0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

G. K.

Izmir körfezinde neden yelkenliler yok?
« : Temmuz 25, 2019, 19:34:08 »
Bugün Izmir körfezine bakarken avrupadaki bir çok şehirde yelkenlilerin vızır vızır gezdiğini,  hafta sonu yüzlerce teknenin seyre çıktığını ama tüm bunların neden Izmir'de olamadığını düşündüm.
Sebepleri ne olabilir ve ne yaparsak çözülür?
*

T. Ö.

Ynt: Izmir körfezinde neden yelkenliler yok?
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2019, 20:07:24 »
Benim tespitlerim sunlar:

- Izmir korfezinde su temiz degil, en azindan Guzelbahce'yi gecmek gerekiyor.

- Koca sehirde marina yok, sadece Levent Marina var, o da Uckuyular iskelesinin yanibasinda. Kekamozsal ve sakalsal durumlar diz boyu.

- Demirleyecek, barinacak yer kisitli, once Karaburun'u doneceksin. Hakim ruzgarlar kuzeyli.

- Tekne sahipleri yukaridaki sebeplerden oturu genellikle Cesme-Teos-Kusadasi-Didim marinalarini tercih ediyor, hatta daha guneye inen cok sayida insan var. Ben de oyle yapiyorum.

- Turk insani denize yabanci. Yakin olan da balik tutmaktan ibaret goruyor. Sosyo-ekonomik durumlar soz konusu. 8-9 metrelik tek kamarali, wc'li, basit mutfakli, 2 gece konaklamaya musait yelkenli filosu kurayim diyen bir girisimci sene sonunda tamamini elden cikarir. Tabii tekneler gocmen transferi sebebiyle sirra kadem basmaz ise.

*

S. Ş.

« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2019, 20:17:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bugün Izmir körfezine bakarken avrupadaki bir çok şehirde yelkenlilerin vızır vızır gezdiğini,  hafta sonu yüzlerce teknenin seyre çıktığını ama tüm bunların neden Izmir'de olamadığını düşündüm.

Pasaport ve karsıyakaya birer marina lazım,o zaman şenlenir

*

A. Ç.

« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2019, 20:28:27 »
izmir körfezi, kirlilik, barınma yeri eksikliği dışında sanırım seyir için de çok uygun değil. Sığlıklar var bazı yerler hiç girilmeyecek gibi. burada yelkenli tekneyle dolaşabilmek için bilgili  ve dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum. Örneğin Levent marinanın batıdan gelirken girişi her ne kadar kuzey kardinal fenerle işaretlenmişse de dalga geçip güneyinden geçmek oldukça olası. Foça, Çeşme, Alaçatı, Teos gibi İzmir'in neredeyse içinde sayılacak tekne barındırma yerleri ile çevrili iken (Körfez ağzında Karaburun'dan güneye doğru barınakları saymıyorum) hatta Kuşadası marina varken nisbeten tehlikeli, kirli bir denizde yelken yapmak benm de seçimim olmazdı. 

*

Ü. Ö.

« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2019, 20:45:32 »
Levent Marinaya 1 yıllık para odediğim dönemde bile oradan daha çok Balıklıova barınağinda kaldım bir zamanlar. Deniz bir keyif ama insan sudan çektiği halattan iğrendiği yerde keyif alamıyor.
En yakın temizce deniz yelkenliyle 2 saat tutar. Onun yerine 1 saatte Çeşme yapip tertemiz dış denizlerde gezmek daha cazip.
Zamanla o da kısıtlı geliyor insana, seve seve 2 saati geçkin yol tepip Gökovayı tercih ediyoruz yıllardır.

*

S. Ç.

« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2019, 20:58:06 »

Nüfusunun yarısı anadoludan göçenlerden oluştuğu olabilirmi?
*

N. Ö.

« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2019, 21:28:27 »
Özellikle küçük teknelerin suya atılıp-çekileceği herkese açık rampaların olmaması da sebeplerden biridir.

*

O. E.

« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2019, 21:50:26 »
İstanbul’da çok mu var sanki
*

Ü. Ö.

« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2019, 22:05:46 »

Eskiden herkes yelkenli kullaniyordu göç alinca bitti mi yani, ben anlamadım?

İzmir'in havasindan mıdır suyundan mıdır bilmem göç edenlerin çoğu zaten ortama kaynaşır gider. Varsın yelkenli kullanmasın. Şu an ki yeni göç kaynaği Anadolu'dan ziyade İstanbul'dan kaçanlar.

İzmir'de malesef İstanbul'daki iş de, aş da yok, maaş da yok. O nedenle nüfusun yarısı tutacak  bir göç de yok.

Soft ırkçılık kokan bu tip paylaşımlar bence kaldırılmalı. Yoksa bu forum Anadolu'lulara yasak mı? Burasi da Anadolu değil mi? Buradaki yelkenki sahiplerinin icinde hiç göçen olmadığına emin miyiz?

Ayrıca İzmir'de yelkenli çok, körfezde yok!
« Son Düzenleme: Temmuz 25, 2019, 22:17:13 Gönderen: Ümit Özdoğan »
*

S. Ç.

« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2019, 22:29:19 »

Eskiden herkes yelkenli kullaniyordu göç alinca bitti mi yani, ben anlamadım?

İzmir'in havasindan mıdır suyundan mıdır bilmem göç edenlerin çoğu zaten ortama kaynaşır gider. Varsın yelkenli kullanmasın. Şu an ki yeni göç kaynaği Anadolu'dan ziyade İstanbul'dan kaçanlar.

İzmir'de malesef İstanbul'daki iş de, aş da yok, maaş da yok. O nedenle nüfusun yarısı tutacak  bir göç de yok.

Soft ırkçılık kokan bu tip paylaşımlar bence kaldırılmalı. Yoksa bu forum Anadolu'lulara yasak mı? Burasi da Anadolu değil mi? Buradaki yelkenki sahiplerinin icinde hiç göçen olmadığına emin miyiz?

Ayrıca İzmir'de yelkenli çok, körfezde yok!

Irkçılıkmı..vayy..süper yaklaşım..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. E.

« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2019, 23:30:18 »
Amanın aman ....

Şimdi Biraz karışmış kavramlar.....

İngilterede Mancester lılar Amerika daki Boston lular gibi olacak ama ...

İstanbul dışındaki tüm şehirler Taşra vilayeti

Ben demiyorum Osmanlı diyor....

Trakya dışındaki her yer Anadolu .....

Öğünmek gibi olmasın bizde Kadıköylüyüz...

Ancak
 Bizim burasıda aşırı göç aldığından

Aslında yok birbirimizden farkımız....ama biz Osmanlı bankasıyız

Reklamını hatırlayan yaşıtlarıma selam olsun ....

Hatırlamayanlar google da var...

*

Ü. Ö.

« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2019, 23:42:57 »
Kendi anam babam yurdunda ekmek bulamamış Alamanya'ya göçmüş. Ben orada doğmuşum. Kimbilir yerli Alman halkına ne faydalar sağladık, ayrıca ne sıkıntılar da yaşattık.

Ama bir gün bir Alman bana Hamburg'ta neden yelkenli yok, ahan da bu Türkler yüzünden derse, 'yürü git, sen bana kafayı takmışsın, her .oku benden biliyon' derim.

Göç kaçınılmaz sosyolojik etkileri olan bir olgu olsa da, körfezdeki yelkenli sayısıyla 'ne alakası var' diyorum.
*

S. Ç.

« Yanıtla #12 : Temmuz 26, 2019, 00:18:04 »
Kendi anam babam yurdunda ekmek bulamamış Alamanya'ya göçmüş. Ben orada doğmuşum. Kimbilir yerli Alman halkına ne faydalar sağladık, ayrıca ne sıkıntılar da yaşattık.

Ama bir gün bir Alman bana Hamburg'ta neden yelkenli yok, ahan da bu Türkler yüzünden derse, 'yürü git, sen bana kafayı takmışsın, her .oku benden biliyon' derim.

Göç kaçınılmaz sosyolojik etkileri olan bir olgu olsa da, körfezdeki yelkenli sayısıyla 'ne alakası var' diyorum.

Biraz düşünsen anlarsın..bunun ırkçılıkla ne alakası var..hele göç etmiş insanlarla ilgili lafa ırkçılık demek ayrıca çok komik ve bilgisizlik..kusura bakma.
Hatta sözlerime “ırkçılık kokan vs..” ile yaklaşmak bana saygısızlık..milliyetçiliğimle övünürüm ona göre..
« Son Düzenleme: Temmuz 26, 2019, 00:20:14 Gönderen: Serdar Çırak »
*

S. Ş.

« Yanıtla #13 : Temmuz 26, 2019, 01:06:51 »
Korfez marinalar için iyi bir lokasyon aslında ,marina yok sehirde  olsa daha cok gezilir.

Dolayısı ile Focaya  doğru uzanan da az , hacılar limanı da barınmaya müsait ,marina yine yok.
*

H. D.

« Yanıtla #14 : Temmuz 26, 2019, 08:00:01 »
Benim bildiğim (yanlış olabilir) İzmir körfezinde (yani şehrin olduğu kısımda)  YELKEN YAPMAK YASAK.
Ayrıca kusura bakmayın ama İzmir körfezi şu an tertemiz pırıl pırıl