0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. B.

Ynt: Kaş Günlüğü
« Yanıtla #420 : Nisan 27, 2016, 02:59:34 »
Liviv'deki evini müze haline getirmişler. Bizzat yerinde gördüm iki yıl önce . Müze de öyle yazıyordu.. Ben müzenin yalancısıyım. Doğrusu neymiş ?
*

E. B.

« Yanıtla #421 : Nisan 27, 2016, 03:18:45 »
Lviv, başkent Kiev kadar ünlü bir kent olmasa da, iki tarihsel figürün doğduğu yer olarak biliniyor. Bunlardan bir tanesi, Osmanlı tarihinin önemli bir parçası olan Hürrem Sultan ve diğeri de Mazoşizm’in babası olan Leopold Ritter von Sacher (Masoch). Kendisi, başkaları tarafından aşağılanma, psikolojik ve bedensel acı çektirilerek cinsel anlamda uyarılma ve doyum sağlama olarak tanımlanabilecek, Mazoşizm’in babasıdır. Lviv'de Mazo adında bir de cafe bulunuyor.

Masoch 1836 yılında doğdu. O doğduğunda Lviv Avusturya İmparatorluğu’nun başkenti idi ve Lemberg olarak adlandırılıyordu. 12 yaşında Almanca öğrenmeye başlayan Masoch, tarih, hukuk ve matematik alanlarında eğitim aldı.

Bi de bunu buldum..

Mazoşizmin Leopold Ritter von Sacher’in hayatında nasıl ortaya çıktığı da oldukça enteresan bir konu. Daha çok küçük yaşta iken kapı deliğinden teyzesini gözetleyen Masoch, teyzesinin bunu fark etmesiyle birlikte esaslı bir dayak yer. Mazoşizm ise işte buradan başlar Masoch’un hayatında. Çünkü teyzesi onu hırpalarken, o da bundan zevk aldığını fark eder.
Leopold Ritter von Sacher, özel yaşamında da bunu devam ettirir. Evlendiği veya sevgili olduğu kadınlarla kölelik anlaşmaları yapar. Bir seyahate çıkıldığında örneğin, eşi veya sevgilisi trende birinci sınıf mevkide seyahat ederken, kendisi 3’üncü sınıf mevkide seyahat edermiş. Kürklü Venüs (Venus in Furs) Masoch’un en tanınan romanıdır. Romada, Masoch’un mozoşist karakterinin en net şekilde ortaya çıktığı kitabıdır.

Mazoşizm aslında Leopold Ritter von Sacher – Masoch’un öz yaşamından ortaya çıksa da, yaşam biçiminin Mazoşizm olarak adlandırılması ona ait değildir. Bu ismi, Mosch’un yaşamını ve yapıtlarını inceleyen Alman filozof Krafft Ebing koymuştur.

*

B. B.

« Yanıtla #422 : Nisan 27, 2016, 03:23:29 »
Rivayet o Ersin. Yani bilmiyorlar adamı öyle mi böyle mi. Dağa çok romanından çıkıyor. Eski baskısının kapağı da pek güzeldi.

*

Z. D.

« Yanıtla #423 : Nisan 27, 2016, 07:17:11 »
Tiryaki korsanım hayırlı sezonların olsun  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. Ö.

« Yanıtla #424 : Nisan 27, 2016, 10:21:35 »
Eline saglik Hakan kaptan, bol kazanclar, iyi sezonlar
« Son Düzenleme: Nisan 27, 2016, 10:22:42 Gönderen: Burak Özgüven »

*

E. B.

« Yanıtla #425 : Nisan 27, 2016, 10:25:17 »
konuyu dağıttık biraz .. Pardon Tiryaki.. İyi ve keyifli , problemsiz , sıkıntısız seyirler diliyorum.
*

H. T.

« Yanıtla #426 : Nisan 29, 2016, 21:59:00 »
Ve nihayet...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bugün attık halatları çıktık sonunda. Kekova'dan hemen önceki Üzümlü koyuna kadar ağır ağır, salına salına gittik. Koydaki minik adanın etrafında keyif dalışı yaptık ve yine salına salına döndük.

Tek sorun attıımız demiri geri alamamak oldu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bu ırgat motorlarının at ve çek röleleri ayrı mıdır bilmiyorum ama bizimki at de atayım diyor ama al deyince kulağının üstüne yatıyor. Tık yok. Sonuçta vinçle aldık demiri, çok da can sıkmadı ama yarına bir ekstra iş daha çıktı.

Uzun lafın kısası, sezonu açtık nihayet...

*

K. K.

« Yanıtla #427 : Nisan 29, 2016, 22:40:49 »
Oh be ben buradan rahatladım valla.
Bodrum taraflarına çıkarsan haberim olsun Hakan'cığım.
Bir dalış patlatırız bakarsın.
*

H. Ü.

« Yanıtla #428 : Nisan 30, 2016, 00:21:40 »
Budur.Sefası uzun olsun.
*

H. T.

« Yanıtla #429 : Nisan 30, 2016, 11:31:37 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Oh be ben buradan rahatladım valla.
Bodrum taraflarına çıkarsan haberim olsun Hakan'cığım.
Bir dalış patlatırız bakarsın.
Gökova'ya kadar çıkarım diye düşünüyorum. Dur bakalım
Budur.Sefası uzun olsun.
Olsun valla, hakettiğimi düşünüyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

S/Y Yengeç Tırhandili

*

M. A.

« Yanıtla #430 : Nisan 30, 2016, 12:19:35 »
Çok çalışmalı, hep çalışmalı da olsa mutlu bir yaz olsun, Yengeç ve sizin keyfiniz bol olsun Hakan Korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. T.

« Yanıtla #431 : Nisan 30, 2016, 22:39:47 »
Çok çalışmalı, hep çalışmalı da olsa mutlu bir yaz olsun, Yengeç ve sizin keyfiniz bol olsun Hakan Korsan  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Teşekkür ederim efenim. Arada keyif de yapabildiğim sürece çalışmaktan yana sorun yok Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. T.

« Yanıtla #432 : Mayıs 10, 2016, 16:44:48 »

Uzun zamandır aklımdaydı. Bugünü Ona ayırdım.

Saygıyla!

Clouds and winds and oceans
I choose my faith to me
Whom the sea has taken
Never shall be free

William Willis

S/Y Yengeç Tırhandili

*

S. Z.

« Yanıtla #433 : Mayıs 10, 2016, 20:16:56 »

Uzun zamandır aklımdaydı. Bugünü Ona ayırdım.

Saygıyla!

Clouds and winds and oceans
I choose my faith to me
Whom the sea has taken
Never shall be free

William Willis

S/Y Yengeç Tırhandili

Ben de isterem.... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Eline sağlık çok hoş olmuş, Yengeç'ten ayrılırken boynu bükük duruyordu masanın üstünde parça parça,  şimdi can gelmiş!
*

H. T.

« Yanıtla #434 : Mayıs 10, 2016, 22:59:54 »
Dün akşamüstü tekneye girdim ve ilk iş yeni ses sistemini hallettim. Bugün de öğleye doğru başlayıp bunu bitirdim. Aklım kalmıştı kaç gündür Antalya'da Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İste yapayım sana da, lafı mı olur Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap