0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. Ç.

Erol Korsan, çok güzel anlatmışsınız. Ama televizyonlarda hatta çevremizde bile bunu anlamayanlar var. Anlamamakla kalsalar yine iyi, dilimiz döndüğünce bilgimiz dahilinde açıklamaya çalıştığımızda , bizi dolandırıcı, ruhban sınifı gibi yaftalayanlar var.

Senin kapasiten anlamaya yetmemiş olabilir, Senin gerizekalı olman ortadaki teknolojinin, düşüncenin kötü olduğunu göstermez.

Ben trader, al-sat yaparak para kazanma çabasında değilim. Ben yatırımcıyım. Yatırım yaptığım ürünü, malı, teknolojiyi sonuna kadar incelerim. Bu sayede de güzel para kazandım , çok daha fazla kazananlar oldu. Hepimiz duymuşuzdur para kazananları.

Aynı şekiIde para kazanmak isteyenler, bilgisizce incelemeden Crypto paralara yatırım yaptı. iddaa , galyan bayisinden çıkmayan kısa yoldan para kazanmak isteyen uyanıklar olduğu zamanda dolandırıcılar hemen işe koyuldu.

Zihniyetimiz kolay para kazanmak olduğu sürece dolandırıcılarımız eksik olmayacaktır. Birde Matbaayı kötüleyenler gibi blockchain teknolojisini kötüleyen olacaktır. Yada para kazananları görünce kıskananlar...

Toplumumuzun en kötü huyu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.
*

E.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Erol Korsan, çok güzel anlatmışsınız. Ama televizyonlarda hatta çevremizde bile bunu anlamayanlar var. Anlamamakla kalsalar yine iyi, dilimiz döndüğünce bilgimiz dahilinde açıklamaya çalıştığımızda , bizi dolandırıcı, ruhban sınifı gibi yaftalayanlar var.

Senin kapasiten anlamaya yetmemiş olabilir, Senin gerizekalı olman ortadaki teknolojinin, düşüncenin kötü olduğunu göstermez.

Ben trader, al-sat yaparak para kazanma çabasında değilim. Ben yatırımcıyım. Yatırım yaptığım ürünü, malı, teknolojiyi sonuna kadar incelerim. Bu sayede de güzel para kazandım , çok daha fazla kazananlar oldu. Hepimiz duymuşuzdur para kazananları.

Aynı şekiIde para kazanmak isteyenler, bilgisizce incelemeden Crypto paralara yatırım yaptı. iddaa , galyan bayisinden çıkmayan kısa yoldan para kazanmak isteyen uyanıklar olduğu zamanda dolandırıcılar hemen işe koyuldu.

Zihniyetimiz kolay para kazanmak olduğu sürece dolandırıcılarımız eksik olmayacaktır. Birde Matbaayı kötüleyenler gibi blockchain teknolojisini kötüleyen olacaktır. Yada para kazananları görünce kıskananlar...

Toplumumuzun en kötü huyu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.

Ortaya mı söylediniz, üstüme mi alınayım  bilemedim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. Ç.

Aman Erol Korsanım sakın üstünüze alınmayın. Hatta havada kalan, yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle ise hemen sileyim.

Kaldı ki ben sizin yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.

*

R. E.

"Söz sahibine aittir" diye bir ifadeyi hatırlatayım.

İkincisi bazı şeyler seçim meselesidir. Seçersiniz, seçmezsiniz sizin bileceğiniz iştir. Ama seçiminiz işin doğasını değiştirmez. Siz seçtiniz diye o iş doğru veya yanlış, iyi veya kötü, hoş veya nahoş olmaz. Bu sizin seçiminizdir ve sonuçları da vardır.

Zenginlik denilen şey toplumsal ilişkilerle alakalıdır. Buna karşılık "para" veya onun türevleri doğrudan siyasidir. Siyasi olduğu için de ülkeler bu denetimleri dışında gelişen "para" ilişkilerini denetim altına alma derdindeler. Denetim altına alma yanı sıra bu ilişkilerden de haraç alma..

Üçüncüsü, o şekilde para yatıran herkes "zengin olsaydı"dan geçtim, kazansaydı, çalışmaya, üretmeye, üretimi nakletmeye filan gerek kalmazdı. Ayrıca da arada bir böyle finans krizleri, balon patlamaları olmazdı.

İnsanlık tarihi bu tür şarlatanlıklar tarihidir aynı zamanda.

Buna rağmen bu tür saadet zincirleri olacaktır. İnsanlar da buraya zengin olmak için para yatıracaklardır. Yeni titancılar, tosuncuklar, yeni "coin"ciler, yeni "üç koy beş al"cılar hep çıkacaktır. Savunucusu "akıllı"lar da..

Arkasında siyasi irade olması bile bazı zamanlar ülkelerin paralarının değerini, insanların yatırımlarını garantilemiyor. Arkasında 3-5 dünya zenginin kurduğu nakit toplama araçları mı garantileyecek? Özal'ın "vatandaş kumar oynamıştır" sözünü hatırlayan yaşta arkadaşlarımız vardır.

Yapmayın allahaşkına..

Bu tarzı, covit sonrası tekne fiyatları konusunda da görmüştük. Yerlerde sürünecekti tekne fiyatları.. Durum ortada...
Memleketin savcıları şimdilerde bu coin dükkanlarının sahiplerini bulmaya çalışıyor. Para yatıranları soran var mı emin değilim..

*

E. G.

Merhabalar,

Yazışmaları tam anlayamadım, ancak umarım benden kaynaklı bir sürç-i lisan olmamıştır. Yapmışsam affola.

Ben sadece yapının teknoloji boyutunun farklı bir yöne evrilebileceğini anlatmaya gayret ettim. Coin ve yatırım tarafı açıkçası beni pek de ilgilendirmiyor.

Saygılarımla,
Erol

*

E.

Heh, olayı çözdüm şimdi.
Emre korsan Erol Gökçek korsana hitaben yazmış, benim mesajımdan sonrasına denk gelince azıcık alınganlık gösterir gibi olmuşum. (Ben de, ne dedim ki çok güzel anlatmış oluyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap diye düşünüyordum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
Çözüm aslında çok basit.
Hangi mesaja istinaden cevap yazılıyorsa o mesajdan alıntı yapılırsa, benim gibi "Hava bulutlandı" diyene "Vay, sen bana ördek dedin" alınganları yanlış anlamaz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

R. E.

Bazen, bazı konularda tartışmanın birden alevlendiği forumda birçok kez görülür.
Buna hepimiz tanığız.
Bu tür durumları biraz incelediğinizde, tarafların kasti veya kasıtsız iletişimlerinde arıza olduğunu görürsünüz.
Geçmişte zaman zaman çok fazla parlayan ve incir çekirdeğini doldurmaz tartışmalara da tanıklık etmiş biri olarak mümkün olduğunca bu tür tartışmanın dışında kalmaya özen gösteririm.

Hatta burada "sosyal olana müdahil olmamak" çabamdan söz ettiğimi de hatırlıyorum. Sadece, deniz, tekne, yelken ile sınırlı olmaya çaba sarf ediyorum. Ama bazen de bir şekilde dahil oluyorsunuz. Bu dahil olmalardan güzel sohbetler çıktığı gibi tersi durumlar da olabiliyor.

Bu çerçevede iki konu benim için önemli. Çünkü ikisinde de "iletişim kazası" diyemeyeceğim bir tarz vardı.

Hatırlarsanız, ilki "covit sonrası tekne fiyatları" konusu idi. Karşı çıktığım yaklaşımdan açıklama yerine benim şahsıma yönelik yazılar çıkıyordu. Tabii öyle kuru sıkıya pabuç bırakacak bir tarzım da olmadığından üstüne gittim.

İlkindeki sonuç ortada. Mesleği "finansçı" olan dostumuz, mesleğini ilgilendirir kabullerden hareketle tekne fiyatlarının düşeceğini iddia ediyordu. Ben de bunun olmayacağını anlatmaya çalışıyordum.

Uzatmayayım. Bu arkadaşımız bugün yok. Keşke gelse de anlatsa niye dediği gibi olmadığını tekne fiyatlarının. Nerede yanıldığını kendisi fark edip bizimle paylaşırsa içtenliğine güvenebileceğimiz gibi kendisi de mesleğinde daha derinleşmiş olurdu.

Elbette dalga geçme hakkı da doğuyor. Sorayım size böye öngörüsü olan bir finansçı ile çalışır mısınız?
Yani yanınızda onu istihdam eder misiniz?

Bu konu da birden güzel güzel giderken kendisi gibi düşünmeyenlerin yetersiz, "kapasitesiz", daha öteye "geri zekalı" olduğunu beyana kadar vardı.

Öncelikle bu dil, bu tarz bu foruma yakışıyor mu?
Ola ki, klavye sürçmesi oldu. İnsan özür diler, maksadını aştığını filan söyler, şayet burada diğer insanlarla saygılı şekilde diyaloğunu sürdürmek istiyorsa.. Ama bu da olmadı.

Tuhaf bir şekilde de ülkemiz basınında bu işin patladığı haberleri yer almaya başladı. 2 milyar dolarlık dolandırıcılığın bu mecra üstünden gerçekleştiği haberleri patladı. Savcılar harekete geçti, birileri yurt dışına gitti..

Foruma da gayet esprili şekilde bunun yansıması oldu. Ancak devamı aynı tarzda gelişmedi. Elbette şık değildi.

Bir şeyi söyleyeyim, bu yeni bir mecradır sadece. Diğer her şey aynıdır. Hürriyet gazetesinde evlenme ilanları vardı bir zamanlar, internet icat olunca kalktı. Yeni mecra aynı iş için daha kullanışlı idi çünkü.

Bu kripto para işi de bildiğimiz işler için yeni bir mecra idi. O nedenle ilgi de çekti. Ancak olayın kendisini bilenler de uyarmaya devam ettiler.

Bugün de devam ediyorlar.

Buraya üye olma nedenlerimin başında amatör denizcilik alanında uzmanlığa, bilgiye, kıdeme verdiğim değer vardır. Bunu önemserim.

Bu kripto para işinde de dünyanın büyük zenginleri bile uyarılarda bulunmuşlardı. Aralarında elbet rekabet vardı ama bu olayla ilgili açıklamalar rekabetten fazlasını da içeriyordu.

Uzatmayayım. Konunun uzmanları mecranın tehlikelerine dikkat çekmeye devam ediyor. Ne kadar küçük tasarrufun buharlaşacağını belki bir gün öğreneceğiz.

Sözü uzmanına bırakalım:

Blockchain işlemleri ve kripto para kullanımı uluslararası kurallara göre tanımlanıp, güvence altında alınana kadar bu alana yatırım yapan herkesin çok dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle de aracı kurumlara çok dikkat etmek gerekmektedir. Aksi takdirde Thodex müşterilerinin yaşadığı travmanın benzerine yaşamak olasılığı oldukça yüksektir.

Benim için hala güvenilmez bir mecradır. Öyle bir tasarrufum olsa da bunlar yerine belki daha az getirisi olan ama yasal güvencesi olan yerler arardım.

İyiki param yok, o nedenle derdim de yok...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. T.

Günaydın demenin sorun yarattığı ortamda, para pul sohbetlerinde elbet tatsızlık olacaktır, kaçınılmaz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. T.

Gerçek üye sayımız belli olduğunda , Dubai kulelerinde yaşayan  para uzmanları , Bitcoin ile yaşayan borsa uzmanları veya Hirvatistan-Yunanistan dan tekne getirilmesini öneren broker sayılarının forumda azalacağını düşünüyorum. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. G.

Merhabalar,

Kripto parayla tekne satışları başlamış galiba. Yani en azından bu tekne sahibi kabul edeceğini yazmış.

*

R. E.

Epey uzun bir yazı...
Herkes kendince dersler alabilir.
Dileğim hiçbir dostumuzun tasarrufunun batacak yüzde 90 içinde yer almaması..

*

R. E.

Bir yazı daha ekleyeyim. İşin nereye doğru evrileceği konusunda da fikir veriyor.
Diğer taraftan "saadet zinciri" girişimleri de hep olacaktır. Çoklu işe yararlığı nedeniyle...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ha bir de, -kısmi ve geçici bazı pratikler görülse de- insanlık, henüz arkasında (isterseniz tepesinde deyiniz) siyasi irade olmayan bir tedavül aracına hazır değildir. 

Bu arada bir de hatırlatma yapayım. Geçmişte de böyle işler hep olagelmiştir. Filmlere, romanlara konu olmuştur. Üstteki maymun fıkrası da bu estetik ve edebi sanatların sıkıştırılmış halidir. (Gençler 'zip (dosyası) hali' diyor)..

*

T. A.

Öncelikle herkese saygılar ve selamlar,

Tabii ki herkesin herşeyi bilmesi yada anlaması gerekmiyor herkesin uzmanlık alanı farklı olabiliyor.
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2021, 13:51:39 Gönderen: Tolga Atasagun »
*

Ö. T.

Anlamadan parayı vermem. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Y.

idda loto vb. şeylere merak salacağınıza havaya atacak paran varsa ve bunu sevebileceksen iş olarak düşünüp yatırım yap ; diyorum konuştuğum insanlara.yeni coinlere yatırımlara devam ediyorum , evdede küçük bi rig setim var.evde işsiz oturup kenardada havaya atacak parası olan insan için geçerli bir iş gibi duruyor şuan.