0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Neyse işte böyle uzar gider..Tekneye binince bu stresi ben anlamıyorum..belki bunu çok ciddiye alıyorum..Belkide okuduklarımızdan,yazdıklarımızdan..fazla gazdan..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapYa teknenin motoru durursa,ya birşey delinip su alırsa..ya beni kimse duymazsa..Kardeşim Serdar..yüzlerce kez bilmem kaç yüz kişinin bindiği eski vapurlara biniyosun..o dalgalarda en yenisi on yaşında olan patapata motorlarla bir elinde simit bir elinde çay karşılara gidip geliyosun..acaba düşündünmü bu bir delinse deliği tıkayacağım tapaları nerde diye..Ama buna gelince gereksiz bir ciddiyet..bu ciddiyetin getirdiği stres ve bu stresin getirdiği herkesin herşeyi doğru yapması gerektiği düşüncesi..bu doğrumu yanlışmı acaba bilmiyorum..
eğer birileri kendilerini size zorla davet ettirmediyse, siz davet etmişseniz, muhtemelen aynı ortamda bulunmaktan mutlu olacağınızı düşündüğünüz, ortak noktalarınızın çokça olduğu, mizacı, kültürü size uygun olan insanlardır, bu davet günü birlikse, siz ev sahipliği yaparsınız, misafiriniz de misafirlik, herkes mutlu olureğer bu davet bir kaç günlükse; o zaman ev sahipliği misafirlik olayının dışında, sizin olan yaşam alanını paylaşmayı teklif etmişsiniz demektir, bu durumda davet ettiğiniz kişilerle ailecek görüşüyor hatta birlikte aynı tekne içinde tatil yapabilecek kadar samimiyeti ilerletmiş olmanız gerekiyor, böylesi durumda da normal şartlarda sürpriz durumlar olmayacaktırkritik konu; misafiriniz denizi bilmiyor olabilir, tekne şartlarını bilmiyor olabilir, teknede sizin hassasiyetlerinizi bilmiyor olabilir ama neyi bilip neyi bilmediğini de siz biliyorsunuzdur, o zaman davet ederken, çıtlatacak, tekneye gelindiği zaman da öğreteceksinizkimi davet edip etmeyeceğiniz konusunda yeterince hassas davranmamış ve sorun yaşadıysanız, bu sizin yanlışınızdoğru insanı davet edip, doğru bilgilendirme yapmadıysanız ve sorun yaşadıysanız, bu da sizin yanlışınızha bir de siz başkaları için doğru insan mısınız ona da bakın bence, birlikte olunacak ortamın sizin olması, birlikte geçen sürede bütün doğruları sizin, bütün yanlışları misafirinizin yapacağı anlamına gelmez
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapeğer birileri kendilerini size zorla davet ettirmediyse, siz davet etmişseniz, muhtemelen aynı ortamda bulunmaktan mutlu olacağınızı düşündüğünüz, ortak noktalarınızın çokça olduğu, mizacı, kültürü size uygun olan insanlardır, bu davet günü birlikse, siz ev sahipliği yaparsınız, misafiriniz de misafirlik, herkes mutlu olureğer bu davet bir kaç günlükse; o zaman ev sahipliği misafirlik olayının dışında, sizin olan yaşam alanını paylaşmayı teklif etmişsiniz demektir, bu durumda davet ettiğiniz kişilerle ailecek görüşüyor hatta birlikte aynı tekne içinde tatil yapabilecek kadar samimiyeti ilerletmiş olmanız gerekiyor, böylesi durumda da normal şartlarda sürpriz durumlar olmayacaktırkritik konu; misafiriniz denizi bilmiyor olabilir, tekne şartlarını bilmiyor olabilir, teknede sizin hassasiyetlerinizi bilmiyor olabilir ama neyi bilip neyi bilmediğini de siz biliyorsunuzdur, o zaman davet ederken, çıtlatacak, tekneye gelindiği zaman da öğreteceksinizkimi davet edip etmeyeceğiniz konusunda yeterince hassas davranmamış ve sorun yaşadıysanız, bu sizin yanlışınızdoğru insanı davet edip, doğru bilgilendirme yapmadıysanız ve sorun yaşadıysanız, bu da sizin yanlışınızha bir de siz başkaları için doğru insan mısınız ona da bakın bence, birlikte olunacak ortamın sizin olması, birlikte geçen sürede bütün doğruları sizin, bütün yanlışları misafirinizin yapacağı anlamına gelmez Özcan korsanım, çok güzel ifade etmişsiniz, bu söylediklerinizin üstüne ne söylenebilirki.Biz Aile olarak misafiri severiz. İlk senelerde arkadaşlarımızı davet ederdik. Şimdilerde uzun seyirler nedeniyle fırsat olmuyor, sadece çocuklar ve yakın akrabalarım geliyor. Genelde bir sıkıntı yaşamadım.önceleri her gelene öğretecem diye çabalardım, şimdilerde hiçbirşeye dokunmayın biz Semrayla yaparız, keyfinize bakın diyoruz. Tekne bizim evimiz, misafirlerimize her türlü ikramı yaparız,,karşılığında bir beklentimiz olmaz, bu kadar samimi olmadığımızı zaten davet etmeyiz. İstisnalar olmadımı, inatçı bir arkadaşım kendi kafasına birşeyleri tamir etmek istiyor, ben yapma diyorum beni dinlemiyor, eşi yapma diyor, hala devam ediyor, durdurana kadar bir hal olduk.Ferhat abilerle yaptığımız uzun seyirler başka bir konu. Kendiliğinden oluşan bir iş bölümü var. Ferhat abi Dümen bende olduğu sürece benden direktifsiz hiç bir şey yapmaz Dümeni ona verdiğimde ben o ne derse onu yaparım. Hanımlarında kendi aralarında bir iş bölümü var, ben genelde onların işine karışmam. Önerilere açığım, Tüm bunlara rağmen efendi kaptan benim,son kararı ben veririm. Tekne giderleri bana aittir, yemek, araba kiralama vs gibi giderler ortaktır.
Misafirlerim yelkenci değilse, tek başıma seyir yapiyormus gibi davranıyorum. Her işi kendim, yavaş yavaş yapıyorum. Merakli varsa ufak ufak öğretiyorum.