whatsup’tan dergideki yayınlanan sayfaları yollaması hoşumuza gitti.

Crotone’de parçalanan halatları tamir ettim. Tamir ettim derken kopan halatlarımdan biri 30 m idi yaklaşık ortasından hasarlanmıştı, diğeri ise 18 m idi tamirden sonra 15 oldu.
Halatları düzgünce kesip piyan ile çımalarını sağlamlaştırdım.

Bu konuda Mehmet Erem’in anlatımıyla Taner Özer’in hazırladığı  YouTube da yayınlanan “Pratik Denizcilik Bilgileri” serisini izlemenizi öneririm.

Artık hızla teknemizi kışlamak için hazırlıklarımızı yapmalıyız.

Pazar günü çamaşır günü ilan ettik.

2 tane çamaşır makinası var, 4 euro bozuk para ile çalışıyor, kurutma makinası da aynı şekilde.

Teknede kirli ne varsa, yer kilimleri dahil herşeyi sırayla yıkadık kuruttuk.

Ütü yok ama ne gam..

Bu yıkama, kurutma işinde en zoru bozuk 4 euroları bulmaktı.

Daha sonra tüm tekneyi ön kamaradan başlayarak, salon ve tuvalet, banyo heryeri güzelce dezenfaktanlarla silip, temizledik.

Buzdolabı ve derin dondurucuyu da temizledik, kuruttuk..

Sintineleri; tüm depoladığımız kolileri çıkarıp, yeri çamaşır suyuyla sildik, sonra durulayıp, iyice kurutup tekrar kolilerimizi yerleştirdik.
Tüm yiyeceklerimiz, kuru zahirelerimiz, çay, kahve vb hepsi vakumlu, sıkıca hava almayacak şekilde ayrıca bantlı ve büyük plastik kapaklı kutular içinde yerlerine kondular.

Dolaplar temizlendi, yıkanmış, kurutulmuş Türkiye’ye getirmeyeceğimiz kıyafetler su geçirmez hurçlara yerleştirildi.

Teknenin teknik işleri bende, Reyhan gerektiğinde bana yardım ediyor.

Pis su depolarımız, temiz su depolarımız temizlendi.
Pis su deposuna güzel kokulu bir şampuan ilave ettiğim temiz su doldurdum.
Temiz su depolarımı ise önce klorlu su ilave edip sonra tüm suyu boşalttım ve hidrofor basıncını sıfırladım.
Bimini ve sprayhood söküldü ve kaldırıldı. Bimini de sökülen bir yer var Nisan ayında geldiğimde tamir ettirilecek.

Pazartesi günü Marina Ofiste md Francesko ve Allesandra ile tanıştım.

Yer konusunda, Aygün Özçer dostumuzun yol göstermesi ile teknemize güzel bir yer bulduk.

Mailde 5 ay için bir fiyat vermişlerdi ben 6 ay kalmak istiyorum deyince aynı fiyattan 6 aylık kontratımızı yaptık.
Şimdi merak edenler olacaktır, hemen yazayım 6 ay için 1900 euro (elektrik, su dahil)

Marina, Rocella’nın 3-4 km dışında, marinadan sahil kenarında şehre kadar uzanan çok geniş kaldırımlı bir yol var. Bu yola paralel uzanan bir de demiryolu var.

Kaldığımız günler boyunca bu yolu yürüyerek gidip geldik..

Rocella, büyük bir dağın eteğinde kurulmuş, küçük bir şehir.

Rocella Marina’da kaldığımız bir hafta boyunca hiç dışarda yemek yemedik.

Hem teknemizde kalan ve bozulmasını istemediğimiz yiyecekleri bitirmek istiyoruz hem de o kadar yorgun oluyoruz ki, dışarda yemek yemeye gidecek halimiz kalmıyor.

Bu arada; ben bu işten çok memnunum. Reyhan, Kuru biber ve patlıcan dolması bile yaptı.

Covit nedeniyle, İtalya’da toplu taşıma ile seyahat edebilmek için pır test yaptırıp bunu internet üzerinden kendi sistemlerine işlemek zorundasın, bizim HES no gibi bir numara veriliyor ve bunu göstermek zorundasın.

Bunun için Rocella’dan en yakın havaalanı olan Scilya’da ki Katanya havaalanına (200 km) bir taksi ile 200 euro anlaştık.

Tüm işlerimizi bitirdik, motor bakımı vb işleri gelince yapacağız.

Nisan ayında dönmek üzere teknemizle vedalaştık, yedek anahtarımızı birer şişe Türk rakısı ve şarabı ile Françesko ve Allesandra’ya hediye edip marinadan ayrıldık.

Yolculuğumuz yaklaşık 3 saat kadar sürdü, Messina boğazını bu sefer arabalı feribot ile geçtik.

Katanya’dan İstanbul’a THY ile geldik.

‘Lucky Luke ile Okyanuslara' seyir dizimizin 1. Bölümü burada bitti..

Bu 1000 millik, 55 gün süren gezinin kahramanı bence eşim Reyhan’dır.

O olmasaydı bu seyri yapamazdım.

Bu anılarımızı okuyup, yazılarınızla bizi cesaretlendiren siz sevgili denizci dostlarıma da çok teşekkür ederim.

Nisan ayında yeni seyirlerimizde görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın..

« Son Düzenleme: Kasım 26, 2021, 23:23:41 Gönderen: Eyüp Oğan »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. D.

« Yanıtla #185 : Kasım 27, 2021, 00:16:49 »
   Yav Eyüp hocam, tam ısınmıştık, şimdi öksüz kalmış gibi olduk. Umarım ikinci bölüm çabucak gelir.
*

H. E.

« Yanıtla #186 : Kasım 27, 2021, 00:23:48 »
Çok güzeldi,
Herhalde bir kitapta toplarsınız anılarınızı ve güzel anlatımlarınızı,
Teşekkürler...

*

İ. E.

« Yanıtla #187 : Kasım 27, 2021, 11:53:18 »
Çok Güzeldi sabırsızlıkla Nisan ayını bekleyeceğiz
*

H. A.

« Yanıtla #188 : Kasım 27, 2021, 12:53:51 »
Teknemizden ayrı kaldığımız şu günlerde iyi gidiyordu, keyifle okuyorduk. Nisan’ı sabırsızlıkla bekliyoruz. Herşey gönlünüzce olsun.
*

E. G.

« Yanıtla #189 : Kasım 29, 2021, 08:32:29 »
Eyüp kaptanım o kadar güzel ve akıcı anlattınız ki sizinle orayı aynen yaşadık.Elinize sağlık.
*

M. B. A.

« Yanıtla #190 : Kasım 29, 2021, 21:47:16 »
...
Nisan ayında yeni seyirlerimizde görüşmek üzere, şimdilik hoşçakalın..
...

Ne güzel... Tebrikler, sağlıkla devamını getirirsiniz umarım...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

İ. S.

« Yanıtla #191 : Aralık 02, 2021, 04:33:43 »
CIAO ITALIA

Santa Maria De Leuca

Açıkçası çok da memnun kalmadık yediklerimizden.

Sanırım deniz mahsullü pizza söylediniz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yeni bölümler için Nisan ayını sabırsızlıkla bekliyoruz.
*

A. K.

« Yanıtla #192 : Aralık 06, 2021, 21:14:16 »
Elinize sağlık,umarım seyehatinizin kalan kısmınıda sağlıklı,sorunsuz tamamlarsınız👍👏👏
*

T. G.

« Yanıtla #193 : Aralık 07, 2021, 22:24:22 »
Sevgili Eyüp, sevgili Reyhan,
Gıpta ile okudum satırlarınızı bir solukta.
İkinizi de kutluyor, teknenize bir an önce kavuşmanızı ve daha da uzaklara keyifle gitmenizi diliyorum.
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

R. A.

« Yanıtla #194 : Aralık 10, 2021, 17:05:06 »
Teşekkürler Eyüp kaptanım gezinizi bizimle paylaştığınız için. Seriyi takibe aldım bundan sonraki bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum. Selametle, pruvanız neta rüzgarınız kolayına olsun.