0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. M.

Ynt: Kabataş İskelesinde Kaza
« Yanıtla #30 : Şubat 10, 2013, 13:06:26 »
Erol Yapıcı korsanım şahsımdan bilgi istediği için durumu özetlemek istiyorum:
Evet İdo'da uzun dönem bizim okul mezunları calışırdı.Tekel gibi bi şey olmuşlardı:-))
Uzak yolda kaptanlık yapmış bilgi ve deneyiimi olanlar alınıyordu işe ve en az 3 ay bir stajyerlik dönemi rdından işe kbul ediliyorlrdı..Sonraları ise denizde az bi süre çalışmış ve denizin kara işletme alanında hizmet vermiş ve bu yolla ehliyetini Uzakyo Kaptanı olarak yükseltmiş kaptanlar da işe lınmaya başlandı.Son olarak İDO özelleşince daha ucuz personel çalıştırma yani personel giderini kısma yoluna gitti.
Şimdi hiç denizde çalışmamış ama emekli olunca Uzak Yol Kaptanlığını otomatikman alma hakkı olan Albay emeklilerini çalıştırıyorlar..Bu deniz otobüsünde de kptan albay emeklisi. Deniz otobüsü şehir hatları vapurunun iskelesesinde seyir yaptığı için aşağı inen gemiyi görmemiş..
Aşağı inen gemi ise normal sancak seyri ile Marmaraya ineceğine Üsküdara yakın iniyormuş.
Denizde çalışıp ehliyetini Uzak yol kaptanlığına yükseltmiş asker arkadaşlar için lafım yok ama her emekli oln bu ehliyeti aldım diye bu sorumluluğu almasın bence..
*

U. K.

« Yanıtla #31 : Şubat 10, 2013, 13:37:23 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Erol Yapıcı korsanım şahsımdan bilgi istediği için durumu özetlemek istiyorum:
Evet İdo'da uzun dönem bizim okul mezunları calışırdı.Tekel gibi bi şey olmuşlardı:-))
Uzak yolda kaptanlık yapmış bilgi ve deneyiimi olanlar alınıyordu işe ve en az 3 ay bir stajyerlik dönemi rdından işe kbul ediliyorlrdı..Sonraları ise denizde az bi süre çalışmış ve denizin kara işletme alanında hizmet vermiş ve bu yolla ehliyetini Uzakyo Kaptanı olarak yükseltmiş kaptanlar da işe lınmaya başlandı.Son olarak İDO özelleşince daha ucuz personel çalıştırma yani personel giderini kısma yoluna gitti.
Şimdi hiç denizde çalışmamış ama emekli olunca Uzak Yol Kaptanlığını otomatikman alma hakkı olan Albay emeklilerini çalıştırıyorlar..Bu deniz otobüsünde de kptan albay emeklisi. Deniz otobüsü şehir hatları vapurunun iskelesesinde seyir yaptığı için aşağı inen gemiyi görmemiş..
Aşağı inen gemi ise normal sancak seyri ile Marmaraya ineceğine Üsküdara yakın iniyormuş.
Denizde çalışıp ehliyetini Uzak yol kaptanlığına yükseltmiş asker arkadaşlar için lafım yok ama her emekli oln bu ehliyeti aldım diye bu sorumluluğu almasın bence..

Adnan Abi
Genç yaşta Dz KK dan ayrılan biri olarak yukarıdaki sözlerine kesinlikle katılıyorum. Sivil Bahriye'de Uzak yol Kaptanı olacak kişinin her kademeyi sindirerek geçmesi gerekiyor . Bu meslek hata affetmeyen bir yapıya sahip merdivenleri 3 er beşer atlayamazsınız
Ayrıca kendini devamlı geliştiren bir yapısı var bu işten bir koptunuz yakalamkta bocalayabilirsiniz.
O açıdan asker kökenli ve albaylıktan ayrılan meslektaşlarımıza bize geldiklerinde bu durumu anlatıyor ve zorunlu oryantasyona ( kısa donem alt kademelerde) çalıştırıyoruz

Yeni çıkan yasa gereği Dz KK dan ayrılanlar Uzakyol kaptanı hemen olamayacaklar sınav sonrası bu ehliyete geçebilecekler

Kaza konusuna gelince uyulması gereken çatışma önleme tüzüğü hatası Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Allah'tan az yolcu varmış
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2013, 13:39:47 Gönderen: Uğur Kılınç »

*

İ. E.

« Yanıtla #32 : Şubat 10, 2013, 14:03:28 »
Bu olayda hatası olan kişinin mesleki geçmişini bilmediğim için birşey söyleyemiyeceğim ancak DZZK lığından emekli subayları bu şekilde itham etmeniz hiç doğru değil.Hepimizin belli rütbelere özelliklede Alb lık rütbesine gelene kadar gemi komutanlığı dahil çeşitli branşlarda geçirdiği sürede hesaba katılrsa en az 15 senelik ciddi bir deniz tecrübesi vardır Harp gemilerinde seyir emniyetinin öneminide anlatmak çok gereksiz çünkü o gemilerde gemi hiç birzaman otomatik plota bağlanıp Köprü üstü bir kişinin sorumluluğuna bırakılmaz .Ayrıca  Deniz Harp okulunda alınan eğitimin kalitesi hakkındada hiç bir şey söylemeye gerek bile yok.Bu Kazada sorumluluğu olan kaptanın kişisel hatasını, lütfen genelleme yapıp başka şeylere bağlamayalım merak ediyorum acaba İDO nun diğer deniz kazalarından sorumlu olan kaptanlar hangi okuldan mezundu

*

U. K.

« Yanıtla #33 : Şubat 10, 2013, 15:38:59 »
Bu olayda hatası olan kişinin mesleki geçmişini bilmediğim için birşey söyleyemiyeceğim ancak DZZK lığından emekli subayları bu şekilde itham etmeniz hiç doğru değil.Hepimizin belli rütbelere özelliklede Alb lık rütbesine gelene kadar gemi komutanlığı dahil çeşitli branşlarda geçirdiği sürede hesaba katılrsa en az 15 senelik ciddi bir deniz tecrübesi vardır Harp gemilerinde seyir emniyetinin öneminide anlatmak çok gereksiz çünkü o gemilerde gemi hiç birzaman otomatik plota bağlanıp Köprü üstü bir kişinin sorumluluğuna bırakılmaz .Ayrıca  Deniz Harp okulunda alınan eğitimin kalitesi hakkındada hiç bir şey söylemeye gerek bile yok.Bu Kazada sorumluluğu olan kaptanın kişisel hatasını, lütfen genelleme yapıp başka şeylere bağlamayalım merak ediyorum acaba İDO nun diğer deniz kazalarından sorumlu olan kaptanlar hangi okuldan mezundu
Ilker Abi
Sözüm Dz KK mensubu olanlarla ilgili  değil ucuz adam çalıştırma politikası nedeniyle IDO yönetimine dir.
Şu anki Dz KK dan emekli olan arkadaşlarımı gördüğüm kadarıyla uzun zamandır ( min 5 sene ) denize çıkmayanların veya ikmal subayı gibi karada görevini devam ettirmiş olanların dışarıdaki hayat şartları veya çocuklarının eğitimi nedeniyle İDO gibi evinden fazla ayrılmadan rahat yapacakları bir yol seçmeleridir. Bu seçim gayet doğru ve seçilebilir yoldur ama bu kişi birçok yolcu Emniyeti'ni gerektiren ve istanbul deniz trafiği keşmekeşliğinde zor ve seçilmesi iddialı bir iştir. Sizinde bildiğiniz gibi önce kargo gemilerinde pişmek daha sonra geçmek en doğru olanıdır.
*

İ. E.

« Yanıtla #34 : Şubat 10, 2013, 16:18:26 »
Bu konuda haklısın sevgili Uğur korsanım hayatında hiç denize çıkmamış ikmal subaylığı veyahut sağlık nedeni ile kara görevlerinde bulunmuş kişilere bencede bukadar kolay ehliyet verilmemeli veyahut belli bir deniz tecrübesinden sonra Kaptanlık görevi verilmeli
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. M.

« Yanıtla #35 : Şubat 10, 2013, 19:46:15 »
İlker korsanım benim'de değindiğim nokta aynı Uğur kardeşimin değindiği nokta.Okul önemli değil..
*

A. S.

« Yanıtla #36 : Şubat 10, 2013, 20:03:04 »
Her iki tarafa da geçmişl olsun diyoruz. Deniz bu, ayrıca trafiğin çok yoğun olduğu bir bölge. Gecernin karanlığında, şehir ışıklarının yarattığı ... olumsuz koşullar altında, 360 dereceden geleceklere dikkat etmek insanın dikkatini dağıtabilir. Kimse isteyerek kaza yapmaz. İş adliyeye intikal ettiğinden kusur hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Bu kaza da denizcilerin nasıl çok olumsuz şartlar altında çalışarak nasıl yıprandıklarını açıkça göstermektedir. Her an her saniye dikkatli olmak insanı hem bedenen ve hem de ruhen çökertir.Bu olayda İDO kaptanının hangi şartlar altında çalıştığını çok iyi ortaya koymak gerekiyor. Çalışma ve dinlenme zamanları nasıldır? Allah yardımcımız olsun. Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap » gizle

Yukarıda çok tecrübeli bir kaptanın yorumu var deniz haberden aldım

*

G. B.

« Yanıtla #37 : Şubat 11, 2013, 00:01:28 »
Evet, Aile geçindirmenin giderek zorlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Ama insan yaşamının sorumluluğunun üstlenildiği görevlerde çalışmaya talip olunurken, bunu başarmaya hazır olup olmadığını tartmak gerekmez mi?

Diyelim ki kişinin deneyim ve bilgisi, böyle bir görev için uygun, ama o gün, o anda kişisel bir sorun nedeniyle kumanda etmekte güçlük yaşıyor; o bilgi ve deneyim nedeniyle kendi durumunu tartıp, köprüdekilerden birine sorumluluğu devretmesi gerekmez mi?

Şöyle bir yorum haksızlık mı olur? Bu tür kazalarda boşvermişliğin rolü, deneyim/bilgi eksikliğinden daha fazla gibi görünüyor. Sorumluluk bilinci sanki en belirleyici unsur. Yoksa günde beş seferden 200 gün o tekneyi aynı rotada ve her tür koşulda kullanan biri, çok olağanüstü bir durum olmadıkça, böyle bir "temasa" izin vermez.
Bu yorumla, iki günlük denizci olarak haddimi aşmış oluyorsam, tüm kaptanlardan özür dilerim.
*

S. S.

« Yanıtla #38 : Şubat 11, 2013, 00:11:12 »
Konu ile ilgili bir kazazedenin Facebook'dan aktardıkları. Videoda var ama buraya koyamadım izin vermedi facebook..

"8 subat 2013 Cuma Bostanci - Kabatas deniz otobusu kazası, bu gercek arkadaslarima duyurudur.

O denizotobusunun icinde basima hicbir sey gelmeden kurtuldum ama hayatımın bu ulkede ne kadar ucuz oldugunu birkez dahha anlamis bulunmaktayim.

Ne yasadigimizi bu video ile daha kolay anlatabilecegimi umuyorum.

Deniz otobusu kaptaninin hatasi idi, tum basin tankerin bize carptigini yaziyor ve ustunu kapatmak icin hicbir yerde haberi bile yapilmiyor.

*Kazadan sonra hicbir murettabat yoktu yardim eden,onlar da cok panik oldular.Acil durum planlari bile yok.
 *Gemilerin icinde ilk yardim cantasi bile yok, ne boyunluk ne gazli bez.
 *Kazada 9-10 civari kisi yaralandi. Yaralanmayi kanlar icinde olanlar ve kisa devre yapanlar olarak ayirabilirim.
 *3 kisi cok agir yaralandi, gelen ambulansalar kelle koltuk cikardi insanlari enkazin icinden.
 *Uzerinde kan olmayan insanlari muayene bile etmeden yolladilar,onlarda bisey yok diye. Herkes sokdaydi hala. Onlarin arasindan daha uyku uyayabilmis olan yoktur, eminim.

O, 3 kisi cok agir yaralandi ve hala yogun bakimdalar.

Ben ise sacmasapan bir ruh halindeyim, kurtulduguma sevinirken hayatlarimiza bu kadar degersiz davranabilmelerine nasil izin verdigimizi dusunuyorum.

Bundan sonra izleyecegim yol soyle; Ido'ya dava acacagim, bu ihmalkarliklarinin cezasini odetmeye elimden ne gelirse yapmaya calisacagim. Benim hayatim bu kadar UCUZ degil, kimse kusura bakmasin.

Desteginizi esirgemeyiniz. Gelismeler cok yakında burada.. Esen kalın.
"
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2013, 00:13:20 Gönderen: Savaş Saraç »
*

G. B.

« Yanıtla #39 : Şubat 11, 2013, 00:27:39 »
Geçtiğimiz yaz bir sorunumuz nedeniyle Kadıköy-Bakırköy seferini yapan deniz otobüsünde bir görevliye ulaşmaya çalıştım, ancak Bakırköy'e bağlandıktan sonra kapılar açılınca bir görevliyle konuşabildim; "hep birlikte kahvaltı ediyorduk" dedi. Acil bir hasta olsaydı bu süre içinde ölürdü, ya da bir güvenlik sorunu olsaydı kim bilir başımıza ne gelirdi. Saat sabah 8.00'den önceki bir sefer olduğu için, İDO telefonları da otomatiğe bağlanmıştı ve karşıma kaydedilmiş ses çıkıyordu. Hiç değilse tekneye bir dahili telefon koyabilirlerdi.

Durumu internet üzerinden İDO'ya bildirdim, durumu incelediklerine ilişkin bir yanıt verdiler; "bu bile olumlu bir şey" demiştim.
*

İ. E.

« Yanıtla #40 : Şubat 11, 2013, 10:39:22 »
Evet, Aile geçindirmenin giderek zorlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Ama insan yaşamının sorumluluğunun üstlenildiği görevlerde çalışmaya talip olunurken, bunu başarmaya hazır olup olmadığını tartmak gerekmez mi?

Diyelim ki kişinin deneyim ve bilgisi, böyle bir görev için uygun, ama o gün, o anda kişisel bir sorun nedeniyle kumanda etmekte güçlük yaşıyor; o bilgi ve deneyim nedeniyle kendi durumunu tartıp, köprüdekilerden birine sorumluluğu devretmesi gerekmez mi?

Şöyle bir yorum haksızlık mı olur? Bu tür kazalarda boşvermişliğin rolü, deneyim/bilgi eksikliğinden daha fazla gibi görünüyor. Sorumluluk bilinci sanki en belirleyici unsur. Yoksa günde beş seferden 200 gün o tekneyi aynı rotada ve her tür koşulda kullanan biri, çok olağanüstü bir durum olmadıkça, böyle bir "temasa" izin vermez.
Bu yorumla, iki günlük denizci olarak haddimi aşmış oluyorsam, tüm kaptanlardan özür dilerim.
Nekadar doğru söylemişsiniz Güven Korsan en güzeli İnsan yaşamının sorumluluğunun üstlenildiği görevlerde çalışmaya talip olunurken bunu başarmaya hazır olup olmadığını tartmak gerekmezmi [/b] diye belirttiğiniz hususus.Bunu yapan kaç kişi kaldıki
*

İ. E.

« Yanıtla #41 : Şubat 11, 2013, 10:42:54 »
İlker korsanım benim'de değindiğim nokta aynı Uğur kardeşimin değindiği nokta.Okul önemli değil..

Haklısınız işin özü okul değil  belli süreleri denizde yaşayarak gerekli tecrübeyi kazanmak olmalı