0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. B.

Ynt: Kaş Günlüğü
« Yanıtla #435 : Mayıs 11, 2016, 06:40:43 »
Ben bu Yengeç'in formuna hastayım. Çok  bilgim yok ancak başkaca tirhandil diye satılan , üzerine gecekondu gibi yapılmış kamaraları ile bu tuhaf teknelerden çok farklı bir yapısı var.

İskele ve sancak bordalar suya son derece yakın olacak şekilde kıvrımlı, Kamara ise baş tarafa doğru yükselen bordanın hemen üstünde kalıyor. Bence bu Yengeç'in ciddi bir yelken performansı olmalı Tiryaki.

şu posterin Türkçe'sini de koyayım ..

"Bulutlar ve rüzgarlar ve okyanuslardır
seçtiğim yazgı.
Her kimi alırsa deniz,
bir daha asla özgür olamaz."
« Son Düzenleme: Mayıs 11, 2016, 06:53:35 Gönderen: Ersin Böke »
*

S. G.

« Yanıtla #436 : Mayıs 11, 2016, 08:59:19 »
Hakan korsanım ,

Elinize sağlık ,keyifli olsun .

*

H. T.

« Yanıtla #437 : Mayıs 11, 2016, 10:15:32 »
Teşekkürler Serkan korsan Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bökecim, özellikle ikinci sahibi ile yelkenin dibine vurmuş Yengeç. Akdeniz'in tozunu atmış. Ama o zamanlar randa armaymış. Halihazırdaki performansını da göreceğiz yavaş yavaş.

S/Y Yengeç Tırhandili

*

E. B.

« Yanıtla #438 : Mayıs 11, 2016, 18:28:46 »
vay beeeee.... hiç randa armalı fotoğrafı varmı Tiryaki ..
*

A. M. L.

« Yanıtla #439 : Mayıs 11, 2016, 18:41:09 »
Elinize saglik .....Guzel gunlerde saglikli ve nese icinde kullanmaniz  dileklerimle.......

*

H. T.

« Yanıtla #440 : Mayıs 11, 2016, 20:54:32 »
Armanın fotoğrafı var Böke. Koyacağım yakında Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teşekkürler Ali Murat Korsanım.

Randa arma hala zihnimi fena halde kurcalıyor ama iki sebepten hayata geçemiyor. İlki tüm armayı yenileme maliyeti. İkinci ve daha da önemlisi genelde tek seyir yapıyor olmam ve başedebileceğimden emin olmamam.
*

K. Ö.

« Yanıtla #441 : Mayıs 11, 2016, 21:26:55 »
Tırhandil aşk'tır.
Tekne gibi teknedir. Hiç anlamayan birisi bile görünce anlam veremediği duygular hisseder.
İçindeyken teknenin yaşadığını hissedersiniz.
Seyirdeyken sizinle konuşur, yağmur'da sesi ve kokusu ile kendinizi senfoniler eşliğinde cennet bahçesinde hissedersiniz.

Randa armalısı pek güzel durur.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. B.

« Yanıtla #442 : Mayıs 12, 2016, 10:50:20 »
Tiryaki, tabi ki bir maliyet.. Ancak bende Ömerin verdiği büyük bir yelkenlinin mizana direği için biçilmiş Valena yelken var. Devasa bir şey. Önmer'e lazım değilmiş bana verdiydi. Ancak benim için çok büyük. Şöyle ki sadece tek bir yelkenden benim tüm yelkenler çıkar . O derece yani. Yeniden biçilirmi, uygun olur mu bilmiyorum. Ancak Sapasağlam bir yelken. Rengi Turuncu. İlgini çeker ise gönderebilirim.

*

H. T.

« Yanıtla #443 : Mayıs 12, 2016, 10:53:53 »
Tiryaki, tabi ki bir maliyet.. Ancak bende Ömerin verdiği büyük bir yelkenlinin mizana direği için biçilmiş Valena yelken var. Devasa bir şey. Önmer'e lazım değilmiş bana verdiydi. Ancak benim için çok büyük. Şöyle ki sadece tek bir yelkenden benim tüm yelkenler çıkar . O derece yani. Yeniden biçilirmi, uygun olur mu bilmiyorum. Ancak Sapasağlam bir yelken. Rengi Turuncu. İlgini çeker ise gönderebilirim.

İlgimi çekmez olur mu yahu. Hele ki turuncu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Makarası bir yana, benim yelkenlerin genel olarak durumu vasatın altında. Ölçülerine göre keyifle değerlendiririm. Dikme kısmı çok dert değil benim için. Göcek'te arkadaşın atölyesi var, çökerim başına. Sal sen gelsin.
*

H. T.

« Yanıtla #444 : Mayıs 12, 2016, 11:03:21 »

Tırhandil aşk'tır.
Tekne gibi teknedir. Hiç anlamayan birisi bile görünce anlam veremediği duygular hisseder.
Seyirdeyken sizinle konuşur, yağmur'da sesi ve kokusu ile kendinizi senfoniler eşliğinde cennet bahçesinde hissedersiniz.

Birgün büyük ihtimal tırhandil üzerine bir kitap yazacağım. O kadar söyleyeyim. Tüm eziyetine karşın, her geçen gün daha bir artıyor hayranlığım.
*

H. E.

« Yanıtla #445 : Mayıs 12, 2016, 11:10:04 »
...

Birgün büyük ihtimal tırhandil üzerine bir kitap yazacağım. O kadar söyleyeyim. Tüm eziyetine karşın, her geçen gün daha bir artıyor hayranlığım.

Yazıldı o kitap abi...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. T.

« Yanıtla #446 : Mayıs 12, 2016, 11:18:23 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. G.

« Yanıtla #447 : Mayıs 12, 2016, 11:30:02 »
Tırhandil aşk'tır.

Kaan korsan bu kadar güzel anlatılır muhteşem .
*

E. B.

« Yanıtla #448 : Mayıs 12, 2016, 11:34:42 »
Tırhandil aşk'tır.

offf yelken yapasım geldi ..
*

Ö. T.

« Yanıtla #449 : Mayıs 12, 2016, 13:48:29 »
Ben bu Yengeç'in formuna hastayım.

İskele ve sancak bordalar suya son derece yakın olacak şekilde kıvrımlı, Kamara ise baş tarafa doğru yükselen bordanın hemen üstünde kalıyor.

Ersincim , bordalar yüksek olursa filika , kano kıç vs. başka bir dizayn adı alır ve tirhandil olmaz zaten. .
Mümtaz Möröy abi güzel anlatır bunu. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap