Gezgin Korsan
Korsan Kıraathanesi => Güverte Sohbetleri => Konuyu başlatan: Bülent Baştürk - Mart 22, 2015, 01:29:55
-
Bu gavurların hamuru mu farklı yoğurulmuş, suyundan ekmeğinden mi böyleler, böyle olmak iyi midir kötü müdür kafam hep karman çorman ama bir "çılgın proje" ye takıldım ordan oraya zaplarken.
little murka...
illa ki takıntımdır; ne demek? murka'yı çok aradım, tek bulabildiğim endonezya dilinde "gazap" demekmiş.
konuya rastladığım video şu; https://www.youtube.com/watch?v=4wzGsMSimWQ&list=LLPJLMDH-jDFxXyEdw-f_0OQ&index=5 (https://www.youtube.com/watch?v=4wzGsMSimWQ&list=LLPJLMDH-jDFxXyEdw-f_0OQ&index=5)
illa bir google bakınması; güzel bir haber metni; http://www.oceanrowing.com/Dom_Mee/Press/pressAug12.htm (http://www.oceanrowing.com/Dom_Mee/Press/pressAug12.htm) buradan öğreniyoruz ki çılgın projenin kahramanı Dom Mee isimli 35 yaşında eski bir ingiliz deniz komandosu. Atlantik'i sadece "kite- uçurtma" sistemi kullanarak geçen ilk kişi olma arzusu ile yola çıkmış. hedef kanada'dan ingiltere. Defalarca alabora olmuş. Bir şekilde sağ kalmış. Başarısızlıkla sonuçlanmış. Kanada sahil güvenlik tarafından kurtarılmış. Tekne uzun bir süre sonra İrlandalı balıkçılarca bulunmuş. Aslında bu durumda Atlantik geçişi tamamlanmış sayılabilir de!
little murka dediğimiz de harbiden little; 14' (4.26 m). (http://s29.postimg.org/510c6vvgj/6a00d83483f55569e200e54f51347e8834_800wi.jpg) (http://postimg.org/image/510c6vvgj/)
wiki "kite-propelled boat" diye tanımlıyor, peki bu nedir diye arayınca sanırım kast ettiği şöyle bir şey;
(http://s29.postimg.org/vsl5j9wcj/carousel.jpg) (http://postimg.org/image/vsl5j9wcj/)
Kafama takılan şu; hangi dürtüyle. Neden? Bizleri "normal" bunları "çılgın" yapan şey nedir?
Yanıtı bulamıyorum.
-
offf çok ağır konu.. bir başlarsa eylül'e kadar gider..
-
Hepimiz yada hiç birimiz ne çılgınız,nede normal.Hepimizin yaşam tarzı farklı hepsi bu.Bizden farklı davranıp bize göre tehlikeli,korkutucu davranışlarda bulunanlara çılgın diyoruz ama o çılgında kendini normal kabul edip,diğerlerine çok pasif,zevk almayı bilmiyorlar,korkak gibi yakıştırmalarda bulunabiliyor.
Halen tüplü dalış,serbest dalış,yamaç paraşütü uçuşu, paraşüt atlayışı yapıyorum,Tarihten evvelden kalma motorlu uçak kullanıyorum bütün bunları yapmaktanda hoşlanıyorum.Hoşlanma sebebi filanda yok,hoşlandığım için hoşlanıyorum.
O vatandaş da o işten zevk almış ki denemiş hepsi bu.
Yani konu kısacık bişi:ZEVK MESELESİ
senin yorumun nasıl GESTAPO?
-
Çılgınlar olmasaydı insanlık zor gelişirdi diye düşünmekteyim, çok lazımlar o kişiler....
-
Bazılarını deli öper, biz öpülmeyenler onlara çılgın deriz ;D