0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    M. G.

Ynt: Yeni Sadun BORO'lar neden yok?
« Yanıtla #15 : Mart 01, 2019, 12:54:42 »
Aslında bu başlığın cevabı, çok fazla Sadun Boro'lar var.
O, zamanında tek idi,ilk idi, bambaşka koşullarda Ege'yi ve dünyayı dolaştı; bu nedenle eşsiz bir konumu var.
Ama bugüne baktığımızda, artık dünya dolaşanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla, hele hele Ege hallaç pamuğu gibi. Bu yeterli mi? Kuşkusuz yeterliğin sınırı yok.
Hala kağıt harita kullanan, sekstant ile seyir yapan denizcilerimiz de var, ama hayat o kadar kalabalık ki, farkında değiliz, kimi zaman duysak da, okusak da.
Rehber kitaplar konusuna gelince: Bence Rod Heikell'siz eksik kalınır. Sadun Boro'nun kitabı ilk mukaddes kitabımız olsa da, -çok doğal olarak- eskiyen yanları çok, eksikleri çok. Yine de, bir insanın, karakterini, bakışını da içine koyarak anlattığı bir rehber kitap bize çok yakın ve biz her zaman ona da bakıyoruz.  Daha doğrusu, yıllar boyu,bir kitap karımın, bir kitap benim elimde, sonra onları değiştirerek hep okuduk, öğrendik, yararlandık.
Ama son olarak, şunu da söylemeliyim ki, bu bilgilerin sonunda bizzat yaşayarak edindiğimiz deneyim, okuduğumuz bilgileri aşmıştır, yani aslında daha fazlasını biliyoruz şu anda. Ama yine de, hiç sektirmeden her seferinde yine okuyoruz. Denizde bilgi sadece bir kaynak, esas bilgi -hiç bir zaman aynı olmayan doğa nedeniyle- kaynağına geldiğinde öğreniliyor.
...

-Bu arada, Ege, Akdeniz dolaşırken, wikiderya.org'dan hem yararlanabileceğinizi, hem de bilgi ekleyebileceğinizi hatırlatmak isterim. Bir de tablet ve telefonlarda kullanabileceğiniz, Navily uygulamasına bakmanızı öneririm.-
« Son Düzenleme: Mart 01, 2019, 12:55:50 Gönderen: Mahir Günşiray »


*

    E. S.

Ynt: Yeni Sadun BORO'lar neden yok?
« Yanıtla #16 : Mart 01, 2019, 13:01:53 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yazdığıma bir düzeltme yapayım, çok yok demiştim epeyce bilgi varmış. Aşağıdaki örnekte ciddi miktarda bilgi var. Gerçi bu bilgilerin güncelliği de önemli.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Online kaynakların çoğu kitaplardan daha günceldir genellikle ama seyri planlarken kitabı okumanın verdiği hazzı veremez bence.