0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Ynt: Kimliği belirsiz balık
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2018, 12:08:22 »
Soğanı dilimleyin ve zeytinyağında kavurun, fazla değil, ölünceye kadar. Üzerine dilimlenmiş palamutları dizin, diliimlediğiniz domatesleri balılların üzerine koyun. Kabuğu soyulmuş limon dilimleri ekleyin, içine defne yaprağı ve/veya biberiye de koyabilirsiniz. Karabiber ve tuz ekleyin, kısık ateşte veya fırında yarım saat kadar pişirin. Zeytinyağı yerine veya yanına tereyağı da kullanabilirsiniz. Soğuk seviyorsanız tereyağı eklemeyin Karabiber tane olursa iyi olur. Serviste defne yaprağı ve biberiye dalını çıkarın. Bir palamut iki kişiye genelde yeter. Soğanı bol koymaktan korkmayın. Domates her balık dilimine bir dilim olacak. Çok kuru olmaması için pişirmeye başlamadan bir çay bardağı su veya domates suyu koyabilirsiniz. Balıkları mümkünse deniz suyu ile yıkayın. Yıkar yıkamaz tencereye veya tepsiye koyarsanız suya pek ihtiyacınız olmaz. Deniz suyu ile yıkarsanız tuz eklerken dikkatli olun.
*

A. Ç.

« Yanıtla #16 : Ekim 11, 2018, 12:10:28 »
Bu tarifi seyirde tuttuğum tombiklere de uyguluyorum. Kanını iyice süzdükten sonra pişerse güzel oluyor.

*

A. D.

« Yanıtla #17 : Ekim 11, 2018, 12:21:21 »
Ben genelde eğer pilaki tarzı yapıyorsam üzerine şaraplı domates sosu hazırlayıp onunla kaplıyorum ve su yerine domates suyu kullanıyorum. Ama muhakkak 1 tam portakal suyu ve üzerine portakal dilimleride ekliyorum. Şu anda rejimde olduğum için tek yapabildiğim fırında 2. seviye ızgarada sürekli olarak 3 dakikada bir çevirmek. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ç.

« Yanıtla #18 : Ekim 11, 2018, 12:36:01 »
Sadece şarap da kullanılabilir. Su olarak portakal suyu da olur. Limon dilimleri yerine portakal dilimi veya daha bol olduğu için mandalina da olur.
*

A. D.

« Yanıtla #19 : Ekim 11, 2018, 12:46:24 »
Ahmet abi rol çalma yaaa Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

M. E.

« Yanıtla #20 : Ekim 11, 2018, 17:46:22 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Türkçede Üçkuyruk balığı denen latince adı "Lobotes Surinamensis" olan balık...
İngilizce tripletail olarak geçer

Haddim olmadan bilginizi takdir ettim.

Gecen haftasonu Antalya`ya gittigimde balikcilardan birisinin su dunya guzeli baligi yakaladigini gordum. Adini sordugumda gelincik baligi dedi ama hakkinda bir bilgi bulamadim. Tam adi konusunda bir fikriniz var mi?

*

A. Ç.

« Yanıtla #21 : Ekim 11, 2018, 17:49:57 »
Gelincik, en azından Marmara'da bildiğimiz gelincik bu değildir. Bu balık lapin'e benziyor. Eğer lapinse çok da lezzetli değildir.

*

O. E.

« Yanıtla #22 : Ekim 11, 2018, 17:51:58 »
Oldum olası bu çok renkli balıklardan haz etmiyorum ..
Sanki zehirli olurlar gibi geliyor bana ...
*

A. Ç.

« Yanıtla #23 : Ekim 11, 2018, 18:44:38 »
Zehirli hayvan ve bitkilerin renkleri çok daha canlıdır ama zehirli olup olmadıklarını renk belirlemeyebilir. Sade renkli hayvanlarda da zehirliler olabilir.
*

A. D.

« Yanıtla #24 : Ekim 12, 2018, 09:58:12 »
lapin sülalesinden bir balık. Kızıldenizde bolca var. Zehirli değil. Çok kuru o nedenle adamlar tavada yiyor.
*

O. E.

« Yanıtla #25 : Ekim 12, 2018, 10:03:56 »
Kimin sülalesinden olduğu önemli değil bana hiç gel beni ye , Buğlama yap , ızgara yap demiyor.
Eksik olsun bizim balığımız bize yeter .....
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ç.

« Yanıtla #26 : Ekim 12, 2018, 10:46:27 »
Balık bizim balığımız da yemek için tercih edilecek bir balık değildir.
*

A. D.

« Yanıtla #27 : Ekim 12, 2018, 11:34:03 »
Kimin sülalesinden olduğu önemli değil bana hiç gel beni ye , Buğlama yap , ızgara yap demiyor.
Eksik olsun bizim balığımız bize yeter .....
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Abi yeterde bizim balık türleri kalmadı. Lüfer görmedim kaç senedir. Kaya barbunu aynı şekilde.  Çinekopa sarı kanat parası çekiyorlar. Allahtan Palamut çıkıoda arada organik balık yiyoruz

*

A. Y.

« Yanıtla #28 : Ekim 12, 2018, 11:40:16 »
Yesil olan buz gibi lapin.. eti cok serttir, kucukleri yenemez.. ancak cok buyuk boya ulasmis olanlari belki.. onu da cok nadir insan yer..
ancak ayni familyanin kahverengi olanlari, yani Hanos baliklari muthis lezzetledir.. yenebilen ve lezzetli olani ;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

gelincik ise bu ;

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ç.

« Yanıtla #29 : Ekim 12, 2018, 11:50:21 »
Izgaracıların işi zor. Hamsi buğulama ve tavaya geçtim. Balık ihtiyacını böyle gideriyoruz. Palamut da menüye giriyor.  Benim deniz tavuğu dediğim çipura ve levrek'ten mümkün olduğu kadar kaçınıyorum. Aynı şekilde ithal somon için de söylenti çok.