0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ş. K.

Ynt: Kimlerle tekne seyahati/seyri ne çıkmamalı..
« Yanıtla #60 : Ağustos 06, 2015, 14:28:05 »
Misafirlerle birlikte tatil sonrası "yelkenli kaptanı rehabilitasyon merkezi" açılmasına
Hatta misafir adaylar için yelkenli  tekne seyri tanıtım ve brifing merkezi açılmasına...
Tatil öncesi teknede veya kaptanın  belirttiği yerde seminer verilmesine..
Olmadı  sanal alem ile  uzaktan eğitim moduyla    misafir adaylarının bilinçlendirilmesine..
O da olmadı sitede, iyi resim ve  üzeri çarpılı kötü resimlerden oluşan bir dosya sayesinde misafirlerin kafasında bişilerin şekillenmesine...
*

S. Ç.

« Yanıtla #61 : Ağustos 06, 2015, 17:22:02 »
Bak ne yapacan...yada ben ne yapıyorum..

Arkadaşın tekneye çağırdı gidiyosun..

Arabanlamı gidiyosun yoksa uçak otobüs vs ile mi..?

Birazdan bunları yazıcam.. belki bilindik şeyler..olsun yinede yazayım..

*

D. Y.

« Yanıtla #62 : Ağustos 06, 2015, 17:33:52 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Neyse işte böyle uzar gider..

Tekneye binince bu stresi ben anlamıyorum..belki bunu çok ciddiye alıyorum..Belkide okuduklarımızdan,yazdıklarımızdan..fazla gazdan..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ya teknenin motoru durursa,ya birşey delinip su alırsa..ya beni kimse duymazsa..

Kardeşim Serdar..yüzlerce kez bilmem kaç yüz kişinin bindiği eski vapurlara biniyosun..o dalgalarda en yenisi on yaşında olan patapata motorlarla bir elinde simit bir elinde çay karşılara gidip geliyosun..acaba düşündünmü bu bir delinse deliği tıkayacağım tapaları nerde diye..

Ama buna gelince gereksiz bir ciddiyet..bu ciddiyetin getirdiği stres ve bu stresin getirdiği herkesin herşeyi doğru yapması gerektiği düşüncesi..bu doğrumu yanlışmı acaba bilmiyorum..

süper  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ş. K.

« Yanıtla #63 : Ağustos 06, 2015, 17:39:50 »
Serdar korsan sizi Sanem korsana havale ediyorum ve tahmin ediyorumki Sanem korsan teknede  değilken size kallavi bir misafir gelmiş, hala artçı şoklarını yaşıyorsunuz kanımca Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Görüşlerinizin, Sanem Hanımla gideceğiniz  falan adadaki kuyumcudan sonra, bizim için daha faydalı olabileceğini tahmin ediyorum. Sağlıcakla  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. A.

« Yanıtla #64 : Ağustos 07, 2015, 00:03:13 »
eğer birileri kendilerini size zorla davet ettirmediyse, siz davet etmişseniz,  muhtemelen aynı ortamda bulunmaktan mutlu olacağınızı düşündüğünüz, ortak noktalarınızın çokça olduğu, mizacı, kültürü size uygun olan insanlardır,

bu davet günü birlikse, siz ev sahipliği yaparsınız, misafiriniz de misafirlik, herkes mutlu olur

eğer bu davet bir kaç günlükse; o zaman ev sahipliği misafirlik olayının dışında, sizin olan yaşam alanını paylaşmayı teklif etmişsiniz demektir, bu durumda davet ettiğiniz kişilerle ailecek görüşüyor hatta birlikte aynı tekne içinde tatil yapabilecek kadar samimiyeti ilerletmiş olmanız gerekiyor, böylesi durumda da normal şartlarda sürpriz durumlar olmayacaktır

kritik konu; misafiriniz denizi bilmiyor olabilir, tekne şartlarını bilmiyor olabilir, teknede sizin hassasiyetlerinizi bilmiyor olabilir ama neyi bilip neyi bilmediğini de siz biliyorsunuzdur, o zaman davet ederken, çıtlatacak, tekneye gelindiği zaman da öğreteceksiniz

kimi davet edip etmeyeceğiniz konusunda yeterince hassas davranmamış ve sorun yaşadıysanız, bu sizin yanlışınız

doğru insanı davet edip, doğru bilgilendirme yapmadıysanız ve sorun yaşadıysanız, bu da sizin yanlışınız

ha bir de siz başkaları için doğru insan mısınız ona da bakın bence, birlikte olunacak ortamın sizin olması, birlikte geçen sürede bütün doğruları sizin, bütün yanlışları misafirinizin yapacağı anlamına gelmez

Özcan korsanım, çok güzel ifade etmişsiniz, bu söylediklerinizin üstüne ne söylenebilirki.
Biz Aile olarak misafiri severiz. İlk senelerde arkadaşlarımızı davet ederdik. Şimdilerde uzun seyirler nedeniyle fırsat olmuyor, sadece çocuklar ve yakın akrabalarım geliyor. Genelde bir sıkıntı yaşamadım.önceleri  her gelene öğretecem diye çabalardım, şimdilerde hiçbirşeye dokunmayın biz Semrayla yaparız, keyfinize bakın diyoruz. Tekne bizim evimiz, misafirlerimize her türlü ikramı yaparız,,karşılığında bir beklentimiz olmaz, bu kadar samimi olmadığımızı zaten davet etmeyiz. İstisnalar olmadımı, inatçı bir arkadaşım kendi kafasına birşeyleri tamir etmek istiyor, ben yapma diyorum beni dinlemiyor, eşi yapma diyor, hala devam ediyor, durdurana kadar bir hal olduk.
Ferhat abilerle yaptığımız uzun seyirler başka bir konu. Kendiliğinden oluşan bir iş bölümü var. Ferhat abi Dümen bende olduğu sürece benden direktifsiz hiç bir şey yapmaz Dümeni ona verdiğimde ben o ne derse onu yaparım. Hanımlarında kendi aralarında bir iş bölümü var, ben genelde onların işine karışmam. Önerilere açığım, Tüm bunlara rağmen efendi kaptan benim,son kararı ben veririm. Tekne giderleri bana aittir, yemek, araba kiralama vs gibi giderler ortaktır.

*

M. Ş.

« Yanıtla #65 : Ağustos 07, 2015, 11:44:55 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
eğer birileri kendilerini size zorla davet ettirmediyse, siz davet etmişseniz,  muhtemelen aynı ortamda bulunmaktan mutlu olacağınızı düşündüğünüz, ortak noktalarınızın çokça olduğu, mizacı, kültürü size uygun olan insanlardır,

bu davet günü birlikse, siz ev sahipliği yaparsınız, misafiriniz de misafirlik, herkes mutlu olur

eğer bu davet bir kaç günlükse; o zaman ev sahipliği misafirlik olayının dışında, sizin olan yaşam alanını paylaşmayı teklif etmişsiniz demektir, bu durumda davet ettiğiniz kişilerle ailecek görüşüyor hatta birlikte aynı tekne içinde tatil yapabilecek kadar samimiyeti ilerletmiş olmanız gerekiyor, böylesi durumda da normal şartlarda sürpriz durumlar olmayacaktır

kritik konu; misafiriniz denizi bilmiyor olabilir, tekne şartlarını bilmiyor olabilir, teknede sizin hassasiyetlerinizi bilmiyor olabilir ama neyi bilip neyi bilmediğini de siz biliyorsunuzdur, o zaman davet ederken, çıtlatacak, tekneye gelindiği zaman da öğreteceksiniz

kimi davet edip etmeyeceğiniz konusunda yeterince hassas davranmamış ve sorun yaşadıysanız, bu sizin yanlışınız

doğru insanı davet edip, doğru bilgilendirme yapmadıysanız ve sorun yaşadıysanız, bu da sizin yanlışınız

ha bir de siz başkaları için doğru insan mısınız ona da bakın bence, birlikte olunacak ortamın sizin olması, birlikte geçen sürede bütün doğruları sizin, bütün yanlışları misafirinizin yapacağı anlamına gelmez

Özcan korsanım, çok güzel ifade etmişsiniz, bu söylediklerinizin üstüne ne söylenebilirki.
Biz Aile olarak misafiri severiz. İlk senelerde arkadaşlarımızı davet ederdik. Şimdilerde uzun seyirler nedeniyle fırsat olmuyor, sadece çocuklar ve yakın akrabalarım geliyor. Genelde bir sıkıntı yaşamadım.önceleri  her gelene öğretecem diye çabalardım, şimdilerde hiçbirşeye dokunmayın biz Semrayla yaparız, keyfinize bakın diyoruz. Tekne bizim evimiz, misafirlerimize her türlü ikramı yaparız,,karşılığında bir beklentimiz olmaz, bu kadar samimi olmadığımızı zaten davet etmeyiz. İstisnalar olmadımı, inatçı bir arkadaşım kendi kafasına birşeyleri tamir etmek istiyor, ben yapma diyorum beni dinlemiyor, eşi yapma diyor, hala devam ediyor, durdurana kadar bir hal olduk.
Ferhat abilerle yaptığımız uzun seyirler başka bir konu. Kendiliğinden oluşan bir iş bölümü var. Ferhat abi Dümen bende olduğu sürece benden direktifsiz hiç bir şey yapmaz Dümeni ona verdiğimde ben o ne derse onu yaparım. Hanımlarında kendi aralarında bir iş bölümü var, ben genelde onların işine karışmam. Önerilere açığım, Tüm bunlara rağmen efendi kaptan benim,son kararı ben veririm. Tekne giderleri bana aittir, yemek, araba kiralama vs gibi giderler ortaktır.
*

M. Ş.

« Yanıtla #66 : Ağustos 07, 2015, 11:51:45 »

Bu düşüncelere sahip olanları görmek güzel. Hiç kimsenin sizin teknenize davetsiz geldiğini düşünmüyorum. Gelenler muhtemelen 1 derece akrabalarınız yada çok yakın arkadaşlarınız. 

*

E. U.

« Yanıtla #67 : Ağustos 07, 2015, 11:52:50 »
Misafirlerim yelkenci değilse, tek başıma seyir yapiyormus gibi davranıyorum. Her işi kendim, yavaş yavaş yapıyorum. Merakli varsa ufak ufak öğretiyorum.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

A. K.

« Yanıtla #68 : Ağustos 07, 2015, 13:51:09 »
Bizim de başımıza yanlış arkadaş seçimi ilie ligili  trajikomik bir olay gelmişti . Biz  1989 yılında teknemizi yapmaya basladık ve ortalama 6-7 sene sonra denize indirdik  . Tabi paralar suyunu çekmiş o yüzden  diştan takma 9.9 bir motor ile devam ediyoruz.  Başlangıçta  sadece kendiniz denize açılıyorsunuz ama zaman geçtikçe yanınızda birileri olsun istiyorsunuz . tam böyle bir modda iken  tekneyle gezmek isteyen bir  cifti alarak açıldık . O zamanın populer mekanlarından sivriadaya gittik.. mangal , deniz yaptık ve dönüşe geçtik . 3-4 saat  motor takviyeli yelken yaptık . Saat 7 olduğunda  hala sivriada civarındayken çabuk gidelim diye sadece motor ile kalamışa dönüşe geçtik . Buraya kadar güzel ancak 3-5 dakika sonra benzin bitti . Bende her zaman 5 lt benzin yedek vardır ama  yelkenle modaya geliriz orada yedek benzini kullanır marinaya giriş yaparız diye düşünürken  rüzgar bitti ve ortada kaldık . eskiden deniz otobüsleri hemen adanın arkasından geçerdi işte tam orada..  Deniz otobüsleri vızır vızır. Ve sualler gelmeye başladı: suyumuz varmı ? (sanki okyanustayız) tahliye edersen botla karaya varabilirmiyiz. Deniz otobüsü bizi biçermi ? vs.  Arkadaşlar sahilde insanları görüyoruz en kötü şartlarda marinadan yardım isteriz , üstelik 10 lt suyumuz  meşrubat ve biramız var var herkese yeter. Derken hava cok karardı nasıl görüyorsunuz demeye başladılır. Güneş gözlüklerinizi cıkarın dedik.  Bu arada ben ve eşimin de paniğe kapıldığını fark ettim. Halbuki biz yalnız olsak  en kötü ihtimalle modada demir atar keyfimize bakardık.

Bunun üzerine yedek benzini koydum ve marinaya geldik . Depoya baktım belki 1 – belki 1.5 litre kullanmış , bütün macera aslında gereksizmiş. O gün bu  gündür bir daha , babam dahil, tekne kültürü olmayan kimseyi tekneye almam. İyi seyirler
Attila Kaplan / tiger
*

S. Ç.

« Yanıtla #69 : Ağustos 07, 2015, 14:42:17 »
Tabiki davet ediyoruz,severek çağırıyoruz..sokaktan geçeni tekneye almıyoruz..ama bazı şeyler çağırdıktan ve tekne ayrıldıktan sonra başlıyor..konu bu..

Benim başıma gelmedi diyorsanız ve gelmez diyorsanız yanılıyorsunuz..her an gelebilir..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. Ö.

« Yanıtla #70 : Ağustos 07, 2015, 20:34:49 »
Birde insanları cagırırken kaz bacagı kurbaga kulagı getirmeyeceklerden cagırin.
Bu konuda millet ustalasmis valla teknede huzurunuzun h si kalmaz.
Basıma geldi biliyorum. Tikkat.