0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
........... yazdıklarının doğru olduğu gerçeğini değiştirmez.
Özgür korsan, konu başlığı kaldırıldığından benim de cevabım güme gitmesin diye yazıyorum. ?? yazmamın nedeni, sizin soruya cevap verilmediği için, Özgür korsanın sorusunun cevabı ne oldu anlamında, konu başlığı açan korsana yöneliktir. Bu konudaki yaklaşımınızı destekliyorum.
Özgür Bey yorumlarınıza aynen katılıyorum. Bunun yanında tekne kiralama ile eğitim ve transferi birbirinden ayırmak gerektiğini düşünüyorum. (...) Ancak teknede eğitim ve tekne transferi tamamen ticari ve güvenlik riskleri barındırdığından bence sadece yetkinliği kanıtlanmış kişiler tarafından yapılmalıdır.
Yelken eğitimi vermek isteyen kişilerin, bu eğitmenlik eğitimini almaları ve eğitim teknelerini onaylatıp, kendi eğitim firmalarını kurmaları. Böylece bu sorun çözülür. Aksi halde yasal olmayan, tabiri caizse merdiven altı iş yapan kişiler olarak görülecekleri bir durumla her zaman karşılaşırlar.
...Öte yandan, tekne transferi yapacak kişinin asgari yeterliği ile ilgili bir mevzuat yok. yani dişçilik yapmak için diş hekimi olmak gerekirken, burada ADB sahibi olmak yeterlidir.
Eğer ADB'leri ile devam edeceklerse, eğitim alacakları kişinin yeterliğini düzenleyen bir mevzuat yok.