0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. E.

Kimliği belirsiz balık
« : Ekim 10, 2018, 16:59:51 »
 Selam korsanlar.
   Bu gün yıllardır alışveriş yaptığım balıkçının tezgahında bir balık gördüm. "Eşkina mı bu?" diye sordum.
  Balıkçım "Bilmiyoruz" diye gülerek yanıtladı. Koskoca balık halinde bile anlamamışlar ne olduğunu. Bende "Bu balığın cinsini ben öğrenirim, nasılsa gezgin korsan da bilen vardır" deyip, balığı aldım. Fotolar ektedir efendim. Puruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. S.

Ynt: Kimliği belirsiz balık
« Yanıtla #1 : Ekim 10, 2018, 17:08:28 »
Yıllar önce Foça'da gece oltayla yakalamıştım bu balıktan, yaklaşık 2,5-3 kg ağırlığında kocaman bir şeydi. Sevincim ertesi gün limana döndüğümde elimde balığı sallaya sallaya , kasıla kasıla, ve yüzümde anlamsız bir gurur ifadesi ile balıkçılar kooperatifine gidip bunun ne balığı olduğunu sorana kadar sürdü. Yaşlı balıkçı yüzünü ekşiterek "Eşek balığı bu beaa, yenmez o" diye cevap vermişti. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ç.

« Yanıtla #2 : Ekim 10, 2018, 17:10:38 »
Eşkina'ya çok benziyor ama alt yüzgeci biraz büyük ve ağız yapısında alt dudak üst dudaktan daha dışarıda duruyor. Eşkinada ise üst dudak daha dışarıdadır. Tam bir teşhis için gözlerinin hemen arkasında üst taraftan beyin yanına ulaşmanızı öneririm. Eşkinanın beynini hemen yanıda iki adet taş bulunur. Bu taşlar varsa kesin eşkinadır. Balıkçının bilmiyorum demesi biraz şüpheli göründü. Bu nedenle tatlı su balığı olma olasılığı da var.

*

A. D.

« Yanıtla #3 : Ekim 10, 2018, 17:49:08 »
Eşkina ile lağos ortak imalatına benzio. Deniz sıcaklıkları sapıtınca yerleşik balık türleride sapıttı. Kızıldenizden sürekli mülteci balıklar gelio.
*

T. A.

« Yanıtla #4 : Ekim 10, 2018, 18:18:07 »
Türkçede Üçkuyruk balığı denen latince adı "Lobotes Surinamensis" olan balık...
İngilizce tripletail olarak geçer

*

E. E.

« Yanıtla #5 : Ekim 10, 2018, 18:27:38 »
  İnanmıyorum size herkese teşekkürler ederim. Bu arada balık Foça da tutulmuş.
*

E. E.

« Yanıtla #6 : Ekim 10, 2018, 18:37:25 »
  Haddimi aşarak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap "nasıl pişirsem" diye sorarım...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
    Yenmeyen bir balıksa, alıştıra alıştıra söyleyin.

*

A. Ç.

« Yanıtla #7 : Ekim 10, 2018, 18:48:19 »
Levrekgillerden olduğu belirtiliyor. Beyaz etli bir balık olduğuna göre yağı karaciğerindedir, yani eti yağsızdır. Önerim buğulama  veya tava yapmanızdır. Türkie'de her balığı ızgara yapma modası olduğundan ızgara da yapabilirsiniz ama çok iyi yağlamanızı öneririm.
*

T. A.

« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2018, 22:33:26 »
Ben şahsen hiç yemedim ama muhtemelen tutsaydım fileto çıkarır buğulama yapardım
Yabancılar atlantikde tutulanların lezzetli olduğunu söylüyor. Tabii soğuk suda balık yağlı ve lezzetli olur. Foça da tutulduğundan yağsız olma ihtimaline karşı buğulama daha risksiz olur.
*

A. D.

« Yanıtla #9 : Ekim 11, 2018, 09:42:52 »
Ahmet abi her balığı tavaya atıosun yaa. Sağlığına dikkat et gözünü seviim.
*

A. Ç.

« Yanıtla #10 : Ekim 11, 2018, 09:47:34 »
Lüfer bulduk da ızgara mı yapmadık?
*

A. D.

« Yanıtla #11 : Ekim 11, 2018, 10:14:24 »
Palamut var abi turfanda torik kıvamında. Bayağı da yağlı. Ölü mangal ateşinde pişir yavaş yavaş döndüre döndüre. Üüüf dadundan yenmez.
*

H. E.

« Yanıtla #12 : Ekim 11, 2018, 10:42:09 »
Türkçede Üçkuyruk balığı denen latince adı "Lobotes Surinamensis" olan balık...
İngilizce tripletail olarak geçer

E, yok artık! Nasıl bilinebiliyorsunuz ki?  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. Ç.

« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2018, 11:31:00 »
Ben palamutun pilakisini severim.
*

O. E.

« Yanıtla #14 : Ekim 11, 2018, 11:55:35 »
Ben palamutun pilakisini severim.

Tam yemek vakti , iyi oldu bu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bildiğimiz bir şey mi ..
Ufak bir tarif alsak Ahmet Hocam